Bu durumda ne yapmam lazım?

Merhaba ben Müslüman olmak istiyorum namaz kılan oruç tutan bir Müslüman olmak istiyorum ama namaz kılmayı uzun zamandır bıraktım şimdi tekrar başlasam zor gelecek ve unuttum nasıl kıskandığını gusül abdesti falan tekrar öğrenmem gerekecek her şeyi ve ailem bana sürekli şöyle baskı yapıyor çok fazla abartıyorsun çok fazla ilgileniyorsun din ile o yüzden beni uzaklaştırıyorlar bana işte sen delirdin mi bu kadar olur mu abartma diyorlar ve ben aynı zamanda şununla da uğraşıyorum yani kendimi değersiz hissediyorum şöyle düşünüyorum yani ben o kadar namaz kılacak oruç tutacak kadar değerli miyim Allah'ın gözünde acaba yani çünkü küçüklükten beri istediğim bir şey bu benim ibadet etmek o şekilde güzel bir şekilde Kur'an kurslarına falan giderdim küçükken Kur'an öğrenmeyi çok isterdim öğrenemediğim için ağlardım bayağı üzüldüm ne yapmam gerekiyor yani bana biraz yardımcı olun gusül abdesti almayı öğrenip tekrar yavaş yavaş namaz kılmayı öğreneceğim Allah'ın katında değerli bir insan olmak istiyorum gerçekten ama biliyorsunuz ben de herkes gibi bir insanım yoruluyorum bıkıyorum ne yapacağım yani böyle durumlarda hani nasıl başa çıkacağım bu düşüncelerine ve ailemle bayağı sorun yaşıyorum ailemle sıkıntı yaşıyorum ve şöyle bir söz var ailemizle yaşadığımız sıkıntılar günahlarımıza kefaret olacakmış ve benim bir psikolojik rahatsızlığım var adını unuttum ama müzik dinlediğim zaman ayağa kalkıp yürümek istiyorum bu şekilde ve etrafımda da internette de böyle insanları çok gördüm bu yüzden de ailemle sorunlarım oluyor yani beni pek anlayan insanlar değiller ne yapmam lazım
Bu durumda ne yapmam lazım?