Eşim bana ailesinin tüm haksızlığına rağmen sen gelirsin alttan alacaksın diyor.
Boşanmak istiyorum abartıyor muyum benim alttan mi almam gerek?
Eşim bana ailesinin tüm haksızlığına rağmen sen gelirsin alttan alacaksın diyor.
Boşanmak istiyorum abartıyor muyum benim alttan mi almam gerek?
evet yani bence dogru. akıllı davranıs o. aile dediğin muhtemelen kayın validendir o büyük kadın yani. senin dengin kulvarın değil. he de gec. bence dengin olarak görmemen gerek. bosanma kısmına ise oha diyorum bu yüzden evlilikler bu kadar kötü. bosanmalar fazla. yani bişey oldumu hop bosancam. bi de kadınlar icin zor bosanmak toplum işte yaftalıyor dul olmanın zorlugu vs denir. ama bu olsa bayanlar korkardı istemezdi bosanmak kolay kolay. neyse bişey demiyorum senin özelinde. kendi kararın bosanadabilirsin ne diyelim. olayları tam bilmeden söyleyebileceklerim bunlar. ben yerinde olsam hani evliliği devam ettirmek istiyorsam alttan alırım ne olcak. eşim için derim mesele değil. alttan almama gerek olacak olayları minimize ederim misal bi ev var yazlık tatil için aynı zamanda gidiyoz aileyiz ye hani. eşimi ikna eder basbasa kalalımcı olurum böylece mevzu olmaz aramızda alttan da alcak bişey olmaz. misal altın gününe dahilimdir işte orada bazı şeyler canımı sıkmıstır param yok kayın valide der cıkarım. iletişimi azaltırım yani. ama isteğim evlilik devamı değil ise üstüne giderim hır cıksın gümbürtü kopsun modunda olurum bosanırım. kızlara yakısır bence alttan almak ki bu seni düşürmez yüceltir. kendi dengin ile mücadele edersin. ben şahsem iş yerinde bi kadın vardı benden cok büyük. kulvarımda değil diye muhattap bile almadım bi öküzlük yapmıstı bana.
Yani muhatap olmamaya çalışıyorum ama ısrarla benimle muhatap olmak sitiyor saçma sapan kuralları var yok gelinler disariya çıkamaz gelinler çalışamaz gelinler nefes alamaz diyecek neredeyse
salla ya idare et işte senin dengin mi o. yaşlı kadın. menopoza girmiştir. kolay değil oglu gitmiş elden. yaşlı insanlar öyle olur sarcak yer arar kimisi. kolay değil orası burası agrıyordur saglık sorunları vardır. sen evlenmişsin mis gibi. ailen var. ona odaklan. cocuk yoksa cocuk yap aile genişlesin. tabi istersen. varsa cocukla ilgilen. kocan. yani ailen. en özeli önemlisi onlar. diğerleri fasa fiso. he de geç yani kocaman kadın yani. o da kendince doğrusunu yapıyor. sen hoppidi genc aklı bi karıs havada kızsın onun nazarında. kafalamaya da çalısabilirsin. biraz ortamlarda takılırsın gurulandırırsın onu arkadaslarının yanında. işte çay getir bulasık yıka vs ile. güzel bi elbise vs alır hediye edersin. bunlarda bi taktik.
ben yerinde olsam kocaman kadını kendime bir tutmam yani. kocamın haberi var izin aldım de. misal sana taktik. topu kocana at. o da hık der kalır. kocadan ötesimi var. bi yere gitceksen eşine bıraktırt kendini sonra geri aldırt. zaten bi kac sefer sonra tatlım sen git avm ye sonra dönersin beni özel söförün etme yorgun işten geliyom vs der:D
Erkek her zaman eşiyle Ailesi arasında bir denge kurmalı bir terazi düşünün hiçbiri ağır gelmemeli. O dengeyi kuramazsa o evlilik gitmez ve sizin gibi bir taraf mutsuz olur. Evlilik yaşayan bir insan olarak size söyleyeceğim budur bunları yaşayan insanlar daha iyi tecrübe eder ve size daha doğrusunu söyleyebilir :)
Sabrım tükenmez üzere eşimi cok seviyorum aslinda cok iyi biri ama dediğiniz gibi dengeyi kuramıyor görüşmek istemiyorum diyorum görüşmeye zorluyor istemediğim hakaret baski zorbalık kalmadi ailesinden
Ailesinden hakaret baskı kısmını kendisi biliyor mu biliyor ve hala iyi biri mi dersiniz.
Yani biz bizeyken cok iyi saygılı adaletli anlayışlı biri ama ailesi konusunda bencil biri evet
Aile konusunda böyle bir sorun çıkıyorsa o evlilik büyük sorun yaşar. Zaten temel amaç şudur sevgili olsanız da Evli olsanız da bir sorun çıktığında onu hemen çözmeniz gerekiyor. Oturup karşılıklı konuşabilip Birbirinizin sevmediği şeyleri yapmamanız gerekiyor. şeffaf bir şekilde ilişkinizi yaşarsanız kimseye karıştırmazsanız birbirinizi korursanız o ilişki ya da evlilik iyi bir şekilde gider
Ne bu gelinler alttan almakta nedir. Kendileri laf sokar Altan altan ne var bunda sana mı dedik derler. Hepsi aynı. Valla laf sokana haddi bildirilmesi gerekiyorsa o an bildireceksin yoksa sen alttan alıyorsun diye aptal yerine koymaya çalışırlar. Valla bende kafayı yicem bilmiyorum nolucak böyle.
Nankör ve memnuniyetsiz fitne fücur bir aileyse her zaman alttan alınmaz. Alttan ala ala zamanla sen altta kalırsın yani velhasıl almak zorunda değilsin. Özgürsen maddi anlamda hiç boşanmayı düşunme bile ailesine ezdiren erkek pısırıktır
Durumunu gerçekten anlıyorum, eşinin ailesiyle sıkıntılar yaşaman hiç kolay değildir. Partnerinden beklediğin şey aslında seni anlaması ve yanında durması, değil mi? 💔 Aile ilişkilerinde bazen dengeyi sağlamak adına alttan almak gerekebilir ama sürekli tek taraflı bir fedakarlık sağlıksızdır.
Burada "Boşanmak istiyorum" demeden önce eşinle açıkça konuşmalısın. Ona hissettiklerini, kırgınlıklarını, beklentilerini paylaşırsan belki seni daha iyi anlar. Evlilik iki kişinin çabasıdır ve çözüm bulmak için beraber mücadele etmelisiniz. Kendine ve duygularına biraz zaman tanı. 🌿 Unutma, kimsenin sevgisi uğruna kendini feda etmek zorunda değilsin. 🌟
Cevap
29Cevap
Hayatı kendine zindan etme bu ruh bu beden sana aitti ve sana bi şey olursa haksızlıklara katlanmaktan dolayı kimseden Fayda olmaz
Tabikide kendi ailen bile olsa ortada bir haksızlık varsa susmayacaksın. Kim olursa olsun sana nasıl davranıyorsa öyle gitmelisin, aynı ölçüde.
Hayır, kesinlikle. Bosanma kararı kolay verilebilecek bir karar olmamakla birlikte senin alttan almaman gerekiyor.
Baski ve zorbalık cok fazla içtiğim suya bile onlar karar vermek isitiyor resmen kole kukla olmami istiyorlar yapmayınca da aşağılama dışlama düşmanlık başlıyor
Banada ailem öyle dedi ama olan bana oluyor hep susmak iyi değil yıprandıgınla kalıyorsun
Seni sahiplenmesi uzun vadede saygini bitirecek maalesef tecrübeyle sabit. Coxuk yoksa devam etme derim o tarz erkek değişmez çünkü pisirik ana kuzusu bellibki ya da ekonomik olarak bağımlı gebe kalıyor bir seylere
Alttan al derken saygı göstermeni istiyordur. Aileler arasi denge bazen bunu gerektirir iki taraf içinde. Böyle yaparak 3. 4. Kişileri evliliğinizi ortak etmeyin
Ama sırf kukla olmuyorum diye bana beceriksiz, it, köpek diye saygısızca yaklaşan insanlara nasil saygi duyayım
Bizzat saygı duymaya bilirsin tamam ama eşine karşı öyle davran. İnce bir çizgi. Yok bunu başarmıyorsaniz zaten böyle gitmez galiba
Çok fazla dayanamazsın çünkü durmaksızlık olunca insan gerçekten kendini kaybediyor ben 10 yıllık evliliğimde onlarla çok karşılaştım sabrım kalmadı bitirdim
Benimde sabrim tukenmek üzere isimlerini bile duymak istemiyorum ama esim görüşmeye zorluyor gitmeyince de üstü kapali bosanma ile tehdit ediyor. Yıllardır ailesinden isitmedigim hakaret kalmadi hep küçük düşürme dışlama azarlama aşağılama ne derseniz var
boşanmak nedır. esını sevmıyuomusun? .. her basınız sıkıstında zaten bu kelıme agza gelıyosa neden evlendınız*? Bırbırınıze ashıp cıkın bosanınca anlarsınız kıymetıde ıs ısten gecer.. bence bır muddet aılesıyl esık gorusme ara ver ve kadın olarak esının aılesını zırtpırt kafasına kakma
Esim görüşmeye zorluyor gitmeyince de üstü kapali bosanma ile tehdit ediyor. Yıllardır ailesinden isitmedigim hakaret kalmadi hep küçük düşürme dışlama azarlama aşağılama ne dersen var
Gelinler alttan alır diye bir madde yok anayasada🤭
Var koymuşlar :) haberin yokmu
Yok ayol öyle ailelere çingene gibi konuşan gelin gerek ben arkandayım konuş 💅🏻
Değilsin. Devamlı alttan al, devamlı alttan al derken olan senin ruh sağlığına olur.
Kendini savun savundur kocana ama boşanmak gereksiz bence evlilik önemli bir husus ;)
hayır ya ne alttan alması haklıysan almak zorunda falan değilsin.
Bir yere kadar alttan alınabilir. Bu bir yer dediğim sınır ise tamamen kişinin sabrına kalmıştır. Limitsiz değildir
7 yillik limitim dolmak üzere isitmedigim hakaret, baskı, zorbalık kalmadi ama Şu an sabrim tükenmek üzere seslerine bile tahammül um yok
Peki deyip geç bence. Niye üstümde duruyorsunuz ki bunun? 3. Kişiler sebebiyle ilişki bozulmaz, evlllik bitirilmez.
Isitmedigim hakaret kalmadi ama it köpek beceriksiz neler neler
Baski ve zorbalık cok fazla içtiğim suya bile onlar karar vermek isitiyor resmen kole kukla olmami istiyorlar yapmayınca da aşağılama dışlama düşmanlık başlıyor
Abartmıyorsun sadece haksızlığa gelemiyorsun bence alttan alma bu konu çözülüp konuşulması lazım eşin bunu yapamıyorsa müdahil olmasın ben bu sebepten evliliğimi bitirdim
Asla abartmıyorsun kimseyi alttan almak zorunda degilsin. Bence boşan deger görmüyorsan sevildigini hissetmiyorsan boşanman gerek,
Her zaman da değilsin haklı isen haklı yanını eşinde destekleyip yanında durmalı.
Ailesinin kafa yapısı cok degisik onlara göre gelinin sokağa çıkması bile yanlis. Resmen kukla ve esir etmek istiyorlar olmayınca da düşmanca dilleriyle eziyorlar aşağılama küçük düşürme dışlama ne ararsanız var
Bosanmali o vakit
Kesin kayınpederinin verdiği evde oturuyorsun değil mi
Allahn korusun oyle olsa boynuma zincir takip gezdirmek isterler
Takma boyle seylere eşini senin yola getirmen lazım bence becerememissin. Cokmu kıskanç biri nasildir
Esim hic kıskanç değil ama ailesi cok baskıcı zorba yıllardır isitmedigim hakaret baski zorbalık kalmadi görüşmek istemiyorum diyorum zorluyor görüşmesem eşimle cok mutluyum ama ailesi düşmandan farksız
Çözüm nedir?
Senin alttan alman değil eşinin arayı bulması gerekiyor
Her şeyin yolu yordamı var
Eşine söyle ben gidiyorum sende senin bk aileni altan alacak birini bul de çık ayrıl
Ayyy aynen… kendi ailesi neler söyledi neler yaptı bana gelince idare et yanlış anladın sen diyor 🙄 ama benimkiler bisey desin zoruna gidiyor beyefendinin…
Ulan şu aileler olmasa evlilikler ne kadar güzel olacak
Haksızlık yapılıyorsa koruyacak. Yok öyle alttan al filan.
