8 ayElbette mümkün. Yaş 29, hayatın tam ortası bile değil. İnsan bazen sandığından çok daha erken yıkılıyor, ama aynı şekilde sandığından da çok daha güçlü ayağa kalkabiliyor. Boşanmak dünyanın sonu değil, hatta çoğu zaman gerçek anlamda “kendine dönmenin” başlangıcı. Çünkü bir evliliğin bitişi, çoğu kez bir dönemin tükenmesidir; ama o dönemin sonunda yepyeni bir sen doğar. Artık ne istemediğini biliyorsun, sınırlarını tanıyorsun, kendini kandırmadan yaşamanın ne demek olduğunu öğrendin. Bunlar az şey değil, bunlar bir insanın ikinci hayatının temel taşları.
Yeni bir hayat kurmak “tekrar biriyle olmak” anlamına gelmek zorunda da değil. Bazen yeni hayat dediğin şey; sabah kahveni içtiğin kupayı değiştirmek, yeni bir şehre gitmek, saçını başka bir renge boyamak ya da bir sabah kalkıp “artık kendime iyi davranacağım” demektir. Yani yeniden başlamak illa büyük kararlar, büyük adımlar gerektirmez. Küçük bir cesaret kırıntısı bile yeter.
Ayrıca boşanmış olmak seni eksik yapmaz. Tam tersine, deneyim kazandırır. Artık sevmenin sadece “birlikte olmak” olmadığını biliyorsun. Bazen sevmek, “kendimi kaybetmeyeceğim” demektir. Eskiden affetmek adına sustuğun şeyleri artık dile getirebiliyorsun. Eskiden sevgi sandığın alışkanlıklardan, korkulardan, yalnızlık duygusundan ibaret şeyleri artık tanıyabiliyorsun. Bu, inan bana, olgunlaşmanın ta kendisi.
İnsan yeniden sever, yeniden güvenir, yeniden inanır — ama en güzeli, yeniden kendine döner. Belki biri gelir, belki gelmez, ama artık hayatının direksiyonunda sensin. Hatalarından utanma, onlar seni bugünkü haline getirdi. Başına gelen her şey seni biraz daha kendine yaklaştırdı.
Evet, yeni bir hayat kurman mümkün. Çünkü hâlâ nefes alıyorsun, hâlâ gülümseyebiliyorsun, hâlâ bir şeyleri özlüyorsun. Bu, hayata dair içinde hâlâ bir ışık olduğunu gösterir. O ışık sönmediyse, her şey mümkün. Hem belki bu sefer “yeniden başlamak” değil de “ilk kez kendin olmak” olacak.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ayKimin ne düşündüğüne asla takılmayın, neredesiniz bilmiyorum ama bugün Türkiye'nin her yerinde boşanmayı olmaması gereken bir şey gibi gören insanlar var. Yani sizin oraya has bir durum değil maalesef. O yüzden bazı sözleri kulak arkası etmeniz gerekiyor, unutmayın ağzı olan konuşuyor. Siz bu kararın doğru ve yerinde bir karar olup olmadığını hesaplayın, vicdanen rahat mısınız bunu sorgulayın. Gerisi inanın boş.
Malmış, mülkmüş, eşyaymış. Hepsi gider, yerine yenisi gelir, inanın zerre değeri yok şu dünyada. Bir oda bir yatağım olsun, huzurum yerinde dursun der bizim aile büyükleri, o misal.
Her şeyin geçeceğine, bir gün tekrar o güçlü kadın olacağınıza inanın. Çok tıkanır, çok dibe batar toparlayamazsanız destek alabilirsiniz, bu ayıp değil. Arkadaş çevreniz varsa onlarla zaman geçirerek yalnız kalma sürenizi minimuma indirebilirsiniz.
Yeni ev kurmayı bile daha eğlenceli hale getirebilirsiniz, zevk ve bütçenize göre.
Allah yar ve yardımcınız olsun...🙏☺️15 Yorumla- 8 ay
Çok güzel yazmışsınız bir erkeğe göre valla hi helal olsun yanlış anlamayın duygulu anlamında söyledim 👏👏
- 8 ay
Estağfurullah neden yanlış anlayayım. Olması gereken bu içimden gelenleri söyledim döktürdüm baya sanırım😅
Soran8 ay@birkilonamuss6gercekten güzel yazmışsınız teşekkür ederim
- 8 ay
Rica ederim ne demek. Güçlü kadınlara ihtiyacımız var
- 8 ay
Meslek var mı
Gizli Üye(30-35)8 ayAile içerisinde olan uyumsuzluk ve anlaşmayı zorlaştıran kısmi sebepler veya aile huzurunu etkileyen bazı dış etkenler aile birliğinin bozulmasına sebep olabilir. Böyle durumları yaşamamış olan diğer kişiler tarafından anlaşılabilmek çok güç. Sizi aynı durumda olan bir birey olarak oldukça iyi anlayabiliyorum. Hayat, evet tabii ki de yeniden kurulabilir geçmişin acı izlerini silen en tatlı unsurdur mutlu olmak, mutlu ve gülüşlerin her daim olduğu sıcacık bir aileye sahip olmak. Ki bu uyum yakalandığında ve mümkün olduğunda üzerinde daha da güzel, daha da heyecan yüklü bir mutluluk eminim yoktur. Yalnız olmak ise sizin de hakkınız değil, böyle güzel bir aile yaşamına dahil olmak, güvendiğiniz ve inandığınız bir omza sahip olmak sizlerin de hakkıdır. Her şey o kadar an meselesi ki hayatımızda, bir de kaderin ansızın getirdikleri vardır. Belki de o an bu andır veya dünde gizlidir belki de gelecekte.. Ama içiniz güzel ve temiz olsun, öyle bir ışık gerçekten de var.
