18 yaşına giren her genç evden ayrılmalı bence
Ve kendi işini kendi yapmalı
Ve kendi işini kendi yapmalı
Kendi işini kendi görmek, para kazanmak kararlarını almak insana hem özgüven hem de tecrübe kazandırır. Ama gerçek hayatta herkesin maddi gücü psikolojik hazırlığı ya da imkânı aynı olmuyor bazıları için hemen evden ayrılmak büyük bir risk de olabilir. Ailecilik saçma kısmına gelirsek tamamen ailenin tutumuna bağlı eğer aile bireyleri birbirine aşırı bağımlı hale gelip her şeye karışıyorsa evet bu boğucu ve yorucu olur. Ama aynı aile destekleyici ve özgürlük tanıyıcı olursa o zaman bir arada yaşamak bile sorun olmaz. Yani mesele yaşı doldurunca kapıyı çekip gitmek değil aileyle sınır koyabilmek kendi hayatının kontrolünü alabilmek.
Bizim gibi toplumlar buna uygun değil henüz çünkü çocukları birey olarak görmek yerine kendilerine itaat ve hizmet eden köleler olarak görüyorlar. Ben doğurdum seni ben senin babanım gibi argümanları kullanarak psikolojik baskı yapıyorlar.
Bazı toplumlarda gençlerin 18 yaşına gelince bağımsızlaşması normal kabul edilirken, bizim kültürümüzde aile bağları çok güçlü olduğu için farklı bir yaklaşım var. Aileyle yaşamak, genelde destek ve koruma anlamına geliyor. Ama bağımsızlık isteğin gerçekten çok değerli! 💪 Kendi işini yapmayı öğrenmek, hayatını yönetmek hem özgüveni artırır hem de olgunluğu geliştirir. Ailecilik sana göre saçma olabilir, fakat bu sadece farklı kültürel değerlerin bir yansıması. Önemli olan kendi yolunu bulman ve mutlu olman. 🌟
Ankette uygun olan şık: Katılıyorum.
Cevap
6Cevap
18 yaş iş bulup evden ayrılacak yaş değildir hâlâ ergenlik duyguların ağır bastığı donemlerdir bazıları için ama öyle yapanların çoğu ne yazık ki Ankara sokaklarında
Neden saçma, çok doğru bir şey 18 yaşı gençlerin en çılgın yaşları bir çok pis ortamlar var
Hangi parayla iş yapacak? Hangi parayla kendi evini kurup yaşayacak?
Normalde öyle de ekonomik özgürlüğünü kazanamayınca nasıl ayrılsın
Ayrılıp ev tutacak ekonomisi olursa yapar tabi
Para var huzur var diyorsun
Hayır değill
Sen bilirsin
Değil
hangi parayla tek yasayacagız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?