Bazen elalem ne der düşüncesiyle bile geçimsiz evlilikler sürdülebiliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bazen elalem ne der düşüncesiyle bile geçimsiz evlilikler sürdülebiliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Merhaba,
Evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir..
Kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir. İmkansız diye bir şey yoktur imkanları imkansızlaştıran insanlardır. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın ve üzülmenin zerre kadar anlamı yoktur. Çünkü hiç kimse vazgeçilmez ya da bizden daha değerli değildir..
Mutsuz bir ilişkiyi sürdürebilirim elimden geleni yaparım ancak mutsuz bir evliliği sürdürmem. Zaten ilişkimiz boyunca elimden geleni yapmışımdır, boşanırım..
Elalemin canı cehenneme, elaleme göre yaşamam, hiç umrumda olmazlar! 😅
Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir. Aksini ispat edeni görmedim...
Mutlu bir evliliğin sırrı seven iki kişiye bağlıdır. Birbirlerine karşı saygılı, sevgili, şefkatli, ilgili, sadık, sevecen olmak yeterlidir..
Sevginin gücü sınırsızdır yücedir ama sevmesini bilene hakkını verenedir. Seven ve sevilen elinden geleni üstüne düşeni yapar ise her şey çok güzel olur. Birinden biri yapmaz ise hüsran olur. Her şey karşılıklıdır..
Kadın güvercinin bir kanadı erkekde diğer kanadı, ikisi de sağlıklı olmalı yoksa uçamaz...
Uzun uzun ne güzel anlatmışsın.🙂
İştirak için teşekkürler.🌺
Ricalar ve teşekkürler 🫡
Senin güzelliğin 😊
Selamlar; tam aradığım soru olmuş.
Toplanın anlatıyorum.
Öncelikle kolayca boşanma kararı almak diye bir durum yok. Eşimle 5 yıllık tanışmanın ardından 15 senelik evlilik sürecini geride bırakmak üzereyiz. 15 yıl içersinde zor zamanlarımız oldu tabii ki. 11 yaşında pırlanta gibi bir evlat verdi bana. İş kurarken inanılmaz destek oldu. Buraya kadar her şey normal.
Yaklaşık 2 senedir depresyon denen illet yakamıza yapıştı maalesef. Asla tedaviyi kabul etmeyen, ilaçlarını kullanmayan inat biri olarak çıktı karşıma.
Bir ara vazgeçtim ondan çünkü benim içinde hayat çekilmez oldu. Ama geri kalan 13 yıl var. 1-2 haftalık kafa dinleme sürecinde hep bunları düşündüm. Ve tekrar destek olmaya başladım. şu an sonuçlarını almaya başladım. Ama vazgeçseydim bir daha dönüşü olmayan bir yola gidecekti. Mutlu olmak bir evliliği kurtarmak gerçekten çok zor. Fedakarlık denen olay siz mutsuz bile olsanız karşınızdakini çekme gayretini size veriyor. Keza problem sizde de olabilir. Bir evlilik kolay kurulmuyor. Elalem ne der olaylarını aşalı çok oldu, zaten 20 yıllık bir geçmişe sahip insanlar elalem için değil artık kendi için yaşadığını ve nasıl aşacağını çoktan öğrenmiştir. Bu yüzdendir ki evlilikler kolay kolay bitmez. Çok önemli süreçlerden geçilir, alınan kararlar dönülmez yollara itebilir. Bu sizi mutlu ya da hayatını karartacak durumlara getirebilir. 1 değil 10 kere düşünüp karar vermeniz gerekiyor.
Görüş için teşekkürler.🌷🌺
Bu sancılı süreci başarıyla atlatabilmenize sevindim.
Evlilik, kişisel mutluluk ve toplumsal normlar arasında denge kurmayı gerektiren karmaşık bir kurumdur. Herkesin evlilikle ilgili beklentileri, değerleri ve deneyimleri farklıdır. Kolay kolay boşanma kararı almak veya ömür boyu mutsuz bir evlilik sürdürmek, kişisel ve ailevi durumlara, kültürel etkilere ve yaşanan deneyimlere bağlı olarak değişebilir.
Bazı insanlar, evliliklerinde yaşadıkları sorunları aşmak ve ilişkilerini onarmak için çaba harcamayı tercih edebilirler. Bu tür çabalar, evliliklerini güçlendirebilir ve ortak bir paydada buluşmalarına yardımcı olabilir. Diğerleri ise, geçimsizliklerin üstesinden gelmekte zorlanabilir ve boşanma kararı alabilirler. Bu tür durumlar, kişilerin karar alma süreçlerini ve değerlerini yansıtır.
Elalem ne der düşüncesiyle evlilikleri sürdürmek, toplumsal baskılar ve normlardan kaynaklanabilir. Bu durumda, bireylerin kendi mutluluklarından ödün verme riski vardır. Toplumun beklentilerine uymak için mutsuz bir evlilikte kalmak, zamanla psikolojik ve duygusal sorunlara neden olabilir.
Ben çok bekledim o kararı almak için
Şimdi çok hata yapmışım diyorum
Geç kalmışım karar almakta
Bir evlilikte ilk 5 yılda sürekli sorunlar kavgalar cinsel yokluklar maddi sıkıntılar eşlerin sorumluluklarını bilmemeleri bencil olmaları var ise cocuk falan yapmadan boşanın
Çünkü dağların yeri degişir insan huyu değişmezmiş
Cocuk evliliği kurtarmaz aksine daha kötü bir yere taşır Çıkmaza sokar
O yüzden ilk 5 yılda aşırı problemler varsa o evlilik bitirilmelidir
Eig için tesekkür ederim🤗
Çok süpriz oldu🙈
İştirak için ben teşekkür ederim. Güzel açıklamışsınız🌿
Yani yaşadığım bi süreçti Rica ederim Anladığım kadarıyla sizde yaşadınız ya da o sürectesiniz herhalde
Değilim. Sadece merak ettiğim bir soru.
Anladım Nasreddin hoca misali damdan düşen olarak anlattım Bu ülkenin gercekleri bu evlilik güzel bişey ama fedakarlıgı cefayı aile kültür uyumu olmak zorunda Bunlar olmuyorsa olmuyor evlilik Cocuk falan yuva kurtarmıyor İnş gönlünüze göre bi hayatınız ve eşiniz olur
Amin inşAllah. İyi akşamlar.🍃
Tesekkurler sizede ☺️🤗
Cevap
29Cevap
Boşanmak, evlenmek kadar doğal bir eylemdir.. Kimse mutlu olmadığı bir ilişki içerisinde olmamalı..
Boşanma sürece çok zordur tam 1.5 yıl sürmüştü
Hayır kolay boşanma kararı almam ama eşimin bana ne yaptığına göre değişir eğer mesela beni aldattıysa 1 saniye düşünmem boşanma kararı alırım ne kadar pişman olsa da ya da ne kadar zor da olsa ya da ben ne kadar uğraşsam da 10 yıl bile sürse ayrılırım ve boşanma davası açarım. ama bunun dışında küçük ufak tefek tartışmalar tabi ki de olabilir her ilşki de. yani kısaca eşim beni üzmediği çok büyük bir kötülük yapmadığı sürece ben ayrılmam onu terk etmem sonsuza kadar yanında olurum
Bir insanın kırılabileceğini düşündüğüm kararları alırken çok zorlanıyorum özellikle ortada çocuk da varsa tam olarak tükendiğimi artık bittiğini hissetmeden bu kararı alabileceğimi sanmıyorum.
Ama mantıklı olan eğer ki tüm yollar denendiyse iki tarafından ömründen çok fazla çalmadan bitirmek.
Boşanma karari almak evlenme kararı almaktan daha zor dedi bir arkadaşım
Sanki kısmen haklı da bir anda o karari veremiyon bir emek var bir yaşanmışlık var bir anda silmen imkansiz sonuna kadar şartları zorluyon o yüzden
Başlamaması gereken bişey başladıysa eğer bence mutlaka bitmeli
Dünyanın en büyük işkencesi istemediğin bi insanla aynı evi paylaşmak ve dışardan insanların aa ne mutlu bi çift derken sizin kaçmak için aslanları bile öldürmekten korkmicanız o andır
Ayy ne oldu bana 🥶
Kolay olmaz bu işler ama bazı sıkıntılar artık hep başa sarmaya başlamışsa süründürmenin anlamı yok.. elalem ne der diye insan anlaşamadığı biriyle bir ömür geçirmek zorunda değil... o evde ne huzur olur nede evlilik.. aynı evin içinde iki yabancı olmanın anlamı olmaz...
Elalem ne derse desin umrumda olmaz.
Çünkü bitmiş bir evliliği sürdürmek ruhen ve bedenen yorgunluk ile sonuçlanır.
Ne yazık ki ülkemiz de elalem ne der korkusu yüzünden boşanmaya yanaşmayan çiftler var. Velakin unuttukları bir şey var ki elalem size herhangi bir şey kazandırmıyor bedenen ve ruhen yorgunluktan başka
Hayat hiç bir zaman baki olmamıştır evlenmek ne kadar hak ise ayrılmakda haktır fakat günümüzde incir çekirdeği doldurmayan sebeplerden boşanmalar oluyor çok saçma onun dışında gerçekten yürümüyor ise daha fazla zorlamaya gerek yoktur yokuş çıkmayan arabaya patinaj çektirmek lastık yakar ….
Elalem şey yesin. Kim ne der diye düşünmem hayat benim hayatım. Ölsem umrunda olmayacak insanlar yüznden hayatımı harcamam
Sildim kusura bakmayın.🙂
Benimkini de kaldır hayrına. Teşekkür ederim 🥲❤️
Rica ederim. 💕
kanka ben kendimi hurilere saklıyom o yüzden hiç geremem kendimi
Mantıklı karar
Doğal biriyim yapmacık ve içten olmayan hiçbir şey olmamalı…
gönül birliği ferahlığı çok önemli…
Ama evleniyorsanda boşanma abi… olacaksa tam olsun kafasındayım
Ama her evlilik hayallerdeki gibi ilerlemeyebiliyor. Zaten kimse de boşanmak için evlenmez.
Evet kesinlikle … zoraki ve gönül huzuru olmaması çok üzücü zor benim yapıma da ters bir durum…
Şimdiki dönemde olan mantık birlikteliği olmadı başkası olur kafasından uzak
şu masalsı bir bakılş açıyı da seviyorum:
Bir insanı en değerlin ve emanet olarak sahip çıktıktan sonra boşanmak çok zor ama çok zor bir seçenek olmalı… benim hayatımda boşanma kelimesi hiç geçmediği için belki de ….
Çevremde boşanan biri bile aklıma gelmiyor… belki ondan bana son seçenek olmaması gereken bir durum olarak geliyor …. Ama bazen yapacak bir şey yoktur Nezaket ve yakışır şekilde ayrılmak gerekebilri
Evet şimdi aynı fikirdeyiz. Teşekkürler.🌺
Ben teşekkür
Birbirimize eziyet çektirmektense boşanmak daha mantıklı bir karar bence
İlk defa ciddi bir yorumunu gördüm🫢
Hayır kolay karar değil bir yuvayı dağıtmak öyle basite alınacak bir şey değil önce boşanmak için gerçekten doğru gereklilik önemli eğer doğru bir karar değilse hayatının en büyük yanlışını yaparsın
O kararı almak çok zor heleki cocuklar var iken. Ama. isin içine şiddet vs girdiği taktirde hiç dusunmeden alınması gereken bir karar.
Kararı almak kolay yürürlüğe sokmak zor. Hadi yürürlüğe soktuk teklife sunduk işleyiş kısmında hep bir pürüz çıkar.
Boşanma başlı başına çok zor bir durum.. şartlar alışkanlıklar mecburiyet derken. Çok zor ama imkansız değil tabii.. olmuyorsa bazen zorlamamaki
Kolay alınmaz öyle kararlar. Ben uzun zaman direndim ama olmayınca olmuyor ve boşandım
İkiside kolay bitmiş ise bitmiştir nokta koymak lazım
Bekara kadın boşamak kolay demişler.. yaşamadan kimse bilemez, tecrübe çok önemli.
bazi evli ciftler cabucak bosanma karari alabiliyo
sonucta hayatimin cogu kismini onunla paylastim ben kolay kolay yapamam
Durum analizi yapmadan olmaz.
Önce evlenme kararı alayımda o sonraki iş
Bekar olduğum için bilmiyorum
bu konu etraflıca düşünülmeli
Dünyanın en üzücü kararı bence
Kolay bir karar değildir.
Çocuk varsa ve bencil değilsen imkansıza yakın.
Mutsuz bi evlilikten iyidir
tak diye boşarım
kolay evleniliyor mu da kolay boşanma karar alınsın müptezel :))
bekara karı boşamak kolaydır diye bir söz vardır bilir misin
1. Müptezel diye bana demediniz umarım. Çünkü bende sizinle ayni seviyeye inecek varoşluk yok.
2. İse bu sadece soru... Farkında isen kendi fikrimi bile belirtmedim. Yani bekara karı boşamak kolay demeniz için benim "evet en basit sorunda adliyeye gidilmeli" demem gerekirdi.
haha tamam varoş hanım :)
Aynen varoş bey.
Tabii ki bekar olduğum için anında boşanabilirim
O anki psikolojiye ve yaşsnmışlıklara bağlı
çok denedik olmadı fikrim yok
Alırım
Çok zor bir karar hele ki çocuk varsa
Almamak lazım
Nerden bilek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?