18 yaşında bir kız kardeşim var. Aramızda 7 yaş var ve benim ondan daha çok şey başarmış olmam gerekir, ama hayatta kendimce gerçekten çok zor şeyler yaşadım; ayrıca mücadeleci biri de olmadığım için hayatta pek başarım yok. Sadece 8 yıl önce girdiğim Ykd'de, aslında çok da çalışmadığım halde gerçekten isteyip kendimi " Ne olursa olsun o bölümü tutturacağım " diye şartlandırdığım için hiç kimsenin beklemediği bir başarı elde edip birçok kişinin mezuna kaldığı sene ben tam da hedeflediğim yer olan Başkent Üniversitesi - Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tutturmuştum, hatta birazcık çalışsaydım Türkçe Öğretmenliği bile geliyordu; ama öğretmen olan 2 halamın yüzünden hiç istemediğim bir bölüm olan Optisyenlik bölümünü yazdım, ayrıca hiç hesapta yokken şehir olarak da o kadar şehir dururken tercih listemi Nevşehir, Isparta, Yozgat, Şanlıurfa gibi saçma sapan şehirlerle doldurdum. Sonrasında ise kendi zorumla şehir değiştirip İzmir'e yatay geçiş yaptım. Ama orada da aynı bölümde okuyup derslerimde başarılı olamayıp okuldan atıldım. Şu anda da, kardeşim kendisi de henüz herhangi bir başarı elde edememiş olmasına rağmen her tartışmamızda beni aşağılıyor. Ayrıca ona takılmayı da seviyorum, ama sanırım o yüzden kendini benimle denk tutuyor. Dün yine kavga ettik, sonra bana cam çay bardağı altı fırlattı. Bana denk gelmedi, ama gelseydi yüzümü kanatırdı. Sonra da tam penisimin olduğu bölgeye tekme attı, ama tam o sırada annem aramıza girdi ve çok sert vuramadı. Ben de en sonunda sinirimden bir tane vurdum ve dişini kırdım. Sonra ağlayarak odasına gitti. Aslında asla öyle şeyler yapmak istemem, ama onun yaptıkları artık gerçekten çok zoruma gidiyor. Sizce haksız mıyım?
Güncellemeler
7 ay
Ulan tek 1 kelimeden dolayı, sorumu hiç alakası olmayan Cinsellik konu başlığı altında paylaşan KS. Ben senin de...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
La havle çek guzum, kadına el kalkmaz. Hassas varlıklar, vurduğun darbe onu hayattan koparabilir. Bizim gibi değiller, kız kardeşin daha ergen sayılır her söylediğini yukarı alma olsun bitsin.
" Guzum " ne be abi? Vallahi cinsiyetini görmeden önce seni kadın sandım, çünkü o kelimeyi genellikle İç Anadolu'daki 60-70 yaşlarındaki teyzeler kullanıyor. 😂
Ama o kız olmasına rağmen normalde benden daha güçlü, ayrıca ben " Kadına el kalkmaz " gibisinden şeylere asla inanmıyorum. Bence hak eden herkese el kaldırılabilir.
Kapodokyalıyız evet bizde her yaştan insan kullanır. Samimiyet göstergesi, idare et. Kardeşinden özür dile, ona doğru düzgün durumu anlat. Hala anlamamakta ısrar ederse, biraz mesafe koyarsın. Zamanla oturur daha ne yaptığının farkında olmadığı yaşlarda, biraz tolere et abisi...
Anladım abi, biz de Konya'lıyız ve dediğim gibi burada genellikle bahsettiğim kişiler kullanır. Ayrıca zaten mesafeliyiz, ama ben mesafeli olmak da istemiyorum; çünkü sonuçta kardeşiz ve 2 yabancı gibi olmak istemiyorum. Bu yüzden ona çok fazla takılıyorum, onunla çok fazla şakalaşıyorum; ama bunu da yanlış yerlere çekip kendini benim kendimden 7 yaş küçük kardeşim gibi değil, sanki benden 7 yaş büyük ablam gibi görüyor.
Ayrıca hakkını da helal et.