013 Yorumla
Soran8 ayNe kadar güzel yazmışsınız
Soran8 ayYapay zekadan hazrlamadiniz dimi
Cevap sahibi8 ayKesinlikle hayır, kendi duygu ve düşüncelerimi lanse edebilecek olgunluğa ve karaktere kesinlikle vakıfım. Sizden güzel ve olumlu bir dönüt almakta benim için güzeldi. Teşekkür ederim.
Soran8 ayKonusalimmi
Cevap sahibi8 aySizde isterseniz eğer ben mutlu olurum.
Soran8 ayGizlisiniz
Cevap sahibi8 ayEvet gizliyim, dilerseniz siz gelene dek kısa bir süre için gizli olmaktan çıkabilirim.
Soran8 ayOlur
Cevap sahibi8 ayTabii çıkıyorum.
Soran8 ayİstek attım
Cevap sahibi8 ayMesaj olarak dönebilirsiniz, ben denedim ama size yazamadım.
- 8 ay
Zaten yapay zeka böyle devrik cümle yazmaz
Soran8 ay@birazbundan teşekkürler
Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı. selam.. hayat devam ediyor farkın damsın.. ve nasıl bir karar alıp evlene biliyorsak yarın olmadığını bildiğimiz bir evliliği de sonlandıra biliyoruz.. hayat bu ya bazen verilen kararlar pişmanlıkla son bula biliyor. ve hiç kimse için pişmanlık duymaya de gerek yok ben ce. öncelik ve yapman gereken kendi ayaklarının üstünde durman ve her ne varsa başarman gereken senin bunu yapman. kimse vaz geçilmez değildir bunu sakın unutma olur mu. çocuk olması da sorun değil sen en iyi şekilde bakarsın önemli olan cesür ve yürekli bir şekilde hayatla mücadele etmen le. ve evet yeni bir hayat seni bekliyor. başarılar şimdiden sana..
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Elbette hayatını yeniden kurabilirsin! 🌷 Hayat her zaman yeni fırsatlar, yeni başlangıçlar sunar ve senin de mutluluğu tekrar bulma şansın var. Şu an yaşadıkların zorlayıcı olabilir, ama bu süreç seni daha güçlü ve daha kararlı bir insan yapacak. Hem çocuğun var, onunla birlikte hayat daha da anlamlı hale geliyor, değil mi? 💕 Kendine güven, sabırlı ol ve doğru kişiyle doğru zamanda yeniden bir hayat kurabilme ihtimaline açık ol. 🕊️ Unutma, herkes ikinci bir şansı hak eder! 🌟
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
148Cevap
8 ayNeden mümkün olmasın şu an büyük ihtimalle her konuda olumsuz düşünüyorsun sen ama bu da doğal bir süre olumsuz umutsuz olacaksın etrafında sinir bozucu insanlar varsa lüzumsuz da konuşacaklar onlara önce kulağını kapatacaksın sonra kendine göre hobiler vs edinip kafanı toplama sürecine gireceksin ardından karşına yeniden aile olacağın biri çıkacaktır kısaca böyle açıklayayım.
16 Yorumla
Soran8 ayBen bunları yapıyorum geçici öğretmenlik yapıyorum ehliyet çıkardım ne bileyim hobilere ayıracak vakit bulamıyorum
- 8 ay
Güzel sen olayı çözmüşsün zaten hobiler edin dememdeki neden eve kapanmamandı. Hayatına böyle devam etmen gerekiyor zaten rayına oturtmuşsun hayatta üzücü tecrübeleri edinmişsin bunları kullanmalısın en azından bir yararı olsun bundan sonraki hayatında mutlu olman dileğiyle 🙏
Soran8 ayTeşekkür ederim dualarınızda bulunmak dileğiyle 🙏
- 8 ay
Rica ederim amin 🙏
Dilediğiniz zaman sormak istediğiniz bildiğim bir şey olursa yazabilirsiniz unutmayın.
Soran8 ayBirgün basarirsam buraya başardım diye yazacam hedefim Şu an temmuzda
- 8 ay
Tamamdır hadi bakalım.
Herkes evliliğinde mutlu olacak diye bir şey yok bazen yanlışlar yapılabılır ve medeni şekilde ayrılıp hayatını düzene sokmaya çalışmak bu büyük bile büyük başarıdır çünkü herkes bunuda yapamıyor hayat bitmiş gibi davranıyor sen yeterki kararlı ol demekkı mutluluk onda değil bundan sonraki hayatındadır vazgeçmeden hırsla devam edebilmek önemli olan
03 Yorumla
Soran8 ayTeşekkürler 🥰
Soran8 ay🙏
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
8 ayBir çocukla sevgiliydim ayrıldım desen neyse de. Boşandım deyince tuhaf kaçıyor biraz. Her neyse mümkün tabi ki. Ama acele etme önce bu yeni medeni halinin tadını çıkar. İnce ele sık doku durumu yap ama şok da ağırdan alma yaşın daha gençken evlenecek birini bulursan evlen bence.
01 Yorumla
Soran8 ayAnladım
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 ayAynı durumdayız. Bu şekilde ömür geçmez. Hayatın zevk ve nimetlerini yararlanmak gerek. Bu konuda kaderimizi birleştirebiliriz. Her kalbin, bedenin ve beynin ilgiye, iltifata, sevgiye ve cinselliğe ihtiyaçı var. Bunu arama, bulma ve giderme en doğal hakkındır. Benim gibi güvenilir, sadık, ketum, merhameti, şefkatli, olgun, arzulu ve tecrübeli erkek sana çok iyi gelecektir.
