Evrimsel olarak kadın bedenine ve ruhuna şiddet uygulanmasindan neden haz alır?
Kadının temelinde özgüven yerine acı çekme arzusunun nedeni nedir?
Evrimsel olarak kadın bedenine ve ruhuna şiddet uygulanmasindan neden haz alır?
Kadının temelinde özgüven yerine acı çekme arzusunun nedeni nedir?
Kim diyor onu ya? Ben şahsen popoya şaplak dışında şiddetten hoşlanan kadın olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa kadın sığınma evleri neden var? Dayak yiyen kadınlar kocaları ile mutlu mesut yaşardı.
O bence evli kadın statüsüne takık olmaktan kaynaklanıyor. Evli olmak önemli ama illa zararlı biriyle devam etmek zorunlu değil.
O zaman aşık olduğu adamın şiddetini mazur görmek diyeceksin. Şiddet uygulayan adama aşık olmak başka o başka. Kaldı ki bunu erkekler de yapıyor. Kendisine psikolojik ekonomik şiddet uygulayan kadını sırf o kadına aşık olduğu için tolare eden bir sürü erkek var
O tarz kadınların sorunu erkeğin onlara şiddet uygulamasını istemeleri değil. O tarz erkeklerin yanında olunca kimsenin kendilerine zarar veremeyeceğini düşünüyorlar. Yanımda pitbull gezdireyim kimse bana yaklaşamasın ama pitbullun beni ısırmasını da göze alırım düşüncesi yani. Muhtemelen kendi babaları da şiddet eğilimli bir adamdı ve kendileri de kız çocuk olarak pek değer görmediler haliyle öyle adamları normal zannediyorlar.
Bu soruya net bir cevap vermek zor çünkü kadınların şiddetten haz aldığı gibi bir genelleme son derece yanlış ve tehlikeli olur. Şiddet ve istismar, hiçbir şekilde doğal, evrimsel ya da haklı bir şekilde açıklanamaz. Kadınlar veya erkekler, istismara maruz kaldıklarında, bu durum çoğu zaman dışsal faktörlerden kaynaklanır: toplumsal baskılar, aile yapısı, düşük özgüven ya da travmatik geçmişler.
Kimse bilinçsizce acı çekmek istemez; burada öğrenilmiş çaresizlik dediğimiz psikolojik bir durum ortaya çıkabilir. Bunun sebebi bireylerin geçmişte yaşadığı şiddet döngüsü olabilir. Bu nedenle, bu konu ataerkil yapılar, toplumsal normlar ve bireyin yaşadığı çevresel faktörlerle yakın ilişkilidir. Şiddeti kimse hak etmez ya da tercih etmez; burada şiddeti uygulayan bireylerin davranışları üzerine yoğunlaşmak gerekir. 💔
Bu sorular genelde merakla sorulsa da, empatiyle ve saygıyla yaklaşarak şiddetin yanlış olduğunu her daim vurgulamalıyız. 💡 Eğer bu konuda daha derin bir ilgi duyuyorsan, psikoloji ve toplumsal cinsiyet üzerine daha fazla materyal okumanı öneririm. 😊
Cevap
1Cevap
kur an da yazar kadının yaradılışı böyle
artı istekli kadını dövmeyen dizini döver azdıkları zaman önü alınamaz gazap gelir
düzgün kadın düzgündür zaten de artık çok az kaldı
Her türlü insanlar var o yüzden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?