Evlilik istemiyorum uzun ilişki evlilik sıkıntısı yaşıyorum. Ne yapacağım?

Çocukluğumdan beri kendi kararlarımı veremedim. Annem ve babam, benim hayatımı bana hiç yaşatmadılar. Kendi doğrularıyla, kendi istekleriyle büyüdüm. Öyle ki bazen ben değil, onlar için yaşamış gibi hissediyorum. Özellikle babamın aşırı baskısı altında büyüdüm; en küçük kararlarımı bile kendim veremedim. Bu durum bende derin bir yorgunluk bıraktı.
Şimdi ise yıllardır birlikte olduğum bir sevgilim var Onu çok seviyorum ama işler yine aynı noktaya geldi. Onun ailesi de bana sürekli evlilik baskısı yapıyor. “Gelinim” diyorlar, her lafın arasında evlilik geçiyor. Ben sessiz, içine kapanık bir insanım; fazla samimiyet ve baskı beni boğuyor. Benim planım aslında kız kardeşimle birlikte ev tutmak annemi kurtarmak kendi hayatımı kurmak. Ama bunu söylediğimde yüzleri düşüyor. Sanki illa onların yanında, diplerinde yaşamak zorundaymışım gibi davranıyorlar.
Sevgilimse iki yıl sonra evlilik” diyor. Bana bu bile çok erken geliyor. Şu an 23 yaşındayım ve en erken 27 yaşımda evlenmeyi düşünüyorum. Ben defalarca en başından beri “hemen evlilik istemem” dedim ama hâlâ anlamıyor gibi. Üstelik bana “annem babam yaşlandı, onlara göre davranmalıyız” diyor. Ben de düşünüyorum, onların yaşı geldi diye ben hazır olmadığım bir evliliğe mi girmek zorundayım? Benim hislerim, benim sınırlarım, benim hayatım hiç mi önemli değil? Ailesi de kardeşimi benden daha çok sevmiş gibi davranıyor. Kız kar geveze ve samimi olduğu için ona daha sıcaklar, ben sessiz olduğum için sanki beni ikinci plana atılmış gibi Yıllardır uzaktan ilişkiyi sürdürdük bir şeyler başardık şimdi ise atandığım şehirde onunla bi an önce evlilik konuşması beni boğuyo ben daha bana verilen hayatı yaşamamış özgürlğümü tam elime almışken bu arada aile evindeki baskı düşündüğünüz gibi basit bir baskı değilde beni anlamışsınızdır demek istediğimi ciddi boyutlarda durumlarda oldu
Konuştum sevgilimle de onlar bize bıraktı diyor ama ne olursa olsun ilk başta o baskı defalarca kez konuşuldu bilmiyorum hatam nerde napim 4yıl oldu ilişk
Evlilik istemiyorum uzun ilişki evlilik sıkıntısı yaşıyorum. Ne yapacağım?