02 Yorumla
Soran8 ay😄😄😄😄temudan sipariş vermedim
- 8 ay
Burası temu değil, hissiyatımı paylaştım
Niçin kurmayasin. Hayat bazen bir defa yıkılır iki defa kurulur. Boşanmak bitiş değil daha güçlü bir başlangıçtır. Yalnız hayatını kurarken sadece kendini değil bu sefer sizi düşüneceksin. Çocuğun ve sen lutfen seçimlerini önce akıl süzgecinden geçir sonra tercih et.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayÇocuklu kadınla FB ilişkisinden başka bir şey yaşamam. Çocuklu kadınla hiç bir erkek anlaşamaz. Kuzenim evlendi dedim davara hayatına zıçıyon dinlemedi davar. şu an boşanmak için çırpınıyor hayatına sıçtı davaro.
Erkek çocuk yapmak bile istemez ki güzel vakit geçirmek hatunun zevk alan gözlerine uzun uzun bakmak ister. onu da istemiyorsa kadına da gerek yok renk katamıcak hayatına nasılsa. Çocuk yapan kadın için karadul mantığı erkeği yiyor günden güne.
07 Yorumla
Soran8 ayNiye bu kadar olumsuz konuşuyorsunuz
Soran8 ayArkadaşın umarım seni dinleyip yuvasını yikmiyordur
Cevap sahibi8 ayKuzenim o kişi. Boşanma aşamasındalar. Siz kadınlar her kadını kendinize benzetmeyin dünyada kötü kadınlar yokmuşçasına yorumluyorsunuz dünyayı. YA da hepiniz kötü olduğunuz için mi acaba durum böyle 🤔
Soran8 ayTm da kadın kötü de o zaman boşanmış kadınlar kötü diyorsun
Cevap sahibi8 ayÇoğunluğu kötü bu bir gerçek. Kendi içlerinde boşanmış olmanın bir kırgınlığı VE öfkesi var. Öfke yıkıcıdır ve bu her boşanmış kadında az çok var.
Soran8 ayHer aldatılan sevgilide de bir öfke var alakası yok
Cevap sahibi8 aySevgiliyken ki ayrılıkla evliyken ki ayrılığı BİR tutuyorsan kötülerin tarafındasın net. Biri ayrıldık demekle bitiyor diğeri uğraşlar avukatlar Belki Neler neler aileler oturup belki kargaşalar felan filan... İkisi aynı değil gözünün yağını yediğim tutamazsın. Boşanan Kadınlarla Tekrar evlenmesi demek aranıyorum allahım belamı very demesi erkeğin.
Gizli Üye(30-35)8 ayben ikinci şans inanmam çocuklu kadına dönüp bakmam bekarım hayat daha zor olur amerikan dizilerine benzemez 🙄 ülke kadınına göre hayat kurmak yeni apt. al kocayı bulmak olmuş bana göre bana göre hayat kurmak kendi ayaklarının üstünde durmak seni bilemem 🙄
063 Yorumla
Soran8 ayYok çalışıyorum da çocuğum olsa ne olacak
Cevap sahibi8 ayben evlenmiş boşan mış kadına bakmam çocuk ne alaka olsa ne olur olmasa ne olur değişen bir şey yok
Soran8 ayAnladım
Cevap sahibi8 aysana iyi çalışmalar :)
Soran8 ayBaybay
- 8 ay
Geri kafanın önde gidenisin
Cevap sahibi8 ay@Betiiiiiii geri kafalı mı güldürme beni ne bekliyorsun?
- 8 ay
@Betiiiiiii ciddiye alınacak biri değil bu adam Bosverin
Cevap sahibi8 ay@Prekursor2 sahte hesap ile dolanan boşanmış kadınları çekemem sabah sabah :D
Soran8 ay@betiiiiiii aynen bazen cahil insanlara anladım deyip geçmek daha mantıklı bu adam boş bir adam zaman israfı sizde tm deyin geçin 😃
Cevap sahibi8 aycahil dediğin insan bak ya komik epic ilişki yorumu neyse eskort kaybol
Cevap sahibi8 ayuğraşmam buranın varoşu çöpü ile koca koca diye zıplarsını babanız yaşın da adamlar ile evlenirsiniz tekme yiyince burada gelip bana ağlamayın bence kaliteniz olsun koca aramaya gelmişsiniz buraya zaten belli gizli den ne yazıyorsunuz
Cevap sahibi8 ayinsan biraz ahlak namus olmalı 3 kuruş maaş ile çalışan insan cahil diyemez bana real de gel dene ne oluyor izle :D şimdi çekilebilirsin alt sınıf
Soran8 ayCanim en son bakacagimiz tıp sensin merak etme 😃xiyar
Soran8 ay3 kuruş dediğin maaşla ben yıllarımı verdim senin gibilerini cebimden cikaririm
Soran8 ayAhlak yoksunu
Soran8 aySen çocuklarına eğitim vermek için benim gibilerin yanına gonderiyorsun akıllı ol
Soran8 ayHaaa inanki sana dul da bakmaz bekarda burada hincindan geberiyorsun Çok yaşa!!!
