- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yıl1) seks objesi olarak görülmek
2) Yetersiz/zayıf görülmek
Trafikte kadin, sayisal alanlarda kadin, finansta kadin, ağır işlerde kadin, sporda kadın... bla bla. Cocuk doguracak, evinin gadini cocuklarinin anasi olacak (!)
3) Bekaret mevzusu... Bir delik kadar bakış açıları var; onu ise zar ile daha da daraltiyorlar (Her erkek demiyorum)
4) Erkeklere karsi hep temkinli olmak zorundayiz. Kotu emelleri olan biri karsimiza ciksin istemeyiz. Sevgilileri evlendikten sonra degisir mi kaygisinda olan bir cok kadin var ( şiddet gormek veya aldatilmaktan korkar bircogu)
5) Kalabalik otobuslere binerken tacize ugrama kaygisi taşır barut gibi oluruz. "Gecenin hayri gündüzün şerrinden iyidir." sözü bizim icin soylenmis gibidir. taksiye/dolmusa/otobuse gecenin gec saatinde bindiysek, ininceye kadar genelde o telefon elimizden düşmez; dk dk rapor veririz "yaklastim/ iki durak kaldi/ taksinin plakasi şu/ otobuste sarhos biri var, fotografini cekip yolluyorum..."
6) Istedigimiz her seyi rahatlikla giyebilir miyiz; yerine göre değişir. Bir bez parçasına oyle bir takılmış gidiyor mantaliteler. Uzerine yakissin yakismasin her istedigini giyemeyebilirsin. Neden? İddiali olursun çünkü hatlarin belli, mini giyinmissin. Davetkar gorunursun çünkü bulundugun yerde şort giyen kadin aşağı görülür. Ulan icine don giyersin, onun bile lafi olur: tanga ise o ip g*tune kacmiyor mu; lastigi kalinsa dar kiyafetinden donun belli oluyordur birileri tahrik olur. Arkadas ne g*tmüş be!
7) Kadin süslü olmalıdır, mantığı... Biyiklari cikmis kadina Kezban demeler... Koltuk alti killarini örsen yeridir, kalkmis üçe beş oynayan tüylere laf edersin. Dinime soven musluman olsa.. Ben de sakal biyik sevmiyorum; karsi tarafi begenmeyebilirim ama kalkip maymuna da benzetmem yani...
8) Cahillikle yaftalayanlar vardir bizi. Kadin ne anlar... Gel iki Schrödinger denklemini tartisalim, bilim, politika, ekoloji, sosyoloji, sanat, spor... vs konusalim... vın turizm (hatun tehlikeli; kaç aga!)
Yazacak sey cok ama limit doldu41 Yorumla- +1 yıl
Telefondan hizli hizli yazdim. Yazim hatalarim olabilir, sorry
En İyi Cevaplar
Bir kere zorluklar küçük yaştan beri başlıyor.
Ayıp olan bir şey sadece bayana hasmış gibi lanse ediliyor.
Toplumun algısı çok yanlış. Bu durum büyüyene kadar devam ediyor.
Genç kızsan, örneğin toplum içerisinde gülmek, sesli konuşmak vs. sadece bayanda tuhaf karşılanıyor. O da bu örnekler en basit örnekler.
İş yaşamında helal lokma kazanmak kadın için çok zordur.
Her ne kadar kadın şöyle yapmazsa bu böyle olmaz denilse de bu çok saçma sapan bir düşünce tarzı. Nice namuslu bayanlar var ve kadınların yakalarını ahlaksızlıkla bırakmayan erkekler var.
Evlilik de kadın için çok zordur. Örneğin anlaşmazlıklar oldu mu ve boşanma oldu mu kadın dul damgası yer toplum tarafından ve sanki o kadının erkeğe ihtiyacı varmış gibi düşünülür. Yani bırakmazlar ki o dul kadın çocuklarına kendi çapında baksın ve yalnız başına da olsa bir yerlere gelsin.
Dayak konusunu es geçiyorum zaten, çünkü anlatılamaz bir şey.
Kısacası kadın olmak harika bir şey. Bayan olduğum için mutluyum. Ama adam gibi adamların az kalmasından dolayı mutsuzum.29 Yorumla- +1 yıl
Bence kuzlar gayet toplum için de gülüyorlar sesli konuşuyorlar. Benim ailem bu konuda hiç kısıtlama yapmadı ve arkadaşlrımın aileside gece yarısı eve geldiğimi biliyorum
+1 yılYa zor tamam ama suyunu da çıkarmayın artık. BiktiM valla sosyal medyada feminist havalarindan geçilmiyor. Ama grinin 50 tonu filminde sıradakiler hep kadın. Hepsi mutsuzuz diyor o zaman sokaklarda barlarda gülüp eğlenen kafa dağıtan arkadaşlar kimler. Ben çok biliyorum samimi kız arkadaşlarim sabaha karşı bardan çıktığında çok sarhoşum gel beni al diye aradıklarını. Hep şu zorluk kısımlarını çevirip çevirip vermeseniz diyorum artık. Cidden çok eyle e katıldim. Feminist gruplarinda ki arkadaşlarim çağırdıklarinda hep gittim ama işi çığırtkanliga çevirmeye başladınız. Bunu birazdaha düzeyli yaparsanız daha güzel olur. Inan herzaman tüm desteğimi veririm. Ama işi erkeğin kalbine giden yola sicarim diye pankart acmaya kadar tasirsaniz o zaman yeter ulan diyorum. Bu pankarti daha bugün gördüm. Bu ne seviyesizlik, ne düşmanlık. Sanki kendi başına üremiş, erkeğe biraz saygin olsun. Dünyada bir tek siz yoksunuz. Eğer bir sapıklık, sapkinlik görüyorsaniz bunu o kişiye maal edin. Tümüne değil.. Eğer bir karşılaştırma içine girersek bu işin içinden cikamayiz..
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede kadına ;
Her konuda ama her konuda hak ettiği değer verilmiyor maalesef.. Sistem değişmeli
https://i.hizliresim.com/1YaM91.png51 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ettim...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
Bir kere kadinsan vucudun biraz olgunlasip kadin gorunumu aldiktan sonra oturup kalkmana konusmana yemek yemene kahakaha atmana hatta nefes almana bile dikkat ediceksin cunku burasi turkiye ve erkekler her seyden tahrik olabilir
Misafirlige gittiginde kimseyle samimi olamiyorsun cunku herkesden her sey gelebilir birak misafirligi akrabalarindan bile tacize ugrayabilirsin sendeanlat taginda dedesinden enistesinden tacize ugrayan bir cok kizida okumussundur belki
Ayaklarnon ustunde durmaya calisip tek basina ev kiralayip ise girmeye kalkarsan o* damgasi yersin direk cunku kadinsin ve bagimsiz bir sey yapamazsin
Aksam eve gec gidemezsin cunku gec gidersen araniyorsundur sen ekmek parasi pesinden kosarken eve gec gelince bir suru korna yersin baban veya evladin yasindaki erkeklerden
Kisa vega acik giyobiyorsan direk orospusun zaten baban yasindaki adamin sana bakmasi ayip olmazda senin acik giyibmen ayip olur
Hele dulsan zaten gitmis birazda ben yararlarniyim gibi sapik zihniyeti vardir erkeklerimizde uzgunum ama bu cogumuzun babasinda kardesinde dayisinda amcasinda bile var
Otobusteysen mutlaka arkani saglama almalisin cunku heran bir taci olabilir ve sesini cikardiginda sen suclu olup otobüsten atilabilirsin
Kisacasi turkiyede kadin olmak sadece bir cinsiyet ifadesidir oysaki sizleri doguranda buyutende kadin olmasina ragmen..80 Yorumla
+1 yılBiz kadınlar cinsel obje haricinde bir hiçiz! Suçluyuz çünkü; Sokakta başı boş gezinen, tahrik olmaya meyilli, zavallı tecavüzcüleri azdırıyoruz. Aslında biriyle yatmayı bırak, adet bile olmamalıyız. Hatta "adet" kelimesini dışarıda ağzımıza almamalıyız. Çünkü günah! Evet biz evlenmeden cinsel ilişkiye girdiğimizde toplumdan aşırı dışlanan zavallılarız. Aslında tecavüze bile uğramamalıyız. Hamile kalabiliriz. Ve bu da çok günah! Bir sıkımlık canımız var. Kocamız bir kere bizimle cinsel ilişkiye girdi mi bitmişizdir. Ya da erkek çocuk doğurmadıysak doğurtasaya kadar bizimle seks yapabilir. Erkek çocuklarının olması onların en büyük hakkı. Biz kadınlar evlendikten sonra ev işi, yemek vb. işleri yapmalıyız. Okumak çalışmak ne haddimize? Evde köpek gibi çalışıp kocamızı mutlu etmeliyiz. Görevimiz bu. Pekala o mu? Bizi istediğiyle aldatabilir. Çünkü o erkek. Ve onun için bu günah değil.
Doğanın kanunu gibi bir şey olmuş bu. (En azından Türkiye doğası...) Yabancı bir ülkede yaşamak istememin en temel sebeplerinden biri kadına saygı duyulması. Burada öyle bir şey yok!34 Yorumla- +1 yıl
Ayyy abartmışsınız
+1 yılTürkiyede kadın olmak; tecavüze uğramaktır ilk olarak bunu söylemek gerek. Sonra etek giyememektir. Gece dışarı rahatça çıkamamaktır. Tacize uğramaktır. Dışlanılmaktır. Cinsel obje olarak görülmektir. Daha yazım bitmedi. Bunun altına cevap gelebilme ihtimali olduğu için biraz daha yazmaya karar verdim. Neymiş ''sen sanki hiç yapmadın?'' klasik ezberlenmiş laflar bunlar için söyleyeceğim şey şu: evet, yaptım anasını satıyım evde çocukken çok hayal ederdim bu ateşi söndürmek için. Bir gece düşünmeye karar verdim. Dedim ki ''Ulan ben kız olsaydım eğer bunlar beni tecavüz etse? veya tecavüz etse? benim halim ne olurdu? Benim ailem nasıl bir acı çekerdi?'' Harbi dedim bunları evde içimden dostum. Neyse konudan ayrılmadan yazmaya devam ediyorum. Bunları dedikten sonra artık empati kurmayı öğrenmiş oldum. O gün dersten geçmiş gibi hissettim. Birde sırf hava atmak için ''KADINA ŞİDDETE HAYIR'' diyenler var. Bu konuya girmiycem. Kısadan bir özet geçiyim şimdi beyler bende klasik bir laf kullanıcam. Eğer sizin başınıza gelmesini istemiyorsanız yapmayın. Eminim aranızda kız kardeşi olanlar, ablası olanlar filan vardır onlar olmasa bile anneniz var. Ben kimsenin bu değerlerine saldırmam. Benimde kız kardeşim var. Onun başına birşey gelse biz ailecek deliriz galiba sizde düşünün ve ona göre hareket edin. BENİM HER KIZA, KADINA SAYGIM VAR. Hala aklınızda bir kaç soru var biliyorum ne olduğunu beyler. Bizzat bende yaşadım. Kızlara yavşıycağımı zannediyorsunuz? Evet anasını satıyım kız zekiyse yavşarım. Zamanında babalarımızın yaptığı gibi ama en azından 10-15 kız yürütmem. Neyse yazı çok uzun oldu bu kadar yeterli. SAYGILAR. Emin olun beyler bana küfretmeniz hiç sorun değil. KADINLARA SAYGI DUYUN.
12 Yorumla- +1 yıl
Bu yazıyı başka biryerde yazmıştım burada ''hesapta hiç küfür edilmiyor'' ya hani orası saçma gelebilir size.
- +1 yıl
Bazı yerler saçma gelebilir başka bir ortamda yazmıştım bu yazıyı tekrarlıyım.
Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı. Cocukluktan gelen cahil ailelerin verdigi egitim. Ulkenin kac sene onceki halini de biliyoruz, sonucta cahil bir halktan gelen cahil cocuklar... Neyse konuya gireyim;
- Erkek bebekler bile " Oy canim oglum, sen buyuyunce kizlarin canini mi yakacaksin bakimm ! " diye seven cahil ailelere sahip bu ulke. Halbuki dusunmez ki yanindaki kizi da belki de bir gun baska bir cahil ailenin oglu tarafindan tecavuze ugrayabilir.
- " Ben kizimi erkek gibi yetistirdim. " deyince ovulen " Ben oglumu kiz gibi yetistirdim. " deyince utanilan cahil insanlarin ulkesi Turkiye...
Sonuc olarak: Erkeklerde bebeklikten itibaren kizlara nasil namus, ahlak ve belirli kisitlamalar yapiliyorsa aynisini erkekler icinde yapsinlar. Erkektir yapar anlayisini kaldirin ey cahil halk...54 Yorumla- +1 yıl
Su yorumu onaylamayan bunu hayatina koymayan insanlar mevcut daha. Hemde fazlasiyla. Yazik
- +1 yıl
begendım kanka
Türkiye'de kadın olmayı zorlaştıran pek çok şey var. Bir kız dolmuşa bindiğinde rahatsız ediliyorsa, kısa bir şort giydiğinde etrafındaki erkekler yiyecekmiş gibi bakıyorsa, başını örttüğünde inancını yaşaması nedeniyle yargılanıp aşağılanıyorsa, hakaretlere maruz kalıyorsa, özgürlükleri kısıtlanıyorsa, erkekler yaptığında normal ve hoş karşılanan, takdir edilen davranışları bir kadın yaptığında ayıplanıyorsa, dışlanıyorsa, bu ülkede hala 'Haydi Kızlar Okula' gibi kampanyalara gerek duyuluyorsa, kadına şiddete gereken ceza verilmiyorsa, kadın sokakta yalnız yürürken arkasına defalarca bakmak zorunda kalıp tedirgin hissediyorsa, ülkenin ceza kanunları erkekleri kadına karşı işlenen suçlardan caydırmaya yetecek düzeyde sert değilse elbette bu ülkede kadın olmak zordur. Bunların yanında, insanın aklına gelmeyen daha neler var Türkiye'de kadın olmayı zor kılan...
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kadın sağına bakıyor bıyıklı amca bacakları kesiyor.
Kadın soluna bakıyor zübbeler gözlerinin içine içine bakıyır.
Kadın önüne bakıyor durdurulup yavşanmaya çalışılıyor.
Kadın başını eğiyor etraftan ıslık, şişt, yavrum sesleri geliyor.
Kadın arkasına bakamıyor. Arkasında tacizciler var korkuyor.
Kadın susuyor ve kötüler daha da çoğalıyor.
Kadın sokak ortasında dayak yiyor herkes bakıyor.
Kadın gece dışarıya çıkamıyor.
Kadın taksiye binerken içinde korku ile biniyor.
Kadın sessiz sokaklardan geçemiyor.
Kadın tecavüze karşı direnip canını veriyor.
Kadın iş yerinde patronun, müdürün, ustanın ve diğer çalışanların zevk oyuncağı olarak görülüyor.
Oysa o birilerinin annesi, birilerinin kızı, eşi, sevgilisi, ablası, kardeşi.
O birileri sensin.46 Yorumla- +1 yıl
Mükemmel yazmışsın. 👍
- +1 yıl
Evet üşenmedim okudum
- +1 yıl
Rica ederim. Ahaha yine aynı sorun :D
Istedigimiz yerlere gidememek, istediğimizi giyememek ve giyersek laf atarlar tacize uğrarız korkusu, çocuk gelinler, şiddet ve kadın cinayetleri, cinselliğin bizim için ayıp karşılanması ve bunu yapan kadınların "basit kadın" imajı yaratması, kız çocuklarının hala okutulmaması, bazı kesimlerde erkek çocuk doğuramayınca kadının suçlu olması... "Hamile kadının dışarı çıkması ahlaksızlıktır" diye düşünülmesi. "tecavüzden hamile kalırsa doğursun devlet bakar" diye iğrenç bir laf edilmesi. Evlenme baskısı... Vücut kıvrımlarımıza bakılarak tahrik olunması. Bir kadın erkeğin birini arzulasa o kadın bir numaralı yolludur (!). Hem kanuni hemde toplumsal haklarımızın hiçe sayılması veya tam olarak yerine getirilmemesi... Sen erkeksin en güçlü en cesur en özgür sensin. Sana yasak yok ayıp yok doğum sancın yok "elalem ne der" diye bir korkun yok. Şanslısın çünkü bu toplumda erkeksin.
29 Yorumla- +1 yıl
Yaa çok bartmışsın
- +1 yıl
Saol
- +1 yıl
Mesleğimi elime aldım, lisedeb beri çeşitli işlerde çalıştım, evlenince yine çalışcam ve evime çocuğuma bakcam. Eve gelir getiren sadece erkek mi? Askerlik lafına hiç girme bile. Kimisi rahat yapıyor kimisi zor şartlar altında. Kimi de basıyor parayı bitiyor. Herkes aynı şartlarda askerlik bile yapmıyor. O nedenle bana bunlarla gelme.
Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. En basinda bir kiz olarak dogmak en buyuk zorluk turkiyede..
Omur boyu kendin icin koruman gereken namusa baskalari senin yerine bekcilik yappiyor. Sanki namus sadece kadinlar icin varmis gibi bir gorus var turkiyede..
Kadinlar robot gibi sadece yemk yapsin, evi temizlesn, cocuklara baksin, dusunmesn, konusmasin, elinin hamuruyla erkeklerin isine karismasn, erkege asla hesap sormasin, sokaga cikmasn, sosyal olmasn, uc ogun yemek yerine dayak yesede sussun, bunnlara ragmn devamli bakimli olsn ve erkegini tatmin etsin. Turkiyedeki kadinlardan istenen bu. Bir cogundan...12 YorumlaTrafik akışına magandaların hakim olması.
İş yaşamında taciz v. s
Sokakta gezerken öküz gibi bakan magandaların verdiği rahatsızlıklara maruz kalmaları.
Evlenmek -veya başka bir ilişki için- adam gibi erkek bulamıyor olmaları. Gerçi güven sorunu biraz da kendilerine mahsustur, tüm topluma maledilmesi yanlış.
Ataerkil, erkek egemen gelenekçi ve cahil bir toplumda yaşıyor olmak.
Koca dayağına karşı koskoca bir devletin korumasına, önemlerine, polis (!) korumasına rağmen şiddet görmeye devam etmeleri, sokak ortasında öldürülmeleri.
Aile veya mahalle baskısı...
Çok fazla uzatmadan, tüm olumsuzluklara karşı "Güçsüz" olmalarını özet geçelim.40 YorumlaEn önemli korku acaba bir sokagin birinden biri çıkıp bisey yaparmi korkusu bunu her okuldan cikip eve giderken yasiyorum psikopat gibi geleni geceni suzuyorum cebimde cakiyla geziyorum böyle bir ortamda yasamak istemezdim sonra ben korkunca edince kezban oluyorum akli sira baskalarina. gore bu ulkede tecavuze ugramam kacirilmam kacirilmam korkusu yasamayan hicbir kadın yoktur ne kadar acik kapali olsan bile kadin olman potansiyel bunlarin başına gelebilcegi düşüncesini akildan cikarmamak icin yeterli
20 YorumlaKadin olmak aksam
Sokakta yururken arkana iki defa bakmaktir hangkmiz yapmadiki bunu
Etrafinda hep namus bekcisi insanlar olur
Kadin namustur kadin bisey yaparsa o* erkek yaparsa capkin olur
Kiz kismi eve gec girmez
Kadin yapamaz erkek o yapar halkimiz bu laflari bwnimsetti bize otobuste sikistiriliriz araba kullanirken kesin kadindir derler kafede laf atarlar onunu keserler dayak yesefe sussun der kimileri kimileri kadinlari dovmekle kendini adam sanar kadinlarin ozel gunleri erkekler icin simarikliktir kadinlar hep aldatilir cunku kadin aldatamaz linc edilir kadin cinsel objedir kadin hamile kalir kadin sikintiyi ceker dokuz ay karninda tasir erkek oylece sebep bakar erkegin aoyadini alir kadin hakki yok ulkede hic bir ulkede yok hostes turizmci sekreter vb olmak istesen kesin o* olursun gozuyle bakiliyor. Kadin olmanin kolay olsugu bisey olabilir mi simdi?21 Yorumla
+1 yılGÜÇLÜ KADIN OLMAK MI OLMAMAK MI?
Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler. Evdeki tüm tamirat, tadilat işlerinden anlarlar. Bir erkeğe mecbur kalmadan da hayatlarını devam ettirebilirler. Faturalarını kendileri yatırırlar. Hemen hemen tüm işlerini kendileri yaparlar. Hatta etraflarının yükünü de üstlenirler. Özgürlüğü severler, dik durmayı da, güçlüdürler çünkü…
Devamı karakter sayısından dolayı sığmıyor. Dileyenler linkten tıklayarak devam edebilir...
www.facebook.com/.../46356758709319621 Yorumlasen kadınsın sus gerekirse görmcksn duymcksn çünkü kadınsın çok gezme yanlış anlaşılır giydiklerine dikkat et adın çıkar öyle bir zihniyet varki insanlarda giydiklerinle bile degerlendirileblyrsun hele yolda yürrken arkadan gelen ayak seslerinin korkusu münbse taksye bndiğinde o tedrgnlk ama erkek olsam akşam saatnde işten dönerken tacize uğramam tecvze yeltnmzler laf atmazlar çıplak gezsem adım çıkmaz 10 kızlada konşsam normal karşılanır niye çünkü erkeğiim sahi erkektede zar olsa koruması gereken namusu olsa kaçı bakire kalırdı kaçı namuslu kalırdı. Türkiyede kadın olmak çok zor herşeyyle zor
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Olayın iki açısı var. Kadınlar için hayatı hemcinsleri ve erkekler değişik yollar ile zorlaştırıyor.
Erkeklerin zorlaştırması:
Ataerkil yapının da getirisi ile kadın sosyal hayatta var olurken zorlanıyorum yadırganıyor, hemen hemen her yerde işte okulda otobüste markette kafede barda tacize uğruyor rahatsız ediliyor
Hemcinslerinin zorlaştırması:
Kadın ya feminist olur ya mazoşist olur düşüncesi ile kendi haklarını savunmayan kadınlar nedense bir erkeğe hizmet eden bir eşyaya dönüşüyor hayatını bir erkeğe ve onun ihtiyaçlarına adıyor ve kendini 2 . Sınıf insan yapıyor bu da diğer kadınlara ve yetiştirdiği nesili etkiliyor10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadin olmak heryerde zor. Musluman bir kadinsan soyle derler
-basini aile baskisiylami kapattin?
-hayir basimi kapatmak bana zor gelmiyor ve allahta kuran da bunu emrediyor diye kapattim
-peki neden gozunde kalem var
-evet gunah ama bu benim zaafim basimi ortsemde bundan vazgecemedim ama hataliyim kabul.
-yok yok kesin aile baskisi o zaman..
- sabir..
Acik giyiniyorsan da yine yollu gozuyle bakarlar. Pece taksan cok mu cirkinsin derler. Ve bunlari erkekler degil de kadinlar yapar birbirine daha cok. Oda ayri bir ironi. Turkiye avrupa arap ulkeleri diyeayirmaya gerek yok aslinda.. Arabistanda kadinlarin araba kullanmasi yasaktir. berbat bir durum bende karsiyim ama Buna karsi cikan bazi beyinler basortulu bir kadin turkiyede araba kullandiginda hazmedemezler.. iste oyle ulkemiz ironilerle dolu bir ulke..40 Yorumla
+1 yılTürkiye'de kadın olmanın her şeyi zordur kardeşim. Toplu taşımada, bol erkek olan yerde, sokaka tek başınayken bile, evinin önündeyken de korkarsın. Ataerkil bir toplum olduğumuzdan erkek her şeyi yapabilr, ama kadına gelice sen kızsın olmaz. Erkek barlarda elinden tüm kızları geçirebilir, ama bir kadın bara ya da kulüplere falan adımını atsa "barlarda mı sürtüyosun, orda işin ne" gibi saçma ayrımcılıklar var. Sayısız örnek verebilriz. Kadın azıcık açık giyinmişse, sokakta tekse, ya da yanında bir erkek varsa her şekilde orospudur. Böyle de boş insanlarımız var hak etmeyen bizlere bu yakıştırmaların yapılması da en çok nefret kustuğum şeylerdendir. Kısacası Türkiye'de kadınsan hayatının en büyük sınavını verirsin.
10 Yorumla
+1 yılDüşen sütyen askın yok. Canını acıtan ağda cımbız yok. Duştan sonra saatlerce uğraşacağın saçın yok. Karnında taşıyacağın bebek yok. Sancısını çekeceğin reglin yok. Cinsel ilişkiye girsen kaybedeceğin hiçbir şey yok. Tek başına gece dışarı çıksan laf atacak kimse yok. Şort giysen bakacak insan yok...
Altı üstü bir adam olacaksın. Onu da olamıyorsan geber daha iyi.
- OKAN BAYÜLGEN ANSİKLOPEDİSİ70 YorumlaYolda yürürken genci yaşlısı cesedi, evlisi bekarı, manavı kasabı üniversitelisi is adamı hepsinin kafalarını çevire çevire, yürüdüğünüz sürece ve görüş alanlarından çıkıncaya dek tepeden tırnağa 365 derece incelemeleri, laf atmaları, türkü çığırmaları, yollarını değiştirmeleri, yere anahtar atmaları, sırıtmaları; bu süreç içerisinde içinde binlerce katil uyanan kadının hiçbirinin gözüne bakmadan, cevap vermeden, yüz ifadesini değiştirmeden hatta kendi kendine bile söylenmeden yürüyüp gitmek zorunda olması bu zorlukların en basitlerindendir. TÜRKİYEDE KADIN OLMAK ÇOK ZOR.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Türkiyede kadın olacaksan tam bir komando olman lazım hanımefendi olman lazım fit olman lazım güzel olman lazım kusursuz olman lazım..
Yakın dövüş sporu bilmelisin sezgilerin kuvvetli olması lazım yanında çakı biber gazı acil yardım butonu lazım..
Akşamın belli saatleri sokakta olmaması lazım..
Anneyse çocuğuna kol kaanat germesi lazım kocasına hizmet etmesi lazım
Bide düşünsene işi gücü varsa kadının?
Bunca baskıya tacize zorluğa rağmen Türkiyede yaşıyor kadınlarımız..
Bence onların hayatnı zorlaştıran biz erkekleriz.. Hemcinsleride katkısı var koca avrat düşünceli insanlar..
Hepsinin yaşama hakkı insan olduğu için var kadın olduğu için değil..
Cinsiyet yaşam hakkını belli etmez..
Karakterimizi düzeltmez isek yazıklar olsun bizim gibi erkeklere..
Bu kişisel görüşümdür ben annemi bacımı öyle çok seviyorum ki hiçbir hatunun saç teline zarar veremem.. Anam bacım var!
Onlar olmasaydı uine vermezdim..
Çünkü her bireyin insanca yaşama hakkı var..
Saygılar..10 Yorumla1-seks objesi olarak görülmek,
2- sözle olsun, bakışla olsun, dokunuşla olsun sürekli olarak tacize uğramak,
3-çifte standartlı toplum kurallarına uymaya zorlanmak ve en kötüsü de bu çifte standardı normal ve doğru olarak görmeye şartlandırılmak,
4-araba kullanamayacağınız, rasyonel düşünemeyeceğiniz, güçsüz olduğunuz, şeytani ya da kurnaz olduğunuz gibi çeşitli hakaretlere maruz kalmak,
5-fiziksel ve ruhsal şiddete uğramak, bu şiddetin normal, karşı çıkılamaz ve kabullenilmesi gereken bir şey olduğunu düşünmeye zorlanmak,
6-çoğu alanda "insanca" yaşama hakkına sahip olmamak. gece dışarı çıkamamak, sokakta sigara içememek vs.
7-sürekli erkekler üzerinden değerlendirilmek,
8-sınıfsızca, eşitçe ve insanca yaşayamamak.23 Yorumla- +1 yıl
Hemen hemen tüm reklamlarda kadınları seks objesi olarak gösteriyorlar, kadınlarda para karşılığında oynuyor. Bazı şeyler de kadınların elinde.
yolda yürürken genci yaşlısı cesedi, evlisi bekarı, manavı kasabı üniversitelisi is adamı hepsinin kafalarını çevire çevire, yürüdüğünüz sürece ve görüş alanlarından çıkıncaya dek tepeden tırnağa 365 derece incelemeleri, laf atmaları, türkü çığırmaları, yollarını değiştirmeleri, yere anahtar atmaları, sırıtmaları; bu süreç içerisinde içinde binlerce katil uyanan kadının hiçbirinin gözüne bakmadan, cevap vermeden, yüz ifadesini değiştirmeden hatta kendi kendine bile söylenmeden yürüyüp gitmek zorunda olması bu zorlukların en basitlerindendir.
00 YorumlaKonuyu siyasete çekme derdinde değilim ancak AKP'nin olduğu iktidarda hiç sanmıyorum ki ne kadına nede vatandaşa sahip çıkılır onların aileleri binlerce savunma ile dolaşırken siz bakkala bile çıkamaz olursunuz. ATAMIZ NE DEMİŞ ;
“Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir. “00 Yorumla
+1 yılAğda ağrısı.
Adet sancısı.
Düşen sütyen askısı.
Doğum sancısı.
Koca dayağı.
Kendini 'Adam' sananların tacizi, tecavüzü.(Genel bir bakış açısı)
Kendini büyük gören erkeklerin psikolojik baskısı.. daha neler neler.
Kadın olmak her yiğidin harcı değil.(Empati yapan erkeklere ithafen)15 Yorumla- +1 yıl
Keşke yaşasaniz o tatlı dertleri bir de sizi görsek :)
- +1 yıl
O zaman tatlı deme. Ama doğru biz biz yapan onlar :)
+1 yılkadının yeteri kadar özgürlüğü yoktur var gibi görünsede yoktur aslıında gece sokağa çıksa ters gözle bakılır, kalabalığa girse tacize uğrar eyer daha önce bikaç kişiyle beraber olmuşsa diyer erkeklerin gözünde eylenmelik kız olur, dulsa dul damgası vurulur kimse oğluna almak istemez, evliyse kocasının sözünden dışarı çıkma hakkı yoktur, bekarken de babasının sözünden çıkma hakkı yoktur yani herzamn heryerde kısıtlama gerektirir türk kadını olmak
43 Yorumla- +1 yıl
Supersinn
- +1 yıl
teşekkürler @deli_bando
+1 yılbeyni ile düsünemeyen erkekler yüzünden diken üstünde olmak zorundalar..
ve ne acidir ki o erkegide baska bir kadin büyütüyor..92 Yorumla- +1 yıl
Guzel anlattiniz..
+1 yılKapalı giyinirsen;kezban olursun, gizeminle tahrik edersin.
açık giyinirsen; yollusun başka bir açiklamasi yok. Ve başına gelen herşeyi hakedersin.
Erken evlenirsen kudurmuş geç evlenirsen evde kalmışsındır.
akşam saatinde dışarıdaysan, aranıyorsun.
sevgilin olamaz hatta erkek bir arkadasinda olamaz genelde.
Verirsen kaşarsın vermezsen altından mı derler.
yani gordugun uzre sayilacak cok sey var daha cok.20 YorumlaErkeklere insan gibi davranırsan bu bana yazıyor der, kötü davransan Kezban damgası yersin, biraz bakımlı olsan bu bana süslenmiş der, gülsen bana güldü, somurtsan yüz vermedim de somurttu. Hafif açık giyinsen yollu olursun, kapansan sanki çok namusluymuş gibi derler, işinde yükselsen nası yükseldiği belli derler... Hele ki güzelse önce hemcinsleri yerden yere vurur onu. En büyük sıkıntı cinselliği aşamamak Türkiye'de yani bir kızı ya da erkeği cinsiyetinden önce insan olarak gören çok az.
20 YorumlaTürkiye'de kadın olmak zor çünkü etrafta abaza dolu, saygi yok maalesef, erkekler tacizde bulunurken bir ananin onları doğurduğunu unutuyorlar, ama bazen kadınlar kendi değerini bilmeyip insanların gözüne adeta malzeme oluyorlar, kadın değerlidir en değerli taslar bile en derinlerde Saklıdır yakutu elması yol kenarında Açıkta bulamazsınız, kadında o kadar değerlidir ki kendini basit bir Çakıl taşı gibi sergilememeli.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvde tek başına kalınca korkmak sucu, halıcı geldiğinde acaba içeri dalar mi bir şey koklatirda bayilir miyim tek oldugumu anladimi acaba gibi düşünceler içinde olmak
Sevgilinle beraberken bir tanıdığı gördüğündeki korku ve daha sonrasındaki ev içi huzursuzluk
Dolmusa yalnız binememe
Cok gezen bir bayanin mahalle arasında dedikodu çıkması
Dul bayanlara karsi bakilan göz
Erkeklerde namus kavramı yoktur ama bayanlara gelince herkes namus bekçisi olur sanki onların gunahi ile bizim gunahimiz farklıymis gibi.10 Yorumla
+1 yılKadınların her alanda aşağılanması, "kadın halinle" veya "kız gibi" vb. hakaretsi sözlerin bulunması, meslek hayatında iyi bir yere geldiğinde bunun altında başarın dışında bir şey aranması, bekar anne olmak, melez olup farklı bir kültürde büyüdüğün için insanların iğrenç şeyler sorarken utanmaması, erkeğin gururla yaptığı şeyleri kadın yapınca çok daha ters bir tepki verilmesi vs. daha binlerce şey sayabilirim.
30 YorumlaAkşam üzeri biri seni takip ettiği için telefondan babanı arıyormus gibi yapıp tamam baba gördüm seni diye tanımadığın birine el sallıyorsun. O adamda mı öyle biri diye düşünmeden çünkü tek kurtuluşun o. Babanı gerçekten arayamıyorsun çünkü adam panik halinde zaten onuda endişelendirmek istemiyorsun. En çok gördüğüm zorluk
51 YorumlaAslında kadın olmak zor degil zorlaştırıyor maalesef bizim milletimiz. kadınlar artik o kada basit elde edilebiliyorki erkeklerde butun kadınlari oyle zannedip şanslarini deniyorlar... yani ya tutarsa diye yürüyorlar her kadina buda toplumda sıkıntı yaratiyor!!!
10 Yorumlabana göre bizim en büyük eksiğimiz boyun eğip sessiz kalmamız ben bu hataya düştüm zamanında ve artık benim için öyle bir dünya yok otobüste taciz eden adamı küfür yağmuruna tutup dışarı atıyorum geçenlerde arkadaşımın sevgilisi dövmeye klakıştı ben sendenmi dayak yiycem dedim çocuğu dövdüm yani sessiz kalmayalım erkek güçlüdür benim gücüm yetmez demiyelim kadınlar günümüz geçte olsa kutlu olsun
10 Yorumla
+1 yılKadına şiddet uygulayan erkekleri protesto ederken, yine erkeklerin korumasına muhtaç kalmak. Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen, her hangi bir tacize maruz kalmamak için babanın ayakkabılarının hala kapı önüne konuyor olması. Çantada deodorant yerine biber gazı taşımak. Ben hesaplayamadım, siz anlayın ne kadar zor.
10 Yorumla
+1 yılÜstadım kadın olmak başlı başına bir zorluktur zaten de bu işe neden benim vatanımı kötüler gibi yaklaşıyorsun. Ben kadınlara her zaman haksızlık yapıldığından yanayım, sadece bu ülkede değil, dünyanın her köşesinde var bu adaletsizlik, sadece Türkiyede değil, kabul ediyorum toplumumuzun genelinde bir cehalet söz konusu belki bu çoğunluğun içinde bende varım ama bu ülkeyi küçümsemen veya kötülemen hakkını vermez
10 Yorumlakadınlara silah taşımak için kolaylıklar getirilmeli bence.. madem ki hükümet ve polisi koruyamıyor.. madem ki korumakla görevli olan kocası bile en çok şiddeti uyguluyor..
madem ki biz de erkeğiz diye ortalıkta gezdiğimiz halde ülkemizdeki kadını koruyamıyor hatta işini zorlaştırıp yararlanmaya çalışıyorsak
artık silah taşımaları şart..40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzde Türkiye'de kadın olmak çok zor. Cinsel kimlikleri yok hiç birinin. Sadece cinsel bir obje ne yazık ki (Dummy). Ne bir anne, ne de bir sevgili, yatağa atmalık ve tek kullanımlık ekonomik mal...
Keşke öyle olmasaydı ama ne yazık ki böyle.
Umuyorum ki eğitim sistemi düzeldiğinde ve kültür sahibi insanlar türediğinde bu değişecek!00 Yorumla zorluğu şöyle var, erkekler kadınları aşağlaya biliyorlar. misal daha geçende hastanede kadının damar yolundan kan aktı yere, temizlikci erkekti kadını nasıl azarladı. olabilir insanlık hali kan vermiş pamuk düşmüş. kadının sesi çıkmadı. acıdım kadına. ama onu düşüren bir erkek olsaydı o şekilde konuşurmuydu acaba o temizlikçi? en basit örnek bu olsun. saygı yok bayana kim ne derse desin yok.
00 YorumlaDostum kadnlar bizden rahat harbiden :) Tamam 3, 5 çıkıyor arada. Bazı serseriler (büyük konuşmak gibi olmasın) sadece kadınları değil, erkekleri bile çileden çıkartıyor ama genel anlamda kadınlar aklını kullanırsa rahat. Çoğu şey erkeğin üstünde daha ne olsun? :)
01 Yorumla- +1 yıl
Hatta bir örnek vereyim, yoksa bazıları anlamaz. Mesela kadın birisiyle evlendi ama zaten bilindik bir şeydir ki çoğu kişi sevmeden, sırf ailesinden kurtulmaya çalışmak için vs. çeşitli sebeplerle evleniyor. Adamın ne olduğunu biliyor, görüyor ama sırf inatla koşturarak gidiyor. Sonuç ne oluyor? 2 gün sonra boşanma davaları, vurdular kırdılar, şiddet. Tamam iyi şeyler değil ama bazen kendileri atlıyor o tehlikenin içine. Bu benim görüşüm tabi ki.
+1 yılNe istediğini giyebilirsin ne de güzel olabilirsin Türkiyede. Istedigin saatte dışarı çıkamazsın , çok beğendiğin Etekleri bluzları sırf askılı ya da dizinin üzerinde diye alamazsın. Istedigin makyajı yapıp sana çok yakışan kırmızı rujunu süremezsin. Ataerkil bir toplum Türkiye evle ilgili her şeyi kadın yapacak çocuklarından o sorumlu olacak. Aldatılsa şiddete ugrasa öldürülse yine suçlu o olacak, alttan almak zorunda olacak. iyi olan insanlar yok mu tabii ki var ama üzgünüm gerçekten genel anlamda yobaz bir ülkede eşitliksiz ve adaletsiz yaşıyoruz bu konuda elimizden gelen yine hiçbi şey..
00 Yorumla
+1 yılBen simdiye kadar laf yemedim, taciz edilmedim. Cunku kafami kaldirip biriyle goz temasi kurmaya tenezzul etmedim. Erkekler yuz bulursa laf atarlar. Bu oyledir. Kimse kusura bakmasin. Sapitmis, mantikli dusunemeyen insanlar ayri tabi. Onlara hop diye bir sey yapilamaz. Zaman icinde egitim ve kultur seviyesi yukseltilebilir. Baska bir yol goremiyorum..
05 Yorumla- +1 yıl
Siz nerede yaşıyorsunuz? Bizde oraya gelelim. Dünya bu kadar güzel mi? Bizde milletin gözüne bakarak yürmüyoruz, dekolte gitmiyorum, açık giymiyorum. Ama suratını bile görmediğim çok insanın laf atışlarını hep duyuyorum. Ne zaman bir erkekte suç bulmayı öğreneceksiniz? Şerefsiz çok bunu söylemek neden bu kadar zor? Sizler neden kadına karşı bu kadar suçlayıcısınız? Aklım almıyor. Allah aşkına yapmayın.
- +1 yıl
Soylediklerimi anladiginizi dusunmuyorum. Dekolte mini etek olayi degil bu. Laf atan erkegi aklamiyorum kesinlikle. Ama bir kadin da otoritesini oyle bir koymali ki karsisindaki gpz ucuyla bile bakamasin. Cunku kadin gucludue. Kadin bireydir, saygi duyulmasi zorunludur. Kadin bir meta degildir. Kadin her seydir! Bu yazdiklarimi emin olun feminist duygularla yaziyorum. Katilmayabilirsiniz bu benim gorusum.
- +1 yıl
Senin anlattığın gibi bir dünya yok malesef
- +1 yıl
Bence de haklisin istisnai durumlar olabilir ama kadin otoriter oldugu surece problem yasamaz kolay kolay bunu cevremde ki insanlardan da ornekleyebilirim
*makyaj yapınca:filli boya reklamı
*makyaj yapmayınca:kezban!
*solcuysan: kesin o*rospusun zaten!
*bu boyla Ruslarla kıyaslanırsın ne adil yarış?
*kadınsan aşçı, bulaşıkçı, çamaşırcı, temizlikçi, çalar saat olacakasın
ayrıca da "çalışan kadın" da olmalısın..
*tacize uğrarsın: tahrik var
*açık giyersin: tehşirci
"sevişirse bir bakir ile bir bakire; erkek milli olur-kız fahişe.."
Oysa ki kadınları 3şey bozar:
-indirim
-nutella
-mezdeke :D11 Yorumla- +1 yıl
sonuna guldum
Kadın olmak zordur neden biliyo musun? kardeş genelde istisnalar hariç kadın, olumlu olumsuz , gerekli gereksiz , doğru yanlış , herşeyi ister kadın sadece ister hep ister çok ister çünkü kadın nefsi kuvvetlidir erkeğe göre. hal böyle olunca karşısına mecbur engeller çıkar çünkü hiçbir insan tüm istediklerine varamaz engel çoksa zorluk çoktur bu yüzden kadın olmak ta zordur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılotobüs duragında 1 saat bekledigimi bilirim. bos yer olucakta oturucam diye. okadar serefsiz varki kimi ellesem kime dayasam diye dusunuyor oturuyorsun koluna bile dayıyabiliyor adam. basıma geldi bir kere ayaktaydım yaklastıkca kacıyorum yaklastıkca kacıyorum en sonunda sırt cantamı uzattım iyice sonra elini attı kalcama bu nasıl ittim adamı. o utancagına ben utanıyorum birde. böyle durumlar her gun oluyor arkadaslar duyarlı olun
33 Yorumla- +1 yıl
O gün üzerinde ne vardı
Cevap sahibi+1 yıletek şort vs olsada kimsenin böyle birşeye hakkı yok su kafa yapınızı değiştirin nefsinizi terbiye etmeyi ögrenin. üzerimde okul pantalonu vardı ayrıca
Laf atılması, şiddete ugramak fiziksel veya sözlü İstedigin gibi kıyafet giyinememe çogu kız cocugu okutulmuyor erkekler tarafından benden daha güçlü olsun istenilmiyor, kadınar bir obje olarak görülüyor, erkek ayrılırsa kadın en fazla dava acıyor kadın ayrılırsa cinayett, Anlayacagın türkiyede kadına karsı ne sevgi ne saygı gösteriliyor herkes erkek olarak doguyor Ama her erkek ADAM olamıyor işte sorun buu..
10 YorumlaCinsel açlığın Afrikası olan Türkiye de harbiden kızların işi zor. Erkek cok ama adam az bir kere. Erkeklerin cogu sx acligi yasadigi icin akillarina bayanla ilgili tanismalarda akillari oraya gidiyor. Sosyal sitelere girer kizlar yuzlerce abaza mesaja maruz kalır. Acık giyinir kaşar, kolay lokma gbi muamele gorur. Cinsel obje olarak gorulur. Siddet gorur, erkegin golgesi olarak yasar. Tacizlere maruz kalir. Valla zor ya Türkiyede kadin olmak say say bitmez.
10 Yorumla
+1 yılCidden kadin olmak baska bir olay ya. hem seni anlamyan hemcimslerin mi dersin yoksa karsi cinsmi desen. onu da gec bakire olsan suc olmasan suc. namus iki bacak arasinsa araniyo. ama o namus bekcileride kudurup kudurup biz kadinlara saldirinca tecevuz taciz siddetin alasi. bu toplumda hep kadinlar ezilmekte ve daha biseg yapilmazsada ole devam etmekte olucaktir. ne yazikk!
20 Yorumla
+1 yılEşitlikten bahsediyorlar ama hiçte öyle değil kadınlar her zaman eziliyor. Açık giyince namussuz diyorlar, kapalı giyince sen çok kapalısın diyorlar. Gece dışarı çıkamazsın mesela ama erkek isterse eve gelmez yani kadın özgür değil özgürlük kavramı erkekler için geçerli.
10 YorumlaEvliysen; yemek, temizlik, cocuk bakimk, kocan elden gitmesin diye kendi bakimin, kocanin kiskanclgi, kisitlamalari uffff
Disardayken;kahkaha atma yasagi (atarsan tm bu kiz yollu diyorlar) , sokakta tek yuruyemzsn, biri siddet yapsa sna karslk veremzsn cunku gucszsn biber gazi da kullanamzsn cunku yasak hicbr sey yapamz dayagini yer otrrsn cunku burasi turkiye20 Yorumla
+1 yılsimdSimdii soyle beyfendi sokaga ciktiginda laf yemektir yolda yururken kornali taciz yeemektir , otobuste sikistirilmaktir durakta beklerken arabayi ustune dogru surulmesidir , karanlikta yururken korkmaktir. ve daha bussiru sey
01 Yorumla
+1 yıltürkiye'de de kainatta kadın olmak zordur. plüton'a gitsen "aha karı" der sana hallenir. bir kere abazan kişiler seni "s*kilir ki bu" gözüyle görürler. taciz edilirsin karşındaki kişinin bıçağı var diye dövemezsin. gerçi bu biraz cesaretle ilgili o zaman çocuktum şimdi olsam dalarım. şiddet görüsün dövemezsin neden? o fiziksel üstün senden. işte bu olaylar yüzünden yanında biber gazı ve bıçak taşımaktır. vay be kadın doğup yaşamı devam ettirebilmek ne kadar zormuş.
20 Yorumla
+1 yılkültürel baskıya ençok onlar maruz kalıyorlar heralde.
erkek herşeyi yapabilir kızlar yaparsa sıkandal olur.
bazı tabuları yıkmalıyız bence. herşey lay lay lom da olsun demiyorum tabiki. ama yinede kadınlar üzerinde çok fazla baskı olduğu bariz.10 Yorumla
+1 yılYaşanılan her iğrençliğe ama canım sizde açık giyiniyorsanız hakediyorsunuz, dişi köpek kuyruk sallamasa şeklinde bahanelere maruz kalmak sanırım en zoru bu.
20 Yorumla
+1 yılTürkiyede kadın olmanın zorluğu aslında tam olarak sorunun içinde gizli eğer bu soruyu toplum olarak kendimize sorabiliyorsak türkiyede kadın olmanın zorluğu budur. Kadın kendini sorgulamak zorundadır. Kadın kendini korumak zorundadır.
00 Yorumlaçocukluktan beri erkeklere kadınlardan üstün olduklarının empoze edilmesi, türkiye'de yaşayan kadınların en büyük zorluğudur. güç, centilmenlik, erkeklik delikanlılık her erkeğe doğru şekilde öğretilmiyor.
00 Yorumla
+1 yılBir kere bir çok iş görüşmesinde biz erkek arıyorduk gibi cümleler duyarsın. Ve yüksek yerlere hep erkekler getirilir, kadınlara bu konuda destek ve teşvik çok azdır. Ancak kendisi cabalarsa bir şekilde başarabilir..
02 Yorumla- +1 yıl
Ülkeyi kötüleyenlere oldum bittim uyuz olmuşumdur tepki vermişimdir. ama galiba artık bende aynı fikriyata kapılıveriyorum bırakın kadın olmayı bu ülkede insan olabilmekten artık bahsedilmeli maalesef
20 Yorumlabir kere ayrımcılık en başta geliyor. ben her dışarı çıktığımda sorguya çekiliyorum. nereye gidiyorsun yarım saate evde ol vs vs.. hersey ailede başlıyor. bir bayan ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini biliyorsa kimsenin onun hayatına karışmaya hakkı yoktur. kbki bu en basit sebeplerden. ayrıntıya girsek bu liste uzaar gider.
10 YorumlaTürkiyede kadın olmak zor fakat öbür tarafta kadınların erkeklerden bir adım önde olacagını bılıyorum cennet annelerın ayaklarının altındadır demişler. bizleri doguranlar analarımız. Bizlerin sadecee trası sünneti ve askerliği varken ya onların? Kolay mı kadın olmak?
10 Yorumla
+1 yılKadın olmanın ya da erkek olmanın zorluğu ülkemizde yoktur ülkemizde insan olma ve adam olmanın zorluğu vardır bunun hakkında konuşmak daha yerinde olur.
10 Yorumla- Devamını Gör (174)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat