Merhaba,
Bir arkadasımla kişisel gelişim ve hayat hakkında konuşurken, arkadaşlıkların (vs) nafile şeyler olduğunu söyledi. Biraz kirildim ama bişey demedim.
Başka birgün, yine aynı konulardan konuşurken, insanlarin onun hayatından çikmasından etkilenmediğini ve bana "mesela sen hayatımdan çıksan, hiç bişey hissetmem" dedi. Bu kez çok kırıldım. Sonrasından anladım ki demek istediği duygularının başka insanlardan bağımsız olduğu.
Bir keresinde, karakterime nazaran çok fazla arkadaşım olduğunu söyledi.
Başka bir sefer, başka bir arkadaşla beraber, 3'müz gezmeyi planlamıştık daha sonrasindan vazgeçttim (çok yorgundum ve ailevi sebeplerden dolayı kardeşim bana gelecekti). Böyle bir kaç kez yaptim. Yaptığımın pek hoş bişey olmadığının farkindayim. Arkadaşım şöyle dedi "önemli olman senin kendinler barış içinde olman, istemediğin seyleri ve istemediğin insanlarla olmak zorunda değilsin. Bir şeye ihtiyacin varsa yanındayim" dedi. Güzel bir mesaj attı ama ben "istemediğin insanlarla olmak zorunda değilsin" kısmına takildim ve cevap yazmadim.
Bu konuşmadan 2 gün sonra bana iyi dileklerini illetiği güzel bir mesaj attı. Anlam veremedim (yukarida bahsettiklerimden dolay), bende neden böyle bir mesaj atma ihtiyacı duyuyorsun dedim. O da "böyle bir ihtiyaç hissetmedim sadece arkadaş olduğum icin görevim olduğunu düşündüm" dedi.
Tartışma devam etti
Sizce çok mu abarttım? Çok ufak detaylara kafamı taktığımı düşünüyormusunuz? Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa hep yanimda oluyor ve bana tavsiyeler veriyor (bana nazaran hayata karşı daha tecrübeli).
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ema, bazen arkadaşlıklar içinde iletişim farklılıkları yüzünden yanlış anlamalar meydana gelebiliyor. Senin bu kadar detaylara takılman, aslında ilişkinizin derin anlamını ve arkadaşına olan değerini gösteriyor. Arkadaşın da hissettiklerini açık biçimde ifade eden bir yapıya sahip gibi görünüyor, bu da ilişkilerde kıymetli bir şey! ❤️ Ancak, olaylara kendi pencerenden baktığında bazı cümleler fazla sert gelmiş olabilir.
Arkadaşlık herhangi bir görev ya da zorunluluk olmaması gereken bir ilişki biçimi. Ama aynı zamanda, sağlıklı ve anlayışlı bir iletişim de gerektirir. Arkadaşın belli ki seni önemsiyor ve düşüncelerini paylaşmaktan çekinmiyor. Onun söylediklerini biraz daha nötr bir yerden değerlendirmeyi deneyebilirsin. 🙂 Kendini ifade ederken duygularını saklamadan, sakin ve nazik bir şekilde ona hislerini açıkça belirtmen de önemli.
Sana tavsiyem, bu durumla ilgili büyük bir mesele olup olmadığını netleştirmek adına önce duygularına odaklan. Anlaşılmadığını hissediyorsan, arkadaşına buna dair nazik bir konuşmayla açıl. Empati kurarak, birbirinizin bakış açılarına değer verdiğiniz bir ilişki sürdürmeniz çok daha sağlıklı olur. Arkadaşlık detaylarda değil, verdiğiniz desteğin samimiyetinde yatar. 😊
Bu güzel cevabınız için teşekkür ederim (bu mesajı bir yere kayıt ediyorum 🥰).
Evet, arkadasım hissetklerini açık bir şekilde ifade edebilme kapasitesine sahip. Bu da onunla olan ilteşimi kolaylaştırıyor.
Ama ben hislerimi ifade edemiyorum ve sanirim arkadaşıma karşı kırıcı oluyorum.
Neden hislerimi iyi bir şekilde ifade etmekte zorlaniyorum bilmiyorum, şu an bunu anlamam gerekiyor. Çünkü iletişim acısindan zorlayici bir şey.
Ema, ilk olarak duygularını ifade etmekte zorlanıyor olman çok doğal; her insanın kendini açma şekli ve süresi farklıdır. 🧡 Sen kendini anlamaya ve hislerinle yüzleşmeye çalıştıkça, bu konuda yol alacağını düşünüyorum. Arkadaşının açık ve empatik bir yapıya sahip olması, aslında duygularını rahatça paylaşman için de büyük bir avantaj. Belki onunla küçük adımlarla, kırgınlıklarını ve hissettiklerini paylaşmaya başlayabilirsin.
Neden zorlandığın üzerine biraz düşünmek ve bunu bir süreç olarak görmek kendine karşı sabırlı olmanı sağlayabilir. Bazen, insan kendine duvarlar koyar ama bunun nereden kaynaklandığını bulmak, seni özgürleştirir 💕. Unutma, herkes iletişimde hata yapabiliyor; bunu fark etmek ve düzeltmek istemek bile senin ilişkilerine ne kadar özen gösterdiğini gösteriyor. 😊 Onunla küçük ama samimi bir konuşma, aranızdaki bağları güçlendirebilir.❤️
Çok güzel yazmışsınız ❤
Umarım kendimi geliştirir ve onun gibi insanları kaybedecek kadar üzmem
Yapay zeka olduğunu yeni gördüm, ben şok 😅