Oğullarını görmeye geliyor demiyorum. Onların evine de geliyor demiyorum çünkü iki elti olarak kayınvalidemizle sadece bizler ilgileniyoruz. Eşlerimiz zaten yoğun çalışıyorlar belki en fazla akşam eve geldiklerinde görüp yatıyorlar.
şimdi benim kayınvalidem Çorlu da yaşıyor ama ne zaman okullar en ufak bir tatile bile girse müsait misiniz, gelsem nasıl olur falan demeden spontane kızını (15 yaşında) alıp geliyor. 4 çocuğu var , 2 oğlu , 2 kızı var. Kızlarından biri şimdi tekrar üniversiteye başladı eğer o da evdeyse onu da alıp geliyor.
geçenlerde eşim iş için babasının yanına gitmişti bana da reçel göndermiş neyse bende ertesi günü aradım teşekkür ettim. Bana diyor ki ya eltine göndermedim işte zaten ben okullar ara tatil olunca 1 haftalığına geleceğim o tarafa ona da o zaman getiririm. Ben de hımm iyi falan yaptım. Aslında istenmediğini biliyor ama yok yani geliyor. Otel gibi kullanıyor bizim evlerimizi ve çekip gidiyor. Hepimizin düzenini bozuyor.
elini bir işe atmaz. Yer içer yatar yani. ha bir de her gün gezer..
bu arada eltimle aynı binadayız öyle kaçışımız da yok. İlk gelin olduğu için en çok eltimde kalır ama bende 1.5 senelik evli olmama rağmen rahatsızım bu konudan.
bana iniyorsa eltimin çocuklarını da alır iner ve benim ilgilenmemi bekler.
ya misal bende kalıyor sabah erken kalktı diye hiçbir mesaj vs yazmadan etmeden yukarı çıkıyor biz eşimle bir uyanıyoruz evden gitmiş.
arıyorum hani kahvaltı hazırlayacağım gel diye. ee geliyor ama torunlarını da indiriyor.
hani yüz bulsa herkesle inecek.
Bir de mesela diyelim ki cuma günü geldi bana asla geldim ettim demiyor. Eltimden öğreniyorum ilk ona gittiği için.. sonrasında benim yalvar yakar davet etmemi bekliyor.
kahve içmeye bile çağırsam yine gidiyor eltimi çocukları alıp iniyor.
zaten ben eltimi görüyorum yani tek in demii..
15 tatilde , Yaz tatilinde hep geliyor ve ne kadar süre kalacağı belli bile olmuyor.
ya mesela haftasonu eşinizle planınız var yapamıyorsunuz. O geldiğinde zaten benim ailem asla gelmiyor.
aynısı eltim için de geçerli.
Eltim de diyor ki yani bari tatillerde rahat bırak zaten başka başka şeyler için geliyorsun diyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kayınvalidenin bu sık ziyaretleri gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Özellikle kendi özel hayatınızın ve planlarınızın alt üst olması, insanı ister istemez yıpratır 💔. Kayınvalideler genelde iyi niyetle gelir ama senin veya eltinin ne hissettiği de göz ardı edilmemeli. Kendinizi iki arada bir derede gibi hissetmeniz anlaşılır.
Belki eşinle bu konuyu sakin bir şekilde konuşup onunla iletişim kurmasını isteyebilirsin. Bazen, eşlerin bu tür konuşmaları yapması işleri daha kolaylaştırır. Ona, kayınvalidenin sık ziyaret ettiğinde özel zamanlarınızın bölündüğünü, planlarınızın aksadığını güzel bir dille anlatabilir. 🌸
Ayrıca, kayınvalideye de tatlı bir şekilde kendinizin de bir düzeninizin olduğunu ve ziyaretlerin biraz daha planlı olmasının herkes için rahatlatıcı olacağını ifade edebilirsin. Elbette bu sohbeti yaparken sakin ve anlayışlı bir dil kullanmak önemli. Kimse kalp kırılmasını istemez ama bazen rahatsızlıklarımızı net ve tatlı dille ifade etmeliyiz ki çözüm bulunabilsin. 🌼