Sizce ülkemizdeki dinsizlerin derdi nedir?

Eskiden koyu ateist olup şu an dine yönelen bi tanıdığım vardı o ülkemizdeki dinsizlerin çoğunun felsefeden mantıktan anlamayan bilmeyen ama bildiğini zanneden cahiller olduğunu söylüyordu. Ve çoğunun psikolojik sıkıntıları olduğunu söylüyordu gerçekten de o zamanlar neden böyle söylediğini anlamamıştım ama şu an daha iyi anlıyorum.
Özellikle ateistler ve agnostikler sürekli bir Müslümanları aşağılama girişimi içerisindeler, sürekli kendileri Kuranı Kerim i bizden daha iyi bildiklerini iddia ediyorlar. Biz cahilmişiz, biz uyutulmuşuz, kendileri uyandırılmış gibi bir atmosfer yaratmaya çalışıyorlar. Sürekli yalanlarla, iftiralarla kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Sürekli afganistan'daki yönetim biçiminin gerçek şeriat olduğunu söylüyorlar, biz o gerçek şeriat değildir dediğimizde ise siz sadece kıvırıyorsunuz diyorlar. Söylediklerinin çoğunun bir kanıtı yok. Sürekli kendi inançlarını ( İslamın gerçek olmadığına dair inançları:)) kuvvetlendirmek için Müslümanlara saldırıyorlar. Kuranı Kerim e göre bir yönetim biçiminin yani gerçek şeriatın zulüm olduğunu iddia ediyorlar. Öyle bir anlatım biçimleri var ki uzun zamandır sosyal medyada özellikle şahit oluyorum sanki İslam zulüm demek. Bunlar hiç mi peygamberin hayatını okumamışlar. Anlamıyorum yani peygambere zulmeden insanları okumamışlar mı? Peygamber zulmetmemiş, sahabeler, zulmetmemiş, müşrikler zulmetmiş, eğer ki, peygamber yalancıysa sahtekar ise o zaman, neden zulümlere maruz kaldı, o zaman, neden Mekke'nin en önde gelenleri kafirleri ile işbirliği yapmadı, neden onların istediği gibi olmadı. Olsaydı rahat bir hayat sürerdi, neden bu rahatlığı seçmedi neden zorluğu seçti neden diğer Müslümanlardan daha fazla ibadeti kendine farz kıldı? Zulüm dini ise eğer neden hoşgörü, adalet, sevgi, saygı gibi konularda emirlerde bulundu? Neden bu dinsiz iftiracı insanlar İşidı gerçek islammış gibi lanse ediyorlar? Bunu bilerek mi yapıyorlar?
Sizce ülkemizdeki dinsizlerin derdi nedir?