Cok sükür ben iyiyim :)
Çaresiz ve aciz hissettiğinde kendini nasıl toparlarsın?
Cok sükür ben iyiyim :)
'Nasıl toparlarsın?' yerine 'Toparlayabilir misin?' diye sorman gerek önce Üstadm.
Şu kısacık ömrümde sadece bir kere çok çaresiz kaldım sanırım.
Yalnız bir çaresiz kaldım, pir çaresiz kaldım.
O anki acziyet, çaresizlik, içimdeki o melun, kahrolası hissin verdiği eziklik, buz gibi donup kalmak, hayatın o an bittiğini hissetmek, o andan sonra yaşamanın gerekli olmadığını düşünmek...
Bunlar korkunç hissiyatlar ve efkarlar.
Hala bu korkunç hissiyatlar ve efkarların içerisindeyim. Nasıl çıkacağımı da hiç bilmiyorum.
Bu ördüğüm duvarların arasında hapsolmaya mahkum muyum?
Sonum bu duvarların arasına mı yazılmış yoksa?
Müzikler, şiirler, kitaplar, filmler bu hapsolmaya mahkum olduğumu düşündüğüm duvarların arasında sadece ömrümü uzatıyor.
Ne beni buradan çıkardığı var, ne de çıkaracağı.
Ah be kardesim
sen bu duruma getirenler utansinlar
getiren utansin o vakit kardesim..
ben en güzel uyku o zaman bir şey düşünmüyorsun uyumaya çalışırım uyuya bilirsem müzik dinlerim o rahatlatır
Ben bu durumda Yalnızca Allaha sığınırım.
Önce bir güzel içimdekileri ona anlatırım. Doğrusu bu bazen ağlaya ağlaya bazen de kızgın bir şekilde oluyor.
Sonra birden bire rahatladığımı hissederim. Yeniden kendimde yaşamaya güç bulurum.
Ben bugüne kadar hep böyle yapdım Aziz Allahdan dertlerime derman olmasını isteyerek yaralarımı sardım.
Çok şükür Rabbim hiç bir zaman beni yalnız bırakmadı.
En umutsuz olduğum zamanda bile her şeyin sonu güzel bitdi :))
Güncellemeni okudum. Hakikaten de bazı insanlar bir türlü anlamak istemiyor. :)
Ben de ne zaman soru sorsam kendimle alakalı olduğunu sanıyorlar :D
Cok zaman aliyor be affedilmeyen :( es dost arkadas destegi sart
dostlar iyiki var o vakit:)
Cevap
12Cevap
valla şu an o durumdayım o kadar kötü ki sadece o lazım ama yok neyse alışıyorum ilk gün ağır gelmişti ikinci günde sonra şimdi hissiyatsız sadece bekliyorum sonra ne zamn cevrim içi olmuş bakıyorum biliyorum belki umrunda değilim ama yinede devam ediyorum onun fotolarına bakmaya paylaşımlarına yorumlarına bekliyorum sadece umarım bitcek buda bir ğün
Ahh sen ben olabilir misin? :D bende martta sınva gircem. Ama bunun farkında bile olamıyorum. Derse kafamı veremiyorum. Biliyorum saçmalıyorum yani ilerde çok pişmsn olucam belki ama elden bişey gelmiyo... Telefon başucumda ya da kucağımda uyuyakalıyorum. Ahh dert ortağım peki bunu nasıl çözecez?
bu durmularda kimseden hayır gelmeyeceğini bilirim gelsede enınde sonunda karşılık ıster cunku bu ınsanoglu.. hep sunu derım kaybedecek bıseyın kalmadı ve canını da en dıbe kadar yaktın artık yeter kalk ve kendıne gel ey içimdeki ben sen güçlü olup ayağa kalkacaksın ki insanlık bir güneş yaşam umut ışığı nı şahane gözlerle izlesin.. kalk ve kendıne yenı umut bul hayallerıne dört elle sarıl...
Once kendimi bir odaya kapatip, sinirden deli gibi aglarim aglarim aglarimm.. Guc verecek birine ihtiyacim olur zor zamanlarimda, arayis icinde olurum o kisiyi 5 dakika sonra kendime gelirim, ayaga kalkar derin bir nefes alirim kendimden baska kimsenin bana guc vermeyecegini o aptal beynime anlatirim ve gozyaslarimi siler daha guclu bir insan olarak cikarim o odadan. İste bu kadar.
Kendime gelmek için devamlı müzik dinlerim. İçinde bir ağrı olur. Çok ağır bir yük. Eziklik değil ama. Taşıyamazsın. Öyle bir acıdır ki..., Öyle dönemlerde yüksek suisid riskinden ötürü kendimi psikiyatri servisinde buluyorum.
susuyorum, hatta çok bunalırsam ağlıyorum. dertlerimi insanlarla paylaşmaktansa kendi başıma onlardan kurtulmayı tercih edrim. benim yüzümden biri üzüleceğine ben ağlayayım. varsın olan yine bana olsun...
bir çok yolu var aslında inançlı isen Allah a yönelmek çok etkili oluyor kesin sonuç almak mesela ya da yazmak sizi en iyi kağıt kalem anlar içinizden gelen her şeyi yazarsınız sormadan kırmadan bıkmadan dinler deneyin
hemen dışarıya çıkar deniz kenarında yürürüm ve bir an önce çaresizliğim için alternatifler üretimi. Aslında çok da zor değil alternatif üretmek benim için :)
ahh denizi bulsak bizde yürüyecegiz hanimefendi
tabi deniz bulması da zor. ben şanslıyım o yüzden
Kendi icimle hesaplasirim ve aglarim.. ama yarin icin kendime soz veririm donup arkana bakmayacaksin diye.. dunu dusunursem bugunu ve yarini kaciririm..
bütün mutsuzlugumu atana kadar ağlarım sonra bitti melis yeter derim. dışarı çıkar biraz hava alırım, yürürüm. üzülmemin bir seyi degistirmeyecegini, acizligin gereksizligini düşünür düzelirim.
Daralırsam çokk ağlarım, ağlarken kendimi motive ederim
Hedeflerimi düşünür yapııcam işte diye hırslanır o işe yoğunlaşırım
Sonra bir bakmışım eskiye dönmüşümm
ağlamasan daha ii olur dicem ama bazı insanlar ağlayınca rahatladıklarını söylüyor. bu yüzden doğru olabilir.
Sulu göz değilim ama bişey canımı çok acıttıysa ağlarım
O konularda arkadaşlarımdan çok azar işitiyorum.. Bir kenara geçip kendi Başıma toparlanmaya çalışıyorum. Arkadaşımda olsa Güçsüz yanımı gösteremiyorum.. Çok dost kazığı yediğim için.. Sonuç olarak müzik eşliğinde Olanları unutmaya çalışmak..
Siz çaresizlik nedir bilir misiniz bayım; bildiginizden çok daha fazla çaresizim..
-Hayır, istemem bir başkasını. Yalnız da ayağa kalabilirim! Hayır, dokunma bir başkasina. Tutunmadan da ayağa kalabilirim..
Kendimi toparlayamam daha dogrusu toparlamak icin caba sarf etmem. Aci cekmeyi seven bir yapin var ve boyle zamanlarda kulakligi takar odamda aglarimm cok sukur ki nadiren oluyor :)))
O durumdayken cogunlukla hissiz olurum ama hep kendime derim ki herseyin sona erdigi gibi buda sona erer biter bir gun biliyorum ki hic bir sey sonsuza kadar surmez
Ben kitaba veriyrm kndimi cay kahve sinrsz tuketyrm ve geneldr odamdan cikmam konsmam kimseyle. Boylece enerjimi topluyrm kndime geliyrm
Belirli olaylari yasadiktan sonra insanin bakis acisi degisiyor. O vakit yorulsada insan gececegini biliyorsun bazen...
o gün çaresizliğin dibine vurur ertesi gün uyandığımda kendime gelmemi anı yasamam gerektiğini hatırlatırım kendime.
