Eşim, anneme gitmemden rahatsız oluyor?

Merhaba, biz yeni evli bir çiftiz. Eşim devlet kurumunda çalışıyor ben ise atama bekliyorum. Babam ve eşim aynı kurumda çalışıyorlar. Sabah saat 8 gibi babam , eşimi alıp işe gidiyorlar. Ben ise biraz daha uyuduktan sonra kahvaltıya anneme gidiyorum. Annem de yürüme 2 dakikalık mesafede. Ablam ve babam çalıştığı için annem evde tek. Benim de eşim çalıştığı için ben de evde tekim. Annem kahvaltıyı hazırladıktan sonra beni kahvaltıya çağırıyor. Veya çağırmasa bile ben evde tek sıkıldığım için anneme gidiyorum. Annem ev hanımı olduğu için akşam yemek hazırlandığında eşimi de davet ediyor. Hani " Gelinim iş çıkışında yorgun olur, bir daha yemek yapmayla uğraşmasın, yemeğinizi burada yiyin ve evinize öyle geçin bence." diyor. Ama sadece teklif ediyor. Eşim kabul ederse beraber yiyoruz , etmezse yemek yemeden direkt eve geçiyoruz. Eşim eve gelmeden ben evde olmuş oluyorum. Bu arada ailemin maddi durumu iyi olduğu için para sıkıntısı çekmiyorum bunu da belirtmek istedim. Şimdi asıl soruma geçeyim. Eşim ve annem iyi geçinmesine , iyi anlaşmasına rağmen benim her gün anneme gitmemden rahatsızlık duyuyor. " Evde tek başına otur , annene gitme " diyor. Neden diye sorduğumda " Rahatsız oluyorum her gün annene gitmenden " diyor. Israrla nedenini soruyorum. Canım öyle istiyor , beni rahatsız ediyor vs " diyor. Bu nedenle kavga ediyoruz. Aslında annemi seviyor. Beni de seviyor. Bir anlaşmazlık yok aramızda. Ama uyanınca annemin yanına gitmem onu aşırı derecede rahatsız ediyor. Diyorum ki " evde değilsin , evde olsan gitmem ama sen evde yokken anneme gitmem seni rahatsız etmemeli. Evde tek başıma sıkılıyorum. Gidip kahvaltı yapıp sohbet edip , anamın halini hatrını sorup senin eve gelme vaktinde eve geliyorum. Bu seni neden rahatsız ediyor? " İstemiyorum gitmeni diyor. Her gün anneni görmen canımı çok sıkıyor diyor. Ve her gün bunun kavgasını ediyoruz. Sizce haklı mı? Ve diğer sorum da sizce neden böyle yapıyor? Teşekkürler.
Eşim, anneme gitmemden rahatsız oluyor?