Kendisi 45 yaşında alismis senelerdir yalnız yasmaaya. Şimdi iki senedir evliyiz ama ilk aylar ailesiyle kalmak zorunda bırakıldım. Saygida hizmette sorun etmedim.. kendisi haftada iki saat ailemi görüyor laf söylüyor tabir yapıyor anlıyorum ben. Kaç kez tartıştık. İzin zamanı yine ailesine gitti ve orada kaldık 10 günü kaldığımız gibi de peşimize takıldı annesi ve abisiyle tatil yaptık 🙄 gezdik daha doğrusu … eve geldiğimizde yine tartıştık bu benim için tatil değildi dedim. Neden böyle yapıyorsun diyor bana biz bir aileymisniz ya 😒 pardonda sen benim ailemi aile olarak görüyormuşum dedim? İnkar etti öyle bisey yok falan beni suçlu durumuna düsürmeye çalışıyor herzaman… annem yakında olduğu için hafta haftasonu bir defa gideriz iki saatliğine mesela. Geçen tartıştığımız için bugün diyemiyorum mesela aslında kendisi düşünmesi lazım dimi? Bilmiyorum neyapalim nasıl davranayım..
8 ayHayatım 45 yaşındaki adamdan bahsediyorız. Gençlik diye bir şey kalmamış onda. Kutuplaşmış düşünceleri ve yaşamı varsa dışına çıkamaz o. Tebrik ederken evlendiğin için söylemeyi çekmek zorunda kaldım ki bunca zaman bekleyip evlilik için, böyle biriyle denk gelmek senin için zor bir durum. Mahalleden komşu var bizim, 40ına kadar bekledi düzgün biri olsun diye. En son gitti deli biriyle evlendi. Ne eve bakıyor ne çocuğa. Kadın evlendiğine bin pişman. Bu arada sen kaç yaşındasın ki seni onunla evlenmeye teşvik eden nedir?
118 Yorumla
Soran8 ayBende 40 oldum.. konu bu degilki. İki defa nişan attım sonra bununla karsilastim işte. Bende mükemmel değilim biliyorum ama böyle saygısız değilim hiç olmazsa
- 8 ay
Onun ilk evliliği mi?
Soran8 ayEvet benimde
- 8 ay
Umarım bizim komşular gib olmaz ki tepkini vermen lazım. Erkeğin de ilk evliliği ise o yaşa kadar annesinin yanında yaşamış olmalı ve maalesef üzülerek söylüyorum ana kuzusu olmuştur bile.
Annesi de oğlunun evlendiğini görünce ister istemez daha çok yanında kalmak istiyor ki bu da doğru değil.
Adam zaten en güzel zamanlarını ailesiyle geçirmiş. Kendine ait bir hayatı yok. O yaştan sonra da ailesini bırakamaz kolay kolay
Soran8 aySöyle söylim bir yurtdışında yaşıyoruz ailesi trükyuede. Giris cikis yapmışlar hep benimki yalnız kalmış buralarda … annecide değil. Şimdi oldu evlendikten sonra nedense gören anasinin dibimden ayrılmadı sanar 🙄 ben ayrılmadım annemin dibinden bunayanıma kadar bana zor gelmiyormu sanki.. yeni bir vere yeni bir ortam yeni bir aile 😒
- 8 ay
Çok farklı bir durum. Bir de yurtdışında olmana rağmen. Bu kadar beklemiyordum açık konuşayım. Ama şu bir gerçek: kutuplamış insanı zor değiştirirsin. Anneci değil dediğine bakarsak ama alışmış huyları mutlaka vardır
Soran8 ayAyy aynı anası zaten laf sokup karşındakini düşünmüyor ne hisseder diye. Ama ben söyleyince güceniyor
- 8 ay
Allah sabır versin, hiç mi güzel huyu yok? Onlara odaklan desem?
