Allah sizlere merhamet vicdan versin.. sizlerde yarın anne baba olacaksınız unutmayın..
Eşime mecbur yalan söylüyorum?
Allah sizlere merhamet vicdan versin.. sizlerde yarın anne baba olacaksınız unutmayın..
Eşim çok bencil bir insan benim kadar merhametli olamıyor bazen. Kendi ailesiyle araları samimi değil beni anlayamıyor. Ben ailemle çok iyiyim ablamlarla annemle görüsoyurz telefonda. Hafatsonlari da annemi görmek isterim ( babami kaybettim geçen yıl :(. ) bu yüzden bir annem kaldı … ama eşim benim gibi ince fikirli olmadığı için her haftasonu ben demek zorundayım anneme gdielimmi diye.. aramizda yarım saat mesafe var. Ehliyetim de yok maalesef yoksa hafta içi de ugrarim ona eyvallah etmem ama zaten bend çalışıyorum herzaman vaktim olmuyor. Onu arada gezdirmek veya alışverişe götürmek isterim. Orada yakın kardeşim var ama yeni bebeği oldu birde iki çocuk daha var evde herzaman vakti olmuyor. Annemde yalnız 🙁 torunlar var ama onlarda kendi derdinde … bu yüzden bir bahane bularak anneme gidiyoruz ya da gezdirelim diyorum bisey çıkıyor. Geçenlerde kendim götüremedigim için internetten ona alisveris ettim evine yolladım. Eşimin haberi yok 🫤 ama diyemiyorum çünkü anlayışsız bir insan …
Cevap
2Cevap
Evlenirken nasıl olsa değişir diyorsunuz evleniyorsunuz sonra bunlar yılllar içinde birikiyor boşanmalar oluyor. Bu özelliklerini bencilliklerini evlenmeden fark edecektiniz sadece bu konuya nazaran değil her konuda belli eder bencil anlayışsız insan kendini. Alıp karşına konuşman lazım anlaması lazım seni. Sen iradeni kullanıp araba kullanmayı öğrenmek zorundasın çaba sarf et önce kendin sonra başkasından merhamet bekle
Doğru diyorsunuz en iyisi kendim araba kullanmayı öğrendim kimseye eyvallah etmemek
Anne görüşmem ona zaman ayırıp birşeyler almandan daha doğal ne olabilir. Bu takıntıyı bırak aranızda sözü bile geçmemesi lazım.
Siz düşünün bu hale getirdi beni :(( bazen bir laf söylüyor aile olmayı bilmiyor kendiini uzun seneler yanliz yaşatmış rahatına düşkün 🙄 ama kendi ailesine gelince beni düşünmüyor hiç 😒
Yaniii… Ben dediğim zaman bunu haksizmisim öyle demiyormuş yapamıyormuş oluyor 🙄
Bunu anlatmaya çalışıyorum ona.. benim onun ailesiyle bir derdim yok var ama yok. Ama o ikidebir laf eder bende sürmüyorum artık söylüyorum.. ben 24 saat yanlarımda kalıyordum yakalayan zorundaymışım muamelesi yapıyor kendisi iki saat göremiyor
Ailesi uzaktaymış ondan gidince kaliyormusuz. Tamamda orada bir tane daha boş daireleri var bu orada kalalım diyorum istemiyor 😒
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın durumu çok iyi anlıyorum, büyük bir sorumluluk ve sevgi hali içerisindesin. 🫂 Annenle ilgilenmek ve onun yanında olmak istemen, evlat olarak çok doğal ve değerli. Ancak eşinle bu durumu bir çatışma ya da saklı bir konu haline getirmek, ileride senin içinde rahatsızlık yaratabilir. 🕊️ Yalan söylemek veya saklamak yerine; hislerini sakince, onu suçlamadan ve kendini anlatmayı hedefleyerek paylaşırsan, büyük bir adım atmış olursun. Belki empati yapmakta zorluk yaşıyorsa bile zamanla seni anlamaya başlayabilir. 🌱 Sabır ve sakinlikle eşinle konuşmayı bir dene, güven ve dürüstlük ilişkinizin temel taşı. Annen için yaptığın şeyler de sevgi dolu ve kıymetli, hiç unutma. 💙