Saçma sapan yorumlar yapan olmuş. Bir insan Allah'ın rızası için evlenmeyi ne olarak anlıyor acaba? Allah'ın rızası için evlenmek, eşi onu İslam yolunda destekleyen, günah/sevap gibi konularda uyarmalı teşfik etmeli.
Tam tersi hayat yaşayan biri ile birlikte yaşayan kişi, pek hayırlı yerlerde ya da düşüncelerde olmaz. Gereksiz bir savaş içinde olur ve ne ile savaştığını anlamayan hayatın sorunları içinde yok olur.
Sen Allah'ın rızasını kazanmak için ne yapıyorsun? O istediğin düzeyde eşe laik olmak için neler yapıyorsun? Nerede arıyorsun? Sen Allah yolunda düzenini kurduktan sonra Allah'ta karşına öyle birini çıkarabilir. Bize bahşedilen beyinlerimizi nasıl kullandığımızda önemli.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Senin için daha önce biriyle yakınlaşmış öpüşmüş biri çok pişmansa ne düşünürsün, bu kişi artık kötü biri midir? Çok zor öyle bi eş nasip olur inşallah, evlenme yaşı çok arttım insan napacağını bilemiyorum
Görseldeki gibi olsun istemem. Bu ne ya? :D Ayrıca bir insan üremek için neden araya yaratıcıyı sokmak ister ki? 9 milyarlık dünyanın üremesi Tanrının çok umurundaydı zaten, evet...
Herkes ile üreme yapabilirsin ama çocuğu yetiştirecek olan annedir ben eşimin İslami bilgisi olan biri olmasını ve çocuklarıma öğretmesini isterim sen iman etmiyor da olabilirsin Allah dana Hidayet nasip etsin ama peygamber efendimiz sav evlenmemizi ve düzgün nesiller yetiştirmemizi ümmetine emrediyor.
Kalpleri bilen yalnızca Allah’tır ben iyiyim diyen herkes iyi değildir, Allah rızası için günahlardan kötü şeylerden sakınmak için evlenmek isteyebilirsin haramlardan vs. Kalpte sadece Allah aşkımız var annemizi bir evladın annesini seveceğinden daha fazla seviyoruz eşimizi de bir eşin eşini sevmesinden daha fazla severiz…
Bunun için eşine olan aşkın yeterli. İlla Allah aşkına veya rızası için yapmana gerek yok. Sen doğru bir insansan zaten karşındaki de doğrudur. Ne demek istediğimi anladın umarım
Yani öyle evlenen boşananda çok belki sen geç evleniceksin ama ömür boyu sürecek hayırlı bir evlilik olucak bilemeyiz oyuzden çabayı gösterip beklemeliyiz