Her tatil olduğunda gelinlerinin yanına gelen kayınvalide?

Oğullarını görmeye geliyor demiyorum. Onların evine de geliyor demiyorum çünkü iki elti olarak kayınvalidemizle sadece bizler ilgileniyoruz. Eşlerimiz zaten yoğun çalışıyorlar belki en fazla akşam eve geldiklerinde görüp yatıyorlar.

şimdi benim kayınvalidem Çorlu da yaşıyor ama ne zaman okullar en ufak bir tatile bile girse müsait misiniz, gelsem nasıl olur falan demeden spontane kızını (15 yaşında) alıp geliyor. 4 çocuğu var , 2 oğlu , 2 kızı var. Kızlarından biri şimdi tekrar üniversiteye başladı eğer o da evdeyse onu da alıp geliyor.

geçenlerde eşim iş için babasının yanına gitmişti bana da reçel göndermiş neyse bende ertesi günü aradım teşekkür ettim. Bana diyor ki ya eltine göndermedim işte zaten ben okullar ara tatil olunca 1 haftalığına geleceğim o tarafa ona da o zaman getiririm. Ben de hımm iyi falan yaptım. Aslında istenmediğini biliyor ama yok yani geliyor. Otel gibi kullanıyor bizim evlerimizi ve çekip gidiyor. Hepimizin düzenini bozuyor.
elini bir işe atmaz. Yer içer yatar yani. ha bir de her gün gezer..

bu arada eltimle aynı binadayız öyle kaçışımız da yok. İlk gelin olduğu için en çok eltimde kalır ama bende 1.5 senelik evli olmama rağmen rahatsızım bu konudan.

bana iniyorsa eltimin çocuklarını da alır iner ve benim ilgilenmemi bekler.
ya misal bende kalıyor sabah erken kalktı diye hiçbir mesaj vs yazmadan etmeden yukarı çıkıyor biz eşimle bir uyanıyoruz evden gitmiş.
arıyorum hani kahvaltı hazırlayacağım gel diye. ee geliyor ama torunlarını da indiriyor.
hani yüz bulsa herkesle inecek.

Bir de mesela diyelim ki cuma günü geldi bana asla geldim ettim demiyor. Eltimden öğreniyorum ilk ona gittiği için.. sonrasında benim yalvar yakar davet etmemi bekliyor.
kahve içmeye bile çağırsam yine gidiyor eltimi çocukları alıp iniyor.
zaten ben eltimi görüyorum yani tek in demii..

15 tatilde , Yaz tatilinde hep geliyor ve ne kadar süre kalacağı belli bile olmuyor.
ya mesela haftasonu eşinizle planınız var yapamıyorsunuz. O geldiğinde zaten benim ailem asla gelmiyor.
aynısı eltim için de geçerli.

Eltim de diyor ki yani bari tatillerde rahat bırak zaten başka başka şeyler için geliyorsun diyor.

Her tatil olduğunda gelinlerinin yanına gelen kayınvalide?