Ailemin bu yaptığı iki yüzlülük değil mi?

yakın zamanda evde söz/nişan yaptık ve nişanlımın ailesi bana sadece küçük bir halka küpe taktılar nişandan bir gün önce akşam ise takı takmayacaklarını öğrendim.
nişanlım eniştemi arayıp ( babam yok ) abi nişanda takı yok değil mi vs. Diye soruyordu biz ablamla odaya girince dönen muhabbeti duyup delirdik tabii. Eniştem de dur oğlum ben evdekilere sorayım takılır diyorlar ben sana geri döneceğim diyip telefonu kapattı. Biz enişteme kızdık ( eniştemin ailesi yoktu o yüzden bilmemesi normal ) işte takı ne demek yok diye.. eniştem nişanlımı geri arayamadan bir mesaj geldi ondan.
uzunca bir mesajdı eniştem de dedi ki kızım ben bu mesajdan sonra geri dönüş yapsam ne olur.. mesajda yazanlar da işte ; abi takı yok diye konuşulmuş ( konuşulmadı asla ) işte biz fazlasını nikahta takıcaz.. ama nişan günü yine hediyesini vericez konulu dalga geçer gibi bir mesajdı. Ben o gün nişanlıma yazacaktım , arayacaktım ama beni ailem tuttu işte kızım nişana şurada saatleriniz kalmış yapma dediler.
neyse nişan bitti gitti. Ne bir bilezik , ne de set takmayı uygun gördü ailesi.. ve kendileri karar verip asla bana da bir şey demediler bu kararı alırken.. nişanlım da geç öğreniyor ama ona da kızdım. Ailesinden medet umana kadar kendisi de yapabilirdi diye.
bana bir küpeyi layık görmelerinin sebebi de bohça yapmış olmalarıymış onu da sonradan eltimden öğrendim o da zaten duyunca şok olmuş.. bende bohça yaptım karşı tarafa ama annem 2 bilezik almıştı. Yine takmak istememişti bu olanlardan sonra ama ben üzülmeyeyim diye bir tanesini taktı. Kardeşim çeyrek taktı falan yani benim evimdeki insanlar bana takımı taktılar ama diğerleri zaten 5 kişi ancak gelmişlerdi hiçbir şey takmadan gittiler.
Gelelim benim ailemin iki yüzlülüğüne.. ablam bu süreçten sonra nişanlıma çok kızgındı.
işte görürsem şöyle konuşcam böyle konuşcam diyordu. Arama mesafe koyacağım bile diyordu ama bugün denk geldiler ve işte bize yemeğe geldi ( ablamın evine ) neyse o kadar iyilerdi ki bir süre sonra ben sustum oturdum onları izledim sadece.. ne konuyu açtılar ne ailesi için hesap sordular hiçbir şey yapmadılar. Hatta giderken ablam nişanlıma poğaça ve kurabiye verdi. İşte kapımız sana her zaman açık oğlum dedi. Burası senin de evin diyerek uğurladılar.

Ailemin bu yaptığı iki yüzlülük değil mi?