1 yılHer şey değildir. Sadece çok şeydir. Ahirette iman, dünyada para... Hakikat bu. Paran varsa insanlar seni tanır. Paran yoksa sen İnsanları tanırsın...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılMaddiyat her şeydir. Mesela namuslu bir kız bul, yakın kız arkadaşını tavla. Bu namuslu kızı da zamanla tavlarsın, paranın yatağa atmayacağı kadın yoktur.
Para varsa zamanı satın alırsın.
00 Yorumla
1 yılMaddiyatsız bir şey olmuyor ama karaktersiz biri de alsın parasını kıvırıp kıvırıp münasip bir tarafına soksun.
321 Yorumla- 1 yıl
Parası ile herşeyi alabileceğini düşünenler onlar değil mi
- 1 yıl
Demek ki kendileri satılık
- 1 yıl
Haklısın görmüyor muyuz zaten insanlar para için neler yapıyorlar
- 1 yıl
Aynen öyle. En yakın örneğini daha bu hafta gördüm.
- 1 yıl
Ne gördün ki özel değilse
- 1 yıl
Ataması yapılması için birinden 550.00₺ para isteyen birini gördüm
- 1 yıl
550.000₺
- 1 yıl
Hay maşallah ne güzel dünya millet boşuna emek versin
- 1 yıl
Aynen öyle. İsteyeni 550.000 kere şey etsinler yani.
- 1 yıl
Umurlarında olmaz ki yüzüne tükürsen yarabbi şükür derler
- 1 yıl
Orası öyle gerçi
- 1 yıl
Adalet yok yani yapacak bişey yok
- 1 yıl
Her kim hakkıma giriyorsa burnundan fitil fitil çıksın inşallah. Bu ülkeye hakkım helâl etmiyorum.
- 1 yıl
Çıkmıyor baksana güçlü olan istediğini yapıyor
- 1 yıl
Bu dünyanın diğer tarafı da var
- 1 yıl
İnşallah vardır baksana işimiz oraya kaldı artık
- 1 yıl
Maalesef
- 1 yıl
Hayırlısı diyelim artık
- 1 yıl
Amin
- 1 yıl
🙂
- 1 yıl
🙂
Para & Ekonomi konusunda 314 cevap paylaştı. değildir tabii ama önemsiz olduğunu söylemek de yalan olur
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
1 yılHer sey olmasa da (sagligi alamayiz derler ama buna da deginirim) cogu seydir.
Maddi acidan yeterliysen hastalaninca da evine sana serum takacak doktoru cagirirsin, en iyi ilaclari ya da en iyi tedaviyi alabilirsin. Evliysen maddi derdiniz olmaz, cogu evlilikte kavgalarin bir kismi maddiyattan cikiyor bu bir gercek. Cocugun varsa guvenebilecegin ozel bir kurumda okutursun, guvenligi acisindan kafan rahat olur, gerekirse evde de egitim aldirabilir, farkli yetenek kurslarina gonderebilirsin.
Guzel yerler gorursun, gezersin, calissan da hayatini yasayacak bol vaktin olur ve bitki gibi bir yerde yasayip kuruyup gitmezsin kisaca.
Yani bu kapitalist duzende cogu seyi ifade ediyor maalesef, keske olmasaydi.20 YorumlaMaddiyat her şey değildir, maddiyat ilk şeydir. Maslow primitinde ilk sırada olan fizyolojik ihtiyaçlar için parasal güçünüz ihtiyaçlarınız giderilmesinde kaliteyi öne çıkarır. Maddi gücü yerinde olan insan kaliteli beslenir. Temel ihtiyaçlarını sağlam bir temele oturtur. Daha sonra diğer ihtiyaçlarını karşılamak için sağlam bir dayanıklı bir bina inşa etmiş olur.
Maddiyatı olmayanların kaliteli beslenmesi, kaliteli seks hayatı, kaliteli spor hayatı veya kaliteli nefes alması kaliteli yaşamı düşünülemez. Bazı ihtiyaçlarını giderir ama nasıl yaptığı ve etkisinin kırılgan olduğunu görebilirsiniz.
Bir kızla tanışmak veya yemeğe çıkmak için onlarca mekan varken, kriterin-tercihin maddi gücüne göredir.
Bugün bir iş görüşmesinde bile kaliteli takım elbiseni giymiş olmak o işi almana temel sağlar. Giyinmek var giyinmek var.
(*) Maddiyat öz-güvenin öz-sevginin marş motorudur. ( ilk hareketi sağlayan yapıdır.)
*mühendis cevabı 😎10 Yorumla
1 yılher şey değildir ama çoğu şeydir, maddiyatı nasıl hafife alabiliriz, insanın evlenince çocuğunun bile ne tarz bi ortamda okuyacağını işin maddiyat kısmı belirliyo, kültürsüz ailelerin yetiştirdiği ağzı bozuk bitli cocukların içinde okutmam cocugumu, bu durum basta geleceğini mesleğini etkiler sonra aile yapısını nasıl bir anne nasıl bir baba olacağını etkiler, para= kültür. Para her şey değildir fakir avuntusu.
20 Yorumla
1 yılher şey maddiyat değildir elbette. Başarı, işini iyi yapmak maddiyatın haricinde insanlara faydalı olan bir işin varsa faydalı olmayı sevebilirsin. Bu güzeldir.
İşini yapmayı sevmek, kendini ortaya koymak daha önemli bana göre.
her şey maddiyat değil, tatmin olabilmek, iyi hissetmek yaptığım işten mutluysam zaten iyi de para kazanırım. O yüzden paraya odaklanmak yerine sevgiye odaklanmak bana daha iyi geliyor. Mutlu oluyorum. Önceliğim insan önceliğim kndimim.10 YorumlaKesinlikle!
Öyle bir ülkede yasiyoruzki insanlarda karakter, ahlak vb sözde kültürümüzün vede dinimizin önem verdigi degerlerin hicbiri yok.
Tam tersine günümüzde kim kim miker vede nasil zengin olur ortaminda.
Buradaki üyelerde ( yeni kusak daha bir tencerenin karasi!) dahil hepimiz toplumsal cürümenin olusturdugu küflerimiz.
Böyle bir ülkede vede ortamda sadece Maddiyat ve Para gücü önemlidir.10 YorumlaHasta Oldun paran varsa özelde sıra beklemez en iyi hizmeti alırsın diğer türlü en az 2 ay sonraya randevu veririler... Canın güzel bir şeyler yemek istedi gider canın ne isterse yersin diğer türlü içinde ne olduğu belli olmayan fast foodlara kalırsın... Çok Çalıştın Tatil yapmak hakkın dimi basarsın parayı 1 hafta 10 gün en lüks yerde yaparsın tatilini ya da diğer türlü köyüne gider tatil yaptım diye kendini avutursun... gayet açık bence her şey
10 Yorumla
1 yılUzun zamandır bunu çok düşündüm ve evleneceğim kadından onu mutlu edemeyecegimi bildiğim için vazgeçtim. Şimdi başkası ile evli. Yastığa başını yarı aç yarı tok koymasını göze alamamıştım. Şimdi ise sokakta görsem içim acır ve kafamı o an duvarlara vururdum. Dediğim gibi o anki durumum gereği vazgeçmiştim ama bilemezdim ki ben bi gün böyle düzelip gurur duyacağı birisi olucam. Ondan sonrası da basit ilişkiler oldu
10 YorumlaBu devirde gercekten para her sey, ne yapmak istersen paraya ihtiyacin var. Hic duygusal olamayacagim.
20 YorumlaHer şey demek değildir. Hayat boyunca kimseye muhtaç bırakmayacak bir maddi gelir elbette ki olmalı. Fazlası isteyenin olsun. Huzurum olsun yeter bana. Huzurum olmadıktan sonra paranın hiç bir önemi yok bende.
10 Yorumla
1 yılPara bir araçtır ve hayatın bir parçasıdır, tüm hayatını paranın getirilerine odaklayan birinin hayatında somutluk yer alamaz, o çünkü büsbütün soyutlaşmıştır, bu yüzden daha dingin bir çürüme görülür bu hayatlarda, daha sessiz ve daha dingin.
10 YorumlaSokakta, mahallede, esnaf çevresinde, eş dost, akraba ziyaretinde, düğün dernekte, taziyede koşmamış, asker uğurlamamış, misafir etmemiş, misafirliğe gitmemiş biri için geçerli söz : Parasız adam gereksiz adamdır.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 416 cevap paylaştı. Arkadaşım her şey diyemeyiz çünkü herkesin maddiyatı iyi olsaydı tabiata haykırı olurdu maddiyatı iyi olan da sınavdan geçiyor olmayanda önemli olan bunu bilinçinde olup ne yaptığımız önemli diye düşünüyorum
10 Yorumla
1 yılBazı insanlar maddi refahın mutluluk için çok önemli olduğunu düşünürken, diğerleri manevi değerlerin, yani sevgi, arkadaşlık, huzur, inanç gibi unsurların çok daha önemli olduğunu savunur. Genellikle, dengeli bir yaşamın hem maddi hem de manevi tatmin gerektirdiği kabul edilir. Yani, maddiyat her şey olmasa da, insanların yaşamlarında önemli bir yer tutar.
20 Yorumla
1 yılÖzellikle bu devirde maddiyat önemli. Para herşeyi satın almaz sözü de saçma, kısmen bazı şeyleri alamaz ama para ile kendinize en azından güzel bir hayat inşa edebilirsiniz.
10 Yorumla
1 yılMaddiyat her şeydir. Maddiyat yoksa kimsen yok, sagligin yok, huzurun yok. Şu safsatayi birakin , maddiyat her şey değil. Öyle diyenler en çok oaraya deger verenlerdir, mala mülke değer verenlerdir.
10 Yorumla
1 yılHer şey değil. Ama zorluk çekmeden, hayallerini gerçekleştirmek için şart. Önceliği olmasa bile para kazanması gerekiyor insanların.
20 Yorumlaher şey degil ama insanı insanlıktan çıkarabilir parasızlık. insan kalabilmen icin bile maddiyat onemli.
20 YorumlaEvini geçindirmek ve ekonomik konular yüzünden birliktelik yaşadığın kişiyle problemsiz bir hayat sürmek adına evet her şeydir
10 Yorumla
1 yıl11 Yorumla- 1 yıl
@Khuff Evet herşeydir. Ha bazen küçük maddiyatlar yeterlidir bazen de büyükleri gereklidir. Sonuç olarak herşeydir. En azından bu dünyada...
Gizli Üye(25-29)1 yıldegildir tabiki sabancı demiş ki ; Oglum yürüme engelli bir tane terlik alamadım. Trilyon param var ama ogluma bir çift terlik alamadım demiş ve oglu ölmüş. yani para her şey degildir para önemli degildir Önemli olan şey saglık ve huzurdur.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 401 cevap paylaştı. Değildir. Manevi zenginlik maddi fakirliği unutturur ama maddi zenginlik manevi fakirliği unutturamaz.
10 Yorumla
1 yılBence her şey mesela Trendyolda bir ayakkabı beğendim param olsa parayı basar kendimi mutlu ederdim ama yok demek ki her şey
10 YorumlaKarakter karakterrr,, terbiye, eğitim, kültür saygı, insan olmak çok fazla değerler var paradan önce gelen
10 Yorumla
1 yılHer şey değil ancak günümüzde hayatımızı devam ettirmeniz için önemli bir arac
10 Yorumla
1 yılHer şey değildir. Sağlık her şeydir. İkinci sırada maddiyat gelir.
10 Yorumlahayır huzuru islamiyeti ve sevgiyi satın alamazsın
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 389 cevap paylaştı. Maalesef evet. Dönüp dolaşıp paraya dayanır her konu
10 Yorumlaher şey değildir aslında ama bu devirde her şeydir demek zorunda bırakılıyoruz diyelim
10 YorumlaHer şey değildir ama çoğunluk olarak diyebiliriz yani yüzde seksen
10 YorumlaPara her şey değildir çünkü para bir araçtır amaç olmamalıdır.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 776 cevap paylaştı.
1 yılHer şey değil ama konfor sağlar huzur ve mutluluk getirir
10 Yorumla
1 yılBelki her şey değildir, ama özellikle şu devirde çok şeydir.
10 Yorumla
1 yılEvleneceğim kişi de önemlidir tabii ama sadece takılmalık falan ise hayır
10 YorumlaŞimdi ben para çekmek istesem para odemek zorun da kalicam her şey para yani önemli bir şey
10 Yorumla
1 yılMaddiyata insan doyuyor ya her şey değil bence mutlu olmak için bir sebep değil önemli olan mutlu olmayı bilebilmektir. Maddiyat sadece yaşam kalitesini arttırıyor.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 574 cevap paylaştı. Tabiki derim ama sevdiklerin ve kendi sağlığın daha önemli
10 Yorumla
1 yılHayır değildir
412 Yorumla- 1 yıl
Mesela ben laboratuvar mezunuyum. Patolojide o kadar değişik şeyler vardı ki. Kimi zengin kimi fakir ama hastalıkları var ve asla o uzuvları sağlıklı bir şekilde onlara geri dönmeyecek.
- 1 yıl
Bende takıyorum sonra etrafıma bakıyorum gerçekten benden daha kötüleri var diyorum, şükrediyorum. Bir de Müslüman isen Allah ın rızkımıza kefildir. Biz neden Allah a güvenmiyoruz ki bazen?
- 1 yıl
Haklısın. Ama sen hiç bir zaman şükretmeyi de güvenmeyi de terk etme. Bir de sabırlı ol, ha bi de tevekkül et. Yani elinden geleni yap sonucunu bekle. Boş oturmakta bir fayda sağlamaz 😄 inşallah maddi, manevi ne sıkıntıların varsa düzelir
- 1 yıl
Ne mutlu sana o zaman 😊
- 1 yıl
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne iyi 😊
- 1 yıl
Pekii 🙃
Her şey değildir ama çok şeydir. Şöyle düşünelim : her şey %100 ise maddiyat bu her şeyin %95idir 😂 yani çok şeydir 😂😂
00 Yorumla
1 yılMaddiyat her şey olmasa da büyük bir kısmı kaplıyor. Karşı tarafa yetersiz gelmeye başladıktan sonra, istenilenler alınamadıktan sonra maalesef huzursuzluklar başlıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKadında güzellik erkekte maddiyata bakılıyor maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaddiyat önemli ama her şey demek değildir.. Tek başına bir şey ifade etmez.
10 YorumlaParan yoksa kimse seni sevmez
Gerçek bu inanın ki gerçek00 Yorumla
1 yılBir yandan her şey, bir yandan değil. Ben sanırım mutlu olayım da kuru ekmegim olsun diyenlerdenim.:)
10 Yorumla
1 yılDe ki her şey... Fazlası olur. De ki değil hep lazım gelir. Eksik olan bizleriz. Hiçbir şey yok ki bu dünyada tamamlanmış hissedebilelim...
10 YorumlaDeğil normalde ama bu dönemin yaşam sartlarinda maddiyat yoksa kimse seni önemsemiyor
10 Yorumla
1 yılFırıldak tipler için her şey güzel insanlar için sadece ihtiyaç nispetinde...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKesinlikle her şey değildir
211 Yorumla
Cevap sahibi1 yılMaddi durumu çok iyi olup sağlıksız, mutsuz, huzursuz olan çok insan var
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılBazı şeyleri secemezsin
Cevap sahibi1 yılAileni
Sağlik durumunu
Cevap sahibi1 yılÇok dikkatli davranan insanların bile sağlığında sorun olabilir
1 yılBenim bütün dünyam paradır.
20 YorumlaHer şey olmasa da çok şeydir
20 Yorumla
1 yılManeviyat her şey olabilir
20 YorumlaMaddiyat her şey değildir. Asla her şey olamaz da zaten. Maddiyat gereklidir evet ama ister az ister çok fark etmez yeter ki maneviyatsız olmasın.
00 Yorumla
1 yılher şey değildir ama çok şeydir.
10 Yorumla
1 yılhersey degil ama cok sey
10 Yorumla
1 yılDeğil ama, yakın.
10 Yorumla
1 yılher şey maddiyatla ölçülemez.
10 YorumlaHer şey değildir ama bir çok şeydir
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılHer şey değildir ama çok önemli o kesin
10 Yorumla Bu devirde her şeydir
10 Yorumla
1 yılHayır her şey maddiyattır
10 Yorumla
1 yılHer şey değil ama çoğu şey
10 Yorumla- Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026