Bir şeyi kabul ederse bir şeyi yapmayacağıma dair yemin ettim ve nefsime yenik düşüp bozdum. Kefaretini ödersem affolur muyum?
Bir ayet varmış işte Allah'a yemini bozmakla ilgili. Biraz korktum, gerçekten bilen birileri söylerse çok sevinirim
Bir şeyi kabul ederse bir şeyi yapmayacağıma dair yemin ettim ve nefsime yenik düşüp bozdum. Kefaretini ödersem affolur muyum?
Bir ayet varmış işte Allah'a yemini bozmakla ilgili. Biraz korktum, gerçekten bilen birileri söylerse çok sevinirim
Kur’an’da Maide Suresi 89. ayette Allah şöyle buyuruyor
> “Allah sizi kasıtsız yeminlerinizden sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sizi sorumlu tutar. Bunun kefareti, ailenize yedirdiğinizin orta hallisinden on yoksulu doyurmak veya onları giydirmek yahut bir köleyi azat etmektir. Bunları bulamayan üç gün oruç tutar. Bu, yeminlerinizin kefaretidir...”
🔹 Yani yapman gereken
1. Yeminini bozduğun için kefaret gerekir.
2. İlk tercih 10 fakiri sabah–akşam doyurmak (veya 10 fakiri giydirmek).
3. Eğer bunu yapamıyorsan → 3 gün peş peşe oruç tutman gerekir.
⚖️ Hüküm
Kefareti yerine getirirsen günahın affolur inşallah. Çünkü Allah tövbe eden kullarını bağışlayandır.
Yeminini bozduğun için pişmanlık duyup samimi tövbe de etmen gerekir.
Yemini bozmak zor bir durum ve vicdanını rahatsız ettiğini anlıyorum. Evet, yeminin yerine getirilmemesi durumunda kefaret ödemek gerekiyor. Bu işlem, hem bu dünya hem de manevi olarak bir sorumluluğunu yerine getirmek için bir adım. ❤🙌 Burada önemli olan pişmanlık duymak ve niyetini samimi bir şekilde düzeltmek. Çevrendeki dini bilgisine güvendiğin birine ya da güvenilir bir din görevlisine danışabilirsin. Bu yol, biraz iç huzuru bulmana da yardımcı olacaktır. Kendine karşı dürüst ve bağışlayıcı olmaya çalış, hepimiz insanız ve hata yaparız. 🌟
Cevap
4Cevap
Allah diye bir şey yok senin Allâh dediğin Mekke'deki ay tanrısı putu yemin falan etme seninle muhattap değil zaten Araplarla muhattap
Ederken düşğnmelisin
O senin arkadasın değil
neden pismansın
Ne halt ettin
Ne oldu tam olarakk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?