Daha tacizcisini dahi affedemeyecek kızlar gelip "15 Temmuz'dan sonra devlete güvenim kalmadı" "Kimsenin yaşam hakkını elinden almaya hakkımız yok" edebiyatı yapmasın ya. İyilik yapan taksiciyi öldürdüler, kendi halinde gariban adamı namazda öldürdüler illa size mi olması lazım idamı istemeniz için? İlla sizin sevdikleriniz mi ölmeli? Çok ülkede uygulanıyor gelip bizim ülke mi istismar edecek ya? Ne kadar boş tenekesiniz. Bundan sonra da idama karşı olanlara da diyeceğim gidin siz tacizcinizi, sizin malınızı çalan hırsızı vs. bol bol affedin alemin enayisi olun. Biz cinayet durumunda, failin ailesi isterse katilin idam edilmesini savunuyoruz. Siz affedersiniz katilinizi, tecavüzcünüzü.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sadece başlığı okudukları için "taciz"e takılmışlar.
Kız burada taksicinin katledilmesi üzerinden idam savunuyor.
İdam, suç oranlarını düşürüyor mu? Varsa çalışma görelim. İdam olan ülkelerde (İran mesela) suç oranının görece düşük olması cezalardan mı, yoksa toplumun birbirine yabancılaşmasının daha az düzeyde olması mı?
Suç oranını artıran en önemli etken sosyo-ekonomik eşitsizliktir. Bakın, yoksulluk değil tek başına. Yoksullarla zenginler arasındaki uöurum artıkça suç oranı artar. Bütün ülke yoksuldur, ama ekmeği eşit bölüşürler, orads suç olmaz.
Türkiye son 20 yılda bu eşitsizliğin giderek açıldığı bir çürüme toplumuna dönüştü. İdamla, dinle falan öözğlemez
Teşekkür ederim.
İran'da, Arap ülkelerinde vs idam olmasa insanlar sokağa çıkamaz bunu gözardı ediyorlar ama. Bugün Körfez Arap ülkeleri bırakın Türkiye'yi, Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinden daha güvenli. Gecenin istediğin vaktinde dışarı çık kimse karışamaz. Çünkü güvenlik var bunun da temelinde idam var. Ben çürümüşlük çözülsün demiyorum adalet sağlansın diyorum. Çürümüşlüğü zaten bu siyasiler ile çözemeyiz bunun farkındayım. Sadece can alanın canının alınması adil, bunu diyorum. Caydırıcılığı da var.
Taciz ve tecavuz affedilemez!
Peki cinayet neden affedilebilir cinayet tacizden çok daha kötü adaletiniz batsın.
Cinayet de affedilemez cezası idam olmalı.
Cinayete affedilir demedim.
İyi de bir erkeğin kadının bacağına dokunması ile bir kadının kafasını kesmesini nasıl bir tutabilirsiniz? Çok çok saçma. Taciz affedilemez diyosunuz. Kimse de taciz affedilsin demiyor da taciz cinayete göre çok daha hafif olmasına rağmen gelip affedilemez diyorsunuz. Yahu cinayeti affeden tacizi hayli hayli affetmesi lazım canın telafisi yok yani. Taciz de kişinin canı çeker taciz eder. Cinayet de bu yok cinayet çok daha ağır bir suç. Hiçbir telafisi yok. Tacize uğrayan kişi yaşamına devam eder cinayete uğrayan kişinin yaşamı biter. Asıl tacizi affedebilirsin cinayeti affedemez ve idam uygularsın.
Ben bir seyi bir tuttugumu soylemiyorum.
Idama karsi bir yorum da yapmadim.
Sakin🙄
Taciz ve affetmek? Kafan mı iyi acaba.
Hahahahha bana hakaret edene bak. Yazdığın yazıda ki onlarca anlam bozukluğunu gözden geçirmedin sanırım.
Tacizi affedebilirsin cinayeti affedemezsin asıl. Ölümün telafisi yok.
Oku tekrar yazdıkladımı! Tacizi affedemiyorsunuz ama can alanın idam edilmesine karşı geliyorsunuz nasıl bir çelişki? Asıl cinayet affedilemez canın telafisi yoktur.
Dostum tecavüz edildiği için intihar eden onlarca insan var. İnsan yaşarken ölüyor bu durum yüzünden. İdam çok geniş bir tartışma konusu. Bu şekilde kategorize edilemez şahsen.
Kurduğun cümlenin trajikomikliğine bakar mısın acaba? "Asıl cinayet affedilmez canın telafisi yoktur." Tecavüzün ne gibi bir telafisi var?
Değerli arkadaşım biraz gerildik. Kusura bakma. Tecavüz asla affedilemez tabiki bence tecavüzcüler de idam edilmelidir. Katiller ve tecavüzcüleri aynı tutuyorum ben. İkisi de aşağılık ve artık toplumdan temizlenmelerini istiyorum. Benim bahsettiğim taciz sadece kızları rahatsız etmekti ırza tecavüz değildi. O yüzden sinirlendiniz sanırım. Tecavüzü kast etmedim. Cinsel suçların dereceleri var neticede. Cinayetin bile dereceleri var; canavarca öldürmek ya da çete olarak katletmek daha ağır derece mesela. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum. Mesela benimle kavga ederken beni tekme ile öldürmen ile, bana işkence ederek tasarlayarak öldürmen arasında büyük fark var. Cinsel suçlarda da dereceler var. Benim bahsettiğim zaten suçlu affetmek değil ki dediğim şuydu kendisini rahatsız eden çocuğu affedemeyen kızlar katillerin affedilmesini istiyor. Kendisini rahatsız eden çocuğu affedemeyen, milletin canını alanı nasıl affediyor da idam edilmesin diyor bunu demek istemiştim. Kırmak istemedim sizi.
Öncellikle beni hem kırmak istemeyip hem de ezik ve embesil demeni, sonradan cümleni düzenlemeni görmezden geliyorum. Ek olarak da sinirlenmediğimi belirteyim. Bahsetmek istediğin düşünceyi şu an anlıyorum, ama katılmıyorum. Sebebi ise idam cezasının hukuki sistemde hataya yer bırakabileceği ve masum insanların ölümüne yol açabileceği konusu. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekli. Çünkü idamın suçların önüne geçmesi ile ilgili bir kesin yargı yok. Önemli olan bilinçlendirme, toplumsal eğitim, adil cezai önlemlerin geliştirilmesi ve destek hizmetlerine yatırım yapılması. Toplumun temelinde değer ve normların saygılı çözüm bulunması gerek. Yoksa ne olursa olsun yine aynı şekilde devam eder. Kısaca idam cezasının caydırıcı etkisi sınırlı. Tecavüz ve cinayet konusuna gelirsek eğer de evet, dediğin gibi bir derece mevcut cezai işlem uygulanırken. Ama bu ülkeden ülkeye elbette değişiyor. Cinsel taciz, sözlü taciz, çocuk istismarı vs. Cinayetin de dereceleri var, birinci derece, ikinci derece vs olarak. Ve bunlar çok detaylı dereceler. Maalesef insanlar direkt hemen bir cinayet gördüğünde "idam" diye bağırıyor. Onları çok ciddiye almaya gerek yok. Toplumun temelinde çözülmesi gerek bunların.
Tüm hukuk sistemlerinin kör noktası vardır; masum insanların idam edilebileceği gerçeği idamın anlamsız ya da uygulanamaz olduğu manasına gelmez. Tıpkı masum insanların hapishaneye düşme olasılığının olmasının hapishaneleri anlamsız kılmaması ya da yargının yanlış kararlar almasının yargıyı tümüyle anlamsız kılmaması gibi. Toplum güvenliği ve faydası gözetildiğinde küçük hata payları görmezden gelinir bu her sistem için böyledir; bugün hapishane düzeni için de bu geçerli. Ama masum insanların hapishaneye durduk yere düşmesi çok çok düşük ihtimaldir ve bu düşük ihtimalden dolayı (birkaç kişi için 85 milyonu yakamayız) hapishaneleri kaldıramayız. Bu idam için de birebir geçerlidir. Hiç düşündün mü elin Arabının kızı bile gece 3'te festivale gidebilirken Türk kızları gece 10'dan sonra sokağa çıkamıyor neden? İşte, bizler birkaç kişi için en az birkaç milyon insanı feda ediyoruz. "Cana dokunulmasın" derken aslında suçlunun canını koruyup, masum tüm insanların canını dokunulur hale getiriyoruz. Devletin idamı istismar etmesinden korkup, katillerin devleti istismar etmesine, bizim canımıza göz dikmesine izin veriyoruz. Meselenin ahlakla çözülmesini bekleyemeyiz caydırıcı ceza yoksa suç devam eder.
Bugün Japonya'da katiller idam edilmese sorunlar temelinden çözülmezdi. Senin bahsettiğin temelde çözülme olayının olması için toplumdaki insan düşmanlarının infazı gerek. Git ihtiyaçlar piramidine göz at, insan evrimini oku, insanlar nasıl hayatta kalır, toplumlar nasıl oluşur anlamaya çalışalım. Ben canımdan korkarken hiçbir zaman "bu sorunları temelden çözelim" diyemem yahu can güvenliğim yok, can güvenliği olmadan neyin çözümünü bulacaksın? Her cinayete idam getirmesen bile gasp, kıskançlık, zevk ya da terör için yapılan cinayetlere idam getirmen şart. Diğer cinayetlere ve kasten yaralamalara da ömür boyu hapis verebilirsin. Ancak hapishanelerde bu mahkumlara yemek bile verilmeyecek, hapishanelerde yatakları dahi olmayacak. Devlet masraf yapmayacak katiller için yani. Bir nevi idam edilmeyenler de idama mahkum olmuş gibi olacak.
Katile acımak yerine mağdura acısan keşke.
Büyük bir çelişki içindesin. Cinayetler büyük bir hızla artacak ve insanlar hayatta kalma moduna geçecek sokağa çıkamaz hale geleceğiz.
Sizin şu hayalperestliğiniz yüzünden canlar gidiyor. Katiller elini başına koyup "ah sorunu temelden çözelim" dese ne olacak giden canı nasıl telafi edeceksiniz?
Neyse tekrar edeyim.
İdam cezasına karşı olup katil ile empati yapanlar tacizcilerini affetsin ve tacizci ile empati yapıp savunanlara kızmasın.
Çok basit bir mantık kullanmak sorun-çözüm analizini yapabilmemiz için yeterli ama herhalde akıl tutulması yaşıyoruz toplum olarak.