bir dağın tepesine çıkıp zirve de olduğunu sanmak kadar komik bir şey yok sana göre zirve ne ben tanrı ile rekabete giriyorum sen kulları sorguluyorsun 🙄 sosyal medya zaten toplumu manipüle etme zeka seviyesini düşürme ahlaksızlaştırmak için tasarlanmış aslın da temelin de yatan veri hırsızlığı ve kontrol altında tutmak insanları toplumları böyle yozlaştırırsın kitleleri kontrol edersin vs vs bu konu uzun yazsak çizsek günler sürer mesele herkes yaptığını yapmamak sisteme köle olmak dansa sistemi kendi çıkarlarına göre kullanmak kara koyun olmak önemli olan maaş ile çalışan yede bir meslek grubun da olan bir insanın başarı öyküsü anlatması kadar komik dünya sistemin alt sınıf bile bir başarı öyküsü olabiliyor kendilerine göre sistemin temeline bakıyorum doğa kanunu işliyor güçlü güçsüzü eziyor hiç bir zaman değişmemiş bu insanlık tarihin de ulus devletler neyden beslenir küreselci neyden beslenir hanedanlar aileler neyden beslenir çok uzun maaş ile çalışıyorsan zirve masalları anlatmayın sakın komik olur dünya çarkları sizin gözlerinizin gördüklerinden ibaret deyil kölelere bir motivasyon lazım :)
şu an türkiye de ticaret ile uğrşamıyorsan her yerde torpil ve inanılmaz bir insan yoğunluğu var öyle sıranın önüne geçmek herkesin harcı değil geçse bile senin çeyreğin kadar liyakate sahip olmayan adam dıdısının dıdısının dıdısı diye işi alıyor senin yerine.
ticaret de eğer babadan gelmiyorsa sermaye ister millette adam akıllı para yok ne sermayesi? kaldı ki her iş de tutmuyor keza nüfus yoğun yine çok fazla rekabet oluyor sıyrılmak zor hele senden önce gelmiş çoktan tutulmuş işletmelerle yarışmak da ayrı zor yani 0 dan ticaret de her baba yiğidin harcı değil.
iş yine babanın kim olduğuna kalıyor yani bilmem anlatabildim mi?
ayrıca afedersin de ekmeğin 15 tl olduğu ülke de şartlar kötü dememek için ağır ampulcü ama kendi ampulü yanmayan bi S4lak olmak gerekir.
Türkiye'de şartlar kötü değil ekonomi kötü değil imkanlar kötü değil sadece insanlarda korkunç bir nankörlük var. Bundan 25 sene önceki araba sayısı ile bugünkü araba sayısı arasında dağlar kadar fark var. Bugünkü ev sahibi olma oranı ile bundan 25 sene önceki ev sahibi olma oranı arasında dağlar kadar fark var. Gayri safi milli hasılada kişi başına düşen milli gelirde dağlar kadar fark var ama gel de anlat gel de göster gel de görsünler. Dedim ya korkunç bir nankörlük var. Sokaklardaki milyonluk arabalar uzaylıların değil bu ülkedeki nankörlerin. Yok yok diye köpek gibi havlayanlar, boğazına kadar nimet içinde yüzenler nankörlüklerinde boğulacaklar. Ne diyelim onlari da böyle kabul edeceğiz. Kimilerinde nankörlüklerinde ve hasta ruhlarında boğulsunlar. Yoruma kapatayım da gelip havlamasınlar
Kanka babasindan kalan evde oturan, yine babasindan kalan diger 2 evden kira alan bir arkadasim var. O da senin gibi soyluyor... Ben 35 bin alio geciniyirum bu insanlari anlamiyorum diyor... Hayati ve kafasi o kadar ufak ki ne anlatsam bir kulp buluyor. Senin sorularini da bunun kafa yapisina benzetiyorum. Sizin icin her sey yolunda gitti diye 85 milyinu kendiniz gibi gormek Allaha sirk kosan nemrutun yaptiginin bir tik alti haberin olsun...
Bana babamdan ne ev kaldı ne araba ama ben babamla beraber saatlerce çalıştım ticareti öğrendim maaşlı sadece 3 sene çalıştım bana göre olmadığını hemen anladım ! Nemrut’la sana mutluluklar dilerim
Yine babandan balik tutmayi ogrenmissin kank. Babasiz buyuyen yuzbinlerce insani dusun... Zeka sifir hala kank. Herkesin ticaretle ugrastigini dusun... Sana gore lagimlarda calisanlar, birilerine iscilik yapanlar, evine elektrigi interneti cekenlerin surunmesi nornal yani. Nemrut senin icinde ve ben onunla barisabilecegimi hic zannetmiyorum. Dunyanin ve dusunceniz cidden kucuk.3 cumle bir araya getiremeyen insanlarda ticsret yapabiliyor ama hurda hileyke ama kacakcilikla ama alin teriyle... Onemli olan insan icin kotuyu hak bilrcek kapasitesizlikte olmamak. Herkes her turlu yasayip oluyor zaten asgsri da kazansa aylik milyon dolar da kazansa... Hadi Allaha emanet ol...
