Kadın olmak zordur.
Erkek olmak zordur.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erkek olmanın da kendine göre zorlukları muhakkak vardır ama kadın olmak maalesef bambaşka bir şekilde zor. Tabi ki bunu; kendine saygısı olmayan, bedenini bir kazanç kapısı olarak görüp teşhir eden, erkekleri kullanmaya çalışan ve ahlaki değerleri olmayan kadınlar için söylemiyorum. Değer ve saygınlık kazanılır ve hak edilir.
Kadın olmak çok kolay. Çalışmak istemiyo musun bir erkeğe kendini sun ve ye iç çalışma. geceleri güzel oralını çek memnun et... ya da tek adama değil bir çoğuna yap... ya da OF yap ya da canlı yayın da siğara sütyen ve tangayla dans et... Çok basit kolay bedenini göster ve yemeğini ye evini kirala arabanı al beden satarak kolay para kazanabiliyor kadın bu dünyada çok basitçe ve rahatça. 18-20-24 yaşında kızların altın da ki arabalar gökten zembille gelmiyor burdan geliyor o paranın suyu. Emek yok vergi yok çaba yok risk yok. tertemiz iş!
Erkek ise çalışıcak deneyim edinicek alın terleri küfürler ezilmeler değersizlikle yoğrulup şanslıysa para kazanıyım derken inşaata madende atolyede fabrikada elini ayağını yaşamını yitirmez ise! 30 üstüne geçicek birikim yapmış olucak vs. işletme kurucakta o zamana kadar nerelerden ne ölümlerden dönücekte bir kadın bulup çocuk yapıcakta ona bakıcakta erkek olmak dünyanın en kötü ve zor şeyi. bacak aranı açarak yeşil kazanabildiğin bir dünyada erkek çocuklarının doğumu kontrol edilmeli 5 erkek 95 kız 100 kişide üreme oranı belirlenip tüp bebekle yapay şekilde türün için de oran belirlenmeli ki eşit olabilsin kadın-erkek.
Doğruyu söylemem gerekirse erkek olmak daha zor evlenirsin evlenirken bütün takıl masraf düğünler ve benzeri şeyler erkekten beklenir evlenirsin ev için de ona sorumluluğu ekmek getirme sorumluluğu erkekten bekler kadın gidip çalışmasa hiç kimse bu kadar iyi çalışmıyor para getirmiyor demez ama erkek çalışması evini geçindirmiyor der hatta sen ne biçim erkeksin derler boşanırsın süresiz nafaka ödersin boşandıktan sonra bütün tüm haklar kadından yana olur. O yüzden bu devirde erkek olmak zor kim ne derse desin kadın olmak önceden zordu. Şimdikiler ne yapıyor da yeri elektrik süpürgesi süpürüyor robot süpürge çamaşır makine yıkıyor kurutma makinesini makine yapıyor ondan sonra bulaşık makinesini makine yıkıyor her şey hazır neymiş efendim kadın olmak zormuş hadi oradan. Sonra da tavana bakarak sevişmek bile zoruna gidiyor çoğunun ondan sonra bir tane çocuk doğuruyorlar sanırsın dünyaya hanedan üyesi getirmiş gibi havalara giriyorlar. Hani diyorlar ya kadınlar mirastan bir pay alıyor erkekler İslam'a göre iki pay alıyor diye erkek evi geçindirmek zorunda ama kadının böyle bir zorunluluğu yok o yüzden erkek olmak zor
Erkeklerin çocuğu olmuyor diye üzerine kuma getirildiğini duymadım bir erkeğin gerdekten sonra kanlı çarşaf için hesap vermek zorunda kaldığını da duymadım tecavüze uğrayıp öldürülen erkek haberi de görmedim yemek tuzsuz olmuş bahanesi ile şiddet gören bir erkek var mı mesela? Tecavüze uğradıktan sonra rızası vardı diyerek suçlu gösterilen bir erkek var mı? Namusu sorgulanan bir erkek var mı?
erkeklerin çektiği sorunlar iş borç evleneme vs kadınların çektiği sıkıntıların yanında hiçbir şey neredeyse evet saatlerce çalışıp eve para getiriyorlar askere gidiyorlar ama bunları kadınlarda yapıyor kendilerini üstün görmelerine bir bahane bile olamazlar altta biri çocuk doğuruyorlar sanki hanedan üyesi doğurmuş gibi triplere giriyorlar falan yazmış pardon da hayatına kaç doğum yapmış bu mavili?
Doğum sancısı 20 kemiğin kırılması ile eşdeğerdir daha önce bir yerlerini kırmış olanlar bilir kırığın nasıl acı olduğunu burada 20 kemiğin kırılmasına eşdeğer bir acıdan bahsediyorum doğum yaparken hayatını kaybeden anneleri söylemiyorum bile
Bu sorunun cevabı, yaşadığımız toplumun yapısına ve bireyin kendi deneyimlerine göre değişir. 🌍 Ama kadınlar genelde toplumsal baskılarla, eşitsizlikle, fiziksel ve psikolojik zorluklarla daha sık karşılaşıyor. Erkeklerse duygularını göstermekten çekindikleri, güçlü olmaya zorlandıkları bir dünyada yaşıyorlar. Yani her iki taraf için de zorlayıcı yanlar var. Ama kadın olmak, özellikle bazı ülke ve kültürlerde daha da mücadele gerektiriyor diyebilirim. 💪✨
Ben “Kadın olmak zordur.” seçeneğini işaretliyorum. 🙋♀️
Cevap
30Cevap
insan olmak zor
ikinci sınıf vatandaşlık, yaşamsal zorluklar, aile içi baskı hatta zaman zaman şiddet, yetmediği gibi evlen koca evinde şiddet, iş yerinde mobbing, olmadı çocuk doğur onu doğurmadan önce 9 aylık zorluklar, sancılar sıkıntılar, yetmedi doğum anı acıları sancıları, onu büyüt emek sarfet hele hele ev kadınıysan eyvah eyvah en zor meslek ama yine de Rabbim (rivayettir) yaratırken meleklerin sorusu"ey yaradan ağlarken gülen bir ifade var suratında"dediklerinde cevaben "o bir anne o bir eş o bir abla teyze hala " diye söylenti duymuştum...
Kadın, toplumda iffet ve fazilet timsali oldu. Annelik müessesesi, şeref buldu. Peygamber Efendimiz'in; "Cennet (sâliha) annelerin ayakları altındadır!" hadîs-i şerîfi ile kadın, lâyık olduğu değere kavuştu.
İkisi de kendince zor ama kadın dünyaya kendi canından bir nefes bir can getirebilir ama erkek bunun milyonda bir ihtimalle bile ne demek olduğunu anlayamaz. Ancak ben olmasam o çocuğu yapamazdın der cahil cahil. Bu mucizeye sahip olmak en büyük farktır bence.
Fiyolojik olarak kadin olmak kesinlikle,
Biyolojik olarak erkek evet erkeğin güçlü olmasi korumasi kollamasi sorun çözmesi gerekirken kadina düsen ise daha zor.
Deniz ati hariç annelik dediğimiz olayi yapan erkek yok.
Kaldi ki kadinlarin soy devamini koruduğunu bağ kurduğunu biliyoruz.
Bu yuzden olacaktir ki çoğu kadin erkek olmadan yavrum çocuğum olsun bakarim demekte
Bence bu dünyada insan olmak zor. herkesi cinsiyetsiz düşünelim insan adı altında çünkü bu hayatta başımıza kötülükler geliyorsa çevremizde ki insanların fesatlığındandır, yıpranıyorsak insanların düşüncesizliğindendir, ağlıyorsak insanların merhametsizliğindendir. bu iş böyle işte bu dünya da her insan bir mücadele içinde ve insan olmak çok zor.😔
bence bugünün dünyasında erkek olmak daha zor. objektif davranmak gerekirse. ama çok nadir insan objektif davranır. erkekler bile cici imaj trende ayak uydurmak tepki almamak adına kızı seçeceklerdir.
İnsan olmak zor bunun kadını ve erkeğiyle bir ilgisi yok. Cinsiyetle paralel değil bazı şeyler bu dünyada insanca nefes almak, bu ekonomide yaşamak ev geçindirmek zor.
İnsan olmak zordur. Kadın olmanın da Erkek olmanın da objektif baktığımızda avantajları ve dezavantajları bulunmakta. Haliyle geriye kalan tek seçenek : İnsanlığımızı koruyabilmektedir.
Erkeklere erkek olmak kadınlara kadın olmak iki cinsiyetide deneyimleyemeyeceğimize göre empati biraz yetersiz kalıyor
Etrafta çok az kaldığına göre insan olmak en zoru.
Erkek olmak daha zor.
Evliysen tüm sorumluluğu sana kitlerler hayatın kayar.
Bekarsan " Irz düşmanı" muamelesi yaparlar başını sokacak ev bile bulamazsın
İkisi de ayrı bir zorluk o yüzden karşılaştırma yapmayı saçma buluyorum
İki cinsiyetin de farklı zorlukları var ama bence kadın olmak daha zor.
Tabi ki kadın. Özellikle hayvan görünümlü erkekler icin
Önceden kadın derdim şimdilerde insan olmak zor diyorum
Kadın olmak zor, Erkek olmakta ne var yahu
İki tak üç pat
Kadın olmak zor aile baskıları eş baskısı şiddetler Regli
Her iki cinsin de kendine göre zorlukları vardır.
Cinsiyet bağımsız olarak iyi yaşamak zor bu yük kim üstündeyaw ona zory
Bu dünyada en zoru çocuklukla başlar çocukluk kötüyse kadın da olsan erkekte zordur
Kadın olmaktır. Erkek zorluk mu görüyor ataerkil düzenin ben taa bok gibi bir düzen.
Kadın olmak tabii ki arkadaşlar her açıdan bunu göremiyor musunuz işte olsun aşk ilişkilerinde olsun normal yaşantı da bile kaç tane kadın durduk yere katlediliyor sizce kadın olmak mı daha kolay
İntihar oranlarından bunu anlarsınız erkekler kadınlardan 6 kat daha fazla intihar ediyormuş.
Her ikisi de ayrı zor
Eskiden kadın olmak zordu artık erkek olmak zor.
İkisinin de her anlamda zorlukları var.
İki cinsinde kendine göre zorlukları var.
Türkiye'de olmak zor be
Kesinlikle kadın olmak
Kadın olmak zor
İnsan kalabilmek zordur.
Ayrımı yok, ikisinin de zorluğu kendine
ikisi de zor
İkisi de zor
İkisi de zor 🌸
Kadın olmak elbette
Kadın olmak
Kadın tabiki
İkiside kolay, İnsan olmak zor