Helal olsun, kıyak abiymişsin. 😅 İşte birinden birini seçeceksin, samimiyetin sana saygısızlık olarak dönüyorsa mesafe sart. He ben yapamam diyorsan bazı lakayıtlıklara katlanacaksın. Yapacak bişey yok, karakter olarak şekillendiği yaşlar her hareketin sonucunu nezaketle anlatmalısın ki yaralanmamış sağlam bir karakterli kadın olsun. Abilikte kolay mesele değil, gerçi sen ne yapsan elin oğlu üzecekte buda hayatın cilvesi...
Hak ederse üzsünler abi. Beni de çok üzdüler ve bu konuda haklı olması halinde gerçekten hiç öyle " Bu kız benim kardeşim " falan demem, haklı olan kimse onu desteklerim. Sonuçta benim adım Ömer Faruk, Hazreti Ömer'in adını taşıyorum ve bildiğin gibi o da adaletin timsali. 😁
Hak edilmiş bir üzüntüden bahsetmiyorum. Etraf deccal dolu, kullanıp atmayı marifet sayan bir zihniyet var. Allah öylelerinden korusun, ben ufak tartışmalarda tarafların haklılığı konusundan bahsetmiyorum. Daha derin yara acabilcek şeyler var. Umarım yaşamaz, zor devir. Sıkıntılı zamanlar, beynini kullanmayı, öğretmelisin. Onunla çekişme yol göster, çünkü akıl seni bir kılıçtan daha iyi korur. Bu fikri ona aşıla, her denene kanmasın, her gördüğüne özenmesin. Babası abisi olarak sevin ki ilk gördüğü ilgiyi sevgi sanmasın. Görüyorsun işte ortalığı anlattirma bana, he gerçi anlattığını anlıyor uyguluyorsa bu dediklerim geçerli. Yoksa ne yapsan nafile, ne yazık ki...
İyi diyorsun güzel diyorsun, ama o dediklerini yapabilmem için öncelikle benim tam bir yeterliliğe sahip olmam gerekir. Gel gör ki; benden 8 yaş küçük kardeşimden tek farkım ondan 8 yıl erken doğmuş olmam. Onun haricinde neredeyse hiçbir yeterliliğim yok. Çok şükür babamız zengin ve Allah razı olsun ki; bizi de gerçekten düşünen biri, ama ona bir şey olsa net söylüyorum ki; ortada kalırım.
Yani bu durumda kardeşime bir abi gibi kalkıp nasihat falan veremem, kendimi buna layık görmüyorum...
8 yıl insana çok şey öğretir. Bu yaşları boş geçirdiysen buda senin sorunun birazcık. Ben kendimden büyükleri hizaya sokuyorum. 65 yıl yaşayıp kendine hiç bisey katmamış insanlar var bunun yaşla zerre alakası yok yaşanmışlık önemli, o yüzden sende o konuda haklısın. Ne diyelim, heyben boşsa misafire aş edemezsin. O zaman kolaylıklar diliyor, hayatınızda iyilikler olmasını temenni ediyorum. Sizin işiniz biraz şansa kalmış, ya ilerde çok sıkı iki dost olursunuz. ya da birbirinizi görmek dahi istemezsiniz muhtemelen. Çünkü arada bir yerde duramıyorum demiştin. Hakkınızda hayırlısı.
Haklı haksız yok her kardeş arasında olan şeyi yaşamışsınız en fazla bir hafta sonra yine samimi olursunuz senin duygularınla dalga geçmemesi gerektiğini anlamıştır bir daha üzmemek için yapmaz düşünceli biriyse
Ama bunu hep yapıyor ve gerçekten artık sabrımı taşırıyor. Dün anneme " Elimde olsa vallahi bu kızı gebertirim " dedim, çünkü gerçekten haddini çok fazla aşıyor...
Hassas olduğumuz konularda şaka bile olsa bahsedilmesinden nefret ediyorum haklısın ama yinede şiddete başvurma soğukluk koy araya
Ayrıca her ne kadar bunun farkında olmasa da akademik anlamda o da aynen benim izimden gidiyor ve zaten şu da var ki; bizim köyden son 20 yılda adam akıllı TEK 1 KİŞİ BİLE çıkmadı. Ama onu konuşturduğunda sürekli beni ezikleyip duruyor ve gerçekten canımı çok ama çok sıkıyor...