Bu konu hakkında bir şey yazmayacağım, ancak bu soru hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Bugün, araştırmamı kalp kavramı üzerine üç soruda biraz temellendiriyorum. Bu konudaki yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Bu konu hakkında bir şey yazmayacağım, ancak bu soru hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Bugün, araştırmamı kalp kavramı üzerine üç soruda biraz temellendiriyorum. Bu konudaki yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
Çünkü ilişkiler menfaat üzerine kurulu oldu. Eskiden gelenek göreneklerden dolayı korku vardı insanlar evlendiğiyle yetinmeye mecburdu boşanmalar az olmasının nedeni çevreye olan korkuydu. Şimdi ise her şey serbest. Aslında eskiden de insanlar birbirini sevmezmiş. Görücü usulü evlenenler de buna dahil.
Günümüz çağı insanı biraz hızlı yaşatıyor. Her şeyden çok var ama hiçbir şeyden tam anlamıyla doyamıyoruz. İnsan ruhu aslında dinginlik, samimiyet, güven ve anlam arıyor. Ama biz sürekli koşarken, kıyaslarken ve görünür olmaya çalışırken o ihtiyaçlar arka planda kalıyor. Kalplerin katılaşması da biraz bundan… Çünkü insanlar çok kez kırılıyor, hayal kırıklığına uğruyor, güvenini kaybediyor. Sonra da “bir daha aynı acıyı yaşamayayım” diye kendine bir kabuk örüyor. O kabuk koruyor ama aynı zamanda sevgiye, yakınlığa da engel oluyor. Yani çağ aslında ruhumuzu yoran bir hız ve yüzeysellik dayatıyor. Ama bu tamamen çaresiz olduğumuz anlamına gelmiyor. İnsan biraz yavaşlamayı, kendine dönmeyi, içten bağlar kurmayı seçerse; ruhunu onarabilir, kalbini yeniden yumuşatabilir.
Dünya hızlı, gürültülü ve bazen kalbimizi sertleştiriyor. Ama unutmamalıyız: bir gülümseme, samimi bir söz veya anlamlı bir bağ, ruhumuzu yeniden yumuşatabilir. Durup nefes aldığımız, içten hislerle bağ kurduğumuz anlarda, kalbimiz hâlâ sevgiye açık.
Burada bir üyenin akıllıca söylediği gibi, empati her şeyin anahtarıdır :) Ona küçük bir saygı duruşunda bulunuyorum
Kesinlikle öyle.
Günümüz çağı, hızla değişen teknoloji ve artan bireyselleşmenin etkisiyle ruhları yormuş gibi görünüyor. İnsanlar arasındaki iletişim şekli değişti, duygusal bağlar yüzeyselleşti, sevgi ve şefkat yerini çoğu zaman başarı ve rekabete bıraktı. 💔 Özellikle sosyal medya, insanları bir şeylere yetişmek zorundaymış gibi hissettiriyor ve bu durum duygusal anlamda büyük bir yetersizlik yaratabiliyor.
Kalplerin katılaşması ise çevresel faktörlere bir tepki aslında. İnsan kendini korumak için duygusal bir mesafeye ihtiyaç duyuyor. Ama bu mesafe, bazen bizi gerçek bağlardan uzaklaştırabiliyor. O yüzden şefkat, empati ve insan ilişkilerine önem vermek, bu çağın yaralarını biraz olsun sarabilir. 🌿💕
Cevap
7Cevap
İnsanın derinliğini yüzeysellikle boğan bir hız ve tüketim dünyası yarattı duygular hızla harcanır, insanlar kolayca unutulur oldu ve bu acımasız döngüde ruhlar incinirken kalpler de yavaş yavaş hissizleşmeyi öğrenmek zorunda kaldı...
çünkü insanların karakteri yok artık
Özellikle depresyona giren veya bazen normalin ötesinde kendini koruyan insanların sayısının giderek arttığını düşünüyorum.
Bunun sadece bir karakter meselesi olduğunu düşünmüyorum, iyi insanlar bile bazen daha katı ve eskisinden çok daha az anlayışlı görünüyor.
Evet. Çünkü günümüz çağı çok hızlı, tüketim odaklı ve bireyi yalnızlaştıran bir düzen kurdu. İnsanlar kendilerini sürekli yetiştirmek, ispatlamak, güçlü görünmek zorunda hissediyor. Bu yarışta yorgun düşen ruhlar kırılıyor, kalpler ise hayal kırıklıklarından korunmak için sertleşiyor. Tıpkı bende olduğu gibi.
Sana cesaret, sen cesursun, bunu çok iyi biliyorum.
Güçlü olmanın iyi olduğunu biliyorsun ama empati ve şefkat daha da iyi :)
Evet, yorgun ruhların şefkate ihtiyacı vardır :) Katılaşmış kalpler aynı zamanda bitkin ruhlardır ama sanırım empatiyi unutmuşlardır. Yorumunuz için teşekkür ederim
İnsanın en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri empati ve şefkat. Güçlü olmak bazen ayakta tutuyor ama kalbi yumuşatan şey yine sevgiden geçiyor. Katılaşan kalplerin bile doğru dokunuşla yeniden ısınabileceğine inanıyorum 🌸
Ve de rica ederim, lafı olmaz 😊
Sevgi ve empati, barış ve şefkat insanı mutlu eden şeylerdir.
Tartışmasız ki öyle. Fakat bunların eksikliğini ciddi anlamda yaşıyoruz. Bu yüzden de mutsuzluk yaşıyoruz. Keşke böyle olmasaydı tabii.
Biliyorsun, hassas ve özgün olsan bile, bugün bu dünyada gerçekten mutlu olamazsın.
Seven insanlar, kalpleri hâlâ canlı olan insanlardır ve tüm bu dehşeti ve adaletsizliği gördüğünde nasıl mutsuz olmazsın?
İçten içe en mutsuz ama mücadele eden insanların bu hayatta en özgün insanlar olduğu söylenir.
Günümüzde empati, şefkat, barış ve sevgi nadir bulunuyor çünkü insanlar ya acılarını sessizce saklıyorlar ya da kalplerini katılaştırıp akıllarını başka bir yere gömmüşler.
Elbette de, sadece insan biraz olsun sevgi empati şefkat görmek barışçıl bir ortamda yaşamak istiyor. Bunlar oluşunca zaten, yüzümüz gülüyor her ne kadar gerçekten mutlu olamasak da.
Ve evet değindiğin konu doğru çünkü Dünya gerçekten hassas kalpler için ağır gelebiliyor.
Öyle olsa bile insanların empati şefkat ve sevgi göstermesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu dünyayı bu üç öge güzelleştirecek.
erçek insanlarla ve bu ruh halinde olmaktan keyif alan insanlarla tanıştığınızda çok rahatlatıcı oluyor.
Bu günlerde mizahın bile yanlış yorumlandığını biliyor musunuz? Herkesin iç huzuru bulmasını ve başkalarının kim olduğunu gerçekten anlamasını içtenlikle diliyorum; çok fazla önyargı ve yanlış yorumlama var.
Bu konuyu gündeme getirdim çünkü bir şeyi fark ettim: İnsanlar artık eskiden kendilerini güldüren şeylere nasıl rahatlayacaklarını veya güleceklerini bilmiyorlar. Kalpler o kadar katılaştı ki, büyük bir çoğunluğun iç çocuğu içlerinde uyuyor. Saygı önemli, barış da öyle. Sevgi nazik olmalı, ama kahkaha aynı zamanda ruhu ve kalbi canlandırır. İnsanlar eskiden birbirleriyle nezaketle çok dalga geçerlerdi. Bugün durum nasıl? Basit bir kahkaha veya ironik bir yazı bazen çatışmalara veya tartışmalara yol açar.
@yıldızdeniz06 Buradan devam etmek istedim de;
Kesinlikle haklısın 🙂 Ben de bunu fark ettim. Başlangıçta platformun canlı ve samimi bir tartışma ortamı sunacağını düşünüyorsun, ama zamanla çoğu şeyin kalıplaştığını, tekrarlayan bir döngüye dönüştüğünü görmek biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Gerçekten canlı ve özgün kalan insanlar ise çoğu zaman enerjilerini korumak için çaba sarf etmek zorunda kalıyorlar. Yine de böyle birkaç kişinin varlığı bile umut veriyor 😃
Çok sayıda iyi insanın platformdan ayrıldığını düşünüyorum.
Emin olabilirsin ki ayrıldılar. Çünkü kalitenin bozulduğu ve bunun üzerine herhangi bir çabanın harcanmadığını görünce iyi insanlar adeta "değmez ki" deyip gittiler. Haklılar da. Ben ise artık siteyi ciddiye almayarak duyabiliyorum.
Evet, sana inanmaya hazırım. Şimdilik buradayım ama daha fazla kalıp kalamayacağımı bilmiyorum :))))
Kendime eskisi gibi olan çok az insan olduğunu söylüyorum.
Öncelikle teşekkür ederim :D
İkincisi bunu rahatlıkla söyleyebilirsin :)) Çünkü öyle.
Eskisi gibi olan insan az ama hiç değiller.
Daha fazla kalmanı dilerim bunu da söylemek isyorum. İyi insanlar buradan yeterince eksildiler zaten...
KızlarSoruyor'a tesadüfen rastladım. İlk başta bu siteyi gerçekten ilginç bulmuştum ama dediğim gibi, bu sitenin insanların uzun süre vakit geçirdiği bir yer olduğunu düşünmüyorum :) Bu aralar buraya nadiren geliyorum, biraz daha sık geliyorum ama bazen giriş yaptığımda insani şeylerden çok daha fazla yapay şeyler görüyorum.
İlk başta sorulara çok cevap verdim, sonra biraz daha insani tarafım için bazı insanlarla gülmek istedim :)
Sizinle sık sık konu alışverişinde bulundum ama site gerçekten uykuda ve insanların aurası yüksek frekanstan çok düşük frekansta. Sitede bir tür robotlaşma var.
Kesinlikle katılıyorum, robotlaşma olduğu apaçık... Başlangıçta platformun canlı ve samimi bir yer olacağını düşünüyor insan ama zamanla insanların enerjisinin düştüğünü, çoğu etkileşimin yapaylaştığını görmek biraz üzücü. Yine de senin gibi yüksek frekansta kalan ve samimiyetini koruyan birkaç kişi, ortamın ruhunu hâlâ yaşatıyor.
Mesela sitenin geldiği hali şöyle açıklayalım; sorulan sorular fecaat, verilen yanıtlar ayrı fecaat. Nitekim yapılan haksızlıklar da söz konusu ama artık tepki göstermenin de bir ile yaramayacağı bir yer oldu burası.
Belki de çözüm siteyi fazla ciddiye almamak ve keyif alabileceğin insanlara odaklanmakta gizlidir.
Eskiden ortam nasıldı?
Görünüşe göre çok karizmatik ve derin insanlar varmış.
Eski üye misin?
Bu sitenin arkadaş canlısı tarafını unutmuşum :))) ve kimsenin hiçbir şeyi ciddiye almadığını gördüm, ama ben ciddi olmaya ve kendim olmaya devam edeceğim, sadece ara sıra ironik davranıp biraz güleceğim.
Üzücü çünkü buraya geldiğimde insanların daha sosyal olabileceğini düşünmüştüm ama durum böyle değil. Çok fazla yargılayıcı ve çok az açık sözlülük gördüm. Biraz takılmaya çalıştım ve bazı insanlar bazen sadece ironik davrandığımı anlamadılar çünkü aslında her şeyin sakin ve düzenli olmasını severim, ama site gerçekten çok robotik.
Paradoks şu ki, yorumlarım uzun olduğu için bana yapay zeka denmesi, ama biliyorsunuz, insanların bu siteye gelip hala bunu, hatta üyeleri bile anlayamaması üzücü. 😁
Şimdi ilkinden başlayalım; ben eski üye değilim fakat, siteyi eskiden beri kayıt olmadan takip etmiştim. Şu kadarını söyleyeyim; gerçekten üye kalitesi söylenildiği gibi karizmatik, bilgili ve derin insanlar vardı. Fakat ne olduysa özellikle 2020'den sonra bozulma başladı gözlemlediğim kadarıyla. Ayrıca evet, sitenin zamanında arkadaş canlısı yanı da vardı.
Ciddiye alma konusuna gelince; şu bağlamda dedim: siteden çok şiksyetçiydim bir zamanlar fakat sonrasında adeta boşvermişlik haline büründüm. Tuhaf tuhaf insanların sinirimi, ruh halimi bozmasına izin vermedim.
Yoksa tabi ki ciddi olunmalı. Evet, ara sıra ikonik davranmak biraz da gülmek gerekir bence...
İnsanların şu an burada daha sosyal olmak yerine daha çok bel altı dürtületini doyurmak amaçlı burada oldukları aşikar.
Yargılayıcılık ve çok az açık sözlülük buzdağının sadece görünen kısmı. Dahası var... farketmişsindir.
Yani bu açıdan ona da şaşırmadığımı söylemem lazım çünkü ironiden anlamayan zekaya sahip bir kitleden bahsediyoruz.
Sitenin robotik oluşunu her yönden okuyabiliriz aslında.
Onları düşünmeyin bile. Asıl yapay zeka onlar ama, hatta şunu söyleyeyim; yapay zeka bile değiller. Yapay zekadan çok az cümle kurabilen mahlukatlar bunlar. Üzücü evet... Daha üzücü yanı ise yöneticilerin ve adminlerin bu duruma ciddi bir tepki göstermemesi ya da önlem almaması
Yazdığım her şey kendimden geliyor :) ama insanların uzun yorumlarla zorlandığı doğru, bu yüzden şimdi uyum sağlamaya çalışıyorum :)
Mesaj kutum kapalı. Evet, özel mesajlarda taciz olduğunu duydum, bu yüzden bu tür sorunlardan kaçınıyorum.
Eminim öyle. :) Zaten bu kadar derinlikli konuşan üyeyi en son yıllar önce gördüm. Bu da doğru maalesef, bu yüzden kapalı olması iyi mesaj kutusunun. Bu tür şeyler kaçınmaktan ziyade kendimizce aldığımız bir önlem diyelim :)
Zaten yapay zekanın benim adıma yazmasına tahammül etmeyeceğim. Hâlâ fikirlerimi ifade edecek kafam ve düşüncelerim var. Sitenin bazen kendinizi fazla ifade etme isteğinizi azalttığı doğru :)
Sen de mesaj kutunu kapattın mı? Erkekler bile taciz ediliyor mu?
O düşüncelerimiz var bizim. Ayriyeten, yapay zeka bizim duygularımıza %100 tercüman olamaz bizim gibi hissedemez, dolayısıyla o tahammül edemeyişi çok iyi anlıyorum 😀
Değil mi? Bunun farkına varabildiğine sevindim :)
Bana gelince, benim mesaj kutum sadece takipçilerime açık. Onun dışında herkese kapalı. Yani, evet ne yazık ki erkekler de taciz ediliyor nadiren de olsa oluyor.
Evet, anlıyorum. Buraya geldiğimde mesaj kutusunu kapatmam gerektiğini anladım :)
Eskiden buraya soruları yanıtlamak için gelir, sonra da giderdim :)
Ama bu günlerde, bu sitede kalıp kalmayacağımı görmek için biraz sosyalleşmeye çalışıyorum çünkü gerçekten tekrar denemek ve hala kalma isteğim olup olmadığını veya gerçekten tamamen ayrılıp ayrılmayacağımı görmek istiyorum :)
Ama beni şaşırtan şey, kadınların nadiren birbirleriyle sohbet etmesi ve erkeklerle sohbet etmek başlangıçta planlarım arasında değildi. Yorumlarda erkeklerle daha fazla sohbet ediyorsam, bunun nedeni genel olarak biraz daha fazla sohbet ettikleri izlenimine kapılmam.
Ve bu izlenim gözüne çarptıyss inkar edilemez 😄
Ve umarım bu deneme süreci kalmana ikna eder seni :)
Türkiye'de erkeklerin, kadınların kaybetmiş olduğu bir duyarlılığa sahip olduğu izlenimine kapılıyorum, yanılıyor muyum? Bir diğer izlenimim de erkeklerin bazen korktuğu yönünde. O zamandan beri Türkiye'de işler değişti mi?
En son gittiğimde davranışlar farklı ve daha istikrarlıydı. İnsan ilişkilerinde, özellikle de kadın ve erkek arasındaki ilişkilerde bir şeyler değişti mi?
Çok fazla şey değişti. Gözle görülür şekilde hem de.
Evet, fark ettiğim kadarıyla işler değişti. Eskiden Türkiye'de erkekler çok korumacıydı. Artık ülkede erkeklerin kadınlar tarafından geride bırakıldığı izlenimine kapılıyorum. Hayırlı inşAllah
Kadınların erkeklerin değerini düşürdüğü, buna karşılık erkeklerin de kadını aşağıladığı görülüyor. Çünkü artık eskisi gibi saygı ve değerler yok ve özellikle erkekler artık nasıl davranacaklarını bilemedikleri için her türlü senaryoyu deniyorlar ve davranışlarında hala asil olanlar her şeyden uzaklaştırılıp kendilerini koruyorlar.
Belki çok genelleyici olacak ama bu bana bir şeyi hatırlatıyor; toplumsal çürümeyi. Adeta zincirin kırılıp düzenli olarak ilerleyememesi gibi. Erkek ve kadın rollerinin değiştiği bir devirdeyiz net olarak görülüyor bu.
Hoş sadece kadın erkek ilişkilerinde değil, geriye kalan diğer konularda da bir bozulma söz konusu.
Hayırlısı diyelim tabi. Çünkü gidişat iyiye değil pek
Bence asıl sorun toplumsal çöküşten ziyade ahlaki çöküş. Eskiden insanlar her zaman daha zengin değildi ama iyi değerlere sahipti.
Zaten hepsi zincirleme şekilde oldu. Ahlaki çöküş --> Toplumsal çöküş --> Kurumsal çöküş → Ekonomik çöküş → Siyasi çöküş → Devletin çöküşü → Medeniyetin çöküşü
İnsanların saçma ve aşırı istekleri, elindekinin kıymetini bilmeyen bir toplum olduk çıktık daha fazlasını istemek doyumsuzluk ve bencillik had safhada maalesef, küçük ve basit şeylerle mutlu olmayı bilmiyoruz, birbirleriyle yarışmaktan vazgeçerlerse bi nebzede olsa mutluluğu yakalama şansları var..
Evet, bencillik ve doyumsuzluk hakkında daha önce konuştuk. Seninle aynı fikirdeyim, bu da büyük hasara yol açtı. Bolluğa rağmen bereketin daha az mevcut olduğunu düşünüyorum. İnsanlara insani nitelikler, kalp veya ruh katmıyor gibi görünüyor. Tam tersine, kendilerine gelen iyiliğe rağmen insanların çok daha kötü ve daha az empatik olduklarını hissediyoruz.
günümüz cagi mi? hep oyleydik. sadece "modernlestigimizi" sandik. daha dogrusu evet modernlestik ama ne sandik onemli olan bu
tamam sadece senin bakış açından bakıldığında her zaman böyleydi, ama sanırım daha önceye kıyasla bir yerlerde bir şeyler kırılmış
benim kalbim kirilmadi. insanlarin daha parlak gülüşleri daha narin davranislari daha parlak ceketleri ve hobileri tanimlamalari farkindaliklari rahatliklari oldu bu gunumuzle alakali alakali olmayan iyilik ve kötülük daima olucak belki kalp katilasmasi belki baska sekilde tanimlariz gelecekte ama ayni bunu demek istiyorum
Tamamdır, yorumunuz için teşekkürler :)
rica ederim ne demek
Bakış açınız için teşekkür ederim
Davranışlardaki değişimin ve insanların geçmişten gelen bakış açılarını kaybetmelerinin buna katkıda bulunduğunu, ancak her zaman iyi ve kötünün var olduğunu, kaybolan şeyin zihin berraklığı olduğunu anlattınız. Bu konuda sizinle aynı fikirdeyim.
Çünkü artık daha çok bedensel hazlar ve hırsların peşinde koşuyorlar.
Bu konuda Kemal Sayar'ın Başı Sınuklar İçin Klavuz kitabını tavsiye ederim.
:) Referansı paylaştığın için teşekkürler :) çünkü aşk psikolojisinden bahsediyor ve hem ilginç hem de spiritüel. Bundan bahsetmen gerçekten çok iyi olmuş. Aslında kırık kalpler, ideal aşk kavramı hakkındaki sorumun kilit noktalarına değiniyor ve bağlanmalardaki ruh meselesini de hesaba katıyor :)
Çok derin ve zekisin ama çok fazla şey açığa vurmaktan hoşlanmıyorsun. Sende gerçek ve samimi olana karşı güçlü bir hassasiyet seziyoruz. Bu eserden ve yazardan bahsettiğiniz için teşekkür ederim.
Sosyal medyanın etkisi çok diye düşünüyorum
Evet, sosyal ağların kalpleri uyuttuğunu ve birçok şeyin gerçekliğini değiştirdiğini düşünüyorum. Sadece KS'de çok fazla şeyin gerçekleştiğini ve bunun etkilerini görüyoruz
Diğer sosyal ağlarda da var ama çok sık kullanmıyorum, Telegram ve WhatsApp'ı da pek kullanmıyorum. ama gerçek hayatta insanlar cep telefonlarına yapışmış durumda, artık kimse birbirine gülümsemiyor, artık kimse birbirine yardım etmiyor, insanlar birbirlerinden korkuyor :) 15 yıl önce hayat çok daha renkli ve neşeliydi şimdi insanlar her şeye karşı tetikte panik halindeki robotlar gibi
İnsanların artık en basit bir şakayı bile yanlış anlaması gerçekten üzücü. Oysa kahkaha, ruhun nefes almasıdır. İçimizdeki çocuğu uyandıran şeylerden biri de budur. Ben de senin gibi düşünüyorum; saygı, barış ve sevgiyle birleşen bir kahkaha aslında kalpleri yumuşatır, insanları birbirine yaklaştırır. Ben buna inanıyorum.
Önyargısızca birlikte gülümseyebilmek önemli şu hayatta.
@Blue-world Allah insanların yüzünü güldürsün, gönüllerini, ruhlarını düzeltsin inşAllah.
O da var tabi. İnsanların birbirine gülümsemeyi, küçük yardımları ve içtenliği unutmuş olması gerçekten üzücü. Teknoloji bir yandan kolaylık sağladı ama diğer yandan kalpler arasına duvarlar ördü sanki.
Amin, amin. Dilerim insanların yüzleri güler gönülleri ve ruhları düzelir.
@Blue-world İnsanların sosyal dayanakları kalmadı :))))
@Blue-world Sana bir şey söyleyeyim: Gülmek insanı mutlu eder.
Empati ve şefkat insanı huzurlu kılar, sevgi ise kalbi ve ruhu yatıştırır.
İnsanlar artık güvenmek istemedikleri için mutsuzdurlar.
Bunu birkaç kez konuştuk, güvenimiz kalmadı, geriye hiçbir şey kalmadı
Tamamen aynı düşünüyorum desem? Zaten biraz da bu yüzden olmadı mı? İnsan dayanağı kalmadığı için bu halde değil mi?
@Blue-world Evet, birçok insana destek verilmemesi insanları bu durumlara soktu, bundan bahsediyorum, bunun gayet farkındayım.
En kötüsü ne biliyor musun? Sosyal medyada bile samimiyetle konuşmak veya insan olmak istediğinde :)))) tam tersi bir etki oluşuyor: Kötü alışkanlıklar veya sitenin iç dinamikleri, insanların insanlığı bulmak yerine olduklarından daha da sahte olmalarına neden oluyor. Herkes birbirine bağlı ama kimse kimseye sıcaklık veya destek veremiyor :))) bu paradoksal değil mi?
Evet fazlasıyla paradoksal hem de...
İnsanlık tarihinin en çok bağlı olduğu çağda yaşıyoruz ama bir o kadar da birbirinden kopuk hissediyoruz. Bağlantılar arttıkça samimiyetin azalması, gerçekten düşündürücü. Belki de teknoloji bağ kurmamıza değil, yüz yüze olan gerçek sıcaklığı özlememize sebep oluyor.
@Blue-world KS'de beni cezbeden şey, bu platformu ilk keşfettiğimde insanların bir şeyler paylaşıp tartıştığını düşünmemdi, ama sonra her şeyin son derece katı ve tekrarlayıcı olduğunu gördüm :))))
Biraz olsun canlı ve samimi olan birkaç kişi, kendilerini uyarlamaya veya yerlerini dayatmak için stratejiler uygulamaya zorlanıyor ve bu sitenin gidişatını takip etmeye çalışmıyorlar.
Bazen güzel konular çıkıyor, ancak atmosfer açısından neredeyse hiç insan yok :)))))
Valla ben eğlenip üflüyorum kankalarla.
tamam
Arkadaşlarınla eğlendiğinden bahsetmiştin. Sanırım dertlerini biraz olsun unutmaya çalışıyorsun, bu yüzden vakit geçirip gülebileceğin arkadaşlarının olması harika :) Kalbini bu şekilde besliyorsun. Toplum her zaman sağlıklı değil ve sosyal çevreler de bu sorunlarla mücadele etmenin bir yolu.
Sana "Tamam, bu senin telafi etme yolun :)" diye cevap verdim.
Evet, anlıyorum, doğru olanı yaptın, çünkü sana daha uzun bir cevap verdim.
Ama biliyorsun, uzun yazarsam insanlar bana yapay zeka der. 😂
Bugün kendime bazen cevaplarımda kısa olacağımı söyledim ve görüyorsun, buna rağmen yorumlar alıyorum. 😁
Peki ne yapmalıyım? 😂 Uzun mu yazayım? Kısa mı?
İnsanlar asla tatmin olmadığına göre çözüm ne sence? :))) .
Hayır, cidden doğru olanı yaptın, en azından sana cevap verebildim.
Türkiye'de her şeye şaşırıyoruz sanırım :))) Günlük hayat her şey ve tam tersi. Bence sadece akışına bırakmalıyız ve kendimize, hadi böyle yapalım ve bu kadar endişelenmeyelim demeliyiz. 😁
Evet, sosyal medyadan kendini soyutlamakta haklısın :))))
Ben pek meraklı olmadığım için öyle bir etkim yok.
Ama doğru, Kansas bir bataklık ve sosyal medyanın gösterisi insanları her şeyden çok gülümsetiyor. :)))
Daha önce arkadaşlarınla eğlenmek için dışarı çıkmaktan bahsederken spontane bir cevap vermiştin: Eskiden insanlar komşularını görmeye gider, birlikte dışarı çıkar, rutini bozar, biraz uyanık kalıp gülerlerdi.
Günümüzde, komşularımız olsa bile, bazen kimse kimseyi gerçekten tanımıyor ve insanlar spontane olmakta zorlanıyor; iyiden çok kötüyü düşünüyorlar.
Üzücü ama atmosferin daha insancıl ve sıcak olması gereken ülkelerde bile kutup soğuğu etkisini göstermeye başladı. :)
doyumsuzluk ruhen bedenen
Fiziksel ve ruhsal tatminsizliğin nasıl ifade edildiğini görüyorsunuz?
Her şeyin bu kadar açık olduğu bu çağda: sosyal medya, gevşek ahlak kuralları, bir nebze ihmal edilmiş ahlak, şiddet, çatışma, insan ilişkilerinde samimiyet ve özgünlük eksikliği.
Çiftlerin bile sağlıklı bir şekilde gelişememekten muzdarip olduğunu düşünüyor musunuz?
empati olmaması ve saygının olmaması ilişkilerin sağlıklı olmasını engelliyor
Tamam, peki sizin için en büyük sorun empati eksikliğiymiş.
Beni gülümsetiyor
Sözlerin birden bana birini hatırlattı :)
Çiftler arasındaki empatinin insan ilişkilerinde her şeyin harcı olduğu doğrudur.
yok ya benim empti eksikliğim yok gayet fazla birisine bişey söylerken bile acaba ne düşünür der empati ayapar ona göre söylerim :)
eee empati çok öneml idğeilmi
Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Ve bir erkeğin üzgün veya fiziksel olarak tatminsiz olabileceğini anlayabiliyorum çünkü erkekler bu konuda daha hassastır; empati eksikliği bir erkeği bu konuda gerçekten incitebilir.
Eşiniz sizi her zaman anlamasa bile, yine de ona karşı nazik olun ve tatminsiz olsanız bile, neyse ki sizi dengeleyen manevi bir süreçten geçiyorsunuz.
Kadınlar erkeklerden çok daha hassastır ve daha zorlu bir hormonal döngüye sahiptir, bu yüzden zihinsel ve fiziksel olarak acı çekiyorsanız, kendinize eşinizin de bedeninde acı çektiğini söyleyin. Eğer gerçekten sadece fizikselse, sabırlı olmanın en iyi şey olduğunu bilin.
Elbette empati önemli ama bir erkek bir kadını ne kadar anlayabilir ki? Beyler, sizin kadınlar gibi hormonal sorunlarınız yok :)), eğer eşiniz size acı çektiğini söylüyorsa, sizinle yakınlaşmaktan kaçınmıyor; sadece vücuduyla mücadele ediyor😁, eğer eşiniz sizi seviyorsa size acı çektirmez bence
Bazen yaşanan yanlış anlaşılmalara ve empati eksikliğine, bazen de her iki tarafı da ruhsal ve fiziksel olarak zor duruma sokan kritik durumlara rağmen Allah tüm çiftleri korusun.
Neyse ki maneviyat çoğu durumda kurtarıcıdır :)
Bölüm pskolojimi :))
Sen de oyuncu musun?😁
yooo sağlıkçıyım :)
İyi bir psikologsanız, ruhunuzun hissettiği kadarıyla harika bir şakacı olduğunuzu da bilin ve kimsenin sizi anlamasını istemezsiniz :)
Ve hem gerçek hem de mecazi anlamda çeşitli maskeler takıyorsunuz, ama sizi affediyoruz :))
Başkalarını incelemeyi ve onlara uyum sağlamayı sevdiğiniz için bu oldukça normal, ama bir şeyi bilin: Ben de boş zamanlarımda sizin kadar psikolog ve spiritüel biriyim.
Bugün kalplerden bahsetmek istiyordum ama empatinin sizin için çok derin bir şey olduğunu görüyorum. Siz de başkalarından beklediğiniz kadar mı gizli kalıyorsunuz?
Bu kadar gizli kalın, oldukça haklısınız :)))
Çok komik bir üyesin, yani konularıma yaptığın yorumlar için teşekkür ederim, kendine iyi bak.
:))) değişik bi kafanvar burada karşıma çıkan en ilginç tipsin:)
Ben nasıl ilgi çekiciyim? beni çok güldürme zaten o zamandan beri çok güldüm ruh halim nasıl bu kadar farklı sana benziyor değil mi?
Kafalar ayni :) bunu tartisalim bi ara :))
Biliyor musun, sana bir şey söyleyeyim: bu site kocaman bir bataklık :)
Görünüşler var, gruplar var, birden fazla rolü ve birden fazla hesabı olan insanlar var :) , samimi insanlar ve uyanan insanlar var :)))
Ben buradayım, gözlemliyorum, anlıyorum, çok gülüyorum ve aynı zamanda şaka yapıyorum.
KS'deki en çılgın ve en gizemli karakterler en otantik olanlardır; çoğu zaman burada hiçbir şeyi ciddiye almazlar ve uyum sağlarlar, çeşitli kuş rolleri oynarlar ve maske takarlar.
Günlük hayatlarının gerçekliğini zaten yaşıyorlar, bu yüzden burada biraz kaçıyorlar.
:)) düşünceler aynı merak etme
tartışmaya gerek yok kanıtı gözümüzün önünde :)))) Sana bir şey söyleyeyim, bunu anlamış olmak zaten olumlu bir şey, bunu tartışmaya gerek yok :))) ruhlar bunu basitçe anlasınlar
Eşinize her zaman iyi davranın ve bu sitedeki kadınlardan uzak durun; onlar sadece sizi tuzağa düşürmek istiyor.
:) ben gidiyim:)) bahçeme:)
🙂
Kendi güzel bahçenize sahip olmaktan daha güzel bir şey yoktur, bu doğru.
Kesinlikle evetttt :)
maddeye tapilmasindan dolayi mana unutuldu
Tamam
Maddi dünya senin için temel temelleri yıktı , Ama bencillik de yok mu?
o da var
Ben en çok zararı bencilliğin verdiğini düşünüyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?