Öyle bir ülke haline geldiki Türkiye’de artık adaletsizlik yalnızca hukukçuların veya siyasilerin değil sıradan yurttaşın da gündeminde her gün onlarca canice haberler.. “Bu ülkede adalet kaldı mı” cümlesi bir mahkeme kararının ardından bir siyasetçiye verilen cezayla, bir kadının şiddet faili karşısında aldığı yanıtla ya da geçim derdine düşmüş bir işçinin mahkemeye güvenini kaybetmesiyle dile geliyor.. Yazık bile diyemiyorum. Bu yalnızca benim bir duygum değil; ülkenin içinde bulunduğu toplumu cemaatleştirme, tarikat gibi yapılara mahkum etme bir krizinin dışavurumu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
10 ayBaşörtüsü, İnsanlar tarafından çok yanlış anlaşılıyor. Tamam, Allah farz kıldı doğru ama kadını zorla kapatmak da çok yanlış. değil Kur’an’da uydurma bir hadis bile yok kadını zorla kapatmayla veya kapanmayan kadına ceza vermekle ilgili. şimdi iranda ne oluyor? başörtüsünün altından azcık saçı görünen öldürülüyor. Ve bu adamlar biz şeriatçiyiz biz müslümanız diye geziyorlar. Bakara 256 “Dinde zorlama yoktur”
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
10 ayÇünkü Selanikli bunlar. İslam düşmanlığı kanlarında var. Ama devirleri geçti. Kabullenemiyorlar... İstedikleri kadar havlasinlar...
32 Yorumla- 10 ay
yürü be 🌸
- 10 ay
Teşekkürler piremses
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. İslam dini kadına çalışma demiyor ki. Öyle olsaydı koskoca peygamberin eşi Fatıma annemin dönemin en önemli ve zengin tüccarı olmazdı. O zaman ki panayırlarda kadın bekçiler olmazdı, kadın öğretmenler, tüccarlar olmazdı. Ki bu o zamanın en önemli meslekleriydi. Ayrıca ilk emri bile "oku" olan din elbette kadına çalışma demez. Bir kadın tesettürlü ise biraz daha özen gösterir çalışırken hepsi bu. Yani müslümanım diyenlerin de yapması gereken aslında budur. Yani ne batmış bu şahsa merak ettim. Cahillik bazılarında başka bir boyut. İçinde kayboluyorlar, mazallah.
34 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Çünkü hala bağnaz insanlar var. Yani 28 Şubat 'ta parkta oturmalarina bile izin verilmiyormus y
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 10 aybeni rahatsız etmez
20 Yorumla
10 ayİstanbul barosu diliyorum ki bir sonraki baro baskanligi secimlerinde dogru secimi yapmayı basarir 🙏🏻 ama hic sanmiyorum. ben bu mesajı yazan kisinin her seyden once kadin-erkek esitligini yerle bir ettigini dusunuyorum. varsayalim kadin hakim gercekten de bir dini temsil ediyor, dini temsil edip etmeme ayrimini erkeklerde nasil yapacagiz? pasaportuna bakıp hacca gidip gitmedigini mi arastiracagiz? herhangi bir hakimin hakkaniyetinden yana suphen varsa bunu gerekcelendirerek reddi hakim yaparsin, bunun gerekli olup olmadigina yine mahkeme heyeti karar verir. hadi hakim savciyi bir kenara biraktim, avukat neden olmuyor? insanlar avukatlarini iradi olarak secmiyor mu, ben savunma makamindaki avukati benim dunya gorusume uygun sekilde secemez miyim? ayrica, basortulu hakimin islam dini savunucusu oldugunu soylesek bile, ben ornegin kapali bir kadin olarak, müsteki sifatiyla mahkeme salonunda bulunuyorken tesettürsüz bir kadin hakimin ateist olup da benim aleyhime karar verecegi korkusu mu cekmeliyim? yemin ederim akil tutulmasi bu
00 Yorumla
10 ayNeyi kast ettiğini anladım ve alenen karşı çıkıyor buna. Ama bir noktada da haklı. Hakim, savcı olduğu takdirde anayasaya göre karar vermek zorunda kalacak. Oysa inandığı, taşıdığı değerlere ters düşüyor bu. Biri aldattığında, adam öldürdüğünde, hırsızlık yaptığında islam esaslarına göre bir hüküm veremez elinde yetki olsa da. Çünkü uyduğu Kuran değil sonradan çizilen ana yasalar olacak.
Lütfen tesettürlüyüm her işi de yaparım düşüncesinden çıkın. Tesettür kapan ama her yerde ol demiyor ki sana. Her iş zaten kadınlara uygun değil. Şeriatle yönetilen bir ülke olsak bunu kimse söyleyemezdi hatta hakimler, savcılar tesettürlü olurdu en başta. Ama değiliz.
12 Yorumla- 10 ay
dine göre olmuyor ki her şey , zaten yasa neyse onu yapıyor yine de istenmiyor acınası..
- 10 ay
Bahsettiği de bu zaten kızın, sizin dininiz de buna engel derkenki amacı. Ben bundan bahsediyorum. Zaten üslubu sıkıntılı. Bir düşmanlık var orası ayrı konu
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayKadınlar nasıl giyinmek istiyorlarsa öyle giyinsinler.
Kimse kimseye karışmamalıdır.
Ancak!
Bu hoşgörü ve özgürlüğün üst ve alt olmak üzere iki tane uç sınırı bulunmaktadır.
Alt sınır; Çıplaklık derecesine yakın, vücudun hatlarını belli edecek kıyafetler giymek, toplum içinde kabul edilemez. (Evinde isterse çıplak gezsin bizi ilgilendirmiyor.)
Üst sınır; Kişinin yüzünü tamamen kapattığı, kim olduğu anlaşılamayan, erkek mi kadın mı anlaşılamayan, terörist mi normal sivil mi anlaşılamayan seviyede tüm vücudu kapatarak toplum içinde gezmek de güvenlik açısından riskli ve kabul edilemezdir.
Açılmayı veya kapanmayı abartmadığı sürece kimsenin kıyafetine karışmamalıyız.20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
10 ayBana göre saçmalık yıl olmuş bilmem kaç hala tek derdimiz kıyafet ama din açısından bakınca muhafazakarların buna alınmaları trajikomik olur din açısından yorum doğru din kadının hakim olmasına izin vermiyor adamda bunu söylemiş bi ayrımcılık göremedim dinde olan şeyi adam söyleyince eleştiriyolarsa bu ayrımcılığı yapan din niye eleştirilmiyor
22 Yorumla- 10 ay
Kadın çalışamaz demiyor ki 'kadın hakimlik yapamaz' diyor ve doğru çünkü dediğin gibi dini kurallar buna izin vermiyor, dinde karar merci erkekte görselde onu demek istemiş dinin söylediğini söylüyor, kadın çalışamaz demiyor görsel anlaşılmamış bence ha bana göre yanlış kadın hakimde olur savcıda ama din buna olmaz diyor ortada bir algı göremedim ben.
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
10 ayZihniyet meselesi aslında herkes herkesin seçimlerine saygı duysa kimse rahatsız olmaz ama saygısızlık hadsizlik diz boyu bizim toplumumuzda.. trajikomik..
32 Yorumla- 10 ay
Ben tesettürlüyüm kız kardeşim açık herkesin kendi tercihi ))
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İnsanlara neden karışıyorlar hâlâ anlamıyorum. İnandığı dini bu şekilde emrediyor oda o şekilde giyiniyor diye bazı şeylerden mahrum bırakmak istemeleri zalimliktir.
34 YorumlaYaw toplasan küçücük Bi bez parçası dini İslami Bi unsur olarak kullanan var kullanmayan var gerçekten milletin işi gücü yok tek derdi bu olmuş isteyen takar istemeyen takmaz bu kadar basit takmayan kişi takan kişiye takmazsan derken neden başörtü takan kişiler de takmayan kişilere takmak zorundasın demiyor anlamıyorum 🙄
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayAslında ne kadar doğru bir kararmış yavaş yavaş herkes idrak etti diye düşünüyordum ama idrak edilmemiş belli ki. Dinciler devlet işlerine girdi gireli adalet ve hukuk devleti miyiz tartışmalı hale geldi. Tarikatlar bi sızdı mesela orduya 15 temmuzda gördük rezilliği. Hala de devam ediyorlar. Cübbelinin kızının altında bile devletin tahsis ettiği zırhlı araç. Bilmem anlatabiliyor muyum? Önceden yoktu bunlar bi düşünün…
211 Yorumla- 10 ay
Maalesef inanış biçimimizi kullanarak yapacaklarını yaptı baştakiler dediklerin. Devlet işlerine alet ettiler. Bu yüzden yapacak bişey yok.
- 10 ay
Laiklik işte tam bu yüzden var. Atatürk’ün ileri görüşlülüğü takdire şayan. Olay bu.
- 10 ay
At gözlüğü takan sizlersiniz. Sadece türban takmakla da Müslüman olunmuyor ayrıca.
- 10 ay
Tamam da devlet işlerinde öyle olmuyo işte tarikatçiler fink atıyo bakanlıkta.
- 10 ay
Neyse kardeşim anlaşamayacağız seninle. Bu benim düşüncem saygı duy. Ben de senin düşüncene saygı duyuyorum. Kimse kimseye kendi fikrini dayatamaz, dayatmamalı.
10 ayBen o "Kapalılar avukat, savcı, hâkim olamaz" diyenin awk...
18 Yorumla- 10 ay
sakin şamp😂
- 10 ay
Gayet sakinim.. ama hak ediyorlar..
- 10 ay
maalesef ediyorlar..
- 10 ay
Maalesef toplum kurallarından dolayı bu kadar iltifat edebiliyoruz.. yoksa iltifatlara boğardım..
- 10 ay
yazık ya , toplu taşımada aşağılanan kapalı kadınlar mı dersin , sokakta saldırıya uğrayan kapalıları mı dersin , sosyal medyada yerlere çalan mı dersin.. lafa sıra gelince de laik ve medeni..
- 10 ay
Kesinlikle,
Gerçek laiklik ve medeniyet, başkasının inancına, giyimine, yaşam tarzına saygı göstermekle başlar. Özgürlük, sadece kendi düşüncene uygun olana değil, senden farklı olana da tanındığında anlam kazanır... O yüzden gelipte bana eşitliken, haktan, hukuktan bahsetmesinler...
- 10 ay
eic budur ya🥹🤍🌸
- 10 ay
Teşekkür ederim bacım..🌸🩷
İstanbul barosu pkkdan fetöden akpden veya hdpden çok daha kötüdür. başörtülü kişi terörist falan olsaydı kucaklarlardı. normal bir insan olduğu için dışlıyor olabilirler
10 Yorumlalaik ülkeyiz herkes istediğini giyer karışma hakkı yok bunca sene bunu tartışmak çok saçma laik olduklarını iddia edenlerin çoğu din düşmanı laiklik din düşmanlığı olmadığını anlamıyo bu millet bunları tartışmaya devam edersek geriye gitmeye devam edicez
10 Yorumla
10 ayÇatlasanız da patlasınız da başörtülü kadınlarımız her alan da meslek icraat edecek
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayyıllardır çözülemeyen, hazmedilemeyen bir sorun..
15 Yorumla- 10 ay
maalesef , laikliği dayattılar ne gelişiyorlar ne de algılıyorlar.😄
Cevap sahibi10 ayHiçbir sorun olmamasına rağmen bunu sorun etmeye çalışanlar!!
Cevap sahibi10 ayİnanç özgürlüğü derler ama o başındaki olmasa daha iyi derler?
- 10 ay
algı yaratıp yargılamak..
Cevap sahibi10 ayYargısız infaz..
10 ayDar zihniyet ve saygısızlık, cahillik başka bir şey değil..
20 Yorumla
10 ayİsteyen herkes istediği gibi yaşayabilir.. kimse kimsenin giydiğine giymedigine karışamaz
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
10 ayKendi yaşam standartına uygun olmayanlara karşı kinde ve nefrette uç noktalarda bu toplum zira bu sadece başörtüsünden rahatsız olanlar değil, şort giydiği için fiziksel sözlü tacize, söylemlere uğrayan bir sürü kadın var.
10 Yorumla
10 ayYıl olmuş 2025 daha başörtüsüyle uğraşıyor malum kendini çağdaş gören zihniyet !
52 Yorumla- 10 ay
Aynen işsizlikten uğraşabilecekleri en basit ve hassas alan orası çünkü 😏
Bunu diyenlerin var bir sıkıntısı... Çok şeapmamak lazım duymazdan gel
20 YorumlaBu konu hala gündemde mi?
Herkes istediği gibi giyinir karışılmamalı.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Suç işleyip işleyip sonra da başörtüme saldırdı diye kendilerini yalandan haklı çıkarmaya çalıştıklarından
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBiz muhafazakarlari cekemedikleri icin daha kaliteliyiz daha olgunuz daha tatliyiz ne istedigimizi daha iyi biliyor ve kavriyoruz…
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayYobaz çünkü bunlar dinsiz Allahsız kitapsız zavallı bi insan bunu gelip biri benim yüzüme söylesin
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı. güya kapalı olması onu taraflı yapıyor, birinin açık olması da onu dini yargılardan uzak tutuyor böyle dusunuyolar.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 aybir yahudinin de türkiye de kafasına kipa takıp savcılık hakimlik yapmasını ister misin mesela?
13 Yorumla
Cevap sahibi10 aytamam sen şahsen "benim için önemsiz ben hangi inanıştan olursa olsun kabul ederim" diyorsan, sana hak veriyorum.
10 ayO yazıyı yazanlar yunanlıların , ermenilerin torunu çok şaşırmadım.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 752 cevap paylaştı.
10 ayİnsanlıktan nasibini almayanlar öyle düşünür
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı.
10 ayAnayasada kanunlar ne şekilde tanımlamılsa o geçerlidir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı. Dar kafalı insanlar inanca ve kültürel değerlere çok saygı duymadıkları için
20 YorumlaSaygı duyulması gerekiyor insanların kendi tercihi
12 YorumlaBende bunu anlamıyorum bu ayrımcılık neden
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. münafık olanı rahatsız eder o tipleri çok da kaale almamak lazım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. Bakos aciniza bagli bu durum imamlik bir meslek ateist imam olamaz derseniz bu kisi hakli olur.
17 Yorumla- 10 ay
Atanması kolay dedi. İnsanların saygı duyduğu meslek dedi...
Düşünsene imamsın, cemaat senin tek sözüne bakıyor.
Ve o cemaat öyle saf ki, kimi abdesti bile almayı bilmiyor.
Kimi çocuğuna, kadına nasıl, erkeğe nasıl davranması gerektiğini öğretmiyor.
Kızı baskılayıp, oğlanı pohpohlayıp, biz cennete gitmek için iyiyiz diyecek kadar aciz bir toplum...
10 ayBaşörtüsü takanlar genellikle cumhuriyet ve Atatürk düşmanı oluyolar ama gün gelicek onların başörtüsünden tutup İran'a gondericez orada Arap masalına devam edebilirsiniz
13 Yorumla- 10 ay
Az kaldı bekle hastanede bile rahat yok size
Gizli Üye(36-45)10 ayÇağ dışı görünüyor, yani şu zamanda bir erkek senin saçını görünce ne olur ki😂
30 Yorumla
10 ayÇatlasalar da patlasalar da her yerdeyiz
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayya gerçekten onları takıyon mu
19 Yorumla
Cevap sahibi10 ayben kapalıyım çoğu tanımadığım kadınla bu yüzzden baya tartıştım. onlara göre tesettür türkiyeyi geri kafalı gösteriyormuş
Cevap sahibi10 ayhepsiyle kavga ediyom merka etme fkcjfkf arsız zaten hepsi
Cevap sahibi10 ayya asıl onlar öyle tek bir algıya kapılıp gitmişker onlara göre biz geride kalmışız
Cevap sahibi10 aynasıl
Cevap sahibi10 aygenelde bunu diyenler yaşlılar oluyor
10 ayAçık sayısı örtünen sayısını x5 kat geçtiği için
Her iki durumda seçimle alakalı saygı duymak gerek10 YorumlaAile & Toplum konusunda 655 cevap paylaştı. kendileri gibi çıplak olsun istiyorlar.,
20 Yorumla
10 ayGarip yemin ediyom garip
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBen aslağğ insanları açık kapalı yarı açık yarı kapalı diye yargılamamm herkes hakkııı hukuku bilsin yeter. Haddini bilecek herkesssss noktaaa
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
10 ayNefret ediyorum bu ayrımcılıktan
20 Yorumla
10 ayRahatsız olmuyorum, aksine güzel..
bir köle olarak ise daha heyecanlı :)
30 YorumlaKöpekler herzaman lar havlar
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Eskide kaldı bunlar
31 Yorumla
10 aySiyasete alet edildiği için olabilir.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
10 ayGenelde akp ile özdeştiriliyor toplumda ondan
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Öyle bir sorun yok ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
10 ayBeni etmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayBenim en sevdiğim şey halbuki
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)10 ayOlanlar yonetiyor 23 senedir gorduk
20 Yorumla
10 ayDoğru demiş Arabistan mı burası
219 Yorumla- 10 ay
Burası laik bir ülke değil ama. Ben bakanlıkta müfettişim neyin ne olduğunu biliyorum. Kırsal yerlerde 4 tane imam-hatip açıp düz okullar açmıyorlar, sonrada şöyle bir yönetmelik çıkarıyorlar, herkes ikametgahın olduğu bölgedeki okula gidebilir. Yani sana diyor ki zorla imamhatipe gideceksin. O kesim bunu yapıyorsa bu kesimde güçlü olduğu yerlerde bu şekil baskı kurar, kapanma der
- 10 ay
Aynı yaştayıx abla bu arada, teyze ya da nene
- 10 ay
Neyse normalde bu bakış açısında değilim, yani katı değilim insanlars karşı. Birkaç olayın etkisiyle biraz gereksiz yorumlamalsr yaptım. Kusura bakmayın, kimsenin giyimini sorgulamak haddimize değil. Rahatsız oldum yazdıklarımdan
- 10 ay
@vardendi Hemcisimim ne güzel konuşmuşsun sen öyle, ağzına sağlık kız...♥️♥️
- 10 ay
Yorumu kaldırır mısınız size zahmet
- 10 ay
@sseedar82939 Noldu koçum rahat konuşuyordun, rahat mı battı?
- 10 ay
Belirttim zaten yazdığım yorumun rahatsız edici olduğunu. Git çocuğunla ilgilen sen, boş ver millete batan çıkanı
- 10 ay
Aynen aynen kendini buralarda tatmin etmeye devam et sen😅
- 10 ay
@sseedar82939 Merak etme, benim tatminim senin seviyene düşmeyecek kadar yüksek.
- 10 ay
@sseedar82939 SS aldım haberin olsun..😉
- 10 ay
Aynen aynen. İçişleri bakanlığı müfettişyiyim SS e gerek yok, gel beklerim 😅
- 10 ay
Ki zaten ben hanımefendiden özür dilemişim siz neye karışıyorsunuz anlamadım. Boş insansınız demek
- 10 ay
Baş örtüsü dersen buna bende dahilim..
- 10 ay
Tamam hanımefendi yorumda görüşün yanlış olduğunu belirtip özür diledim zaten:)
- 10 ay
Peki
10 ayYani yine a partisi mensupları yüzünden
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. Aptal oldukları için
00 Yorumla
10 ayHaklılar bence olmamalı
10 Yorumla
10 ayBeni etmiyor
20 Yorumla
10 ayEtmiyor beni
20 Yorumla
10 ayBaşörtü kutsaldır