Üvey anneme yanlış mı yaptım?

Annem 4 sene önce vefat etti babam bundan 3 sene sonra yani geçen sene evlendi benim ne babamın eşi ile ne de babam ile bi sorunum yok için acısa bile bu gerçeği kabullendim ve saygı çerçevesinde iletişim kurdum o da gayet iyi birisi buraya kadar hiçbir sorun yok ama inceden inceden bana annemiş gibi davranmaya çalışıyor ama ne yaşım küçük ne de anne bakımına ihtiyaç duyacak bi durumum var 22 yaşındayım ve dijital göçebeyim yılda 2 3 kere Türkiye ye geliyorum ve onları görüyorum bu günlerden birinde bi arkadaşımın düğünü vardı ve alkollüydü ben de gidecektim ama üvey annem alkollü bi düğüne gidemezsin dedi babam bu konuyu sorun etmedi zaten etseydi de ben gene bildiğimi okurdum ama üvey annemin bu tavrı beni çok rahatsız etti ilk başta sakince konuştuk sonra bu konuşma tartışmaya döndü düğüne gittim eve geldiğimde de babamla tartıştık tartışmanın bi kısmında o senin annendir sözünü dinleyeceksin dedi bende benim annem 4 sene önce vefat etti ondan başka da annem yok olmadı ve olmayacak dedim şuanda benimle konuşmuyorlar benim de umrumda değil ama acaba onları kırdım mı diye düşünüyorum hatalı mıyım

Üvey anneme yanlış mı yaptım?