Boşanmak kolay mı?

mutsuz bir evliliğim var eşim akşama kadar çalışır köyde bende köyde oturuyorum tabi aileside dibimizde oturuyor herseyime karışıyor çıktığım bir kapının önü ona bile laf söylüyorlar iki tane çocuğum var desteksiz bakıyorum eltim ve kaynanam dibimde oturuyorlar ama ne evime gelirler nede misafirim geldiginde uğrarlar onların misafiri gelincede beni çağırırlar ki gidip hizmet ediyim ben bu durumdan çok sıkıldım evlendim gün bileziklerimi elimden aldılar evde otursam suç kapıya çıksam suç eşime defalarca dedim yapamıyorum ailen böyle davranıyor rahatsız oluyorum dedim dinlemedi hep ailesine hak verdi hiç bir konuda destekçim olmadı kendimi hep yanlız mutsuz hissettim benim annemle babam ayrı annem hasta iki tane bekar kız kardeşim var anneme bakıyorlar şimdi boşanıp gitsem annem daha kötü olur diye korkuyorum bide bu durumda kendilerine mi baksinlar bana mı babam desen hiç umurunda değiliz bizi çoktan silmiş yani anlayacağınız kendime sıfırdan hayat kurucam çalışıp çocuklarıma bakmam lazım eğer bosaniyorsam bunları göze alıp boşanmam lazım ama çok korkuyorum nasıl yapicam nerden başliycam bilmiyorum yani tam emin de değilim hani daha önce çok boşanmak istedim o noktaya çok geldim sonra pişman oldum yani net bir karar verip öyle ayrılmak istiyorum ama kafam çok karışık ve bi yandan da korkuyorum siz olsaydınız napardınız çevrenizde bu şekilde boşanıp mutlu olan var mı?
Boşanmak kolay mı?