Cevap sahibi8 aybenim neyime bakıcaksın anlamadım ne ima etmeye çalışıyorsun benim etrafım da sizin gibi insanlar yok evli boşanmış onla bunla yatan kadın ile benim ne işim olur arkadaş herkes kediniz gibi varoş sanmayın çekilebilirsin
Soran8 ayHaaa zamanımız yok mümkünse sorumun altına yorum yazma defol git
Soran8 ayAhlak bekcisine ihtiyacimiz yok
Cevap sahibi8 aybenim çocuğum yok sana ne için eğitime yollaması anlamadım eğitimci olsan ne olur ahlak yok sende karakter de yok koymuş kocan tekmeyi bana ağlıyorsun ulan
Soran8 ayBizim etrafimizdada senin gibi terbiyesiz insanlar yok etrafta her boku yiyip gelip burada namus bekçiliği yapan adamlarla zaman ve mekanımızi paylaşmiyoruz hadi ordan ben sorumun altında yorumunu yazma birdaha
Cevap sahibi8 aysen koca aramaya devam et gelip cahil cahil yobaz yobaz konuşmasan kendini hint kumaşı sanıyor ikin el kullanılmış ürün seni :) ülkede işsiz güçsüz kitle zaten eğitim sektörün de
- 8 ay
Abicim sus hadi ya kafa ütüledin
Soran8 ayÇocuğun iyi ki yok senin gibiler türemesin zaten ahlaki benim sorumun altında terbiyesizlik yapıp insanların hayatı konusunda bilip bilmeden sallayan adamlardan ögrenecek değilim sende bizim ahlakimizi ölcecek seviyede degilsin
Soran8 ay@Prekursor2 ayyy ne dirdirci çıktı kadın düsmani 😃
Cevap sahibi8 aygelmişsin burada koca arıyorsun benim gibi biri senin gibi çöpe neden baksın param var senden milyonların satın alırım hadi kaybol :) senin gibi buralarda koca aramıyor ahlak bekcisi olmak ile alakası yok olması gereken sizin gibi patatesler dolu etraf koca koca dolanıp çocuklu dolanıyor yüzsüz kadın 2 ci koca arıyor hadi oradan defol
Soran8 ayAbi sen laftan anlamıyor musun çevrene katil buraya yazma
Cevap sahibi8 aysizin gibiler de namus ahlak ne gezer gizli den dolan koca arayın dün eşinden ayrılan yarın sosyal medya koca arama modun da ahlaksız kadın birde geliyor benim gibi birine laf diyor sen kimsin ki ben senin gibi ilişki peşinde dolanmıyorum sizin gibi insanlar doldu ülkede sosyal çürümelersizi
Soran8 ayKovuyoruz da gitmiyorsun
Soran8 ayNe yapışkan sümüklü böcek ciktin
- 8 ay
Bu adam böyle. Bana da saldırmıştı zamanında yeni hesap açıcınca ilk işim bu adamı engellemek oluyor
Soran8 ayVllh evlat olsan sevilmezsin koca olarak hiç almam seni
Cevap sahibi8 ayböyle mi teselli ediyorsun kendini ben soruları cevap verdim şimdi çekilebilirsin koca aramada başarılar 2 kocanı bulursun :) hayırlısı
Soran8 ayNamussuz senin sülalendir terbiyesiz seni ahlak namus kavramlarını ögren sonra gel yorum yap kaç yaşına gelmişsin hala sana dönüp bakmamış bir kadın hincindan nereyi saldiracagini şaşırmışsin başka kapıda belanı bul görgüsüz cahil
Soran8 ayVllh senin gibiler olduğu sürece daha dikkatli olmalıymisim anladım teşekkür ederim sen cekilebilirsin ☺️
Cevap sahibi8 aykeşke hepsi bakmasa işime gelir ucuz etin yahnisi olmuyor konu ile alakasız konuşuyorsun bu kadar öfkeli olman gerçekler acı veriyor sana galiba kocanı neden aldatın merak ediyorum yede eski ifşaları çıkan kadınlar gibi hallerin :) kocasın dan tekme yiyen kadınlar sıkıyor beni anlat acıklı hikayeni
Soran8 ayHahaha canım sende beyin olmadığı için sana bir şey anlatamam vllh ilk okul çocukları senden zeki 😃
Soran8 aySenin gibileri toplama kampına alıp kimyasal atmak lazım 😃😃😃
Soran8 ayOksijen israfisin
Soran8 ayBence ben hikayemi anlatmıyim eğer anlatma kabiliyetin varsa çocukluk travmalarini anlatabilirsin malum kadınlara olan hıncını anlamak için 😃
Cevap sahibi8 aykaldın mı kaldı ülkede bilmiyorum artık takılmalık kadın var sadece ben görüşlerimi ve sorularına cevap veriyorum küçüklük tranvalarım var tabi tedaviye açığım okumaya aç bir kardelenim ben babam beni okulla gönder ile geldim buralar :)
Cevap sahibi8 aysenin meslek ne 2 ci koca arıyan tarantula
Soran8 ay@Prekursor2 gizliye almış şikayet etmek lazım
Soran8 ayAçsana hesabını kocakarı seni bir engeliyim 😃😃😃
Soran8 ayKocakarılar gibi dir dir 😃😃
Soran8 ayTedavi ol abi bizden uzak dur 😃
Soran8 ayMal bu adam ya 😃😃
Soran8 ayBoş teneke 😃
Cevap sahibi8 ayolmaz haşin kurt bakışlarım dan etkilenmenizi istemiyorum auuu 🙄
Cevap sahibi8 aybana abi diyen karının da çocuğu var pörşümüş aw
Soran8 ayLan mal sen dede olmuşsun 😃😃😃
Soran8 ayDede
Cevap sahibi8 ay34 yaşın da oteli olan dede mi olur govel neyse ben sıkıldım gidiyorum patates sana koca aramada başarılar :)
Cevap sahibi8 aydedeye sahip çıkalım
- 8 ay
Hiç bi boşanmış kadına ikinci el kullanılmış ürün diyemezsin! Önünde geccse sokakta o kadın güzelliğinden tutulur kalırsın. Burdan laf ebeliği yapma. Ayrıca senin gibi disarda her haltı yiyen esc lere para yardiran erkekler ahlak bekçiliği yapar olmuş bu sitede kaybol şu kadının yorumlarından. Terbiyesiz ahlaksiz
- 8 ay
Senin övünecek tek şeyin para çünkü beynin yok
Cevap sahibi8 ay@Betiiiiiii iki yüzlü kadın müsfettesi bana yazdıklarına bak önce onun sana neden dert oldu karın ağrını anlat kocan ilgilenmiyor mu senle kocamı arıyorsun var bir karın ağrın anlat yede patalamış mısır federasyonu üyülerindensin :) bu forum da ahlaksız peş para etmez kadınlar sizin gibi konuşuyor burada haraketleriniz bile aynı ezber oldu 3 bin epic yorum dan sonra sg şimdi
Cevap sahibi8 ay@betiiiiiii benim sorumun altına gelip bana rahatsız etme kadını diyor aptal
Soran8 ayUlan mal herif dışarda seni görsem yüzüne bakmam köpek defol diyorum gurursuz onursuz terbiyesiz yazma benim sorumun altına
Soran8 ay@Prekursor2 bencede birkaç kişide söyledi bu adam işsiz güçsüz zaten bir şekilde orada burada aynı davranışta bulunuyormuş
- 8 ay
Eziğin tekisin sende s*ke sürülecek akıl yok
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
8 ayDeğil. Bir türkiye klasiği. Hayatını yaşayacağı 20lerini evlilikle heba eder boşa harcar. Evlenip yuva kurması gereken 30larda boşanır hayat yaşamaya çalışır. Bizim millette özelllikle de kadınlarda cidden akıl yok.
