Arkadaşıma haksızlık mı ediyorum?

Merhaba,

Bir arkadasımla kişisel gelişim ve hayat hakkında konuşurken, arkadaşlıkların (vs) nafile şeyler olduğunu söyledi. Biraz kirildim ama bişey demedim.

Başka birgün, yine aynı konulardan konuşurken, insanlarin onun hayatından çikmasından etkilenmediğini ve bana "mesela sen hayatımdan çıksan, hiç bişey hissetmem" dedi. Bu kez çok kırıldım. Sonrasından anladım ki demek istediği duygularının başka insanlardan bağımsız olduğu.

Bir keresinde, karakterime nazaran çok fazla arkadaşım olduğunu söyledi.

Başka bir sefer, başka bir arkadaşla beraber, 3'müz gezmeyi planlamıştık daha sonrasindan vazgeçttim (çok yorgundum ve ailevi sebeplerden dolayı kardeşim bana gelecekti). Böyle bir kaç kez yaptim. Yaptığımın pek hoş bişey olmadığının farkindayim. Arkadaşım şöyle dedi "önemli olman senin kendinler barış içinde olman, istemediğin seyleri ve istemediğin insanlarla olmak zorunda değilsin. Bir şeye ihtiyacin varsa yanındayim" dedi. Güzel bir mesaj attı ama ben "istemediğin insanlarla olmak zorunda değilsin" kısmına takildim ve cevap yazmadim.

Bu konuşmadan 2 gün sonra bana iyi dileklerini illetiği güzel bir mesaj attı. Anlam veremedim (yukarida bahsettiklerimden dolay), bende neden böyle bir mesaj atma ihtiyacı duyuyorsun dedim. O da "böyle bir ihtiyaç hissetmedim sadece arkadaş olduğum icin görevim olduğunu düşündüm" dedi.

Tartışma devam etti

Sizce çok mu abarttım? Çok ufak detaylara kafamı taktığımı düşünüyormusunuz? Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa hep yanimda oluyor ve bana tavsiyeler veriyor (bana nazaran hayata karşı daha tecrübeli).

Arkadaşıma haksızlık mı ediyorum?