Dua et Allah a sigin... Allah en iyi seyi hakkinda werir dua we namaz icini rahatlatir ben boyle yaparim... zor bir durum...
herkes insan bende insanım ben çaresiz sem onlarda çaresiz olabilir ben aciz sem onlarda aciz olabilir aramızda fark yok onlar aciz veya çaresiz değilse bende olabilirim ve hemen toparlarım hayatıma devam ederim
Bir şey yapmıyorum genelde. Ne kadar su yüzeyine çıkıp kurtulmaya çalışsam daha da dibe batıyorum. O yüzden yavaş yavaş bitişimi izliyorum. Bir sigara yakıyorum ardına.
işte bu gibi durumlarda @Folie iyi ki var diyorum <3
Su anda sıkıntılı bir dönem yaşıyorum çıkar yol bulamıyorum. Dua ediyorum
benden bir tane var
ne gerek var üzülmeye demek lazım
kalkıp bulunduğum ortamdan uzaklaşırım. yoksa orda durdukca birşeyler kurarım. en iyi o bölgeyi kafada yok etmek.
intihar ettiğimi hatırlarım ve kurtulduğumu düşünürüm
öyle hissetmem olumlu telkinler beni kendime getiriri
Doya doya yasarim cünkü ruhumun bunu yasamaya ihtiyaci vardir.
Atlatmak icin iyi bir dost biraz müzik ve deniz bei sakinlestirir
Aglama nobetleri gecirdin hayatimda ilk defa. Birdaha yasatmayacagim kalbime boylesi yükler.
Uzun sure depresyona gırerim biri elimden tutup kurtarmasını bklerim
Basket oynarım. Kemdime anca öyle gelebiliyorum. Basket oynarken herşey geride kalıyor, unutuyorum
Muzik dinlerim , uyurum , dışarı çıkip amacsizca gezerim.
Yatağa yatıyorsun canın çıkana kadar ağlıyorsun sonrada uyuyorsun çikolata varsa saldırıyorsun çikolataya ben böyle yapıyorum.
Ben biraz ağlayarak rahatlıyorum bide hep kendimi meşgul etmeye çalışıyorum aklıma gelmesin diye
şimdi olduğu gibi saçma sapan sitelerde zaman öldürürüm düşüncelerden uzaklaşmak için..
Yalniz kalirim. Kendimi yine en iyi ben toplarim. Eşe dosta ihtiyaç duymam.
kalkar yeni maceralara atılırım ne yapmam gerekli olgun düşünmeye çalışırım. ama emin olun öyle de toparlanmıyor denedim yok yani boş.
bir anda geçmiyor malesef.. Müzik dinleyerek ve dostlarla kafa dağıtarak toparlarım.
Ailemle vakit geçiririm. Onlar benim neşe kaynağım.
elime makine tüfek alıp sag sola sıkmak ya da müzik
insanlardan uzaklaşır yalnız kalırım ağlarım dua ederim
Aynen ya alttada söylenmiş Allah'a sığınırım, müzik daha fena yapıyor ama inatla dinliyorum
Her gecenin sonundaki bir aydınlık vardır diyerek kendimi telkin ederek
hemen kendime bir kahve yaparım bir köşeye çekilirim.
susarım hep içime atarım. ve zamanla düzelmesini beklerim. düzelmezse de hayırlısı der geçerim...
Açıkçası dua ederim sonrada sessiz bir ortamda tek başıma müzik dinlerim ben böyle yapıyorum.
Kendimi kandırıyorum her şey yoluna girecek diye.
* et derim iyi düşünmeye çalışırım ağlarım
elimden tutan olur muhakkak
Beterin beteri var der derdime gulumserim :)
namaz kılar dua ederim
Ben hicbirZaman kendimi aciz hissetmedim
Antidepresan ve müzik çıkış yolum.
Yalnız kaliorum ve dua ediorum
:D kendi kendimi telkinlerim
herkese ve herşeye giydiririm bro
Olum bana da yardım edin :((
Sadece zaman başka türlü geçmiyor..
house mix dinler, deli gibi dans ederim
Dini videolar izlerim
uyurum düşünmem. öyle toparlanırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?