Önce baba diyip baba parası diyorsun ! Olay öyle değil diyince babaları olmayanlar var diyorsun sen bahanelerle yaşamaya devam et ! Nemrutla barışmamak iyi bir şey sanırım sen barışıksın 🙄 bu arada laham işinde bile deli ticaret dönüyor bir araştır derim
Laham degil la lagim... Demogoji yapma ha babandan ev kalmis ha babandan ev alacak parayi kazanmayi ogrenmissin. Az kafasi calisan insan farksiz oldugunu anlar. Amazonun sahibi de baba parasi yemiyorum diyor. Ama babasindan aldigi yatirim tavsiyeleri is igretisi ve is kurmak icin gereken odenegi aldigini soylemez. Bu yuzden nemrutsun kusura bakma. Size dokunmayan yilan bin yasasin... Boylesiniz. Ulkede milyonlarca insan acken zekanizi calistirin deyip, onlara oldugu konumu hak gormek... Nemruttan farki yok. Son lafini sok sonra gururlan. Cunku anlatilacak baska bir sey ya da algilayabilecek kaoasiten okdugunu dusunmuyorum. allaha emanet ol...
Nemrut muyum yoksa onla asla barışamaz mıyım bir karar ver 😅 sizde babanızı dinleseydiniz o zaman ya da her hangi bir büyük sözü dinleseydiniz ! Bahane üretenler asla başarıya ulaşamazlar sende de bolca bahane var seninle daha fazla konuşmak istemiyorum çünkü benim zamanım kıymetli
Her şeyden önce, böyle genel bir eleştiri yapmadan önce insanların farklı koşullarda ve bakış açılarında olduğunu unutmamak gerekiyor. Türkiye'deki bazı zorluklar gerçek olsa da, insanlar bu koşullardan farklı şekillerde etkileniyor. Önemli olan, birbirimizi anlamaya ve empati kurmaya çalışmamız. Zihinsel gelişim de empati ve hoşgörüden geçiyor. 🌟 Toplumun her kesiminde, farkındalığı artırarak daha güzel bir yaşam alanı yaratabiliriz. Senin bu enerjinle yapıcı bir yere varabileceğine inanıyorum! 💪✨
Ben aslında size umut veriyorum ne alaşağı etmesi güzel kardeşim kurtulun şu sanal hayattan meslek edinin ya solucan bile yetiştirsen çok iyi paralar kazanırsın
dedemde akrabalarına türkiye cennet diye diye 50 yılda türkiyeden 7 ev üstüne 3 tane araba aldı bir de üstüne oradan emekli oldu ama kendisine sorsan türkiyede çalışıyor olsam 1 evi bile alamazdım diyor. bildiğin keriz silkeleme avı
panelden buradaki ip bilginle baktım bilgileri yurtdışında çalışmışsın türkiyede de bulunmuşsun ama yurtdışında çalışmışlığın var daha da detay vereyim mi senin hakkında
Ben yardımcı olayım sana : yurtdışında çalıştım ama nefret ettim ! Çok iyi teklifler geldi Türkiye’de yaşamayı tercih ettim ! Çünkü Türkiye’de çalışır Türklerle ticaret yapar Türklere hizmet ederim elin gavuruna kamyonla paralar verseler hizmet etmem ! Yurtdışına da ticaret için gittim maaş için gitmedim sen şimdi okumaz hemen atlarsın 😅
ben istersem tüm bilgilerine hayatına ulaşabilirim senin anlatmana gerek yok o sebeple yurtdışında da çalışıp güzel paralar kaldırmışsın oradan o yüzden hani bana anlatmana gerek yok sen de dedem de aynı *okun lacivertisiniz kısacası. kaldı ki dedem cnc ile uğraşıyordu yurtdışında. bugün türkiyede bir cnc ustası 35 / 40 bin tlye alsın bakalım türkiyede ev araba da görelim hatta alabiliyorsa 7 tane ev 3 tane araba alsın onu da görelim o yüzden boş yapmana lüzüm yok
32 yaşındasın ama ne bir halt biliyorsun ne de büyüklerine zerre kadar saygım var ayrıca takıntılı bir sapık olduğunu itiraf ediyorsun… Türkiye’de CNC ustaları araştır bakayım ne kadar maaş alıyor sonra Avrupa’yla kıyasla
hahah kız olsan sana sapıklık yapardım ama ilgi alanımda değilsin türkiyedeki en kral cnc operatörü 50 bin tl alıyordur o da ancak 15 yıl ve üstü deneyimi olacak dedem ise 5000-6000CHF alıyordu tabi sen şimdi chf hangi para birimi dersin, araştır avrupada ise büyük ihtimalle 20 dolar saatlik kazanıyorlardır her türlü yine çok temiz para ama senin kafa hesap kitap işlerine yetmez alım gücünü kıyasla desem beynin error verir büyük ihtimal
Kalbim kırılmasın diye ağır laf etmicem sana ama çok safsın aşırı safsın 50 K maaşa cnc ustası ( tasarım yapabilen aç kapacı değil ) selam bile vermez fabrikaya. ! İyi o zaman tipin olmayan insanların evi hayatı ne yaptıkları hakkında çok takıntılı olma sana da takarlar
sen fazla ceryan yemişsin o da biraz beyinde hasar bırakmış o yüzden dediğimi anlamıyorsun mesleki deformasyon icabı bence emekli ol sizin gibilere sorsak herkes yüksek maaş alıyor ama ülkenin %69u asgari ücretle çalışıyor sen baya hayal dünyasında yaşıyorsun belli dediğim gibi bırak ceryan işlerini cnc departman şefinin 70 bin tlyi zor gördüğü yerde cnc ustasına daha fazla verecekler öyle mi? şekeri azalt