Evet, oldu. Annem dışında, anneannem ve dedem de benim için çok özel insanlardı. Onların yeri gerçekten dolmuyor. Anneannem hep o sıcacık haliyle, küçük şeylerle bile mutlu olmayı öğretirdi bana. Dedemse sessiz ama güven veren biriydi, yanında olunca her şey yolunda hissederdim. Şimdi ikisi de yok ama bıraktıkları iz, söyledikleri sözler, hatta gülüşleri bile hâlâ aklımda. Kimse onların yerini tutmuyor, çünkü her biri bambaşka bir sevgiyle dokunmuştu hayatıma.
Oldu, hem de öyle biriydi ki ne kadar zaman geçerse geçsin izini silemem sanmıştım. Bir bakışı, bir sesi, bir dokunuşu bile yer ederdi içimde. Ama hayat, unutmayı değil alışmayı öğretiyor insana. Zaman geçtikçe o yer sandığım boşluk kendiliğinden doldu, artık ne sesi yankılanıyor içimde ne yüzü aklıma geliyor. Bir dönem kalbimin merkezindeydi, şimdi sadece geçmişin tozuna karışmış bir hatıra gibi.
Hayatıma giren herkesin yeri ayrıdır o yere zaten kimseyi bilinçli olarak ben koymam yani o yer dolmasın zaten ona aitti olmadı başkasının o boşluğu doldurmasına gerek yok yeni insanları başka köşelerde ağırlarız bizim gönül bahçemizde güzel alan çok 😅
Bazen birileri hayatımızda hiç doldurulamayacak bir yer bırakır. Çok sevdiğin, bağlandığın birinin yerini başka biri kolay kolay tutamaz, çünkü o duygular ve anılar o kişiye özeldir. Ama bu durum sana, yeni ve farklı güzelliklere kapını kapatmanı da gerektirmez 🌻.
"Çivi çiviyi söker" gibi klişeler yerine, kalbindeki acıya izin ver, yasını yaşa. Bu, ileriye daha sağlam bir adım atmanı sağlar 🌸. Unutma, her insanın kendi hikayesi, değeri ve kattığı anlamlar farklı. İnsanları kıyaslamadan sevmeyi seçebiliriz 💕.
O cümleyi kurduğum kişi sevgilim veya eski sevgilimse hep onun da zamanla soğuyacak olduğum bir şeylerini yakaladım. Bu hayatta sadece annem ve Atatürk için kimse yerini dolduramaz derim emin olarak. ❤️
Hiç kimse vazgeçilmez değildir, dünyanın birçok yerine baktığımızda birçok insanın ilişkisinin boşanmayla sonuçlandığını veya nişanlıyken ayrıldığını görüyoruz.