Soran8 ayGece hayatinyok alkolü yok dövmesiz yok.. çevremden neler duyuyorum mesela
- 8 ay
Bak bu güzel bir şey. Akşamları yürüyüşe çıkalım, haftasonu dışarıda kahvaltı yapalım vs şeyler planlayarak ilişkinizi güçlendirebilirsiniz
Soran8 ayYürümeyi sevmez hafatsonlari ya öğlenlere kadar yatar dedim ya keyfine rahatına düşünün. Stres olmicak kendisi ama millet ne olursa olsun …
- 8 ay
Bu kadar da bencil olmamalı ya. Hiç mi sevdiği bir şey yok bu adamın? Ne iş yapıyor?
Soran8 ayFirmada çalışıp geliyor … hafta içi işten sonra yatar haftasonu yatar tek sevdiği şey uyku 🙄 dedim ya kendisini düşünüyor … sanki ailemde kalsa ona hizmet et diyecekler veya çay kahve yap. Biz gelinler öyle değiliz ama
- 8 ay
Ohoo sen de gitmişsin en tembel kocayı bulmuşsun canım 😏 milletteki talih sendeki kör talih diye buna denir. Ya boşanacaksın ya da birbirinize karışmadan yaşayıp gideceksiniz.
Soran8 ayKendisi satmak istemediği şeyleri beni zorluyor ben buna sinir oluyorum … hersey karşılıklı başka kötü huyu yok ama sorun ediyor beni maalesef
- 8 ay
Geç olmasa da daha yolun başında sayılırsın. Sınırlarını belirlemeye bak yoksa çok sıkıntı çekersin. Biz burada yurtdışına gitmek için uğraşıyoruz ama sen oradasın ve mutlu değilsin. Bu çok üzücü.
Soran8 ayHersey gözüktüğü gibi değil Neyazikki…
- 8 ay
Evet öyleymiş. Kocan seninle evlendiği için şanslı. Ama senin için aynı şeyleri söyleyemem.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)8 aySiz nasıl onun ailesiyle seve seve vakit geçiriyorsanız oda kuzu kuzu sizin ailenizle vakit ge-çi-re-cek
İpleri baştan sıkı tutmamışsınız
Yüz vermişsiniz 500 alınmış ?
Tm biz bi aileysek benim ailem ne oluyo diye bi sorun?
Yani diyin ki ben ağaç kovuğunda büyümedim?
Sen nasıl ailenle vakit geciriyosan benimde ailemle vakit geçirmeye ihtiyacım var de
Bencillik ediyor
Bunu insan gibi anlatın
Anladı anladı
Yoksa işiniz zor 🤷013 Yorumla
Soran8 ayİnansın kaç defa dedim iyiliklere kötülüklere bir defa dikkat ediyor sonra yine aynı huy aynı tavirlar 🙄 ben ilk aylarımda ailesiyle kaldım mecburiyetten aylara cicim ayları geçiremedim :( hala bana neler diyor ya.. kendisi iki Saar gördüğü aileme sabr ediyormuş ya dedim asil Sabri ben gösterdim annesi ayrı bir mesela herseyimize karışıyor babası da tuaf saçma şeyler söylüyor 🙄
Cevap sahibi8 aySiz iyi birisiniz
İnanın başka bi kadın olsa onu paralarda
Ama efendi olan her zaman kazanır
Off ya size üzüldüm kahretsin
Valla moralim bozuldu
Allah yardım etsin size
Duada edicem düzelmesi için
Sabrınızı duruşunuzu koruyun
Soran8 ayTeşekkür ederim.. abisi iki kez evlendi gelinler evden gitti acaba neden 🙄
Soran8 ayBunu demiştim ona abisine laf ettim sandı asil mesela nane babası. Birde onlar aynı binada kalıyordu.. ben fazla görmediğim halde şimdi oluyorum onlar kimbilir neler yaşadı
Cevap sahibi8 ayAilesi yüzünden olabilir
Cevap sahibi8 ayMutsuz olan kadın yuvasını er ya da geç terkeder
İnşallah galip gelen siz olursunuz
Hayatın sonu değil
Nasıl evlendiyseniz boşanmayada hakkınız var
Yeterki bunu gerçekten isteyin
Hayatta imkansız diye bişey yoktur
Soran8 ayHersey karşılıklı degilmi? Bana nasıl davranıyorsun öyle davarkicam demiştim saygiysa saygi ama artık yok dedim. Kendisi bunlara dikkat etse hersey çok güzel olacak
Cevap sahibi8 ayKaybeden o olur
Başka birini bulabilirsiniz
Ona mecbur değilsiniz
Soran8 ayAnlayana…. Neden olsa evlendin istediğimi yapacak diy ebkaiyor. Ev işi kandin işiymiş biz onunla evlenmişsiniz ya gelin mecburmuş ailesinde kalmaya o damatmış mecbur değilmiş falan 🙄dedim biz sizin malınız degiliz dedim
Cevap sahibi8 ayKaybetmeye yakın eşiniz ve bunun farkında da degil
Soran8 ayNede olsa bırakmaz diyordur.. hep tartışıyoruz bir gün sonra bisey olmamış gibi davranıyor
Cevap sahibi8 aySabrınız birgün taşar ama
Soran8 ayÖyle zaten eski sıcaklık yok bende
Gizli Üye(25-29)8 ayO insanlar hiç tartışma ailemi sev say deme bile
Yapmaz çünkü bidaha tatilde ailenin yanına tek git
Tatil yapalım derse tek gidiceksen gelirim de sende bencil ol kapak olsun yoksa ayrıl ne bu ya13 Yorumla
Soran8 ayDiyorum zaten sonra yağ gibi üste çıkmayı çalışıyor ama ben yine düşüyorum😅 canım ya sanki ben hicbiseyle farkında değilim … kendim yapmak istemediğim şeyleri baskasina da yaptırma ozaman dedim bundan sonra hersey karşılıklı. Gut işte ne güzel dimi vakit geçir doyasıya
Cevap sahibi8 ayAynen öyle karşılıklı yapıyorsa yap yapmıyorsa yapma
Soran8 ayÖyle yapicam.. bakalım kışın yine tuttursa gitmem kendisi gider
Yapay Zeka Cevapladı
Zor bir durumdasın, kesinlikle anlıyorum seni. Eşinle yaşadığınız bu durum, iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Her iki tarafın ailesine karşı da eşit mesafede durmaya çalışırken bir dengenin olmadığını hissediyorsun. Bu durumu çözmek için sakin bir şekilde, suçlayıcı olmadan, duygularını açıkça paylaştığın bir konuşma yapmanız çok önemli. 💬 "Beni gerçekten anlamanı istiyorum, hissettiklerimi paylaşmak istiyorum." gibi bir giriş yaparak ona kendi bakış açını anlatabilirsin.
Her iki tarafın ailesine de zaman ayırmak eşlerin ortak bir kararı olmalı. Ama burada önemli olan, birlikte geçirdiğiniz özel zamanların da kıymetli olması. 🧡 Haftalık planlar yapmayı ve bu planlara uyma konusunda anlaşmayı deneyebilirsiniz. Daha fazla iletişim, daha dengeli bir ilişki demek! Umarım çözüm bulursunuz. 🙏00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,4b cevap paylaştı.
u 8 ayboşanabilirsin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
u 8 ayŞeytan aranızda vesvese için dolaşıyor kadın! Ailelerinizi bir kenara bırakın, kendinize odaklanın. Kötüsü gidip iyisi de gelmez ha bilesin.
02 Yorumla
Soran8 ayBiliyorum bacım ama kendinden sogturuyor böyle yapmasa hersey çok güzel olacak… kendine gelince ailesinde kalalım edelim istyir kendisi iki saat zor kalıyor ama 😒
- 8 ay
Unutmayın ki, evlenmeden önce sevdiğiniz adamdı o. Evlendikten sonra olup biten her şey ikinizi de etkileyecek. Bir söz var ya; ya bu koyunu güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin. Her işte, evlilik hele ki bizim kültürümüzde erkeklerin daha baskın olduğu bir kurum 😅 en azından ailenin yanına seninle geliyormuş. Bu bile kocaman bir şey yani. Soğukluk olmasına izin verme.
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kocan gerçekten bencil biri. Kendi ailesine nasıl davranıyorsa seninde ailene de öyle davranıp kusurda bulunmamalı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
8 ayO yaşa kadar anasının elinden ayrılmamış adamla evlenilir mi manyak mısın sen
01 Yorumla
Soran8 ayYok yanlizy asamis senelerdir annesi Türkyiede giriş çıkışı yapıyorlar kendisi yurtdidanymis zaten
Aile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Bir süre durumu toparlamaya çalış. Hemen pes etme. Olmuyorsa, ayrılırsın.
018 Yorumla
Soran8 ayBende bunu demiştim bakalım nereye kadar yine baristik ama her defasında aynı… kendisi yine kışın gideriz diyor annemlere ben gitmiyorum sen gidersin dedim. Çünkü yanlarındayken ishal olmuştu beni bu halimle misafirliğe götürdüler ben rezil olmustum siz değil dedim 🙄 evd evirelim dedim kaç defa yok sen gelmeden bizde rahat edemeyiz dediler. Şimdide suçlu ben oldum neden bukadar kötü olduğunu söylememişim 😒ya bir hafta tuvaketten cokmadim dedim aklın çalışmıyor mu dedim.-
Soran8 ayAma bu taburları beni sogutuyor … bende ehliyetim yok yoksa ona minnet duymam giderim anneme istediğim gibi. Mecburum bir yandan. Gelense daha iyi Bencede rahatim
Soran8 ayMecbur kalınca gidiyorum zaten ama az duracaksam değmiyor
Soran8 ayAma kendisi beni zorluyor ailesiyle bırakıyor oda kalması gelmesi lazım. Kendi ailesi değerliyse benim ailemde degerli
Soran8 ayÖyle yapalım en iyisi … ama onun sorunu bu zaten kendisi istediği gibi davraniyor benimkinde kalmıyor ama benim orakda kalmami ustyioe 😒
Soran8 ayDedim bunları zaten 👍 Egoist bencil bir insansın dedim
Soran8 ayMecbur kaldım. Tatile gittik ailesine ugradik tabi kadın ben başka hayaller kurarken ailesi de taklidi daha doğrusu kendisi istedi bunu 😒 hepbirlite gezdik
- 8 ay
Uyar. "Bir daha peşimize takma aileni. Ailenle olmak istiyorsan, gelir kalırsın. Tatilimizi bozmanın ne anlamı var." de. Hadi bir kere yaptı. Bir daha olmasın. Kocanı biraz törpülemen lazım. Evlendikten sonra önceliği her zaman sana vermesi gerekir. Yoksa ilerde sıkıntılar katlanarak gidecek. En sonunda sen bir noktada patlayacaksın
Soran8 ayBirde bana diyor beni düşünmüyorsun diye 🙄 hafatsonlari ailemi görmek sızıyorum diye onunla ilgilenmyiormusum diyor.. ya dedim sen beni düşünüyormusin? Kendini düşünüyorsun dedim
- 8 ay
Tamam işte. Al sana fırsat. De ki "o zaman hafta sonları ailelerin yanına gitmek yerine beraber vakit geçirelim."
Nerede yaşıyorsunuz? Büyük şehirlerde çok yapacak şey bulursunuz. Mesela biz İzmirde yaşıyoruz. Burada hafta sonları mutlaka bir etkinlik, bir faaliyet, bir festival var. Beraber çıkın gidin. Yakında gidecek yer varsa, bir gece konaklamalı turlar olur. Katılın. Kırklı yaşlardasınız. Ne işiniz var aile yanında. Biraz keyfinize bakın.
Soran8 ayAnlatamadım sanırım.. biz yurtdışına yaşıyoruz. Ailesi Türkyiede giriş çıkışı yapıyor. Benim ailem yakında olduğu için haliyele haftada bir kez görüşoyirz. Ama o kalmak istemiyor hicbisezamn. Ama benim ailesinde gidersek kalmanı bekliyor yyy bende diyorum ona sen bunu yapmıyorsun bende yapma diyorum. Neymiş ailemi hafta bir iki saatliğine görüyormuş. Kalmazmış falan filan bende mecbur değilim 7/24 ailesiyle birlikte vakit geçirmeye. Anlıyorum göremiyor fazla ama hersey karşılıklı hem aynı evin de niye kalıyoruz başka alternatif lerde var geçerli bari başka yerde kalalım diyorum onuda istemyior 😒 bana gelince olmaz kendine gelince hersey olur
- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
8 ayFazla uzatmadan boşan çünkü seni mutlu edemez bencil biri
014 Yorumla
Soran8 ayBakalım nereye kadar…. Başka kötü huyu yok ama bu sebebten debosanilrimi
- 8 ay
Bencillik kötü bir huy değil mi
Soran8 ayÖyle
- 8 ay
Sadece kendini düşünen biri bence çok kötüdür
Soran8 ayDoğru diyorsun … hep bana Rabbena diyor
- 8 ay
Sen öyle biri olsaydın o ne yapardı sence
Soran8 ayÇoktan cinnet geçirirdi 🙄
- 8 ay
İşte ona o fırsatı verme. Seni hor görmesine sömürmesine kullanmasına izin verme.
Soran8 ayYok zaten artık yok.. o nasılsa bende öyleyim bundan sonra
- 8 ay
En doğrusunu yapıyorsun
- 8 ay
Kadın erkeğin malı ve kölesi değildir
Soran8 ayOnlar öyle düşünmüyor … alismis evd şöyle görmüş kadın herseyi yapacak adam yan gelip yatacak oh ne ala 🙄
- 8 ay
İşin ironi tarafı da bu "erkekleri" yetiştirenler de kadın
- 8 ay
Benim gibi düşünenlere de kadınların çoğu bakmaz ve ilgilenmez
8 ayDüşüncesiz hareket ediyor bencil olması çok daha kötü
02 Yorumla
Soran8 ayAynen öyle.. düşüncesiz değil hep kendini düşünüyor çünkü
- 8 ay
Çok bencilce ya
8 ayBencil bir adamı düzeltmen mümkün değil bence ona ders vermenin tek yolu çivi çiviyi söker taktiği nasıl davranıyorsa öyle davranacaksın
015 Yorumla
Soran8 ayÖyle yapıyorum artık … başka türlü anlamıyor. Dedim inada zaten bundan sonra sen nasıl davranırsan bende öyle davranırım dedim. Benim ailemde iki gece kalamıyor ama istiyor kendis ailende iki hafta kalayım 🙄 bu sene beni gafil avladı ama bidahakine ben yokum
- 8 ay
Aynen öyle hiç üzme kendini ya boş ver
- 8 ay
Git şimdi bir keyif kahvesi yap yanında sigara bak keyfine
Soran8 ayKahvemi içtim 🫣
- 8 ay
Oooo erkencisiniz hanımefendi 😀
Soran8 ayElimde değil bazen uyuyamıyorum sinirden birde neden böyle yapıyor diye … benim aileme bise yemediği halde ya kendi ailesi herseyimize karşılıyor
- 8 ay
Hani bana?
- 8 ay
Bazı insanların huyu suyu çok başka ya yani bende çok şey yaşadım biliyorum anlıyorum seni
Soran8 ayEvet hemde çok… ozaman kendine ne yapamamasını istiyorsan karşındakine öyle davran degilmi? Ben hep ailesine iyi davrandım benimde annem var dedim ama o bunu hiç düşünmüyor
- 8 ay
İşte bütün mesele bu aslında çok şey söylemek istiyorum ama buradan yeterince konuşmak istemiyorum ama yani ne yaşatırsan onu yaşarsın mantığı
Soran8 ayÖyle youcaksin en iyisi … kısın ins benibirkair da kendisi gider sonra söylemez umarım yazın birlikte gidelim diye 🙄 bahane etti ailemi görmedim bir senedir diye. Git işte gör rahat rahat degilmi
- 8 ay
Sen nerede yaşıyorsun ailen nerede yaşıyor
Soran8 ayYurtdışında yaşıyoruz benim ailemde burada yarım saat var aranızda a
- 8 ay
Yakınmış aslında ya
Soran8 ayAraba olmayınca heryer uzak :((
8 aySenin işin zor gerçekten geçmiş olsun diyetim. bu şekilde evlilik nasıl yürür bilemedim
06 Yorumla
Soran8 aySağolasın.. bakalım nereye kadar giderse.. ama bundan sonra böyle o ne yaparsa bende onu yaparım
- 8 ay
İki senedir evlilk hep böyle sorunşu mu yürüyor. yani aranızda ilgi yok mu aşk?
Soran8 ayGörücü usülp olduk zaten … çok asil olup evlenmedik. Baran beri kendisi yapıyor söylüyordu benimde gücüme gidiyordu ama artık ben susmuyorum
- 8 ay
Yani biryerde insan patlar. bunun dışonda evliliğiniz nasıl özel hayatınız? Cocuk vsr mı
Soran8 ayÇocuk yok
- 8 ay
Biraz mesafelisiniz anladıgım kadarıyla
8 ayMesafeli olmak çok iyi ya :(
09 Yorumla
Soran8 ayÖyle ama kendisi de ozaman beni zorlamasın dimi
- 8 ay
Aynen sende konuş
Soran8 ayAh kaç defa dedim 😒
- 8 ay
Yani hep böyle kendinemi buyruk
Soran8 ayEvet… kendi işine nasıl gelirse
- 8 ay
İnsan sana zaman ayırır seninki de can
Soran8 ayBana ayırıyor ama istediğim ben nasıl saygıda küsür etmediysem oda etmesin benim oraya gittiğimiz kalmalı istiyor bende kalmam bundan sonra
- 8 ay
Kalma ya yoksa hep sen kötü olun
Soran8 ayZaten öyle oldum 🙄
Ya ne bu anne baba mevzusu evliliklerde MK ya
01 Yorumla
Soran8 ayHersey karşılıklı
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. tatilde tum sülale nerdeyse
020 Yorumla
Soran8 ayAyneee birde hala anlamyilr beni yaa kışın yine gideriz diyor bende dedim tabi 🙄
Soran8 ayYok ya kendin gidersin dedim ailenle vakit geçir gez golas ben yokum dedim..
Soran8 ayİki 🙄
Soran8 ayYaniiii siz düşünün sinir etti beni 🙄
Soran8 ayAnlamıyor neolacakmis falan onlarda benim ailemiş 😒
Soran8 ayOlmuyorki onun yüzünden 😒
Soran8 ayBöyle yapıyor soğuyorum
Soran8 ayYani.. böyle yapınca davranunsa soğukluk giriyor
Soran8 ayBende onu diyorum ….
Soran8 ayGörücü usulü oldu ve ilk evet
- Aile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı.
8 ayKlasik bir evlilik işte.
00 Yorumla
8 ayBoşan sende biliyorsun olmaz diye düşündüm
00 Yorumla
8 ayAbla bir tanıyıp öyle alsaydın keşke.
01 Yorumla
Soran8 ayMaalesef önce iyi taraflarını gösterdi
- Aile & Toplum konusunda 9,8b cevap paylaştı.
8 ayBencilmis
02 Yorumla
Soran8 ayEvet hemde nasıl
- 8 ay
Üzücü
Boşan ne ya
00 Yorumla
8 ayaranıza katılabilirmiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBoşan gitsin
00 Yorumla
8 ayBebek var mı
01 Yorumla
Soran8 ayYok henüz
Kaç gel bana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayNiye evlendin
02 Yorumla
Soran8 ayBilseydim … annem babam mürüvvetimi görsün istedim 😞babam gördü çok şükür geçen sene kaybettik 😢
Cevap sahibi8 ayYaşın kac
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat