Eşimin arkadaşıyla arası açıldı sebebi arkadaşının bana yardım etmek istemesi?

Geçenlerde eşimle eşimin sorumsuzluğu yüzünden tartıştık. Eşim alışverişten nefret ediyor benimle gelse arabada oturup telefonda oyun oynamayı tercih ediyor. Bu tartışmanın ortasına arkadaşı bize geldi (kankası) dedi bize sakin olun bende geleyim sizle çocuklarla oynarım filan dedi. Eşim tamam gel ne eziyet çektiğimi gör dedi. Neyse geldi. Yine eşim bir kenarda bebek arabasina yapışmış hadi gidelim tripleri atıyor. Sonra arkadaşı bana dedi ki haklısın bizim ki biraz abartıyor ben seni o mağazadan mağazaya koşuyor sandım bizim ki öyle anlattı dedi. Bende yalan söylüyor işte sende gördün filan dedim. O da bana acıdı dedi ki böyle zor oluyor görüyorum senin için bir dahakine eğer gelmek istemezse beni ara ben götürürüm çocuklarla ilgilenirim dedi. Eşim duydu bir anda çocuk, alışveriş umrunda olmayan adam , ilgi delisi oldu. Eve geldiğinde diyor ki ben de onun karısını götüreceğim alışverişe diyor. Durup durduk yere kuruldu kardeşim dediği hiç bir kötülüğünü görmediği adama. Bana diyor ki ben gelmesem bile sakın onu aramak gibi bir hata yapma. Arkadaşına da bozuk atıyor. Sizce eşim bu tavrında haklı mı?
Eşimin arkadaşıyla arası açıldı sebebi arkadaşının bana yardım etmek istemesi?