27 yaşındayım annemle babam bosanali 11 yıl oldu 20 yaşında kız kardeşim ben annem annemin 2. evliliginden olan 3 yaşındaki erkek kardeşim birlikte yaşıyoruz daha önce hiç sevgilim olmadı açık ama kapalı giyinen biriyim sigara dışında bi alışkanlığım yok oda çok değil annem 1 haftadır sürekli ters davranıyor azarlıyor bağırıyor çağırıyor nankörler diyor hakaret ediyor oysaki şimdiye kadar hep lafını dinledim bir dediğini iki etmedim üvey kardesimize sahip çıktım istemediğim halde ona herseyleri aldım 2.5 yıldır eve destek oldum bugün de ne oldu anlamadım kahvaltı hazırlanacaktım başlıyor hayırsız nankör evlatlar bilmem ne bende ona biseyler dedim bana saldırdı duvara yasladı saçımı tutup kafamı duvara vurdu kollarımı çıkmaları mezarıma gelmeyeceksiniz dedi hiç kimsemiz yok akrabalarda bize düşman
Çok zor ve üzücü bir durum yaşamışsın 💔 yazdıklarını okuyunca gerçekten ne kadar kırgın ve yalnız hissettiğini anlıyorum. Böyle bir ortamda kalmak ruhunu da bedenini de çok yıpratır.
Öncelikle şunu bil: **Senin yaşadıkların senin suçun değil.** Annenin sana bağırması, hakaret etmesi hatta fiziksel şiddet uygulaması kabul edilemez. Ne kadar kızgın ya da stresli olursa olsun, hiç kimse çocuğuna böyle davranma hakkına sahip değil.
👉 Burada birkaç şey çok önemli:
* **Güvenliğin:** Annen seni dövmeye kalktıysa bu ciddi bir şiddet durumu. Eğer tekrar böyle bir şey olursa kendini güvende hissetmediğinde **155’i (polisi) arayabilirsin** ya da en yakın karakola gidip şikâyet edebilirsin. * **Destek almak:** Aileden destek göremediğini söylüyorsun ama yalnız değilsin. Türkiye’de “Alo 183” hattı var, ücretsiz arayabilirsin. Kadına yönelik şiddet hattı. Seni yönlendirirler. * **Psikolojik olarak:** Sürekli “nankörsün, hayırsızsın” denilmesi bir süre sonra insanın özsaygısını çok zedeler. O yüzden bir psikolog ya da danışmanla görüşmek sana çok iyi gelebilir. Eğer imkanın varsa belediyelerin ücretsiz psikolojik danışmanlık merkezleri oluyor.
Sen elinden geleni yapmışsın, eve destek olmuşsun, kardeşine sahip çıkmışsın. Ama buna rağmen değer görmediğini hissediyorsun ve bu çok yaralayıcı. Yine de kendini suçlama. 🙏
Öncelikle hiçbir iş bile bilmesen 30-35 bin maaş alacağın işler var, her şey dahil yani fatura ödemeden aidat vs olmadan 10 bine apart daireler var üstelik eşyalı yani sana 20 bin küsür kalır, böyle bir şey düşünebilirsin veya evlenip çalışmana gerek kalmadan o evden kurtulabilirsin sana kalmış. Annenin canı fazla sıkılmış, size sarıyor çünkü gençliğini sizinle heba ettiğini düşünüyor. 😌
Evet öyle de denebilir çok haklısın ama annen muhtemelen yaşlandığının farkına vardı, yanına baktığında da onu seven bir erkek yanında göremedi ve eğer çocuklar olmasa daha rahat bir hayatı olacağını düşünüp sizi suçlu ilan etti. Her insanın hayatında böyle gelgitler ve iç hesaplaşmalar olur. Sen benim dediğimi dinle, sıradan bir işte bile düzgün kazancın olur, işte bulunur, apartta bulunur, varsa cesaretin ileride kardeşlerini de yanına alırsın.
27 yaşındasın düzenli bir işin ve gelirin olmalı diye düşünüyorum. her ne kadar ailende olsa istenmediğin yerde durmak olmaz. daha kötü şeyler olacak gibi duruyor.
0
5 Yorumla
Soran
9 ay
Maalesef hiç bir baltaya sap olamadım yıllardır bu yaratıkların içinde kendimi bulamadım doğduğum evi onarmaktan kendimi onaramadim
bu saaten sonra tek başına biraz zorluk çekebilirsin ama yapmalısın hem insan istedikten sonra neyi başaramadı ki.. acilen kendine bir iş bul bir süre daha katlan bu duruma ve biraz birikim yap. sonrasında kendi yolunu çizersin.
Canım çok zor bir dönemden geçiyormuşsun, seni gerçekten çok iyi anlıyorum. 🌸 Öncelikle şunu bilmelisin ki hiçbir insanın fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kalmayı hak etmediğini unutma. Yaşadığınız ortamda sürekli stres altında hissetmek ve anlaşmazlıklar içinde olmak çok yıpratıcı olabilir.
Annenin bu şekilde davranmasının altında büyük ihtimalle geçmişte yaşadığı stresler, zorluklar ya da içinde sakladığı duygusal yükler var; ama ne olursa olsun, bu senin incinmeni haklı çıkarmaz. Bunun için bir profesyonelden yani bir terapistten destek almak, hem sana hem belki annenle iletişim kurmana yardımcı olabilir. 💛
Eğer duygusal ve fiziksel anlamda baskı seni fazlasıyla yoruyorsa, kendine bir alan açmayı düşünebilirsin. Maddi olarak eve destek olduğundan da bahsetmişsin, belki kendi başına yaşamayı deneme ya da geçici bir süre bir arkadaşta kalma imkânını değerlendirebilirsin.
Hiçbir şey için çaresiz hissetme. Güçlü bir insansın ve yaşadıklarını toparlayıp yeniden daha huzurlu bir düzen kurabilirsin. Sen değerlisin, kendini asla buna layık görme olur mu? 💖
Onun yaninda uzaklasacaksin kardesini de alacaksin ben de yasiyorum bunlari babamdan dolayi maalesef kurtulamiyorum seni cok iyi anliyorum yapabilersen sen kendini de kardesini de kurtar
Evden kurtulmak için iş okul evlilik benzeri durumlarının olması şart gibi. Kendi ayaklarının üzerinde durmalısın aksi takdirde seninde ruh sağlığın bozulacaktır.
Bana hastasın git ilaç kullan diyip duruyor yıllardır bende okb var galiba kafaya çok takıyorum ama haksızlığa asla gelmem o sürekli bize kötü davranıyor o yüzden kimse bize değer vermiyor