Haksızlık karşısında ağzını açıp bir çift laf edemeyen dalyapRak Ancak böyle mi cevap verebiliyormuş
Mesela Altan alınıcak konu ne ve boşanmak neden bu kadar basitmiş gibi konuşuyor herkes
Sakın alttan alma kendini ezdirme cevabını ver eşin olacak herif haklının yanında olacak yani senin sorun onda ailesini susturamıyor ana kuzusu
Yani eşin senin ve ailesinin arasında kalmak istemiyor bundan çekiniyor da olabilir direk boşanmayı düşünmek saçmalık evlenmeden önce böyle şeyleri az çok düşünülmeli
Esimi az cok tanısan Allah tan belanı mi istiyorsun gül gibi insan dersin hakkini yiyemem oyle de iyi biri. Ama ailesi konusunda dengeyi asla tutturamaz hep alttan alta der. Ailesinden isitmedigim baski zorbalık hakaret kalmadi it köpek beceriksiz ne ararsanız vardi etmedikleri hakaret kalmadi gelin dediğin ayak bile yikar diye kavga bile ettiler. Hep esim iyi biri diye sabrettim ama sanırım sabrımın sonundayım
Ne konudan olduğuna bağlı olarak cevap verebilirim
İşte burada kendi kararların olması gerek dinle görmezden gel böyle olduğu zaman devam ederse eşine de yine olmazsa da ciddi ciddi konuş noktayı köy
Aynen boşanın piyasa canlansın dul kadınlar iyi oluyor 😌
Basta anan
Ahh anacım mezarda geçti ondan bu işler 😌
Neyse orada sana bir babalık bulur 😂
Baba hayatta bizde analık çok😌
Teyze senin gibi birini yetiştirdiğine göre bayaa az. g. in birseydi sanırım. Orada babalık sayinda cogalmistir merak etme😂
Canım ne abarttın ama yahu altüstü piyasa canlansın dedik. Tamam sen boşanma hadi git kocanın yanına kaybol buradan😆
Bizden 100 kisi de boşansa edebimizle yaşarız ama senin sülalendeki karilar evliyken bile piyasayı canlandırmaya yeter 😂😂
Canısı benim sülalemde namus bellediğim bir tek anam vardı. Oda kanserden öldü gitti. Dolayısıyla sülalede namus olarak gördüğüm kadın yok. Kim kime veriyorsa kolay gelsin yani banane ben kendi becerdiklerime bakarım😌
Sen namus. lu olsan ya da ananı namus olarak görsen ananın namusuna laf ettirmezsin anan cidden öldüyse ters dönüyordur yerinde
Senin boyle yetismende ufacık bir katkısı varsa kabrini ateş bassın inşallahhh
Umrumda değil canısı. Kocanın sinirini benden çıkarmak istiyorsun bende ses etmiyorum kocana amme hizmeti yapıyorum işte fena mı. Erkek dayanışması olarak düşün
Eğer haksızlık yapılıyorsa kabul etme eşinde seni savunmak zorundadr
Merhaba evinizde mutluysanız eşinizin ailesiyle biraz daha mesafeli görüşürseniz samimiyet doğmaz herşeyi alttan almanıza gerek kalmaz
Görüşmeye zorluyor sikinti orada
Yakın yaşamıyorsanız yılın belli başlı zamanlarında bayramlarda falan göreceğiniz insanlar sadece. Eşinizle aranız iyiyse, eşiniz iyiyse bu yüzden boşanmak istediğinize emin misiniz
Konunun ne olduğuna bağlı
Hayır tam tersi altan almaman gerekmiyor eşınde ailesının tarafımdaysa onlarla kalabılır bosan gıtsın
Öncelikle ekonomik olarak özgürlüğünü kazanmaya çalış yoksa boşanmak bile sana zulüm olabilir.
şu an çalışmıyorum ama ekonomik özgürlüğüm var gibi yani elimde iyi bir meslek var is tecrübesi iyi referanslar var kolay is bulacağımı düşünüyorum ama cocuklar babasız büyümesin istiyorum. Bosanirsam dul kadin damgasi yiyeceğim cocuklar perişan olacak diye korkuyorum bu şekilde de hep sözel ve duygusal şiddet görüyorum aşağılama suçlama baski, sözel zorbalık bitmiş vaziyetteyim
başkasıyla evlensen nolacak haklısın karıcımmı dicek
Kimseyle evlenmek gibi derdim yok colugum cocugum var. Ha bu arada haklısın karıcım diyen cok insan var bize denk gelmedi o ayrı
Hayır kimseye katlanmak zorunda değilsin
Bu şekil de manipüle etmesine izin verme sakın
Bence bu hayatta kimseyi alttan almamak gerek
Boşanma ama kendini kimseye ezdirme
Altan alma kendi sınırını çiz baktın düzelmiyor boşan gitsin
Çocuğun yoksa boşa gitsin sonra dönüşü daha zor oluyor
Bir çift yürek marlo morgan
Şu evlilik sorularını görünce evlenmek istemiyorum
Değilsin ezdirme
Hakkını koru
Mecbur değilsin.
Boşan