Gizli Üye(30-35)+1 yılKadin olmak zor. Ozellikle biyolojik olarak. Erkeklere sorsan cogu dunyaya gelse erkek olmayi tekrar tercih eder. Ama birçok kadin hayatinda bir kere bile olsa gerek biyolojik gerek toplumun ustune yukledigi baskilardan erkek olmayi istemistir, düşünmüştür. En çokta biyolojik olarak cektigi sıkıntılardan kadin olmayi cok sevenler bile bir kerede olsa erkek olarak dünyaya gelsem demistir.
Sokakta bu tarz roportaj yapiyorlar erkeklerin yorumlarina gidin bakin hicbiri zerre kadin olmak istemiyorlar ve neden denildiginde zor oldugunu, ustune yuklenen sorumluluklarin fazlaligini, biyolojik olarak dogumdur vs diye belirtiyorlar. Youtube da acip bakabilirsiniz.
Biyolojik olarak regl olmak, hamile kalmak ve o cocugu icinde buyutmek, normal de olsa sezaryen de olsa doğum yapmak, lohusalik yasamak, emzirmek, annelik cok zor seyler. Tuyleri, killarini almak zorundasin surekli. Bunun acisi, sıkıntısı da ayri. Doktora bile killari almadan gidemeyen kizlar var. Ama bir erkek bunlari dusunmeden her yere rahatca gidebiliyor, konu saglik olsa bile.
Sutyen takmak, ped takmak igrenc seyler. Cok rahatsiz edici ikisi de. Herkes sana bakiyor. Ne giydigine, ne taktigina, nasil güldüğüne, nasil davrandigina... bir kere kadin erkek arkandan herkesin toto*na bakmasi, seni incelemesi gercekten zor bir sey toplum icinde. Ister acik giyin, ister kapali giyin, ister tesetturlu ol bakiyorlar, inceleniyor kadinlar. Erkekler bu kadar fazla incelenmez, arkadan totolarina fazla bakılmaz kadinlar kadar.
Ve yaslandiginda bir de menopoz var. Hani rahat ederim, artik dogurganlik bitiyor dersin menopozda baska dertlerin cikiyor. Kadina mezara kadar rahat yok. Hayatimiz sanciyla, acıyla vs geciyor.
Erkek işe gider gelir ilerde emekli olur, koseye cekilir dinlenir de kadin mezara kadar dinlenemez, isi gucu bitmez. Ev isleri, yemek, annelik omur boyu surer kadinda. Bunlarin ne mesaisi var, ne maasi, ne takdiri. Surekli toplumun kadina yıktığı ve cogu zaman bu emekleri gormedigi, hice saydığı seyler.
Kadinda erkekte bir meslekte calisip emekli oldularsa o iş orada biter. Ama kadinin bu saydigim sorumluluklari devam eder. Erkek gercekten emekli olur da kasin olamaz. Kadin meslekte emekli olsada diger islerde olamaz, boyle bir luksu yok. Ustune bir de anne olarak oh cocuklari büyüttum biraz rahat ederim artik dersin bu sefer torununu da sana birakirlar.
Anne biraz sen baksan da dinlensem, anne ben calisiyorum torununa sen bakar misin vs diye. Babaya yani erkege bu sekilde gelen olmaz. Cocuklari buyutursun yollarsin ama anneligin hic bitmez. Hem anneligin bitmez hemde yanina anneanne ya da babanne gibi sorumluluklarinda eklenir. Kadin olarak yasliliginda da rahat edemezsin uzun lafi kisasi.
Zaten regl, hamilelik, doğum, menopoz basli baslina cok sıkıntılı. En verimli, en genc caglarimiz iki buklum agri cekmekle geciyor. 4 haftanin 2 haftasi biz kadinlarda kafadan yok. Regl oncesi sıkıntılar ve regl donemi olmak uzere 2 hafta kafadan yok. Sancilar, alttan kan akmasi iyi hissettiren seyler degil. Ped dunyanin bence en rahatsiz edici seyi. Bu sekilde sinavlara girmek, okumak, is hayatinda olmam vs de cok zor. Kimseye caktirmadan, sancini, alttan akan seyleri kimseye caktirmadan normal hayatina devam ediyormus gibi davranmakta zor.
Iliskiye girmek falanda kadin icin zor seyler. orada da sanci cekeni vs var. Kadin icin ilk iliskiye girmek ve dogum hayatinin donum noktasi ve sorsan en cok stres olduklari, kaygilandiklari seylerin baslarinda gelir. Bekaret mevzusu, namus sadece kadina yuklenen seyler. erkekler hic namusu yokmus gibi davranilir...
Yani bir omrumuz var onuda yasamiyor gibiyiz zaten. Hem biyolojik olarak zor kadin olmak hemde toplumun, erkeklerin senden kadin olarak beklentileri cok fazla, ustune yuklenen sorumluluklar cok fazla. Her seyi yapman ama yaparken surekli mutlu olman, bakimli olman bekleniyor.
Boyle baskilarla, omzuna yuklenen tonla sorumlulukla, biyolojik yapin geregi de yasadigin zorluklarla beraber gercekten cok zor kadin olmak. orada burada karsi cinsin abazaliklarini, tacizlerini, rahatsiz etmelerini cekmende ustune pul biber.
Kadin olarak dis görünüşün iyi degilse zaten yoksun kimsenin gozunde. Erkek tipinin eksikligini zekayla, ozguvenle, kariyerle, statuyle, parayla, kadina hos hissettirmesiyle falan kapatabiliyor, tipsiz erkeklerin yaninda cok guzel kadinlar görebiliyorsunuz ama kadin tipsizligini kariyerle, statuyle onla bunla kapatamıyor. Yakisikli eekekelrin yaninda ciekin kadin goremezsiniz. En fazla ortalamadir.
Illa bir giderin olacak fiziksel ve guzellik olarak. O yuzden bu kadar kozmetik ve estetik furyasi var zaten kadinlar icin. Kadinin var olmak, ben burdayim demek icin toplumda cok caba harcamasi gerekiyor.
En iyi ihtimalle guzel olmasi gerekiyor. Okumasi, kariyer sahibi olmasi gerekiyor, iyi anne olmasi gerekiyor, iyi ev hanimi olmasi gerekiyor yani bunlar bekleniyor. Evi temizlemesen kimse gelipte erkege bak, ne kadar pis demez. Kadina derler. Yemek yapamasan erkege bak ne kadar beceriksiz bunlar evlenince ne yiyecekler demezler kadina derler. Ama erkek tamir falan yapamazsa ayni tepkiyi almaz.
Bakimsizsa, diger kadinlar kadar guzel degilse kadina aldatilmayi hak gorurler. Erkek kadini tatmin isini yapamazsa sorun yok ama kadin yapamazsa aldatilmayi hakeder. Bircok seyde toplumda ya da belki de dunyada erkegin gizli dokunulmazliklari var.
Erkeklerin yaptigi bircok sey halinin altina supurulur. Bir kadinla beraber olur erkektir yapar derler. Aldatir erkek yapar. Bir de ustune kadin suclu olur erkegi demek ki bos birakmis diye. Kimse kadinin ihtiyaclarini dusunmez. Hep erkegin ihtiyaci onemlidir. Cinsel ihtiyaci, yemek ihtiyaci, gomlegi utusuzse kadin sucludur o gomlegi niye utulememis, erkek zayifladiysa kadin sucludur iyi besleyememis vs.
Ama kadin cinsel olarak tatmin edilmese kimse konusmaz, bu sebeple erkek gibi aldatsa basina gelmeyen kalmaz. En kotu ihtimalle namus ayagina haberlerde gorursunuz. Kimse kadindir yapmis demez. Tecavuze ugrar erkek yine bir sekilde suclu olmaz. Onu niye giymis, oraya niye gitmis diye yine kafin suclanir. Kadin ölür gider yine arkasindan soylenenler bitmez. Kadinin yaptiklari duvara çiviyle kocaman bir tabloyla asilir.
