Evet, çevremde zamanında sinsi ya da ikiyüzlü davranışlar sergileyen insanlar oldu. Akraba da vardı, arkadaş da. Başta anlamak zor oluyor. Çünkü insan birini “yakınım” diye tanımladığında, ister istemez bir güven duygusu da yüklüyor. Ama zamanla davranışlar konuşmalardan daha çok şey anlatıyor. Ben böyle insanlarla artık mesafeli bir ilişki kuruyorum. Ne düşmanlık, ne de samimiyet. Sadece olması gerektiği kadar. Yüzeysel bir iletişim, beklentisiz bir mesafe. Çünkü ne anlatmaya çalışmanın, ne de kendimi açıklamanın bir anlamı kalmadı artık. Karakter eksikliği olan biri, sen ne söylersen söyle değişmiyor. Sadece sen kendini yıpratmış oluyorsun. Akrabalarım konusunda da benzerim seninle. Çok fazla konuşmuyorum. Kan bağı olması, aynı dünyayı paylaştığımız anlamına gelmiyor. Huzurumu bozan, samimiyetsiz gelen insan kim olursa olsun, hayatımda merkezde yer alamaz. Bu netlik bana iyi geliyor. Bazen dışarıdan “soğuk” görünebiliyor bu tavır ama ben içimi biliyorum. Sadece yorulmak istemiyorum artık. Sahici ilişkiler yoksa, sessizlik çok daha kıymetli.
Ben akrabalarımla pek fazla görüşmem, bana kalsa ömrümün sonuna kadar aramam sormam ama aile evinde yaşıyoruz diye muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Bana bi faydaları yok. Sosyal medya hesaplarımdan engelliler jsfj
Akrabalarla çok sıkı fıkı değiliz nadiren bir araya geliriz. O zamanlarda da kendilerini çok ciddiye almıyorum. Söyledikleri her şeye tamam der geçerim.
Bazı akrabalar gerçekten tatlı bir şeker gibi olur, ama işte o “sinsi” olanlarla uğraşmak biraz sabır ister. Onlara mesafeli ve kontrollü yaklaşmak en mantıklısı bence. Çok fazla sır ya da özelini paylaşmamak da önemli. İnsanları olduğu gibi kabullenmeye çalış, ama sınırlarını dış etkilerden koruyarak. Ne kadar az ilişki, o kadar az sorun diyebilirim. Ufak tefek gerginliklere takılma, sen enerjini güzel insanlara yoğunlaştır. 🌸✨
Olmaz olur mu hiç , ne kötülük gelirse onlardan geliyor zaten akraba dediğin kendine hak gördüğünü başkasına çok gören boş kalabalıktan başka bir şey değildir , bütün sosyal mecralardan engelledim ki benim ne yaptığımdan haberleri bile olmasın 😂 bayramdan bayrama düğünden düğüne görüşüyoruz işte yeter bence 😂 ne kadar uzak okadar iyi
Benlik bir durum yoktu ama annemi çok üzdü kızkardeşleri saçma sapan bir olaydı ama annemin onlara annelik yaptığı gerçeğini bir an unuttular. Ve özrü olmayan bir hata tabii ki özür dilediler ama olmaz. Böylesi daha iyi...
Uzun yıllardır hic kimsenin hatasını affetmiyorum. Annem babam kardeşlerim ve çocuklarım hariç bir de burdan bir üye var yıllardır yumuşak karnım oldu ona kıyamam..
26 yıl sabrettim. En sonunda yaptıkları şeyde sildim hepsini. Bir şok oldular 😂 sonra arkamdan “onun için yaptıklarımızı unutmuş nankör” demişler. Bana yaptıkları şeyler sadece kötülük, haset, fitne, kıskançlık ve nice başka kötü şeylerdi..
Gözleri götürmüyor çünkü:).. ben öyle olunca diyorum ki rabbim kim bana karşı kötü şey düşünüyorsan sen mislini ona ve kim güzellik düşünüyorsa ona da mislini ver:) bu dua o kadar güzel ki.. herkes Kendi kalbinin ekmeğini yer
Ben akraba, eş, dost, arkadaş kim olursa olsun bana iyi gelmiyorsa ve kötü biriyse direkt hayatımdan çıkarıyorum. Aynı ortama girmek zorunda olduğum biriyse de sanki hiç öyle biri yokmuşcasına görmezden geliyorum.
Ben görsem de görmem tanımam gelemezler bile gitmem bile o taraflara mecbur edenede sertçe patlarım öfkemi sebepleri karısının yanında beni tanımayan yalnızken beni tanıyan amcamı sildim ben
Valla boyle akrabamız olacana hiç olmasın daha iyi. Fazla iyi nietli olunca yüz buluyorlar. Selam vermiyorum yüzü yok geliyor. Ben hayatta beni görmezden gelene selam vermem.