Ablam hayatta hep beni yok sayıyor. Etkisiz gösteriyor. Nasıl başa çıkacağım bilemiyorum?

Çok baskın karakterli ve yönetmeyi seven bir ablam var. Beni çok bastırıyor. Onun yüzünden çekinik karakterli, sessiz ve ezik biri oldum çıktım. Benim mesleğimle okuduğum profesyonel olduğum konu ile bile kendisi sanki daha çok bilgi sahibiymiş gibi beni ortamlarda bozup kendini bilgili göstermeye çalışıyor. Benim meslektaşlarıma soruyor benim verdiğim bilgiye güvenmiyor.

Geçenlerde istanbulun en lüks semtlerinden birinden daire aldım. Iş yoğunluğundan pek uğrayamadim. Emlakçı kiralayacaktı anahtarı emlakçiya verdiğimde ablam yanimdaydı. Gidip emlakçıya ev ile ilgili talimatlar vermiş. Anahtarı emlakçıdan alıp evi kontrole gitmiş. Binadakilerle tanışmış. Herkese kendini ev sahibi gibi tanıtmış benim ismimi vermiş ama o isim kendisiymiş gibi konuşmuş. Yetmemiş binanın yönetim toplantısına katılmış kararlar alip , itirazlar edip, oy kullanmiş. Bazılarıyla tartışmış papaz olmuş. Kendisi bina yöneticisi olmak istemiş. 2. toplantıda imzalar atilacakmiş. Vekalet verilmesi isteniyormuş falan.

Benim hiç birşeyden haberim yok. Bana diyor ki "Ben senin yerine imza atmayım başım belaya girer senle beraber gidelim ben konuşurum sen imza atarsın". Çok sinirlendim. Sen niye kendini ben gibi tanitip orada milletle konuşuyorsun toplantilara katiliyorsun. Ben şimdi "biz yalanciyiz ablam size yalan söylemiş evin gerçek sahibi benim mi diyeceğim. Niye beni ezip yok sayiyorsun dedim. "Iyilik ettim sana ne var bunda?" diyor.

O toplantiya nasıl gideceğim nasil izah edeceğim bilmiyorum? Insanların güveni de saygısı da kalmiycak bana.

Ablam hayatta hep beni yok sayıyor. Etkisiz gösteriyor. Nasıl başa çıkacağım bilemiyorum?
Cevapla