19 Yorumla- 8 ay
Peki ne önerirsin abi?
- 8 ay
@username_87 senin için artık çok geç yaş olmuş 29 .
Soran8 ayFelaket telali gibisin
Soran8 aySen evlimisin
- 8 ay
Gerçekler
- 8 ay
Çok mu yaşlı bi yaş 29? Bu arada gerçek yaşım 22, başka birinin fosil profilini kullanıyorim))
- 8 ay
@username_87 29 a fosil diyorsan biz nasıl bir fosiliz
- 8 ay
29 yaşlı birine geç kaldın diyen sendin😅
Bu arada profil eski, o manada demiştim - 8 ay
@username_87 evet 29 yaş hayatını yaşamak için tabiki de geç. 29 yaşında birisinin artık yavaştan hızlı hayatı bırakıp evlilik yoluna girmesi uygun olur. Sen 22 isen bu durumdan muafsın. Yaşa hayatını
Gizli Üye(36-45)8 ayMümkün tabii neden mümkün olmasın yeter ki sen iste sen kendine güven her şey daha güzel olacak, ben de yapamam diye korkuyordum benim üç çocuğum var nasıl idare ederim nasıl başa çıkabilirim diye düşünüyordum ama Rabbim büyük elhamdülillah 🤲 o kadar kolaylık versin diyor ki sana sen bile inanamıyorsun şükürler olsun 🥰 sen kendine güvendikten sonra hiç kimse hiçbir şey yapamaz Rabbim evladınla güzel günler görmeyi nasip etsin.. güzel bir mesleğin de var o yüzden hiç korkma.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı.
8 aySenin gibi olup hayata hiç atılmamış insanlar da var. Sadece boşanmışken hemen birini bulma durumuna atılma derim biraz oluruna bırak bence. Zamanla zaten seni sevecek birini bulacağını düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran8 ayTeşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)8 ayElbette mümkün 👍
Neden mümkün olmasın ki?
Tekrar yeni bir evlilikten bahsediyorsan boşanmış ve çocuklu bir kadınla evlenmek istemeyenler olduğu gibi boşanmış bir kadını istemeyenlerde var. Aynı şekilde boşanmış ve çocuklu kadınla evlenecek erkekte var.
00 YorumlaBenim çevremde gördüğüm şey şu kadın genelde 2. Evlilikte mutlu olamıyor üstelik de çocuğu varsa ilerleyen zamanlarda mutlaka bu kocasi ya da çevresi tarafindan kendine ve çocuğun yüzüne vuruluyor sana tavsiyem eğer büyük sebepler yoksa boşanma en azindan eskinin huyusu suyunu biliyorsun yenisi bir yabancı senin için de çocuğun için de daha doğru olur şahsi düşüncem burdakilere çok kulak verme davulun sesi uzaktan hoş gelir unutma
19 Yorumla
Soran8 ayKocam bize işkence ediyor yapamam
Soran8 ayÖyle yapıyorum şu an çalışıyorum
Soran8 ayKızıma ailem bakıyor
Soran8 ayBen kızımla bir hayat kuracak seviyeye gelmek istiyorum
Soran8 ayTeşekkür ederim
8 aySupriz olarak değilde normal şartlarda denk biri belki gene çıkar. Bi de çocuk kaç yaşında? Bakımı falan başarabilecek misin tek başına iş le beraber? Bunlar hep sorun bilgin olsun
04 Yorumla
Soran8 ayAnnem bakiyor ben isteyken
- 8 ay
Meslek ne?
Soran8 ayÖğretmen
- 8 ay
Bakmak için gene en uygun mesleği yapıyorsun, Tüm gün çalışan birisi olsan hicbirsey yapamazdin. İstersen takiplesip sohbete öyle devam edelim?
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
8 ayKurarsın ama bunun için ille karşı cinse ihtiyacın yok. Çocuğunla beraber ayaklarının üzerinde durabilirsin
127 Yorumla
Soran8 ayHayat zor
- 8 ay
Senin problemin o zaman yapmasaydın çocuk evlenip de çocuk yapan ben değilim o senin problemin ayrıca her şeyi karşı cinse bağlamaktan vazgeçin her şeyi karşı cinsten beklemeyi beklemekten vazgeçin kimse size bir şey yapmak zorunda değil
Soran8 ay@Geologicalengineer ayaklarımın üzerinde duruyorum zaten
Soran8 ayKimse sana da bir şey yapmak zorunda değil o zaman sende kimseden bir şey bekleme özellikle evleneceğin adamdan
- 8 ay
Ne münasebet buna sen mi karar vereceksin sana mı soracağım az kendinden utan da çocukla elin adamına kendi çocuğunu kakalamaya kalkma önce sen sen önce elin adamına kendi çocuğunu başka adamdan olmuş çocuğunu kakalamaya kalkma onurlu ol
- 8 ay
Az onurlu ol da elin adamından olmuş çocuğunu başka adama kakalamaya kalkma tabi ayaklarının üzerinde duracaksın
- 8 ay
Vallahi ben her şeyi isteyebilirim çünkü ben hiç evlenmedim çocuğum da yok her şey benim hakkımdır çünkü ben hiç evlenmedim ve bir şey yapılacaksa ilk önce ben hak ediyorum bu benim hakkımdır ergenç kız gibi her bekar genç kız gibi benim de hakkımdır bunun kararını sen veremezsin
- 8 ay
Sen önce çocuğuna baksana ya sen ne biçim annesin sen ne biçim annesin sen çocuğuna baksana ilk önce evlilik olmamalı bence küçük bir çocuğun varsa hayattaki tek amacın evlilik olmamalı bu kadar mı erkeksizlikten deliriyorsun ne anneler var çocuğunu tek tek başına büyütmüş bir daha hiç evlenmemiş ne anneler var sen demekki öyle bir anne değilsin
Soran8 ay@Geologicalengineer ne kadar gerikalmis aptal bir kadınsin sen herşeye layık bir kadın değilsin hele ki bu akılla bu beyinle olabileceğine de inanmıyorum gider iyi adamların başına bela olursun senin gibi cahil insanların türememesi umuduyla
Soran8 aySen anneliği gördün mü ki anneliği tanımliyorsun hele cahil
Soran8 aySen de benim hayatıma karar veremezsin terbiyesiz
- 8 ay
Sen önce elin adamına kendi çocuğunu kakalamadan önce kendi çocuğuna bak kendine bak senin hiçbir şey istemeye hakkın yok evet çünkü senin çocuğun var evlenmiş boşanmışsın hiçbir anne de seni istemez evet sen bana laf söyleyebilecek bir kadın değilsin anladın mı sen bana laf söyleyemezsin ben bekar genç bir kızım her şeyin en iyisine en güzelini istemek benim hakkım sonuna kadar hakkım ve sen buna bir şey söyleyemezsin sen kendine bakmadan bana hiçbir şey söyleyemezsin bekar genç bir kıza dil uzatamazsın yüzsüz
Soran8 ayKimisi kabul eder kimisi etmez buna sen mi karar vereceksin
- 8 ay
Seninle muhatap bile olmam ben ya daha kendini bilmiyor haddini bilmiyor bir de gelmiş burada soru soruyor
- 8 ay
Her şeyi beklemek benim hakkım tabii bekleyeceğim ben tabii bekleyeceğim ama sen bekleyemezsin sen o hakkı kullandın ve bana da dil uzatamazsın resmen bu yaptığın fesatlık hasetlik resmen hakka göz dikmek
Soran8 ay@Geologicalengineer kardeşim sorumu sorarım hesabına gelmiyorsa soruma yorum yapma hadi yallah
Soran8 ayBide okumuş cahil
- 8 ay
Ve insanda biraz utanma olur ve insan biraz kendini bilir sen tutupta çocuğunu başka adamlara baktırmazsın yani öyle bir şey isteyemezsin kusura bakma hiçbir anne hak etmiyor oğlumun Çocuklu bir kızla evlenmesini hiçbir anne hak etmiyor çünkü
- 8 ay
Sen kim oluyorsun da o zaman sen de bir şey bekleme etme diye söyleyebiliyosun benimle bir mi tutuyorsun sen sen kim oluyorsun da kendini benimle bir tutuyorsun Ben 28 yaşındayım bu zamana kadar tertemiz kaldım ve her şeyin en güzeli benim hakkım var ve sen kendini benimle bir tutamazsın haddini bil kendine gel
- 8 ay
Sen kim oluyorsun da bana dil Uzatıyorsun terbiyesiz her şeyin en güzelini istemek beklemek benim hakkım sen buna hiçbir şey diyemezsin sen kim oluyorsun da o zaman bekleme diyorsun sen kimsin sen kim oluyorsun da o zaman bekleme diyorsun sen kimsin dilini koparırım senin dilini koparırım o seni o dilini koparırım terbiyesiz yüzsüz hadsiz onurlu ol
- 8 ay
Kendi ayaklarının üzerinde duracaksın tabi sen kimsin gelip başkasının kocası mı baksın sana gelip başka bir adam mı bakacak senle çocuğuna sen kimsin tabi sen bakacaksın o çocuğu atladıysan o çocuğu da sen bakacaksın ben peydah atlamadım o çocuğu ben 28 yaşına kadar bakire kaldım sen bana hiçbir şey söyleyemezsin ben sadece başta kendi fikrimi söyledim ve ona buna göre eyüp bükçe halim yok kendi fikirlerimi sana göre Eyüp bükükcek halim yok fikirlerimi söylerken sana sormayacağım kusura bakma sen kim oluyorsun da bana o zaman sen de beklemede şey yapma da sen kimsin ben bekleyeceğim sen kimsin sen bana bunu söyleyemezsin bu her şeyin en güzeli benim hakkım sen bana bunu söyleyemezsin sen buna laf edemezsin senin hakkın yok çünkü benim hakkımda senin hakkın yok terbiyesiz
- 8 ay
Yaptığınız yüzsüzlük hatsizlik resmen sizin gibi biriyle muhatap olmak istemiyorum
- 8 ay
Ben tabii ki de her şeyin en iyisini en güzelini isteyeceğim ve buna layık ve sen buna dil uzatamazsın sen kimsin ki sen nasıl uzatabiliyorsun terbiyesiz sen kimsin Sen bana o zaman sen bir şey bekleme diyecek birisi değilsin anladın mı sen kim oluyorsun da bana bunları söylüyorsun sen ilk önce kendine ve çocuğuna bak Çocuklu
- 8 ay
Hem sormuşsun kendi fikrimi söyleyince çok mu zoruna gidiyor gerçeği ve kendi fikrimi söyleyince çok mu zoruna gidiyor sana göre mi soyleyecegim peki sen kimsin sen kim oluyorsun da sen kendini ne zannediyorsun da bir şeyler istiyorsun sen sen kendini ne zannediyorsun sen
- 8 ay
Her şeyin en güzelini istemek her şeyin en güzelini yaşamak her şeyin en güzelini beklemek benim hakkım genç ve bekar bir kız olarak benim hakkım ve sen buna dil uzatmazsın sen kim oluyorsun sen kendini ne zannediyorsun be terbiyesiz kendine gel
- 8 ay
Ben 28 yaşındayım bu yaşıma kadar hiçbir erkekle birlikte olmadım ve her şeyin en güzeline en iyisini hak ediyorum tabii ki her genç kız gibi isteklerim kendime göre isteklerim olacak ve buna sadece ben karar veririm sen veya herhangi birisi kalkıp bana dik uzatamaz buna karar veremez o zaman sana da bir şey yapmasınlar gibi at sizce bir şey söyleyemezsin kimse söyleyemez herkes haddini bilsin herkes kendini bilsin haddini bilsin
Soran8 ay@Geologicalengineer yirttin kendini yaw de yeter
Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı. "çocukla" evlenmeyecektin! bana sorsaydın çocukla evlenme derdim, şimdi aklın başına geldi bir "adam" bulacaksın. gerçek bir adam...
00 Yorumla
8 ayMerhaba, neden olmasın? Yaşadığın olumsuz bir deneyim, 29 yaşinda, daha yolun başında olduğun bir dönemde, neden hayatının geri kalanını etkilesin, buna izin vermeyebilirsin
00 YorumlaBu süreçte tek başına mücadele eden ilk kişi değilsiniz. Hayatınızı yeniden şekillendirmek için ihtiyacınız olan güç ve kararlılık zaten içinizde!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
8 ayBen bekar birisiyim daha önce hiç evlenmedim. Dul birisiyle evlenmem, dul ve çocuklu birisiyle ise hiç evlenmem. Kendim gibi bekar birisini bulursam, kritlerlerime uyuyorsa öyle evlenirim
00 Yorumla
8 ayAllah hayırlı kazançlar versin ancak işin çok zor. Aşk ile ilgili ise daha zor. Bilmiyorum başarabilir misin? Bu boşanma çok çirkin iş be çocuğu da kadını da erkeği de harcıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
8 ayBu isler belli olmaz tekrar evlenip de cok mutlu olanlar var benim cevremde var cok fazlaca hatta yabanci kadinlarla evleniyorlar bu kader kısmet varsa bulursun
00 Yorumla Elbette kurabilirsinde ama karşına çıkan kişinin karakteri amacını iyi öğren öyle evlenmelik deilde eylenmelik çıöar iyi tanıyamazsın asıl ikinci ayrılığı kaldıramzsın
00 YorumlaBen de boşandım oğlum bir yaşındaydı sıfırdan bi hayat kurdum o kadar mutluyum ki işe girdim evimi sıfırdan dizdim arabamı aldım hiç sorun etme biz kadınlar her şeyin üstesinden geliriz güzel bi hayat seni bekliyor
36 Yorumla- 8 ay
- 8 ay
Gerçekten seni tebrik ediyorum yürekten 👏👏
- 8 ay
Kimseye minnet etmemen de harika
- 8 ay
T. akkip atar mısın
Lütfenn 🙏
Soran8 ay@sallaaaa helal olsun sana güçlü kadın bunu nasıl başardın bana da yol gosterirmisin
Evet ama bu bir süreç. Zamana bırak kendini dinle. Mutluluğu başkasında değil kendinde ara.
11 Yorumla
Soran8 ayTeşekkürler
8 ayTabi mümkün sen önce ye iç gez toz çalış sonra düşün orasini
13 Yorumla- 8 ay
Boşananlar genelde hep aynı sanırım annemde boşanalı 1 yıl oluyor kadın resmen gezmeden tozmadan duramaz hale geldi
Soran8 ay@golddmannn92 ben biryerlere gelmek için çabalıyorum maalesef
Soran8 ayGezecemde iş ne olacak
Gizli Üye(36-45)8 ayBenim de çocuklarım var ve boşanma sürecindeyim. Hiç umutsuz değilim, gencim daha önümde güzel bir hayat var
216 Yorumla
Soran8 ayKaç çocuğunuz var
Cevap sahibi8 ay5 :)
Soran8 ayMasaallah Allah bağışlasın size
Cevap sahibi8 ayAmin. Size de
Soran8 ayKaç yaşındasınız
Cevap sahibi8 ay38
Soran8 ay@Sözdemirr insanlar her yaşta mutlu ve mutsuz olabilirler demekki kadın bu kadar yurutebilmis imkanları el bermemis
Cevap sahibi8 ay@Sözdemirr hanımefendi haklı denedik ama olmadı. Detayları burada anlatmak istemem 😊
Soran8 ay@Sözdemirr @ evet bu konuda katılıyorum biz düzelir düzelir umuduyla yaklaşıyoruz maddi olarakta güçlü veya cesaretli olmadığımız için katlaniyoruz taki bıçak kemiğe değince gemileri yakıyoruz ben ilk cocukta bıraktım bu yüzden
Cevap sahibi8 ayOlmuyorsa bırakmak lazım, benim hatam bu oldu. Süreç zorlu olsa da uzun vadede daha mutlu edecektir sizi
- 8 ay
30 yasinda 5 cocugunuz mu var? Ozel degilse niye bu karari aldiniz? Hayat cok zor cok radikal bir karar bu cunku
Cevap sahibi8 ay@_Armstrong_ Burada anlatılamayacak kadar derin konular ama tek bir sebep denemez bir çok sebebi var
- 8 ay
Anladim. Tabiki siz boyle bir karar verdiyseniz altı doludur. Ben sadece o kadar yasanmislik oldugu icin tek bir kalemde silmek istediginizden emin misiniz diye sormak istemistim. Yasiniz tam olarak kac?
