Eşimin annesinden dolayı huzursuzum, eşim neden benim yanımda değil?

Eşimle evliliğimiz, maddi zorluklar ve kısıtlı imkânlarla başladı. Kendi çabalarımla kurduğum evliliğimi (ikinci el eşya kullanmak zorunda kalsak bile) sürdürmeye çalışırken, kayınvalidemin tavırları beni incitiyor.

Kayınvalidem, hem maddi durumumuzu küçümseyen hem de sürekli kendi lüksünü (ipek giysiler, markalı hediyeler) ön plana çıkaran bir tutum sergiliyor. Örneğin, kendi yaptığı "bohçadaki" ucuz ve markasız ürünler ortadayken, benim markalı ve kendi imkanlarımla hazırladığım çeyizimi dahi küçümsemekten çekinmiyor.

Dahası, eşimin maddi durumu kardeşlerinden daha zayıf olmasına rağmen, kayınvalidem sürekli olarak bizden taleplerde bulunuyor ve eşimi sömürüyor. Diğer kardeşlerine yapılmayan bilet ödemelerini bize yaptırması, memlekete geldiğinde market alışverişini zorunlu tutması ve eşimden sürekli borç alması beni yıprattı.

Tüm bunlara ek olarak, kayınvalidem yalnızca bir koltuk takımı almalarına rağmen, "Sana neden düğün yaptık," veya "Bu çeyiz ne ki?" gibi sözlerle sürekli olarak minnet yüklemeye devam ediyor.

Yaşadığımız en büyük sıkıntı ise eşimle aramızdaki iletişimde. Tüm bu haksızlıkları paylaşmama rağmen eşim arkamda durmuyor, ailesini savunuyor ve bu durum beni yalnız bırakıyor. Hem eşimin ailesinin sömürüsü hem de eşimin desteksizliği nedeniyle ne yapacağımı bilemez durumdayım.

Eşimin annesinden dolayı huzursuzum, eşim neden benim yanımda değil?