- Reçel’de lüks kategorisine girdi
- siz istediğinizi yiyip içip satın alabiliyor musunuz
- Tatili de unutmayalım

Reçel yemiyorum, şeker glikoz deposu..
Ama geri kalan sağlıklı gıdalara gelen zam içimi acıtıyor.
Hayatımda hiç tatil yapmamıştım , ilk kez bu yıl gidecektim çeşitli nedenlerle olmadı..
Arabam yok , yine de kendi masrafımı zor çıkartıyorum
İyi ki araban yok 🙄 günlük 200 TL yakıt giderim var bi aralar haftalık tı bu
İyi ki yok ben mutluyum , hastaneye gideceksem taksi kullanıyorum kötü hissediyorsam kendimi , sağlığım el veriyor ise toplu taşıma tercihim.
Geçen sene 1.000 TL ye sigorta yapmıştım bu sene 3.000 üzeri yaptım , taksi daha mantıklı
Arabanı sat gitsin.. cidden gerekli mi araba
İki tane vardı sattım birini iş için mecburi kullandığım aracım var sadece
İki tane araban mı vardı 😨 iyi yapmışsın
Evet öyle yaptım
Çok şükür, genelde indirimleri takip ettiğim için neredeyse su anki zamlara rağmen hala birçok şeyi eski fiyatına alıyorum. Kaşar, peynir, sucuk, çamaşır deterjanı, yumuşatıcı, vs gibi. Tek bir yere bağımlı kalmam.
Hayır tâbi ki her şey çok pahalı artık
Geçinebiliyorum. İstediğimi yiyip içip satın alabiliyorum. İstediğimi yapabiliyorum. Yapabiliyor olmam memlekette ki krizi inkar edeceğim anlamına gelmiyor.
Cevap
12Cevap
bir şey almak için diğer şeyden kısmak zorundayım
Ben herseyimi kendim yapıyorum doğal ve leziz 🤪
Sen satın alsan da orada koymaz size 🙃
😧 o nasıl oluyor 🙃 orada zenginlik te para etmiyor galiba 🤣
🙃coğrafya kaderdir 🙃
Bugün evdeki bayat ekmeklerden kıymasız köfte yaptım. Sadece ekmek yumurta baharatları karıştırıp yoğurarak
Boş köfte 😯
Yemin ederim... sonra onu yine ekmeğin arasına koyup yedim. Yani ekmek arası ekmek yedim. Çok komik gelen ama çok acı bir durum...
maalesef acınacak halimizle alay ediyoruz 😯
Nasıl bir devrin içine düştük hiç bilmiyorm ama memnunum diyen yalan söylüyodur ya da cok zengindir diger türlü bu şartlar altında ayakta durmakta zorluk çeken cok fazla aile var ne ara bu durumlara düştük
Böyle hazır ürünleri çok fazla tüketmiyoruz çok şükür. Kendi üretimimiz var. Geçinemeyenlere allah kolaylık versin.
Geçinmesine geçiniriyoruz da her istediğimizi alamama durumu var. Özellikle bu sene teknolojik ürünlere elim gitmedi dolar kurundan dolayı..
Şu an ki maddi durumumla tek yaşasam geçinemezdim ama ailemle yaşadığım için halim diğer insanlara göre kötü değil şükür.
Allahin izniyle buradan kurtulcam her gun dua ediyorum burdan gitmek icin.
Tabikide hayır resmen açız yani bi şeyi tamamlarken bertarafı aciyorsun
Bu ülkeyi bu hale getirenlerin, sebep olanların Allah belasını versin inşallah,
Kilo verirken omad yapıyordum artık alıştım
Cok sukur ailemin durumu iyi
Boşuna reçeli kendim yapmıyormuşum🌚
Hayır, herşeyin lüks kabul edildiği bir ülke olduk
Reçel yemiyorum pekmez yiyin
alttaki kaç kilo
Aynı kiloda 2 kilo güncel fiyatı alttaki
Şükür geçinebiliyorum
Evet
Zor çok zor