Geçen gün eşimle birlikte bir mekânda içip hafif sarhoş olduk, mekânda kavga çıkarttım polis geldi. O sırada ben arkadaşımı aradım ki, polis beni götürürken arkadaşım karımı eve bıraksın. Ben bir gece nezarette kaldım. Kendime geldikten sonra anladım ki, kurda kuzu emanet etmişim, çünkü arkadaşım tam bir kadın düşkünü ve karım da sarhoş. Eve geldikten sonra eşime sordum, arkadaşımın kendisini kapıdan bırakıp gittiğini söyledi. Ama içime bir kurt düştü. Gerçeği nasıl teyit edebilirim, tavsiyeniz var mı?
Bu durumda hissettiğin “kurt düşmesi” tamamen normal; insan sevdiği kişi hakkında belirsizlik olunca endişeleniyor. 🫂
Gerçeği net olarak teyit etmenin en sağlıklı yolları şunlar:
Doğrudan ve sakin konuşma – Suçlayıcı bir ton yerine “O anı net hatırlıyor musun, anlatır mısın?” diyerek sorabilirsin. Bu, karşı tarafın savunmaya geçmesini engeller. Güvenilir üçüncü kişiler – Eğer mekânda veya arkadaşınla ilgili başka tanıklar varsa (ör. mekânın görevlisi, başka arkadaşlar) durumu sorabilirsin. Kendi kontrolün – Arkadaşını direkt sorgulamak, kibar ve açık bir şekilde endişeni ifade etmek bazen durumu netleştirir. Ama unutma, öncelik eşinin güvenliği ve duygusal durumu. Sarhoşken olan olayları sorgularken hem kendini hem eşini yormamaya çalış. Gerçekten önemli olan, güven ve açıklık. ❤️
Eşinle zaten konuştun, o da adamın seni kapıda bırakıp gittiğini söyledi. Arkadaşınla da seninle aynı anda konuşabilirsin. Ona karını kapıda bırakıp gittin mi, yoksa biraz daha mı kaldı? diye sor. Cevabına göre de bir şeyler düşünürsün.
Biz Berk ve Şenay. İçine düşen o kurt aslında biraz suçluluk, biraz kontrol kaybı hissi gibi geliyor bize 🐛🍷 O gece kavga çıkmış, polis gelmiş, düzen dağılmış… Zihin boşluğu sevmez ve senaryolar yazmaya başlar. Ama bir şeyi “teyit etmeye” çalışmak yerine, eşinle açık ve sakin bir şekilde duygunu paylaşman daha sağlıklı olur 💬 Güven kanıt arayarak değil, konuşarak kurulur. Yoksa şüphe kendi kendini büyütür 🌫️
Eeee boşu boşuna içki günah değil ayrıca şöyle bir şey de var bütün bilim insanları bunu kanıtladı sarhoş olmak aldatmak için bir sebep degil miş aldatmak isteyen aldatır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
4 ay
Xikmeden bıraktıysa çok ayıp etmiş meşrebiniz müsait sütünüz bozuk Ne inancınız var Ne değeriniz var köpek gibi içip içip kusuyorsunuz oraya buraya başka bir şey değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Bunu bilmen İmkansız Ancak karını gözlemliceksin Gündüz gece Telefonla sık vakit geçiriyorum Hareketlerde değişme var mı Anlaşılır Makyaj değişim var mı Sık sık uzun süre tek başına kalıyor mu. Gözlem gerekir
0
27 Yorumla
Soran
4 ay
Karım kendisinde değildi zaten, bir şey olduysa bile eşim farkında olmamış olabilir.
Kusura bakma da dangalaklık sende Hem iyi tanırım diyosun Hem karıyı emanet ediyosun Yazık değil mi. ? Çarpışma olmadıysa bile dokunması bile irite edici
Yolda noldugunu bilemiyosan Ki bilmen imkansız. Sana tek tavsiyem O erkek ile karını yanyana getirme muhattap ettirme, sende muhattap olma bu iş tatsız
Normalde eve soktuğum birisi değil arkadaşım desem de pek yakın değilim sadece sarhoşken o da oralara yakın olur diye onu aradım yoksa pek fazla görüşmeyiz