Kadinin ihtiyaclari hep goz ardi edilir. ilgi ihtiyaci vs de goz ardi edilir örnegin. Hep erkek doysun diye beklenir. Mide olarak doysun, cinsellikte doysun. Bakimli, guzel ol gozu doysun. Hep erkek doysun. Kadin doymasa da olur. Kadin olmak biyolojik olarakta, toplumsal olarakta, psikolojik olarakta her acidan cok zor.
Yaratilis olarak detaycilik ve duygusallikta zor kadinda. Her kadin bunlarin sıkıntısını da cok ceker. Ben cogu zaman erkekler gibi yuzeysel düşünsem de su beynim bu kadar yorulmasa, her seyde bu kadar ince düşünmesem ne var diye söylenirim.
Bu ince, detay dusunmelerden dolayi ister istemez uzulecek cok sey buluyorsunuz. Sonra hastalıklar ve psikolojik hastaliklar kadinlarda daha fazla yaratilis geregi. Arastirmalarda mevcut bunlar. Kadin doguma vs gitmemiz bitmez.
Kadinlari psikolojik olarak depresyona girmeye falan da daha yatkinmis. Peygamber efendimizde kadinlari kristale benzetmis kırilgandirlar diye. Hassastirlar, duygulari yogundur, kederleri bitmez ona gore davranin diye ummetinin erkeklerine seslenmis. Her olumsuz halt bizde. Hayati gercekten yasamiyoruz biz kadinlar.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
İkiside zor ikiside toplumun kurallarına uymak zorunda ama kadın olmak bir tık daha zor çünkü erkek egemen bir toplumda yaşadığımız için her türlü baskılanıyor. İş yerinde ve ev hayatında fikirleri görmezden geliniyor.
00 Yorumla
Kendin olmak en zor olanı bir cinsiyete sahip olmak ve bunu sürdürmek zor değil sorumlulukları her iki cins içinde fazla bunu inkar etmiyorum ama kendin olabilmek her koşulda değişmeden ortama ayak uydurmam gerek endişesini hissetmeden doğal kalabilmek bana çok daha zor görünüyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsan olmak zor ikisinin de zorluğu var.. para ve tip yoksa kimse sevmiyor erkeği. kadın da haksızlıklar ve adaletsizliklerle uğraşıyor
10 Yorumla
+1 yılKolay ikisi de çok kolay. Kadın olduğum için ahh çok zor diyip kendime acımaya ihtiyacım yok. Erkekler olmak zor diyip onlara acımaya da ihtiyacım yok.
Hayatı zor görmeye, acımaya, değersizleştirmeye gerek yok. Kolay hayat çok kolay. Kadın olmak çok da güzel ve kolay. Bedenimi sevmem ve kendime değer vermem dünyanın en kolay şeyi.
Mutlu olmak mucizevi. Yaşamak bir sanat benim için,..12 Yorumla- +1 yıl
Yaşayan polyanna
- +1 yıl
Kesinlikle teşekkürler 😄
- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
+1 yıleskiden kadın olmaz zordu evet ama artık kadın olmak kadar basit bisey yok dügünü erke yapar eve erkek ekmek getirir simdi teknolıjı bulasıgı camasırı makıne yıkar cocuk oldunmu onudfa ya kadının ya da adamın ananasına babasına katırdınmı bi yemek yemek kalıyo temizılk desen 1 saate bitiyo ayda bi dibli bucaklı temizlik oh mis dogal gazla ısınılır soba yakma aksama kadar otur kahveni yap kafa dengi kadınları cagır iki dedıkodu yap tv izle süper
00 Yorumla
+1 yılBence erkek olmanın tek avantajı ayakta iş*mek. He bide regl olmamak var. Onun dışında kişilik karakter sahibi olabilmek mesele. İnsan olarak dünyaya gelip insan olabilmeyi beceremeyen o kadar canlı var ki.
10 Yorumla
+1 yılErkek olmak da zordur bazı konularda bir kadın bir gunlugune erkek olsun çıksın bir meydana falan anlar erkekliğin zorlugunu erkeklerin iradesi zayıftır maalesef
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Erkek olmak zor. Kadın olmakta zordur tabii ki ama bir karşılaştırma söz konusu ise kuşkusuz erkek olmk daha zor
10 Yorumla
+1 yılHer iki tarafında zorlukları vardır.
Doğrusu yaşayan daha iyi bilir kimse kimsenin sırtındaki yükü bilmez diye ir soz vardır bilirmisiniz?00 Yorumlaİkisinin de kendine göre zorlukları var ama kadın olmak bence daha zor. Toplum baskısı fizyolojik meseleler vs.
00 Yorumla- 00 Yorumla
Erkek tabi. Her şeyi biz yapıyoruz. Sıkıntılar bizim üzerimizde hep.
10 Yorumla
+1 yılBunca para hırsının, iki yüzlülugun, samimiyetsizligin içinde insan olabilmek zordur.
10 Yorumlaİkisinin de zorlukları var ve yaşanılan yere, çevreye göre de değişir. Coğrafya kaderdir ✨😄
10 YorumlaErkeğin sosyal ve yasal hakları yok
Erkek olmak daha zor10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle erkek olmak zor
Kadın olmak zor diyenler akıl hastası.
213 Yorumla- +1 yıl
tamam knk bütün erkekler senin olsun al bütün ilgi senin olsun ya. Ben böyle bir şey görmedim anasını satayin
- +1 yıl
@UnforpeXx kız bir yandan haklı mı? Kadın olmak zor diyenler akıl hastasıdır diyor. Onca şey yaşanmış onca cinayet taciz zorbalık zulüm varken bu kadın bunu nasıl soyleyebilir. Sende bir erkek olarak finansal koleyiz diyorsun. Ne kadar büyük zorluk anlatamam. Sevgilini bir kafeye götürüp yemek yedirmek ya da ona hediye almak sizin için finansal kolelikse sevgili yapmayın kardeşim tek derdiniz bu olsun. Bir kahve ismarlarsiniz kırk yıl lafını yaparsınız ne değişik insanlarsiniz ya
Cevap sahibi+1 yıl@User749302201 Senin gibi boşuna konuşmuyorum. Ben transım. Ben erkekliği 24 yıl yaşadım. Sen yaşadın mı? Yaşamadıysan sus.
- +1 yıl
Bende yıllardır kadınım. Sen kadın olmaktan ne anlarsın ki. Daha başına hiçbir şey gelmemiş. Ben sırf kadın olduğum için gördüğüm zulmü bilirim. Sen erkek olarak ne zulmü gördün de konusuyorsun yüzsüz yüzsüz?
Cevap sahibi+1 yıl@User749302201 Benim yaşadıklarımın çeyreğini yaşasan intihrr edersin
- +1 yıl
Dert SK gibidir en büyüğü bende sanırsın
Cevap sahibi+1 yıl@User749302201 Tam bir erkek kafalısın. Kendi cinsiyetinden memnun değilsin ama farkında bile değilsin
- +1 yıl
Bundan bunu çıkarman çok komik. Maruz kaldığım durumlardan tabiki memnun değilim ama cinsiyetimden memnunum. Kadın olmayı seviyorum. Ve senin aksine kadın haklarınida bir kadın olarak en iyi şekilde savunuyorum ;)
Cevap sahibi+1 yıl@User749302201 Laf soktuğunu sanman da komik. Ben feminist değilim zaten. Hatta feministlerden nefret ediyorum. Senin gibilere inat HER KONUDA eşitliği savunuyorum. 1=1 anladın mı?
Bence her iki tarafında çok zorluğu var fakat bizim ülkemizde kadın olmak daha zor.
00 Yorumlaİkisininde kendince zorlukları vardır ikiside diyelim
00 Yorumla
+1 yılErkek olmanın da zorlukları çok
Lakin dünyaya gelsem yine erkek olmak isterdim00 YorumlaAile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Ikisinin de kendine göre zorlukları var tabi ki ama ...
00 Yorumla
+1 yılİnsan olmak zordur herkes insan olmayı beceremez cıvık hamur gibi ellerine yapışır çoğunun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. ikisininde kendine göre zorlukları var.. ikiside zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de zordur ama kadın olmak her zaman daha zor olmuştur.
00 Yorumla
+1 yılkadını erkeği bilmem ama çok duygusal olmak gerçekten zor
00 Yorumla
+1 yılErkek doğulmaz olunur ama kadın olmak için doğmak yeterlidir bir kadın bir başarısı olmasa da sevilebilir ama erkek diğer erkeklerin arasından sıyrılabilirse insanlar onu sever saygı duyar
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiyede kadın olmak , Hayvan olmak, Canlı olmak, çocuk olmak
14 Yorumla- +1 yıl
Ve ağaç olmak
Cevap sahibi+1 yıl@Cemrekaya701 Canlı olmak derken onu kast ettim zaten
- +1 yıl
Coğrafya kaderdir, kaderine razı gel ahahah
Cevap sahibi+1 yıl@_Make_love_ sktr git cano
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla iyi ki erkek doğmuşum onca derdin içinde bide s…. licekmiydim kadın zor abi 😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kadın olmak zor aylık bakım yeter buna zaten çok zor bir durum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 751 cevap paylaştı. Merhaba kesinlikle kadın olmak çok daha zor
00 Yorumla
+1 yılerkek olmak daha zor çunku surekli para kazanmak zorundasin ve yasal haklarin daha az.
20 Yorumla
+1 yılİşini bilirsen her ikiside kolay fakat bence şu jenerasyon da kadın olmak çoook daha avantajlı.
00 YorumlaEve para getiremeyen erkek olmak nedir bilir misin?
10 Yorumla
+1 yılerkekler tecavüze tacize uğrayıp adet doğum olmadığı sürece erkek hayatı zor değil
16 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum. Ama cevaplar... delirtti hepsi beni
- +1 yıl
erkek yalakası onlar napacan işte
- +1 yıl
@qwblacke sence gerçekten her şey regl olmakmi? Öyle anlayışsız bir mahlukatsinki gözünün önündeki gerçeği elinin tersiyle itiyorsun.
- +1 yıl
erkeklerin tek derdi çalışmak ne dert ama
- +1 yıl
ağır işte çalışıp çalışmamak onun kararı okusaydı da düzgün işte çalışsaydı biri öyle diye bütün erkekleri kapsamıyor yaptığı
+1 yılHer iki cinsiyetin ayrı zorlukları var tabi ama Türkiye'nin bu şartlarında kadın olmak daha zor
06 Yorumla- +1 yıl
ulan bi çalışcaksınız ona da zor diyonuz yat evinde o zaman
- +1 yıl
@ManKafalıErkekler Ulan bi çocuk doğurcanız onada zor diyonuz doğurma o zaman
- +1 yıl
çocuk istemeyin o zaman tek doğumla bitmiyo adeti toplum baskısı tacizi tecavüzü şiddetti
- +1 yıl
sizde evinizide oturunda bizde rahat edelim
- +1 yıl
👍
Her açıdan kadın olmak zor
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. O sırada erkeklerin 14 yaşından sonrası 😔
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. türkiyede her şey olmak zor
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki zamanlarda, insan olmak zor..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKadın olmak bence
10 Yorumla
+1 yılKadin zor tabi ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadin olmak daha zordur
10 Yorumla
+1 yılİkisinin de farklı zorlukları var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılkadın olmak çok zordur
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılikisinin de kendine göre zorlukları var
00 Yorumla
+1 yılTabi ki insan olmak zor
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede ikisi olmakta zor la 😃
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 677 cevap paylaştı. İkisininde kendine göre zorlukları var işte daaa
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılErkek olmak zor ablam
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılTravesti olmak
11 Yorumla- +1 yıl
SQGIWDHOHOSKGWDJPSHKEFHD
Erkek olmak
10 YorumlaErkek olmak zor
10 Yorumla
+1 yılKadın olmak
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKadın olmak
10 Yorumla Kadın olmak
10 YorumlaKadın olmak her zaman zordur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKadın olmak
10 Yorumla
+1 yılhangi açıdan bakıldığına bağlı
10 Yorumla
+1 yılO kişiye göre degisir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılKadın
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de insan kalabilmek bile zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılEvet zor
00 Yorumla
+1 yılErkdk
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım