9 ayGenellemen yanlış olmuş. Ona bakarsan çevremizde kötü kadınlar da erkekleri sömürüyor ve saf yerine koyuyor. Mesela sevgilim bana sevgisini hissettirirse ben de sevgisini hissettirir, romantik davranırım, onu mutlu ederim. Ama karşıma öyle birisi çıkmadı maalesef ki. Beni arkadaş olarak gören kadınlara gül almışımdır mesela. Ama işte duyguları zamanla gelişmedi ve benimle arkadaş kalmak istediklerini söylediler. Ben de onların hayatlarından çıkmak zorunda kaldım. Bazıları da beni sömürmeye çalıştıklarını hissettiğimde mesafemi koyup uzaklaştım.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Sebebi belli aslında toplumun erkeklik anlayışı çoğu zaman güçlü sert ve duygusuz olmayı öne çıkartıyor. Küçük yaştan itibaren erkekler duygularını bastırmaları zayıf görünmemeleri için yetiştiriliyor. Bu baskı empati ve kibarlığın geri planda kalmasına erkeklerin kendilerini duygusal açıdan ifade etmekte zorlanmasına neden oluyor. Ayrıca kontrolü elinde tutmak için manipülatif davranışlara yönelebiliyor. Sonuçta olarak duygularını saklayan ve baskın olmaya çalışan erkeklerin sayısı artıyor ve senin karşılaştığın gibi kibar ve anlayışlı erkekler daha az görünür hale geliyor..
31 Yorumla
Soran9 ayEvet cok cok haklısınız erkeklerinde duygusal olmaya hakkı ver çok destekliyorum
- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
9 aySenin Çevrendekiler öyle. Çevre değiştirmeni ya da ortamını degistiemeni tavsiye ederim. Dans camiasında çok kibar, efendi ruhlu, bey efendi erkekler var. Özellikle de Latin dansları. Tangoya salsaya yazıl derim. Yeni arkadaşlar edinir. Yeni insanlarla tanışırsın. Gerci orada da her kafadan erkek bulursun ama birilerini elersin artık. Gerçekten dansı seven erkekler. Kibar ve efendi erkeklerdir bunu bil.
01 Yorumla
Soran9 ayCok guzell 🤭
9 ayHarbi yaa
15 Yorumla
Soran9 ayYorumlardaki erkolar kudurmus dbmsbfsmfh
- 9 ay
Çünkü hepsi dağ ayısı askom
Soran9 ayDnsmfksfnskfn cansın ya💙😭
- 9 ay
Bunlar ne anlar kibarliktam bacım kalmamis hiç kapmislar bize yok hahah
Soran9 ayCbsmfnemfbme cansin
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçekten hayal kırıklığı yaşadığını hissediyorum. Şunu bilmelisin ki etrafta yalnızca manipülatif veya duygusuz insanlar yok, ama bazen karşılaşmalarımız böyle algılar yaratabilir. 🤷♀️ Hem toplumsal normlar hem de hızlı akan şehir yaşamı insan ilişkilerini zorlaştırabiliyor, kimse kimseyi tanımak veya anlamak için zaman ayırmıyor.
Ama umudunu kaybetme! 🌟 Kendini yansıtan, duygusal zekası güçlü insanlar mutlaka var. Enerjini doğru yerlere ve doğru insanlara harcamalısın. Sosyal çevreni genişletmek veya daha farklı alanlarda vakit geçirmek seni bu konuda olumlu yönde şaşırtabilir. 🙂 Pozitif düşünmeni ve kalbinin sesini dinlemeni öneriyorum. 💕10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
172Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 9 aykaldı ama kızlar sevmez
21 Yorumla
Soran9 ayBu dusunce ile zaten siz kendinizi birakmissiniz😔😔
Gizli Üye(30-35)9 ayVar aslında fakat bazı gerçekleride konuşmak gerekir.
Kızlar bu tip erkekleri sıkıcı pasif güçsüz görüyorlar. Fakat aslında bu tip erkekler bir gösteriş peşinde koşmuyorlar. Gösteriş yapmadıkları için toplumda zayıf güçsüz gibi yanlış bir değerlendirmeye maruz kalınıyor.
Kızların tercihi daha çok serserilik haylazlık yapan aklı yatakta olan erkekleri tercih ediyorlar. Sonrasında ise erkeklere sitem ediliyor.
Erkekler masum demiyorum evet erkekler hatalı, fakat şu tabloyuda analiz ettim çevremde bolca. Aslında yakışıklı olan işinde gücünde olan kibar empati kuran erkekler geçmişte kızların ona bakmaması sebebiyle, 30 lu yaşlarına geldiğinde bile bu kız bana bakmaz diyip es geçiyor. Hani oysa kız ona bakar bakacak fakat hani erkekte öyle bir düşünce yerleşmişki kafasında direkt eliyor hayalini dahi kurmuyor. Haliyle kafada direkt elediği için erkek, kızlar bu tip erkeklerle tanışma fırsatı olmuyor.
Tabi şöyle durumda var, kızların hatası daha bariz şöyle. Beyefendi erkek denilir mesela bir beyefendi erkek ve serseri erkek yanyana gelse ikiside çıkma teklifi etse işte kız o serseri erkeği seçer. Bu tip saçma durumda var. Yanlış tercihler kötü sonuçlar doğuruyor.
18 Yorumla
Soran9 ayAbi ben secmedim her kadın ayni değil su önyargıları yikalim lütfen bu kadar uzun yazidign içinde teşekkürler
- 9 ay
öncelikle efendilik ile enayiliği karıştırmayın bazı kızlar var evet serseri erkek seviyorlar ama azınlık onun dışında bir erkek nasıl mı olmalı tam böyle haklı olduğu zman psırık gibi kadına gidip özür dilemeyicek çok fazla duygusal olmıycak romantık olucak ama yerinde işi gücü yerinde olucak dediğim dedik olucak kızlar böyle erkek arıyor sız onu serserilik ile karıştırıyorsunuz yanı kısaca kadına hak ettiği gibi davranacak erkek
Soran9 ayYani evet herkes hak ettiği sevgiyi almalı teşekkürler ☺️
- 9 ay
he bide bazı erkekler kendini olduğundan büyük göstermeye çalışırlar fakat işi bilen biri tarafından hemen fark edilip komik duruma düşdüklerinin farkında bile değillerdir en basiti aşiret kavramı benim aşiretim var değler ama aşiretin kendine bile hayrı yoktur böyle erkek çok türedi sosyal medyadan etkilenip pasat falan filan ım var maaşın ne kadar 50 bin ama sanarsın 150 bin kazanıyor gibi konuşuyorlar
Soran9 ayIste kötü bir şey biz güce tapmiyoruz ki iyi yüreği olsa yeterr
Cevap sahibi9 ayGene yanılıyorsun. Senin biçiminde olmaz bu işler. Genele bakılır. Yoksa senin düşünce yapına göre ilerlersek her kafadan ayrı ses çıkıyor. Örneğin biri a görüşü, diğeri b görüşü, diğeri c vs öyle uzar gider liste.
Biz çoğunluğa bakarız. 1 milyon insandan 990 bini onu yapıyor 10 bini yapmıyorsa burada genelleme yapılır. Bariz ezici çoğunluk var sonuçta. Her kadın aynı demek yerine her konuda genel istatistik baz alınır. Dikkat etmedin ama ben erkekleride eleştirdim.- 9 ay
senin yazdığın işi gücü yerinde erkekler illaki evlencek kadın bulurlar hiçbir kadın dayak yemekten keyif aldığını düşünmüyorum sen beyefendi efendi diyorsun ama bu dediğin erkekler genelde asosyal tipler oluyor ikisini karıştırma ağzı laf yapıyorsa zaten işi gücü yerindeyse kız konusu dert etmesine gerek yok bence bir erkeğin. bakire olmayan kadınları zaten işin içine katma muhazakar erkek zaten düzgün kızla evlenmeli
Cevap sahibi9 ay@alisarıdağ Öncelikle işi gücü yerinde olan erkekler 2. el veya geçmişte yemediği halt kalmayan, serseri tiplerle gönül eğlendiren kadınlara zaten bakmaz bunlarla çıkmakta istemez. İşi gücü yerinde erkekler evlenir ama zor evlenir ülkemizde sebebi malum o seviyede kadın az çünkü.
Ağzı laf yapmaya gelelim şimdi. Saçma sapan gereksiz muhabbetler kültür seviyesi vasat muhabbetler mi ağzı laf yapmak oluyor yoksa böyle saçma sapan gereksiz şeyleri konuşmayı anlamsız ve tenezzül dahi etmemek mi ağzı laf yapmamak oluyor?
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Özellikle yeni nesil kızların büyük bir çoğunluğu gördüğüm kadarıyla saçlarının yanlarını kazıtmış taskafalı, dövmeli ve silahlı fotoğraf paylaşan tiplerle birlikte oluyor, kibar bey efendi dediğin adamları erkek olarak bile görmüyorlar.
E doğal olarak da kibar erkekler artık kibar olmayı bırakıyorlar çünkü kibarlık karşılığında yanlız kalıyorlar, adam yerine hatta insan yerine bile konmuyorlar.
Sizler psikopatlara yüz vermeyi keserseniz belki zamanla kibar erkeklerle karşılabilirsiniz, ya da zaten hali hazırda var olan kibar erkeklerin bulunduğu düzgün ortamlarda takılmayı deneyebilirsiniz.
313 Yorumla
Soran9 ayFikrin için teşekkürler ancak kızlar tamamen psikopat erkek secmiyoruz maalseef sadece genel olarak kadınlara seçim suçlaması yapılmaz artık. umarim
- 9 ay
Senin çevreni bilmiyorum ama etrafta çok fazla kibar erkek var, eğer kibar seçiyor olsaydın onların ortamında olurdun, kötü ortamları tercih ediyorsun demek ki kötü erkekler karşına çıkıyor.
Bu arada yaşadığın yer kötü olabilir, o yüzden düzgün erkeklerle karşılaşma ihtimalin pek yoktur o zaman haklısın, ona bir şey diyemem.
Soran9 ayYani neden böyle dediniz ki😔ben odun seçicimiyim böyle baskın olsun kaba Saba olsun da demedim ama yani bir süre sonra ( asla bütün erkekler kötü değil benim denk geldiklerim öyle ) kibarken sonra bir anda baskıcı manipülatif oluyorlar
- 9 ay
Nasıl yani
- 9 ay
Ben bu kızları anlamıyorum
Soran9 ayTamam kardesim salar misin beni özür dilerim ya yeto
- 9 ay
öncelikle efendilik ile enayiliği karıştırmayın bazı kızlar var evet serseri erkek seviyorlar ama azınlık onun dışında bir erkek nasıl mı olmalı tam böyle haklı olduğu zman psırık gibi kadına gidip özür dilemeyicek çok fazla duygusal olmıycak romantık olucak ama yerinde işi gücü yerinde olucak dediğim dedik olucak kızlar böyle erkek arıyor sız onu serserilik ile karıştırıyorsunuz yanı kısaca kadına hak ettiği gibi davranacak erkek
- 9 ay
@Efevemiraderleri baksana mesela efe bir kadınla nasıl tanışılır onu bile bilmiyor sohbet kurmadan konuş benimle tanışabilir miyiz bayan falan filan komik yani
Soran9 ayHayır erkek duygusal olabilir benc güzel bir şey iki tarafta empati yapmış oluyor erkeğinde duygusal olması lazım
Soran9 ayNeden efeyi kotuledin ki şimdi 😔
- 9 ay
efeyi kötüleme olayı hakkında istersen dilekçe yazabilirim sana ama bilmediğin bir şey var :)
- 9 ay
@alisarıdağ yoruldum ve sıkıldım be birader
- 9 ay
Şimdi şu kıza dediklerinin hepsini yaparım ama yok ya. Bütün bu ali cengiz oyunlarından sıkıldım.
Aslında gerçekten var, boşa umut olsun diye söylemiyorum fakat kibar beyefendi insanlar sürekli kendilerini ortamda göstermek ve öyleymiş gibi yani "mış" gibi yapmadıkları için gerçekten beyefendi oldukları için kendi hallerindedirler. Sürekli birisi neyden ve nasıl olduğundan bahsediyorsa zaten onun tam tersine sahiptir. Böyle adamlar da elbette var ama hemen sohbet etmeye atılmadıklarından ben ben çok kibarım diye takılmadıklarından ortalıkta gözükmüyorlar. Yoksa işinde gücünde kültürlü insanlar hala var...
16 Yorumla
Soran9 ayÇok güzel konuştunuzz 💗💗
- 9 ay
Ya teşekkür ederim🥲🩵
Soran9 ayRica ederim💗💗💗💗💗💗💗💗💗💝🫶🏻
Soran9 ayIkinci bir süper cevap seçme var mı sizi seçmek istiyorum😔
- 9 ay
Galiba yoktu fakat güncelleme olduysa bilemicem, ama güzel düşüncen yeterli teşekkür ederim tekrardan💜😍
Soran9 ayRica ederimm bakicamm😗😗💝
9 ayYorumlara baktığında erkekleri görebilirsin. Erkekler böyleler, senin araman gereken beyefendi adamlar. Aradaki fark şu, üreme organı dışa doğru olan herkes erkektir. Efendi ve karakterli olan erkeklere adam denir. Adamlar da kendi reklamını yapmazlar.
43 Yorumla
Soran9 aySen varya adamın dibisin yani Kral adamsin reis Adamsinnnn başka birsey demiyorum al işte erkek gibi erkek ya
- 9 ay
Teşekkürler
Soran9 ayRica ederim reisss
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 aySizin beklentilerinizin size göre olan yaş aralıklarında olanlarına baktığımız zaman sayıları biraz daha az. Ben merkezli yetişme , umursamaz tavırlar , lafta cahilce erkek yapısı ile üstün görünme durumları , yapaylık içinde büyüdükleri içn insana değer verme oranlarındaki düşüş. Esasen önce kendilerine değer vermeliler , kendilerinin birey olduklarının farkında olarak , önce kendilerine saygı duyabilmeliler ki , işte o zaman insana ve özellikle kadına karşı , saygılı , değer veren nezaketli , duyarlı empati yapabilen bireyler olabilsinler. İnce bir çizgidir. İnsanın kendine değer vermesi ile bencil olmasj arasındaki fark.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Olmaz m. Var tabi. Ama haklısın, yontulmamış kalas tipli magandalar hep daha cesur olup ön safları lüzumsuzca işgal ediyorlar ve doğal olarak sen de göremeyebiliyorsun. Öz güvenini kaybetme. Sende sorun yok, sevgini arıyorsun çünkü. Ortam değiştirmeni ve her şeyden önce seçici olmanı öneririm. Mutlu olmanı diliyorum. 😎
23 Yorumla
Soran9 aySen adamsin be işte erkek..
Soran9 ayNe demek yaa
- Aile & Toplum konusunda 623 cevap paylaştı.
9 ayEvet kalmadı..
Çünkü insanlar senin ne söylediğine değil, nasıl söylediğine bakıyor.
Ben o dediğin kibar erkeklerdenim ama sanırım bu yüzden rededilsim şimdiye dek.
Birisi bana telefon ettiğinde, telefona duvar gibi tok bir sesle cevap veriyorum.
Bu bile karşımdaki kişiyi hizaya sokuyor, gereksiz muhabbete girmesini engelliyor. Öteki türlü "'Bizim çocuk" oluyorsun muhabbet " Enseye şaplak döte parmak" şeklinde ilerliyor.
Kurumsal bir yerin çağrı merkezi arayıp
" Görüşmelerimiz kayıt altındadır" dediği anda
" Ben de kaydediyorum" dediğinizde karşındaki kişi bir yutkunup öyle cevap veriyor. (Çoğu zaman da sesi titremeye başlıyor😀)
Yani maalesef insanlar sizi bilerek ya da bilmeyerek deniyor.
Türkiye de kibar olmak maalesef " Zayıflık" ya da " Soğan Erkekliği " zannediliyor.
Sebebi bu.
13 Yorumla
Soran9 aySiz güce tapiyorsunuz erkekler guce tapiyor bizim öyle bir isteigmiz yok zayıf erkekleri zorbalayan da sizsiniz biz sevgimizin karşılığını istedik sadece kötü kadınlarla karşılasip acisini bizden cikariyorsunuz
- 9 ay
Hayır ben öyle biri değilim. Hiçbir astımı da zorbalamadım iş yerinde. Sevgimin karşılığını ben de bulamadım ama o ayrı bir konu. Kimseden de acı felan çıkarmadım.
Benim bir mottom var.
" Hayır, Hayır demektir."
Yani kimse bana " Hayır" dedikten sonra
" Niye beni aramadın?" gibi bir çıkışta bulanmasın. Çocukça oluyor
Soran9 ayBöyle düşünmeniz güzel umarım hak ettiğiniz sevgiyi bulursunuz
9 ayBen artık şaşırmıyorum herhangi bir hareketiyle beni şaşırtabilen bir tane insan evladı yok 😂 kadının biri bunların şirazesini kaydırıyor tamam mı b.. ok gibi üzüyor bunları bunlar da hırsını diğer tüm kadınlardan çıkarmaya çalışıyorlar o yüzden iğrençleşiyorlar. İğrençliklerini umursamamaya çalışıp sol avcunu yalatmakla meşgulüm ben sen de öyle yap hayatım 😄
110 Yorumla
Soran9 ayDivasin sen be Queen ama napalim asik olmayalim mi sonrada iyi erkeklere olan oluyo
- 9 ay
Edepli erkeğin suyu mu çıktı tatlım. Eğlenilecek erkekle evlenme evlenilecek erkekle eğlenme bitti gitti 😎
Soran9 ayVaybee Kralicee💓💓💓💓 var bence edepli erkekde bize denk gelmiyor
- 9 ay
Erkek dediğin terbiyesini bilecek nerede ne konuşacağını bilecek oturmayı kalkmayı bilecek.
P.. iç erkek revaçta olabilir ama öylesiyle de en fazla eğlenirsin ne kazandırabilir ki p.. iç biri sana
Soran9 ayCok haklisin cidden😔😔🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Soran9 aySuper cevap seiccem sizi dhsmfjsndj🥳🥳🥳
- 9 ay
Kendimi bi halt sanacağım dur şimdi 😂😂
Soran9 aydhamfjsks oylesin yaa senin gibiler zor bulunuyo artik kızlar kızları kötülüyo erkek için😔
- 9 ay
Ben cinsiyet ayırmam hakedene hakkettiğini söylerim valla kadının rospiği de var erkeğin p.. içi de var ama herkes dengini buluyor sonunda Allah kimi kiminle sınayacağını bilir
Soran9 ayHaklısın 💓💓💓💓💓💓
Gizli Üye(36-45)9 ayİyi insanlar bu toplumda mesafeli ve ketumdur; barış ve çevrelerini düşünüp analiz etme arzusuyla geri çekilirler. Kaliteli bir adam kendini aslanların yuvasına atmaz; en kötü ihtimalle, uyum sağlamak zorunda olan bir tiyatro sahnesindeki aktör gibi olur, ancak gerçekte kim olduğunu asla dünyaya göstermez. Erkekler arasındaki iyi unsurlar her zaman olayları dikkatlice gözlemler ve başkalarını analiz eder. İyi olmak isterler, ancak toplum onları akıllıca geri çekilmeye veya buna göre hareket etmeye zorlar. Eğer gerçekten iyiliği isteyen bir kadın ve iyi bir insansanız, her şeyden uzak durun ve olanları görmezden gelin. İyi bir adamla tanışmaya mahkumsanız, o sizin yolunuza çıkacaktır, ancak etrafınızdaki kötülüğü görüyorsanız, erişiminizi kapatın ve kendi içinizde huzur içinde yaşayın :)
20 Yorumla
9 ayS lak toplumun ”eril”, ”maskulen” gibi saçma tabirleri yüzünden devreleri yandı erkeklerin; hangi kişilikte olacağına karar veremediler sonunda kendilerini de unuttular.
Neyse, s kimde değiller.21 Yorumla
Soran9 ayDiva konus bizde dinleyeyim ❤️❤️🥹🥹🥹
9 ayBeyefendilere naaptığınıza bi bakın istersen? burada ki f. a. hişe örnekleri bile yeter..
Sadece kendi hayatımdan sana vereceğim örnekler de yeter..
Efendi adamlara naaptınız, ben , serseri moddayken nası sevdiniz, ve köşeye çekildiğimde naaptınız? AYNI KADINA, iki farklı şekilde yaklaştığımda sonuçlar ne oldu, ha, ister misin dinlemek?
3 saat anlatırım en az, tonla argümanım var, birinde bile haklı çıkamazsını,..
boş ver sen efendi adamı, özeline yağıyodur kürek sapları, seç beğen devam et
00 Yorumla
9 ayÇünkü yittik. Vefa, sevgi, anlayış, merhamet gibi güzel duygular mıda değil denilerek köşeye atıldı. Moda hep daha fazlası, en güzeliydi. Bir şey mi istiyorsun al o zaman, sen en mükemmeline layıksın imajı çizildi ve herkesi bu kıyafete uydurdular. Sebebi bu. Efendi erkekler çöp diye yakınan di'li küfürlü eksik tipler de efendilikten, nezaketten soğuttu insanları. Yani bütün çarklar çok güzel döndürüldü
11 Yorumla- 9 ay
Yordular
9 ayVar aslında ama kabuğuna çekildiler çünkü değer görmüyorlar, kadınlarda çekim oluşturmuyorlar. Yapım itibariyle öyleyim daha hiç değerim görülmedi, benim bir arkadaşım da aynı böyleydi hiç sevgilisi olmadı.
12 Yorumla
Soran9 ayAslında öyle değil çünkü baskın erkek biryere kadar gidiyor veya ilk başta kibar görülen erkekler süre geçtikçe çok kaba Saba kıskanç insanlara dönüşüyor kibar erkeklerle daha uzun sürüyor çünkü bizi anlıyorlar duyguları var yani
- 9 ay
Bilmiyorum bana artıkher şey kısmet geliyor☺️
Tam bir manipüle ustası erkekler. Önce kendilerini kibar, beyefendi, centilmen gibi tanıtıp bir süre sonra maskelerini düşürürler. Aslında hiss edersin, ama konduramazsın. Bir de utanmadan özür dilerler, af beklerler. Sanki şerefsizlik yapan bunlar değilmiş gibi. Karşındakinin kalbi kırılır, canı yanar, hiç umurlarında olmaz.
23 Yorumla
Soran9 ayYa aynisi benimkinin aynisi ilk başta çok kibardi simdi canavara donustu resmen ayrildim ama hala karışıyor birde sevginin karsiliginida alamiyorsun
Soran9 ay😔😭😭😭of cansın çok teşekkürler cidden❤️❤️
Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı. Çoğunun derdi uçkuru, mutluluk dedikleri şey anlık bir hevesten ibaret.
32 Yorumla
Soran9 ayAhbe😔😔
9 ayBabayiğit var mi demissin açıklayan, Nedenini şöyle anlatayım sizin yüzünüzden kendimizi kaba baskın yapıyoruz kibar ve iyi olduğumuz zaman ya aldatiliyoruz ya da ezik görülüyoruz kibar olduğumuz zaman erkek misin lan diyorsunuz baskın olup dominant olduğumuzda da ay çok kabasin diyorsunuz aslında mesele bizin kaba olduğumuz mesele sizin ne istediğinizi bilmemeniz kendinizi hiç sorguladiniz mi?
12 Yorumla
Soran9 ayAbart bide odun hödük isteyen kim siz kendinizi kritere sokun anca
- 9 ay
Hayır tabi ki haklısın ama bazı kızlar çok kaba seviyorlar abarttigimin farkındayım ama kibar şiir yazan düzgün erkekler de çok var tabi
- Aile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı.
9 ayÇok var o dediklerinden de ama onlar genelde sosyal medyada her gördükleri kadına mesaj atan, asılan, yavşayan tipler değil. Sesiz sedasız takılıyorlar.
11 Yorumla
Soran9 ayEvet cidden bu cok cok dogruu
9 aybence biraz aileyle birazda insanin kendisinde olan birsey illaki vardir aynı şey kadınlarda da var kimi kadın hanım dır kimisi çığırtkandır nefret ediyorum kaba olan insanlardan
11 Yorumla
Soran9 ayHaklısınız
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
9 ayKibarlık, nezaket nedir? İstediğiniz kibar ve nazik erkek mi yoksa ne yaparsanız yapın sizi onaylayan sizi göklere çıkaracak kişi mi?
Menfaat ve istekleri olan adamlar daha naziktir,
Size küfür eden adamlar daha samimidir bu ayrımı yapamayan insanlar ne yaşarsa layıktır diyorum
15 Yorumla
Soran9 ayKibar istiryoum daha dogrusu sevdigim erkek bı tik duygusuz yani nasıl daha duygusal olur karşılıklı severim onu istiyorum o yuzdn😔😔ama cevaplarda çok kadın dusmani var niye böyle hiç beklemiyorudum ya
- 9 ay
Şakşakçı seviyor ve 3/5 kelime ile insanları sınıflandıran bir kafaya sahip gibisin kusura bakma gördüğümü yazacağım enerjin biraz pasifize edilmiş, düşünceleri çabuk değiştirilebilir bir karaktere sahip gibisin önceliklerini doğru belirlemeyi öğren ve kimseye ettiği 3/5 söze göre değer biçme çok üzerler seni demedi deme
Soran9 ayKnk basbayagi kadinlari sucluyorlar gormedin mi ben mi suclu oldum simdi bayağı diyorlarki kadinlarin seçimi yuzune yani baslicam yeter ya
- 9 ay
Ne demek istediğimi bile anlamamışsın boş ver bak keyfine ne derse desinler Kadın ya da erkek meselesi değil bu yapı meselesi özünde olmayan şeyleri birinden beklersek ne olur biliyor musun?
Beklentilerin asla gerçekleşmez ve sen zamanla ruh hastası olursun ya olduğu gibi sev ya da s. Et gitsin
Soran9 ayNeden beni objelestirdinizki? bir şey deniyorum evet objeyim ruh hastasıyım ne dersem boş zaten
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Söylediklerinize katılmakla birlikte… Ah bir de amacı sadece bel altı olan sığlar var en kültürlü diyeceğin bile öyle yüzeysel olunca insanın kaçası kalıyor aşırı itici..
11 Yorumla
Soran9 ayÇok çok haklısın yani anlatamam keşke halimizden anlasalar Queensin ciddenn💓💓🤭🤭🤭
9 ayÇıkarcı insan iki taraftara arttığı için şu an kibarlık saflıktan başka bir şey değil yalnızca hayatımda ki mühim insanlara karşı kibarımdır gerisine karşı seviyeli ve mesafeli
113 Yorumla
Soran9 ayYani mühim insanlar zaten sevdiğin insan oluyor kendinde soyledin ama erkeklerin bazıları böyle değil işte kaba saba
- 9 ay
Bilmem herkes aynı değil
Soran9 ayBende bazıları yazdimkiii istee 😔😔😔
- 9 ay
Her tür insan var etrafımızda ne yapabiliriz ki sende onlara karşı mesafeli ol
Soran9 ayBen olamıyorum işte😭😭
- 9 ay
Anladım ne diyim hayırlısı
Soran9 ayTsk ya ins sizede iyi bi insan denk gelir
- 9 ay
sen ikili ilişkiler için soruyorsun ben genel ilişkiler zannettim benim konuştuğum hanımefendi gayet kibar bana karşı sağolsun
Soran9 ayAy cok guzell🤭😭😭😭Allah ayrimasin mutluluklar YAAA🥹🥹
- 9 ay
Yok beraber değiliz şu an görüşüyoruz sadece başlangıç ama yinede teşekkürler
Soran9 ayRica ederim yaa INS kavusursunn
- 9 ay
Teşekkürler nasip
Soran9 ayEvet inss
9 ayvictor hugonun meşhur bir sözü vardir
iyi bir kadın iyi erkekle birlikte değildir çünkü kadınlar kötü erkeklere aşık olup efendi erkeklerle dertleşir
Kabul edelim gunumuzde efendi erkeklere pek değer verilmiyor gerçekte efendi erkek ararlar ama icraat tamamiylen faso yani size sıkıcı geliyo
063 Yorumla
Soran9 ayHala kadinlari suclayan bir erkek topluluğuna asla söz gecirilmez ben birsey demiyorum bıktım sizden anneniz kadın değil sanki
- 9 ay
Eski zamanların kadınları ile şimdiki kadınlar bir mi?
- 9 ay
Suçlarım çünkü suçlusunuz yani oyle erkeklere aşık oluyosanız sonuçlar da bu şekilde olur
- 9 ay
Nasılki sen hepsi diyipte bize suç atiyosan bizde size suç atarız
Soran9 aySikintili misin ben size suç mu attım sen en başta kadınları sucladin sizin yuzunuze kadın cinayetleri artiyor normallesiyor kadin istedi mi saniyorsunuz bı anda oluyor o kandiriyor veya baskı yapıyor tehtid ediyor lütfen empati kurun
- 9 ay
Neden etrafta hiç kibar veya empati kuran erkek kalmadı hepsi duygusuz baskın olmaya çalışan manipülatif erkekler bıktım diyen sen degilmisin yazdıklarını da inkar ediyosun hepimizin baskın olmaya çalışan manipatif olmamızı suçluyosun hepimizden bahsettiğin için bu suç atmak değilde nedir siz aslında duygusallığınızı bi kenara bırakıp azcık mantığınızı kullansanız ztn sizi kandırdığını da anlamış olursunuz
Soran9 ayBiz duygusaliz da sen değil misin duygularin yok mu
- 9 ay
Duygularımızı kullandığımızda prenses diye linç yiyoruz ama?
- 9 ay
Ayrıca baskın karakter dediğin duygularını kullanmayı bi kenara atar kadınlar da ztn baskın karakterlerden hoşlandığı için duygularını kullanmazlar
Soran9 ayOnu denk geldiginiz kadınlar söylüyor çoğunluga bakarsan kadınlar hep empati ve sevgisinin karşılığını istiyor aslında sadece kadın değil erkekde ister
- 9 ay
İşte çoğunluğunu bile kapsasan kadınlar oyle erkekleri çekici bulmuyo icraatte yine oyle baskın ve serseri tipten hoşlanıyo bi kere doğa farklılığı
Soran9 ayHayır serseri tipten hoşlanmıyoruz genelleme yapmayı bırakın ona kalırsa erkekelede hizmetçi gibi kadınlardan hoslaniyor böyle bir şey yok suçu kadınlara atmaktan vazgecin
- 9 ay
Hizmetçi? anlamadım tam olarak nasıl hizmetçilerden hoşlaniyormuşuz
Soran9 ayHer dediğini yapan alttan alan sürekli erkeği memnun etmeye çalışan karşılıksız sevgi veren saf kızlardan hoslaniyorsunuz çünkü siz yoneteceginiz insani seviyorsunuz butun erkekler degil asla iyi erkeklerde çok var ama sizin gibi düşünenler boyle
- 9 ay
Öyle bi kadınlardan hoşlandığımızı hangi insanoglundan gordun? bize yamukluk yapmaması ve değer gösterdiğimizde üzmemesi ve ilgi gostermesi yeterli hizmetçi kadından hangi erkeklerden gordun çok merak ediyorum kızlardan umudunu kesip her ay hizmetçiye para verendenmi bahsediyosun? benim maddi durumum bile iyi değil hiçbi kız benle niye olmadı o zmn niye ben sevgisini gosterdiğimde sevgimin karşılığını alamadım niye arkadaş olarak gorduklerini soylediler allah aşkına size soruyorum hanginiz parasız erkeği koşulsuz sevdiniz hanginizin erkeğin sevgisi size yetti? sevgi size tek başınıza yetiyo mu? biz karşılıksız bile sevilmiyoken siz karşılıksız sevilen varlıklarsınız erkekler eğer hizmet eden kadından hoşlanıyosa maddi durumu iyi olan kadına her ay para vermekle uğraşıp da her istediğini yaptiriyodur yoksa obur dediğin şey epey imkansız
- 9 ay
Ama serserilik kavramı öyle erkekler size çiçek getirdiğinde hanginiz mutlu oldunuz size çicek değil ağaç getirse adamın boynundan asıyosunuz
- 9 ay
Pısırık gibi gorunen sessiz sakin hiçbi erkeğin yanında tek bi kız bile gormedim yani bence boşuna zorlama yorumlar yapiyosun madem oyle bişey yok o zmn biz neden efendiliğimizden kaybedipte hiçbi kızın duygularını kazanamiyoruz
Soran9 aySen şimdi bana kızıp genelleme yaptın diyip bütün kadınlara da kendin kızıyorsun biz hiçbir zaman para peşinde falan kosmadik size oyl kizlara denk gelip duruyorsunuz acısını da bizden cikariyorsunuz biz paraya falan bakmiyoruz gunumuz dunyasindada goruyorsun kizlar hep calisma hayatinda kendi parasini kazaniyor sen hiç zengin olup parasıyla erkek çeken bir kız gördün mü ama erkekler öyle değil hep parasını kadınlar üstüne kullanıyorlar umarım hak ettiğin sevgini bulursun da kızları sucmalaktanda vazgeçersin
- 9 ay
Gunumuzde kadınlar çalışmayı evlendikten sonra bırakmaya başlıyolar sana istatistik verebilirim istersen kadınların yüzdesi kaçı çalışıyor erkeklerin yüzdesi kaçı çalışıyo diye hiçbi kadın öyle senin bahsettiğin gibi kimse çalışmıyo çalışanlar da az ayrıca sen kendin gelip genelleme yapıp erkeklere suç atiyosun baskın olmamızı suçluyosun bende bunun sebebini gerekçelerle açıklıyorum işte
- 9 ay
Kadınlar bırak çalışmayı çalışmayı zorlamamız bile haram oldu hangi kadınlar çalışıyo onlar kendi inisiyatifine kalarak çalışıyolar mecbur değil kadın erkek geçimini yapıyo diye boşayabiliyorken hiç erkek kadın para kazanmayıp evini gecindirmiyo diye boşayabilirmi
- 9 ay
Geçimini yapamiyo diye boşayabiliyoken*
- 9 ay
İşte erkek parasını kadınlar üstüne kullaniyolarsa sevdiğinden değil kullanmak istediği içindir yoksa saf duygularla sizin bize aşık olma ihtimaliniz yok yani ben sinirimi sizden çıkarmamın sebebi sizin gelip surekli efendi erkek kalmadı efendi erkek kalmadı falan dediginiz icin sitemim sizin gibi boyle erkekleri sikayet edenlere
Soran9 ay"kendi inisiyatifi" aynen kocası terk edip gitmiş cocuklaina tek başına bakmaya çalışan hemde toplumun evlen baskısına rağmen çalışan kadınlar ve aynı şekilde erkeğe köle olmamak için çalışan kadınlar hala kendi seçimi demekten vazgecin kötü kadınlar haksız yere erkeği boşayip istediği kadar nafaka alınca sorun yok ama asıl nafaka alması gereken hak eden erkek için saçını süpürge ettikten sonra bı anda terkedilen kadının suçu var öyle mi doğum ne demek bilir misiniz doğum sancısı o hamilelik sürecinde bile sırf kadın olduğu için ne kadar baskı altında kalmış kadınlar vad
- 9 ay
Yasalar ve kanunlar erkeği çalışmaya mecbur bırakıyo kadın isterse çalışır isterse çalışmaz fakat erkek ailesini yuvasını kurtarması için saatlerce hatta gunlerce mesai yapıp o bütün harcamaları erkek yapıyo intihar eden erkek oran sayısı %80 iken sizin intihar oran sayınız %20 hangi baskıdan bahsediyosun al bak kadınların yüzde kaçı çalışıyo kaçı çalışmıyo bi bak bakalım https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?
Nafaka konusuna gelince erkeklere düzenlenmiş süresiz nafaka ödeme zorunluluğu var kadın evlenene kadar ama kadın erkek evlenene kadar her hafta kocanın çamaşırını bulaşığını yıka diyo mu? ya da ona para ode diyo mu hayır siz 18 yaşında bile yetim maaşı alan insanlar olarak erkekler bu hakka sahip değil 18 yaşından sonra kendi sorumluluğu ustlensin diye bi kanun var ama siz afiyetle yiyosunuz evlenene kadar evlendikten sonra da yetim maaş tekrar bağlaniyo bu tarz baskıyı biz sizden daha fazla yaşıyoken bana gelip kadınlar daha fazla baskıda diyemezsin - 9 ay
Ayrıca sizin bizden bile fazla haklarınız var onlari da sayarım bence boşuna laf dalaşına girme benle
- 9 ay
Ben nafakanın bağlanmasına karşıyım çünkü bi bağın yok artık onunla ne diye insan nafaka vermek zorunda
Soran9 ayErkekler yine kendini çalışıp kurtarabilir ama biz öyle yapamayız çalışmak istesek siz kadinadiniz kocana itaat et ve başarısız olsak tek şans evlendirilmek çocuk sahibi edinmek ve kayinvalidenin baskisida var ekstra kocanın camasirlani yıka yorul cocuk bak itaat et yeterki erkekten yükselme çalışma para kazanma dimi afedersin ama erkek tecavüz edip gitse yine kadın suçlu oluyor peeki intihar eden sadece erkek diyorsunuz intihar etmeden canice katledilen kadın sayısı ne kadar baktın mı hiç? Ben burada erkekler dertsiz tasasız demiyorum boşluğa düşüyorlar veya toplum baskısı yüzüne hep yük yüklenen erkeklerde çok var ama kimse erkekleri suclamiyor bosanip bekar kadınla evlenen erkek görürsün ama bosanip bekar erkekle evlenen kadin hic yok hep cocuklu adamlarla evleniyolar demem şu ki kadınların hakları her zaman azdı her zaman biz suçluyuz her zaman hemde
- 9 ay
Suçlamadığını nerden çıkarıyosun erkek bırak evi gecindirme mecburiyetini erkek ağlasa bile gucsuz ezik kadınsı diye laf yiyo ben cinayetten bahsetmiyorum intihar oranından bahsediyorum bu bir ikincisi ise ben ztn kanunların bize verdiği şeylere razı değilim çünkü erkeklere verilen fazla misyonlar var sizin yok siz evli kaldığınız zmn kocanıza bakma mecburiyetinde değilsiniz ama o size bakmak her turlu ihtiyacınızı karşılamak zorunda itaat konusu da şöyle oluyo erkeğin her şeye mecburiyeti olmuş sonucunda kadının da onun itaatini sorgusuz sualsiz gerçekleştirmesi gerekir çünkü evin giderini tek başına karşılayan senin ihtiyacını karşılayan kişi kocan bunu da pay biç erkek iş yerinde o kadar mutlu mesut çalışıp parasını zarzor kazanıyo neden çünkü isini dogru yapamazsa patronu onu hicbi işe yaramayan bi hantal olarak düşüneceği için kovulmaktan korkuyo hadi patron da olsa dahi diyelim adam zengin biri iflas ettiğinde eskisi gibi yuksek miktarda para kazanamayacağı için karısını yuvasının
- 9 ay
Karısının yuvasının giderlerini karşılamakta zorlanacağını düşüneceği için ya boşar ya da çalışmak zorunda kalır
- 9 ay
Ama normalde yasalar hiçbi şekilde kadını çalıştırmaya mecbur bırakmıyo sadece ortak koşullarda kocanıza destekte bulunun diye tavsiye veriyo
- 9 ay
Ama zorunda mısın tabiki değilsin
Soran9 ayHaklısın abim ne dersen haklısın ben ne diyim ne kadar konuşsam boş zaten
Soran9 ayÖyle mecbur ediyor evet erkek baskın güçlü çalışacak aglamayacak ben asla desteklemiyorum bunları tamtersi ama yok yani suçlu biz oluyoruz
Soran9 ayBen nerde hangi yorumda yazmışım abim erkek aglamicak baskın olacak falan diye tamtersi bu tabuları yikarsak zaten duzeliriz
- 9 ay
Senin hemcinslerin ve toplumsal normlar
- 9 ay
Ayrıca sen dedin demiyorum ztn sen istisna olabilirsin sen sadece bizi genelleyip hepsi böyle dediğin için seni kattım
- 9 ay
Ama genel yaşantımız bu şekilde oluyo evet kırmamız lzm bende bundan yanayım ama kimse duzelmiyo ya da duzeltmekle ugraşmıyo
Soran9 ayINS duzeliriz kadin ve erkek olarak
- 9 ay
Yani bana kimse demesin kadınlar magdur şöyle böyle diye bizim baskı sizden epey fazla bunu kırmak kimsenin elinde olan bişey değil en fazla ya körfez bölgelerine ya da avrupaya yerlesmek olur cunku ulkemizdeki sorunlar gittikçe daha da kotuleşiyo yani kadın çalışsa bile yorgun argın olup gucu tukendiginde ben artık birakiyorum ekonomik yuk sende bundan sonra evin giderlerini sen karşılayacaksın dediğinde erkek tek başına belki ustlenemedigini varsayalım kadın hiçbi halta yaramayan birisi olduğunu düşünüp boşanmak isteyecektir böyle bi hakka sahip olması halindede süresiz nafaka bağlanıyo o nafakayı yine kim ôdemek zorunda? ben intihar olaylarını açıkladım sana buda bizim baskıda olduğumuzun kanıtı evet duzeltilmesi gerekiyo ama sence kimse duzeltmekle ugraşacak kapasite ya da gucu var mı? toplumsal normlar erkekten herşeyi bekliyo çıkma teklifini erkek yapacak evlenebilmesi için çalışacak karısına çocuğuna bakacak mehir verecek altın alacak bilezik alacak beyaz eşya koltuk takımı alacak onu alacak bunu alacak diyen bi toplumsal normlar yuzunden erkekleri koleleştirdi kadın çalışsa dahi harcamayı erkek yapacak kadın yaparsa eril enerjisi yukselir gibi saçma sapan algılar yuzunden biz kendimizi enayi gibi hissediyoruz kusura bakmayın ama kadınlar mağdur falan değil taciz tecavuzden dolayı oldurulen kadınlardan bahsediyosun onlar sadece cinayet sebepleri ona bakarsan haberlerde surekli gasp yapmak için adamı 5 kurşunla dizen adamın haberini yapan bazı haber kanalları var onlar da cinayet sebeplerini veriyolar ondan sonra 10 12 yil hapis cezasini yiyip saliniyolar biz de magduruz ama sizden fazla
- 9 ay
Valla pek umudum kalmadı çünkü kimse kendini duzeltmekle ne uğraşiyo nede caba gosteriyo ben gercekten duzelmesinden yanayim ama kimse ugraşmıyo sadece hayal ediyoruz duzelmesi için
- 9 ay
Neyse
Soran9 ayValla sunu diyim erkekler mağdur tamam erkekler mağdur ama dediğiniz adalet kadınlar içinde yok cinsiyetten sonra bırak 10 yılı aylar sonra serbest bırakıyorlar haklısınız ama bu kadar erkekler mağdur demeniz yanlış erkek çocuk doğuruyor mu erkek terk edilip gidildiğinde hemde yeni doğan çocuğu ile annesi ve babası kapisini yüzüne kapattığinda kadının yine yaşaması lazım ne olursa olsun çünkü çocuğu var kucağında ve intihar olayına gelince bende atlattım ama maalseef kimse beni ciddiye almadı yanı diyecegininiz kadında ciddiye almıyor yeri gelince kadınlığını kullanan kadınlar yüzüne asıl hak eden kadınlar suçlanıyor ve yine kadın hakları çok kötü vaziyette bir şirkete girdigmizde patron sarkintilik yapiyor ama işsizlikten veya aç kalmamak için çalışıyoruz bir olay oluyor ilk kadının namusuna laf gidiyor
- 9 ay
tamam da sizde bi kere erkeklerin faydalanmadığı haklara sahipsiniz mesela sana şöyle bi ornekler verim bi erkek için hayatın yuku sadece aile ve toplum beklentileriyle DEĞİLDİR yasaların da dayattıklarıyla ağırlaşmasından yana kadın evlendiginde çalışmama hakkına sahip oluyo ve evlendikten sonra işten ayrıldığında kıdem tazminatını alıp rahatlıkla çıkabiliyor erkegin böyle bir hakkı var mı ? YOK aynı şartlarda çalışmasına rağmen böyle bi kolayliga erişemiyo hicbi erkek kadinlari ortalama yasam suresi erkeklere gore bes yildan daha uzun olmasına ragmen kadinlar erkeklerden beş yil once emekli olabiliyo düşünsene sen yaşıtın kadınla aynı anda ise başlıyosun aynı primleri oduyosun sonuçta aynı isi beraber yapıyosunuz o senden beş yil once emekli oluyo prim ödemeyi bırakip maas almaya başlıyo o maas nereden geliyo senin ödediğin primlerden geliyo sen ise bes yil daha çalişiyosun sonunda sen de emekli oluyosun ama ortalama olarak sen kadınlardan daha erken ölüyosun ve onlar senin biriktirdiğin kaynaktan daha uzun sure maas almaya devam ediyo bu ne demek biliyor musun? çalışan her erkeğin bi yıllık emeğinin karşılığı hiç tanımadığı kadınlara aktarılıyo bi diğer hakkınız da evlilikte kadın isterse çalışmıyo ev işlerine bakıyo sonra boşanma geliyo o güne kadar senin erkek olarak ondan aldığın katkı sona eriyo ama sen nafaka adi altinda bize haksizlikla odemeye mecbur birakan parasal katki yapmaya devam etmek zorunda kaliyoruz kadın bizden fakir olduğu sürece bu hakki alabiliyo hatta evlenmedigi surece hayat boyu alabiliyo yani erkek evlilik boyunca aldigi katkıdan mahrum kalıyo ama karsı tarafın hayatını finanse etmeye devam ediyo sence magdur bizim ustumuzde fazla değil mi?
- 9 ay
Birde askerlik meselesi var hani dedin ya erkekler çocuk doğuruyo mu diye kadınlar askere gidiyo mu? hayır erkekler için askerlik hala zorunlu kadınlarin böyle bir yukumlulugu asla yok erkekler yillarca karin tokluguna cezaevi benzeri bir ortamda çalışıp canlarını ortaya koyarken kadınlarin boyle bi sorumlulugu var mı ? YOK ustelik erkekler icin zorunlu olan bu şey kadınlar icin maaslı bi meslek secenegi olabiliyo yani erkek için yükümlülük kadin icin avantaj oluyo şiddet meselesindede siz baya avantajlisiniz benzer bi adaletsizlik olduğunu bi kadın erkeğe şiddet uyguladığında bunu onun kanıtlamasi gerekiyo ama erkegin kadina şiddet uyguladigini iddia etmesi icin kadinin beyani yeterli oluyo bu beyanla birlikte pek çok yaptirimla karşılaşabiliyosun ztn kadın sadece kanunların kendisine verdigi gücü kullanarak erkegi evinden ettirebiliyo erkek kira odedigi ya da taksitini yatirdigi evden tek basina kendi beyanıiyla erkegi cikarabiliyo cevrendede bunun orneklerini görmek mümkün kadın hiçbi risk almadan sadece devletin sağladığı imkanları kullanarak kocasını köşeye sıkıştırabiliyo ve bunu yasal yollardan yapabiliyo yani tum bunlari yan yana koydgunda görülüyoki erkek olmak sadece toplumun beklentileri yüzünden degil yasalar yuzundende agir bi bedel taşımak demek iste bu yüzden erkeklerin intihar oranlarının kadınların dört katı olmasına şaşırmamak lazim cünkü hem toplum hemde devlet erkegin sırtına yük yükledikçe erkeklerin omuzları bu yükün altında eziliyo o yuzden kadinlar her halukarda rahatlar bizden
Soran9 ayTamam knk haklısın massalah emegine saglik ne diyim erkek cilekar evet aynen dogur büyüt sana dusman kesilsin ya
Soran9 ayBak ben dedigim gibi hiçbir erkeği kötülemedom sadece kadınlara laf atanlara cevap verdim kötü erkek te olur kadın da ama böyle kadınlara yapılanları görmüyorlar tamam mı yani bak benim hemcimsim derim kız derim onlar bile savunmuyor o yüzden böyle ben erkekler çile çekmiyor demiyorum ki ama yani erkekler erkekleri savunuyor ama iş kadına gelince düşman kesiliyorlar sen rahatsin bilemmne nerem rahat acaba zorla evlendirilmekten tut istediğin mesleği yapamamk ayrımcılığa uğramak bunların neresi artı acaba
Soran9 ayVe şu incel buyuyup duruyor sebepsiz yere kadınlara düşman kesilenler kadını sürekli günahkar şımarık bir varlık gibi görenler hatalı görenler bir hayli artmış vaziyette
- 9 ay
Ona bakarsan senin hemcinslerinde kendini koruyo erkegin baskisini savunmuyo yapılan zulme sesini çıkarmiyolar o nolacak? bide zorlan evlendirilme mevzusu artık 2019 tarihinde kalkmış durumda artık bugünün türkiyesinde kadınların evlilik kararları büyük olcude kendi iradelerine dayanıyo artık kimseyi zorla evlendirmek kolay değil bi kadın kiminle hayatını birleştirecegi kisiyle kendi secimleriyle karar veriyo eğer yanlış bi tercih yapıyosa bu daha çok kendi iradesinin sonucudur yoksa zorlama morlama falan yoktur eğer bir kişi baskı tehdit veya korkutma altinda evlenmeye zorlanmışsa şayet bu evlilik iptal edilebilir türk medeni kanunu 151. maddesinde yazar 151. maddesinde kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı sağlığı veya namus ve onuruna yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş evlenmenin iptalini dava edebilir denmektedir yani siz zorlan evlendirilseniz bile bundan şikayetci olabilirsiniz
Soran9 ayZorlama var ve adalet yok söylesekte çevresi çok olan erkek tarafı zaten kendini haklı ilan eder hele annen baban senin yanında değilse ve şu incel olayı dediğim gibi kadınlarla sağlıklı iletişim kurmayı engelliyor hep günahkâr suçlu kadınlar oluyor
- 9 ay
Dedigim gibi eger şikayetçi olursanız ceza veriliyo ztn
- 9 ay
Ama bugünün turkiyesinde oyle zorlama morlama yok hala olsa bile cezası epey büyüktür
- 9 ay
Yani annen baban olmasa bile ses kaydını alıp savcılığa versen ztn o kanıt olduğu vakit yırtıyosun
Soran9 ayŞikayetçi olsakda mahkemede kendini haklı çıkarıyorlar adalet yok aynı şey bir kavgada mesela adamlar kavga ediyor iki adam kimin çevresi çoksa o tazminat alıyor gibi eski şeyler aynı sadece su altından yürütülüyor
- 9 ay
Son yazdığımı okdunmu?
Soran9 ayNeyse sağol uzun konuştuk bayağı teşekürler
Soran9 ayUmarım her iki tarafta eşit olur
- 9 ay
Ne demek umarım hayatında sevdigin birini bulur evlenir yuva kurarsın ☺️☺️
Soran9 aySende teşekkür ederim seni kıracak bir şey yazdiysam özür dilerim soruyu böyle sormamalıydım bazı erkekler olarak yazsaydım ortalık karışmazdı.
- 9 ay
Yok kiracak bisey yazmadın sorun yok evet bazıları deseydin bu tartışmayı yaşamayacaktık ama sorun değil yinede ☺️ bende özür dilerim kıracak soz soylemissem
Soran9 ayHayır sorun değil ben sizinle değil genel olarak bayağı linç geldi erkeklerden bazı erkekler olarak sorsaydim sorun olmazdı, teşekkürler☺️
- 9 ay
Sorun yok o zaman :) iyi akşamlar
Soran9 aySağolun İyi akşamlar
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çok genelleme yapmışsın bence
Düzgün davranan olsa ona da pısırık, yavaş filan deniyor
Beğendiğini bulana kadar dene derim
12 Yorumla
Soran9 ayÇoğu kız pisirik demiyor denk geliriz umarım
Bence sana denk gelmemiş bende tam tersini diyorum kibarlıktan konuşmaktan empati yapmaktan anlayan kadınlar neden kalmadı diye
19 Yorumla
Soran9 ayAhbe 😔
- 9 ay
Anlıyorum da noldu? 20 yaşındayım hala bir dal gül bile alınmadı, çok görüldü... O kadar özeniyorum ki sokakta ellerinde çiçeklerle yürüyen kızlar görünce... Mevzu çiçek değildi mevzu özenilmekti. Çevremde kızlara bakıyorum gezmediği tozmadığı erkek kalmamış dünya neredeyse ayaklarının altına serilecek. Kapalı değilim ama açık giyinmeyi sevmem. Normal arkadaşım olan çocuklarla yani muhabbetim bile belli bir seviyede. 3 kişiyle şuana kadar sadece bir kahve içip kalkmışlığım vardır, ne kendimi öyle çok ellettim ne başka bir şey yaptım, öpüşmedim bile. Ama genele bakılınca erkekler bunları anlamıyor. Böyle kızlar anca evlilik zamanı aranır. Erkekler çoğunlukla gezmelik tozmalık olarak kızları kullanırlar. Hiçbiriniz yanınızda bizim gibi kızları pek bulundurmak, tutmak bile istemezsiniz acı ama gerçek :) Biz değer göremeyeceğiz buna inanmaya başladım.
- 9 ay
@smaa1616 Sende yanlış kişilere denk gelmişsin o yüzden bu düşüncelerdesin aynı zamanda bunları yaşamışsın şansın yaver gitmemiş bu anlamda senin adına üzgünüm fakat olumlu yönünden bakarsan 3 kişiyle olan eksikleri yaşadın gördün tecrübe ettin bunlardan ders çıkarırsan daha sağlam adımlarla ileriye bakarsın
Soran9 ay@sma1616 bunları söylediğim için ve kadın cinayetleri hakkında konuştuğum için okadar linç yedimki anlatamam kimse kadınlara yapılanı konuşmuyor ki işte herkes erkek tarafında
Soran9 ayYok size bir sözüm yok asla sadece yani cevapların çoğunluğu öyle sorguya bazı erkekler yazmaliydim o yüzden herhalde kusura bakmayın
- 9 ay
@Melih5441 nazik birine benziyorsunn, umarım sende gönlüne göre en hayırlı kişiyi bulursun aşk anlamındaa
9 ayBu tamamen arz-talep meselesi. Kadınların önemli bir kısmı serseri tipleri, kendisine kötü davranan, aşağılayan, küfür eden, şiddet uygulayan ve alkol-madde batağında olan tipleri çekici buldukça, kibar ve beyefendi erkekler ya kenara çekildi ya da bu düzene uyum sağlamak zorunda kaldı. Sonra da 'nerede kaldı beyefendi erkekler?' diye soruluyor. Talep neyse, piyasa onu üretir. Asıl gerçek şu Kibar erkekler hâlâ var ama çoğu artık kendini göstermiyor; çünkü değer görmedikleri bir ortamda beyefendi kalmanın bir anlamı kalmadı. Beyefendiler kaybolmadı; sadece onlara değer veren gözler kapandı.
14 Yorumla- 9 ay
Konuyu tamamen tersyüz edip suçlamayı başka bir yöne kaydırmak mı savunman?
Kimse bir anda canavara dönüşmez; karakter bir günde değişmez. Başta kırmızı bayrakları görmezden gelip sonra 'bizi kandırdılar' demek sadece sorumluluğu başkasına atmaktır. Yanlış tercihleri tüm erkeklere fatura etmek çözüm değil, sadece bahanedir. Kadın cinayetleri gibi vahim konuları da bu tartışmaya kalkan yapmak meseleyi sulandırmaktan başka bir şey değil.
Biz sadece sevgi ve empati istiyoruz" diyorsun ama ortada sevgi ve empatiden önce, yanlış kişilere yönelim gerçeği var HATIRLATAYIM!
Soran9 ayTersyüz falan yapmıyorum benimde kırmızı bayraklarım var ama maalesef erkek tarafından hiç sayılıyor ben değer görmezken aşağılanirken nasıl onların "bayraklarını" dusuneyim acaba? Hem kadın dediğiniz varlık erkekten güçlü değil maalesef ağzımızı açsak fikirlenirimiz söylesek şiddete magruz kalıyoruz veya sırf organlarımız yüzünden ayristiriliyoruz bunda herhangi suçlayarak bir konuşma yapmadım fark ettiysen hiçbir erkeği suclamadim sorumda sadece neden böyle davranıliyor elinize ne geçiyor Sevgi verdiğimizde neden değer görmüyoruz
Soran9 ayEğer korkak olsaydım eminim 30 tane erkeğin korkakca cevaplarına cevap vermekten kacinirdim
- 9 ay
Klavye delikanlılığı yaparsın sen anca korkak. Karşıma çıksan korkudan ağlayacak tip bunu demesin bana
Kadınlar sevmiyor şair ruhlu adam, kibar adam, sonunda ya öldürenlere ya da kullanıp bırakanlara bakiyor
13 Yorumla
Soran9 ayHayire ya seviyoruz siz hep yanlisina denk geliyorsunuz veya öyle düşünüyorsunuz😭😭😭
Soran9 ayYa bı defol sizin yuzunuze cinayetler artıyor anca kadınları suclayin
Asla kaba ve baskın biri olmadım tam tersine sevgilimin her istediğini yapmaya çalışırım, ona taparım itaat ederim ama hep kaybediyorum.
110 Yorumla
Soran9 ayYokya itaat falanda etme yuh yani iki cinsiyette itaat falan etmesin sadece sevgimizi eşit gosterelim empati kuralım yani ins senin sevgilinde düzelir 😔 değer verir
Soran9 ayAdamsın❤️
Soran9 ayRica ederimmm
Soran9 ayOha güzel kardeşim misin
Soran9 ayIyi misin
Soran9 aySakat misiniz yeter ya biktik sizin fantazileriniz den
9 ayKibar efendi erkek, erkekten görülmediği "baskın" erkeklerin "on numara adam" gözüyle bakıldığı bir toplumda tabii bulamazsın. Elbette varlar, benim çalıştığım yerde bile 2 kişi var, görsen 10 numara adam ama ikiside toplum tarafından laf yediği için pek insanla muhattap olmuyorlar.
00 Yorumla
9 ayBu olaya bilimsel bakarsak bunun ana nedeni sizsiniz. Çok düşünmeyen erkekler, siz ne derseniz ona bağlı olarak kendini değiştirir. Çünkü doğal olarak amacı malum aktivite, , siz kızlar onlara "prensesiniz" ya da "işte mini etek giymeye izin veren erkek şöyledir" diye ayırırsanız, bir noktada o da der ki "Ben demek ki keko olursam bunlarla yatarım," kafasına giriyor. Aynı şey spor salonundaki erkek için de geçerli. Tabi bide bizim gibi azınlıkta var bunların tam tersi olan ama asla birini bulamayan...
00 Yorumla
9 ayAslında kibar eli ayağı düzgün işinde olan var ama onlarda çekingen olduğu için ortamda yoklar. Aslında erkeklere sorsanız tüm kızlar aynı ya da kızlara sorsanız tüm erkekler aynı derler. Ama genelleme tamamen yanlış. Düzgün insanlar hala var. Ama onlarıda herkes gibi gördükleri için olmuyor.
30 Yorumla
9 aybu devirde ilişki falan zor yani bu yüzden bence
11 Yorumla
Soran9 ayBencede fjsmfjsk
Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı. Küfür gibi cevaplarım laflarım vardır küfre gerek kalmayan.. şükür her anlamda farklıyım.. ego degıl sadece felsefem boyle.. beyfendılıkten de ödün vermem.. sohbet edilince anlar zaten karşımdaki insan..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
9 ayÇoğu hemcinslerim kendilerinde güç ve kontrol olsun istiyor. Bir de ataerkil düşünceye sahip olanlar da hâlâ var.
11 Yorumla
Soran9 ayEvet haklısınız 😔
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
9 ayBen varım ama hiç kimsem yok yıllardır insan görmedim
12 Yorumla
Soran9 ayINS sevdiğini bulursun öyle deme ya😔😔
- 9 ay
Amin inşallah
Kibarligi prenseslikle karistirdiklari icin etraf prensesle doldu
11 Yorumla
Soran9 ayHelal kiz
9 ayKibar beyefendi erkekler arkadaştan öte geçemiyor kadınlar için, sanırım o yüzden
14 Yorumla
Soran9 ayOyle değil ama😭
- 9 ay
“Kadınlar kötü erkeklere aşık olup iyi erkeklerle dertleşirler”
Soran9 ayHayir suss oyle bisi yok ssss
Soran9 ayBen kotu erkek istemiyorum
Aile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı. Fazla kibar olunca bu sefer ezik muamelesi gösteriyorlar ya o yüzden
113 Yorumla
Soran9 ayÖyle degil siz öyle kadınlara denk geliyorsunuz işte karşımdaki kişi beni anliyorsa neden ezik diyeyim ben ezigimdir alakasi yook
Soran9 ayBiraz öyle bı anlayış var özellikte Türkiyede mağara adamı kizi kapar falan hödük olucaksin yüz vermiyecdksin falan sonra ise karsimiza mutsuz bı aile tablosu cikiyor mutsuz çocuklar oliyor😔😔
Soran9 aySizin dusunce yapiniz yuzune hep antidepresanlar arttı yeminle cocuklar mutsuz baba mutsuz anne mutsux
Soran9 aydhsnfjsmfjsmfjks hayirr sucuneyok
Soran9 aydbsmfnwmdwidnx sinielendim diger cevaplara ondan Fvsnfbsmdj özür 😔😔😔
Soran9 ayxnandnadnsk cansinn🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Soran9 ay💓💓
Gizli Üye(18-24)9 ayBen sana açıklayayım. İlgi veriyoruz çok sıkıyorsun. Vermiyoruz sen beni sevmiyorsun gibi sorular.. Üzülüyoruz üzülen erkek mi olur vs. Çok açık giyinme diyoruz babam bana karışmıyor. Şu hareketine alındık prenses misin? Ya da ilişkide kadının beklentisi (herkes için değil çoğunluk için) Maddi sınırları zorlayan yüksek beklentiler. Bekaretini kaybetmemiş olsun istiyoruz sana ne benim geçmişimden.. kadında geçmişe erkekte geleceğe bakılır. Kadınlar maddiyata bakarken statüye bakarken sorun yok biz bekarete bakarken sorun var. Biz kadınlardan ne istiyorsak hep bir trip yiyoruz nir laf bir bahane. Ama kadınların isteklerini yapmayınca bencil oluyoruz. Biz de saldık. Bekaretini kaybetmeyen kadın sayısı da az olunca biz de kadınla sadece kendi ihtiyaçlarımızı gidermek için görüşüp duygusal bağ kurmak istemiyoruz
030 Yorumla
Soran9 ayKadında geçmiş erkekte gelecek mi ohooo işimiz zor bence bu algı ile.
Cevap sahibi9 ayBir kadın maddi güç statü istemeye hakkı var da erkekte erkeğin bekardt istemeye hakkı yok mu?
Soran9 ayMaddi güç isteğimizi kim söyledi?
Cevap sahibi9 ayBen bunu senin özelinde değil genelde söylüyorum ayrıca kadınların maddi güç istemediğini var sayalım biz yine evleneceğimiz kadında bekaret isteriz
Soran9 ayBizde istiyoruz o zaman
Cevap sahibi9 ayBuna da şöyle örnek verelim telefon almaya gittin orada bi kapalı kutu bir de teşhir ürün var. O teşhir ürünün içine oyun yüklemediler uygulama inmedi zarar verilmedi sadece orada sergilendi ve insanlar dokundu. Ama sen ben biz kapalı kutu telefon almak isteriz biz de bakire kadın isteriz
- 9 ay
erkekte de geçmişe bakılır yol geçen hanı erkeği biz napalım ikinci el almam
Cevap sahibi9 aySiz de isteyin istemeyin diyen yok ki herkesin kendi kararı sadece kadınların çoğu bekaretini kaybettiği için erkekler de bekaretini kaybetmiş çoğu kadınla evlenmediği için bekaretini kaybeden kadınlarla daha çok cinsel ilişki yaşayıp saldıkları için çatışmalar ortaya çıkıyor
Soran9 ayAynenn oyleeee arkandayim kizzzz
Cevap sahibi9 ayE öyle zaten arkadaşlar evleneceğiniz erkeğin de bi zahmet heçmişinde bir sürü karı kız olmasın
Cevap sahibi9 ayAma şöyle bir gerçek de var erkeğin cinsel ilişki yaşadığı anlaşılmazken kadının anlaşılıyor.
- 9 ay
değil bir sürü tek bir tane varsa anca eğlenmelik olur evlenmelik değil
- 9 ay
erkeğinde anlaşılıyor merak etme
Cevap sahibi9 ayŞunu unutmayın 🎲 ı olmayan genellikle kullanılıp atılır.
Cevap sahibi9 ayErkeğin de adam olmayanı kullanılır atılır
Soran9 aySeninde jelatinin var o zaman olmayan pisliktir
- 9 ay
karı kızla takılanda anca eğlenmelik olur zar takıntısı olanda değil sevgili arkadaş bile olunmaz o yüzden sıkıntı yok
Cevap sahibi9 ayAma başkasına veren kadını genellikle kullanıp atarlar. Ciddi ilişkiniz varsa adam da bunu öğrenirse anlayışlı rolü yapar sonra bi de o sizi kullanır gider başkasıyla evlenir TR de örneği çok
Soran9 ayBu arada zar bakirelik için değil kadın hijyeni için var 2025 te bile bunu bakirelik sanan mağara adamıdır cahildir
Soran9 ayErkeklerde veriyor
- 9 ay
o mantıkla erkekte kullanılmış oluyor
- 9 ay
ayrıca olmayan kadında bulamazsınız artık
Soran9 ayKess
Soran9 ayTecrübe akiyorr
- 9 ay
onu ben yapıyorum erkekler cinsel olarak kullanmak için var başka halts yaramazsınız
Soran9 ayNamussuz oldugumuzu kim soyledi bizim aklmiza ilk cinsellik gelmiyor sadece senin gibi
- 9 ay
hem maddi hem manevi olarak
Soran9 ayAynen oyle
Cevap sahibi9 ay@2Yüzlüİnsanlar özür dilerim efendim ben size itaat etmek için varım
Soran9 ayOff koni kapanmis gelip körükleme yeter işte oyle erkek duygusuz olsun ağlamasın bilmemne yok erkek köle olsun diyen yok sadece empati kurun yeter
Burada biraz psikoloji bilgisi olan bir arkadaş olarak söyleyebilirimki kızlar nerdeyse her fırsat bulduğunda erkekleri kullanmaya yönelik bir yapısı vardır bunean kaynaklıda * erkek tarzı daha baskın gelir ve hakimiyeti ele alır, efendi erkek dediğimiz ise ya bir köşede bir kıza yalakalık yapıyordur ya da kızların kendini niye sevmediğini düşünerek köşesinde umutsuz bir şekilde oturuyordur, kısaca işin raconu birazda baskınlığı hissettirmek ve yoksun bırakmak kızların çoğunda bu teknik çalıştığı için kendini bilen bir erkek bulman zor illa ki istemediğin bir sonucu olucak
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayKızlar davar seviyor maalesef. Hic inkar etmeyin bu net bisey. Kibar olanlari gormezden geliyorsunuz. Tabiki ayni ortamda 2 sene kalinca anliyorsunuz degerlerini ona lafim yok ama bi tarafta 5 dk da asik oldugunuz bi davar varken 2 sene sonra anlayacaginiz asik olacaginiz birinin hic sansi olmuyor
03 Yorumla
Soran9 ayAynen oldurulmeyi katledilmeyi biz istiyoruz olsekde suclu bi oluyoruz değil mi kötu kadınların acılarını iyi kadınlardan çıkarmaya devam ki böyle öldürülen kadın sayısı artsın dişi bir varlıktan doğduğunuzu bile unutmussunuz siz
Cevap sahibi9 aySenik psikolojin bozulmus😊 benim gibi birine ihtiyacin var. Umarim denk gelirsin benim gibi birine de keyfin yerine gelir
Soran9 ayAhbe abim bizi uzenler dusunsun cevaplari goruyorsun kadın düşmanlığı akıyor
Ben kibar olduğumu iddia etmiyorum ama edep adaba dikkat ederim ve 10 senedir her şeyden uzağım. Bu devir sanırım yalnız yaşayanların devri. Artık amca kriterindeyiz
10 Yorumla
9 ayvar tabii ki de ama toplumun dayatması yüzünden nası birisi olucağına düzgün karar veremiyor erkekler. sürekli yok kızlar böyle erkekleri sever yok erkek şöyle olmalı falan filan bunları diyenlerin çoğu erkek bide kızlarında bazıları yapıyor. sen eğer buranın altını çiziyorum eğer DÜZGÜN BİR İNSANSAN ve seçici birisi olursan mutlaka bulursun. erkekde ol kızda herkes kendi gibi davranmalı.
10 Yorumla
9 ayErkeklerin bazıları kızlar sert erkek sever diyip sert egoist adam rolüne giriyor bazılarının da fıtratı öyle. Ben mesela hak etmeyen bir kıza kibar davranmam beyefendi olmam ona karşı. Hak ediyorsa orası ayrı.
03 Yorumla
Soran9 ayAbi biz mal degiliz ya neden öyle dedinki simdi karsiliksiz sevgi istemiyoruz ki empati kursun yetet
- 9 ay
Haklısın sadece kendi düşüncemi söyledim.
Soran9 ayEstağfurullah
9 ayKnk olay basit diziler filmler artık delikanlı değilde serseri yetişiyor bunu görende marifet sanıp öneziyor o yüzden bu kadar kadın cinayeti ve kırolar çoğaldı
12 Yorumla
Soran9 aySen konus biz dinleyelim ya Parti kursan oy veririm yani
- 9 ay
Teşekkür ederim olanlar bunlar
Var ama onlarda doğru kişiyi olgun kişiyi bekliyorlar ama az mı az oyuzden pek etrafta değiller
20 Yorumla
9 ayİlla ki vardır henüz karşına cıkmamıstır. Melankolıye baglamayın hemen
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
9 ayAslında var ama kadınlar ilgisini pek çekmiyorlar genelde sıkıcı ya da fazla efendi geliyorlar ama nerede bir serseri var el üstünde tutuluyor.
31 Yorumla- 9 ay
Karşı tarftan da böyle bu durum. Cevabın yüzde yüz doğru
- Aile & Toplum konusunda 822 cevap paylaştı.
9 ayÜzgünüm ama o kibarlığı hakedecek kadın da kalmadı.
34 Yorumla
Soran9 ayNeden kendi hemcinsini kotuluyorsunki asko
- 9 ay
Kötülemiyorum ki kirli düzeni görüyorsun her şey göz önünde. Tabiki hepsi değil ama birçoğu haketmiyor.
- 9 ay
ne alaka ya herşeyde de kadınları suçlamaktan vazgeçin sanki herkesi tanıdınız
Soran9 ay@2Yüzlüİnsanlar aynen ya bune of bıktık
Gizli Üye(25-29)9 ayBence hâlâ var ama kendilerini çok göstermiyorlar. Keşfedilmeyi bekliyo olabilirler.
Bazı erkekler de kaba ve sert olunca sevileceğini sanıyor, üstün olma duygusu hissediyor da olabilir10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
9 ayVar ama onlarda tabi statüye girdiğinde pişman ediliyor
10 Yorumla
9 ay“Kibarlık zayıflık değil, gerçek erkekliğin ta kendisidir. Baskınlıkla güç gösterisi yapanlar, aslında en büyük özgüven eksikliğini saklayanlardır. Empati kurabilen, saygı gösterebilen beyefendiler hâlâ var; sadece sessiz oldukları için gözden kaçıyorlar.”
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Eskidendi onlar şimdilerde rafine karakterler kalmadi
10 Yorumla
9 ayBence var ya erkek kız farketmiyor iyisde var kotusudee
10 Yorumla
9 ayBu hafta biri ile görüştüm bana çok kibar ve nazik olduğumu söyledi
11 Yorumla- 9 ay
İspat ederim
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
9 ayÇünkü kibar ve beyefendi olan insanlar herkes demeyim ama cogunlukta ezik ve pısırık olarak nitelendirildiği için kızların bad boy gibi saçma bir takıntısı yüzünden
04 Yorumla
Soran9 ayKadınların seçimi falan değil artık kadınları suçlamaktan vazgeçin kibar beyefendi olan insanı her kadın sever zaten anormel değilse
- 9 ay
Anlıyorum
Soran9 ayEvet anlamiz lazim
- 9 ay
Peki
- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
9 ayGöremiyor olmak , onun olmadığını kanıtlamaz ki.
İnsan etrafına hangi zihniyetle bakarsan, ancak öyle görür.
Doğanın kanunu gibi bir şey.06 Yorumla
Soran9 ayAslında her erkeğe iyi yaklaşım yaptığım için oldu ama artık yapmıyorum anladım yani iyiside var kötüde
- 9 ay
Önemli olan karşınızdakinin kötü veya iyi olması değil ki.
Siz ne istiyorsunuz.
İnsan ilk önce buna karar vermeli daha sonra adım atmalı.
İyi veya kötü var ya da yok diye isyan etmek ya da dert yanmak bana boş geliyor.
Kimse genele hitap edemez ki.
Öyle bir çaba içinde olmak ne derece doğru.
İyinin veya kötünün tanımını kendimizce doğru yapıp bize hangisi uygun ise onu tercih etmek.
Ama ilk önce gerçekten istemek ve bunu aynı şekilde uygulamaya yansıtmak.
Soran9 ayYani çoğu erkekler hep boyle baskici oluyo o yuzden 😔😔😔😔😔😔😔😔özellikle sitedekielr
- 9 ay
İyi her zaman her yerde var.
Kötü kadar.
İçinde bulunduğumuz zaman içinde aldıkları tepkilerden dolayı kendini saklayan insanların varlığından da bi haber değilim.
Yanlış tanımlamalar , kavramların yanlış anlatılması , kişilerin düşünmek yerine birbirini taklit ederek mutluluğa kavuşacağı inancı gerçek insanların istek ve arzusunu yitirmesine meydan sağladı.
O nedenle istenilen bir şeyi (ne olursa olsun.) dile getirmek yerine artık fiile dökerek tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bir şeyi istemek onu tercih ettiğinizi göstermez ki.
Tercih ettikleriniz sizin istediğinizi belirler.
Her gördüğünüz kibar ve iyi olanı prenses olarak kalıba sokmaktan vazgeçtiğiniz zaman asıl görmeniz gerekeni başka yerlerde atadığınızı fark edeceksınız.
Size sesini yükselteni adam yerine koymaktansa , size fikrinizi soranı adam yerine koymanız gerektiğini anımsayacaksınız.
Tabi bir insanın bütün bunları yapabilmesi için hayata kendine ait bir pencereden bakabılmesi ve yorumlaya bilmesi gerekmektedir.
Başka hayatlara bakarak kişi kendi hayatını çizemez.
Ancak çizdiğini zanneder.
Soran9 ayIste bende kibar seçiyorum zaten mazoşist değilim tobee ama yinede o kibarlik maske gibi sonra böyle garip oluyo neyse yazmayin yormayin kendinizi bosverin zaten bayağı linç yedim.
- 9 ay
Linç yemek mi sohbet ediyoruz.
Kimseyi yaptıkları için yargılamam.
Sadece doğru olanı söylerim.
Gerisi kişiye kalmış.
Sohbet etmek isterseniz her şey açık.
Kimin ne söylediği ya da yaptığına takılmamalı insanlar.
Siz ne düşünüyor ve yapmak istiyorsunuz.
Amacınız bu olmalı.
Çünkü hayat , sizin hayatınız.
9 ay'Kalmadı'demek genellemeye girer, bir çok erkek demek daha oturaklı bir tabir olur.
Kendine göre sebepleri var tabiki.09 Yorumla
Soran9 ayUmut ediyorum vardir zaten ama cevaplar şaşırtmıyor hepsi kadın düşmanı maalesef ve kendinimizi savununca feminist ilan ediliyoruz
- 9 ay
Feminizm ayrı bir akım erkeklerin sizin tabirinize göre böyle olması ayrı bir durum, hakkın kadın erkeği olmaz. Uzun bir mevzu iki üç satırda bitmez.
Soran9 ayAma maalesef hep erkekler haklıdır oluyor
- 9 ay
Şimdi bir mevzu var taş mevzusu ufak bir hikaye çocuk babasına demiş benim değerim nedir diye,
Değerini görmek istiyorsan şu değerli taşı al demiş sırayla bakkal gitmiş bir değer belirtmiş, başka bir esnafa gitmiş oda bir değer vermiş.
Yahudi bir kuyumcuya gitmiş kapıdan içeri girer girmez elindeki taşı görmüş kuyumcu ooo en çok istediğim buydu demiş.. Binlerce dolar teklif etmiş.. Bu hikayedeki gibi herkesin seçimleri. her şey var artık bir pazar olmuş, niyetlere görede var, bqzen şansa da iyi ve kötü denk gelir.
Soran9 ayYani umarim azalir artık
Soran9 ayÇünkü kadınlar hep günahkar ilan edilmiş durumda
- 9 ay
Schopenhauer bu konuda güzel tespitleri var, buraya yazdıkmı ferman gibi olur. Okumak anlamak istersen buyursunlar özelden yazabilirsin.
Teşekkürler.
Soran9 ayDeneyeceğim
- 9 ay
Beklerim,
Sayenizde diyebilirim hanımefendi keko serseri erkeklere hemcinslerin prim verir ise sonuçları böyle oluyor
#Hükümdar06 Yorumla
Soran9 ayBenimle bir alakası yok kötü kadınları sevip sonra acisini bizden cikarin zaten
Soran9 ayYani siz beni öyle görünüyorsaniz bir şey diyemicem yine suçlu ben oldum ne diyim 😔
Soran9 ayÖzür dilemeyin cidden ben özür dilerim
Cevabı çok basit. Bütün kibar ve beyefendi erkeklere ezik muamelesi yapan kadınların ekseriyeti yüzünden..
05 Yorumla
Soran9 ayIşte kotu erkeklerin kahrini iyi kadınlar kotu kadinlarin kahrını iyi erkekler çekiyor sonra suclu biz oluyox
Soran9 ayKadinlari suclamayarak ayni sey bizim icinde gecerli ben erkekleri suclamadim ama cevaplari goruyorsun hepsi kadin dusmani kendimi savuvuncada feminist oluyorum anneleri kadin degil sanki
Soran9 ayAynen oyle
- Devamını Gör (171)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne