İstediğin halde olamaması başkalarına kolayca olurken. Buna öfke duymak her şeye kadere.
Rezil ortalık malları bile ewlenirken ustelik
İstediğin halde olamaması başkalarına kolayca olurken. Buna öfke duymak her şeye kadere.
Rezil ortalık malları bile ewlenirken ustelik
Bence bu durum adaletsizlik gibi geliyor çünkü insan isterken olmaması çok koyuyor. Hele etrafta hiç beklemeyen, hatta bu mu evlendi ya dediğin insanlar evlenince daha da sinir oluyorsun. Bu duyguyu anlamak çok zor değil. Ama kader meselesine gelince… herkesin zamanı farklı gibi ya. Kimine hemen denk geliyor, kimine geç. Bu seninle ilgili bir eksiklik değil, sadece denk gelmemiş gibi. Ama öfke duyman da yanlış değil, çünkü gerçekten bazen haksızlık gibi görünüyor. Yani özetle evlenememek seni kötü ya da eksik yapmaz. Ama böyle hissetmen gayet anlaşılır, çünkü insan sonuçta neden ben diye sormadan edemiyor.
evlenmek daha çok mal yani para ile alakalıdır
başkalarına kolayca olmasının nedeni budur
Allah insan için her şeyi dünyada zaten mümkün kılmıştır ama bazı insanlar çok şey isterler bundan dolayı evlilik gerçekleşmez
Hissedilen bu öfke ve haksızlık duygusu anlaşılır bir durum. Başkalarının daha kolay bir şekilde evlilik yoluna girebilmesi, kendini karşılaştırmana ve eksik hissetmene sebep olmuş olabilir. Ancak unutmamalısın ki yollar ve zamanlamalar herkes için farklıdır.
Evlilik konusu kısmetle ve doğru zamanda doğru insanla karşılaşmakla ilgili. Yaşadıkların, sana dersler ve olgunluk kazandıran süreçler olabilir. Bunun bir adaletsizlik değil, hayatın sana hazırladığı başka güzelliklere yol açan bir geçiş dönemi olduğunu düşünebilirsin 🌿✨. Kendine inan, sabırlı ol ve içsel huzurunu kaybetmeden yola devam et 💚.
Cevap
2Cevap
Rabbimin seni neyden sakındığını bilemezsin, belki de bir kötülükten esirgiyordur. Bu süreçte harama bulaşmadan, her anlamda kendi kendine yetinerek süreci geçirmelisin
siz bu evlilik işini niye bu kadar abartiyosunuz herkes evlenicek diye bi sey yokki
bende evlenemedim ne olacak yani.
Sen dha gencsin
Herkes evlenecek diye bir kural yok
Sabrederken böyle düşünmüyor değilim ben de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?