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 ayMümkün evet ama öyle biri ciktinda sen istermisin bilmiyorum
01 Yorumla
Soran8 ayNiye
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
8 ayBir çocukla boşandım
Yoldan geçen birine selam verdim der gibi
02 Yorumla
Soran8 ayAnlamadım
- 8 ay
Ablacım cümlen yanlış olmuş ''bir çocukla boşandım demişsin doğrusu eşimden/kocamdan boşandım olacaktı
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
8 ayTabi ki mümkün ama önce kendinle kal ne istediğini ne beklediğini iyi düşün , çocuğunu çocuğu gibi sahiplenecek biri olmalı önceliğin
00 Yorumla Kurarsın neden olmasın insanlar iş kuruyor tekrar evleniyor psikoloji n nasıl
01 Yorumla
Soran8 ayİyi mutluyum
8 ayevlenmek mi? milyonda 1 evlenme ihtimalin var. milyarda 1 de mutlu evlilik yapma ihtimalin
01 Yorumla
Soran8 ayNiye be
Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Tabiki yurumuyorsa ömür boyu çekmek zorunda değilsin, iki taraf içinde ayrılıp yeni hayatlarını bir başkasıyla kurmaları mümkun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Çocuğun kaç yaşında? Sen de çocuk yapıp hemen boşandın herhalde çoğu insan gibi
01 Yorumla
Soran8 ayEvet
8 ayTabiki de mümkün. Hayat kaldığı yerden devam eder. Senin yapman gereken umudunu asla kaybetmeden azimle hayatına devam etmek olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Elbette kurarsin ama ailenin destegi sart cocugun var
04 Yorumla
Soran8 ayBen çalışıyorum zaten ama yoruluyorum
Soran8 ayAnnem bakiyor
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. her sey mumkun.. Allah bagislasin evladini sana seni evladina.. en kisa surede toparlaman duasiyla
00 YorumlaZaten kurdun ya boşanarak baika bir hayat kurmuş oluyorsun ama bunu da değiştirmek istiyorsan o da mümkün
00 Yorumla
8 ayNeden kurmayacaksınız ki ya kendi ayaklarınızın üstünde ya da sevdiğiniz biriyle çok güzel kurarsınız
00 Yorumla
8 ayBenım en yakın arkadasım kurdu ve cok mutlu neden olmasın
01 Yorumla
Soran8 ayKaç yaşındaydi ne iş yapiyor
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evlenmek nasıl haksa boşanmakta hak
Tabiki olur neden olmasın ki10 Yorumla
8 ayElbette mümkün. Ama acele etme. Çocuk için özellikle. Zamanla yeni bir hayat kurmak imkansız değil. Umarım mutlu olup mutlu edeceğin birisi ile yeni bir hayatın olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Geçinebilecek kadar para kazandıran bir mesleğin varsa gayet mümkün.
00 Yorumla
8 ayNeden olmasın. Fakat en az 6 geçmeli. Aksi takdirde resmiyet kazanmaz. Hakkında hayırlısı olsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. mümkün tabi neden olmasın ayrıca daha çok gençsin çiçeğim üzülme takma kafana böyle şeyleri
00 Yorumla
8 aytabii ki mümkün hiçbir şey imkansız değilde halledersin
00 YorumlaTabi ki mümkün. Sadece kendinize biraz daha fazla odaklanın. Önceliğin bu.
00 Yorumla
8 ayTabikide mümkün her sonun bir güzel başlangıcı vardır mutlaka
00 Yorumla
8 ayHiç yoktan var oldun, var olduğun zaman neden olmasın?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
8 ayErkekler hep kullanmak için tanışacak senle bu sözümü unutma hak vereceksin zamanı gelince
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 872 cevap paylaştı. Bi sakin çocuğunu düşün önce. Sanki ilkinden hayır gördün 2. yi hemen düşünmeyin ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Mümkündür reis. Yeni hayatın sana başarılar getirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
8 ayÇocukla mı bosandın? Kocandan yabancı gibi bahsetmen ilginç. Yeni bir hayat her zaman mümkün
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
8 ayÖmür torpusu bir kocayla kuracagin hayattan daha iyi bir hayat kurarsın...
00 Yorumla Mümkün tabi, sen güçlü bir kadınsın herşeyin üstesinden gelirsin
00 Yorumla
8 ayYav ne alaka senin mevcudiyetinin hayatının anlamı eski kocan mıydı 😒
00 Yorumla
8 ayKurabilirsin tabiki peki yaşadığın yere ortamlara vs bağlı
00 Yorumla
8 ayKurarsın da aç köpek çok kız herkes bu kadın tadını almış kullanırım ben bunu kafasında olur
00 YorumlaTabiki kura bilirsin millet neler yaşıyor ve herşeye rağmen sıfırdan hayat kuruyor
00 Yorumla
8 ayTabiiki de evet, neden olmasın ki?
Bazı erkekler her b*ku yiyip sonra nasıl terbiyeli kız buluyorlarsa, aynısı bizim de hakkımız. Ha yani biz de her b*ku yemeyelim😄13 Yorumla- 8 ay
Valla kadınlar boşandıktan sonra daha mutlu oluyor o net annemden biliyorum 😅
Soran8 ay@user235345 ilahi güldürdünüz😃
- 8 ay
E işte anlarsınız beni 😄
Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. gayet mümkün neden mümkün olmasın ki neler neler var hayat bitmedi devam ediyor sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayMerhaba. Annem 29 yaşındayken boşandı ve ben tek çocuğum. Boşandıktan sonra bir daha evlenmedi.
00 Yorumla- Devamını Gör (135)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat