Maddiyat gerçekten her şey mi?

Ben diş hekimliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Abim de bu yıl tıpı bitirdi tusa hazırlanıyor. Biz orta gelirli bir aileyiz ne çok zengin ne çok fakir hatta ortadan biraz daha düşük diyebilirim. Geçenlerde ailecek otururken bir konu açıldı ve abim benim adıma konuşarak (ben 5. Sınıfta asgari ücret alıyorum bölümden dolayı) 2 yıl sonra işi bırak dedi babama. Benim amacım da zaten 56 yaşında adamın çalışmasını istemek değil. Babam da benim okulumu bitirip mesleğimi elime alıp işi bırakacağını söyledi. Abimde kendi başımın çaresine bakabileceğimi söyledi. Bilmiyorum bu çok mu büyük bir şey ama ben zaten kendime yetebildiğim zaman ailemden para desteği almak istemem ve onların rahat bir yaşam yaşaması için elimden geleni yaparım. Ama abime babam eğitiminde bu kadar yardım etmişken babamın yerine benim hakkımda radikal kararları almak ne kadar doğru bilemedim. Ben 1 yıl mezuna kalmıştım ve ilk sınav sonucum kötü değildi 56k yapmıştım ben abime mezuna mı kalsam diye dert yanarken bana yaz bi şey işte demişti. Böyle şeyler beni çok kırıyor. Bilmiyorum ya da ben çok alınganım. Ben abimi çok seviyorum iyi zamanlar da geçiriyoruz ama galiba beni pek sevmiyor. Birgün asansörden inerken konuşuyorduk abim bana ben insanları zaten sevmem dedi annemi seviyorum o kadar seni de sevmiyorum dedi. Çok karışık yazdım ve uzun oldu. Kısacası bu sorunlara bağlı olarak abimle nasıl konuşabilirim? Ya da sizce benim yaptığım şeylerde hata var mı yanlış mu düşünüyorum acaba

Maddiyat gerçekten her şey mi?