Olursa hangisi hangisine daha fazla etki eder?
Herkesin dini kendine ama sonradan değişiyor o işler 😀

Olursa hangisi hangisine daha fazla etki eder?
Herkesin dini kendine ama sonradan değişiyor o işler 😀

Merhaba çiçek kadın;🦋
İnançlı ya da inanmayan arasında farklı kişisel çıkarımlar olabilir. Öncelikle sorgulamak ve dini eleştirmek bana göre de saygısızlık değildir. Ortada dünyanın ve evrenin oluşumuyla ilgili alternatif bir cevap bulduğunu iddia eden bir kitap varsa ve buna inanan milyarca kişi varsa bu kitabı alıp uzun uzadıya tartışmak, saçma ve mantıksız gelen yerlerini açıkça söylemek saygısızlık olarak nitelendiremem.
Kendisine dürüst olmayanın kimseye dürüst olmasını bekleyemeyiz. Neye inandığın değil neyin arkasına sığınarak nasıl yaşadığın önemli. Benim de var inanmayan arkadaşlarım hepsini severim bu konu aramızda bariyer oluşturmaz. Ben müslüman ismi Muhammed konulup binbir türlü kötülüğü yapan kişi de tanıdım. Yine ismi Kuran'da geçtiği için konulup dünya tatlısı insanlar da.
Nasıl bir insan olduğum hakkında yorum yapamam. Çünkü ben zannediyorum ki çok iyi bir insanım. Ama herkes iyi bir insan olduğunu zannediyor. Herkes iyiyse biz niye kötülüklere maruz kalıyoruz bunu kimse düşünmüyor. Çünkü iyilik ve kötülük kişilerin tekelinde. Dinlerin inanışların değil. Bunun yerine genel bir eylem olarak toplum örf, adet geliştirmiş. Çağımızda artık bu örf ve adetlerimiz sorgulandığı için modern dünyada etik olgusu ortaya çıkmış. İyi ve kötü yerine etik ya da değil var.. 🦋
Ne güzel ifade ettin kendini 🌸🫠
Keyifle okudum. Eline sağlık 😇🙏
*Dünya tatlısı insan inanmayandı silmişim yanlışlıkla.
Teşekkürler.🦋🌹
Rica ederimmm 💖
Arkadaş olma yetisine sahip insanlar için bunun önemli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü arkadaşlık genel olarak anlayış ve muhabbet üzerine kurulur, birbirini değiştirmek ya da yargılamak üzerine değil...
Senin dini düşüncen ya da bir başka özelin değil ki beni sağlayan mesela... Yanımda oluşun, dik duruşun, gerektiği yerde sarsman ama bunu yaparken de benim sınırlarıma saygı duyman...
Aramızda bir kez olsun din konusu geçti mi? Hayır... Çünkü bizi bağlayan, aramızda oluşturduğumuz bağ organik, suni değil... Senin veya benim kendi içimizde yaşadığımız, birbirimizi etkilemeyen bir durumu neden merak edelim ki? Birimize zarar veren bir durum olmadığı sürece en azından...
Mesela bu soruyla hiçbir arkadaşımın inancını bilmediğimi fark ettim ben birkaçı hariç... Onlar da ben sorduğum için değil onlar bir konudan bahsederken söylediği için sjfjgkg
Bizim bağımızı oluşturan etmenler öncelikle sevgi ve saygı bebeğim 🫠
Diğer her şey bu iki temel üzerine geldiği için keyifle yol alabiliyoruz birbirimizi yormadan, yıpratmadan 🥰
Kesinlikle bağımız @organiq 😀
Seninle ilk iletişim kurmaya başlamadan önce bana demişti ki "Lulu tam senin ayarında, çok iyi anlaşacaksınız onunla" 🤩
Adam beni benden iyi tanıyormuş helal olsun 🙏
@OrganIQ ahaha isminin hakkını veriyoruz işte her fırsatta etiket yaparak aaaaaa 🤣🤣🤣
Sizi seviyorum 🌸 bugün yine çok yoğun bir gün olduğu için şiiapamadım ama kalbim sizlen hep 💖
Biz de seni seviyoruz demek istiyor pederin Lulu'cum 🫠🥳
Evet evet müsait olduğunda toptan şiiparsın 🤣
Hepimiz doğuştan itibaren içinde bulunduğumuz aile gereği bir inanca sahip oluyoruz.
Aile olmasa da çevre, akraba, örf ve adetler bir inanca sürüklüyor.
Doğuştan böyle inançlı bir ortamda büyüdüğünde onu şüphesiz kabul etmiş gibi oluyorsun, üzerine (neden?) diye düşünmüyorsun.
İnançsız birisi de bu toplum ve aileye baş kaldırmış kişidir yani araştırmış ve savunabilir. Bu durumda; araştırıp bilen X Doğuştan sorgulamadan kabul eden taraflar kapıştığında inançsız olan daha ağır basar.
İnançlı birisi inançsız birisiyle arkadaş olabilir mi sorusunda da, evet olabilir. Ancak bu onular açılmamalı 😃
Güzel analiz 🤩
Elinize sağlık efenim 🥳🙏
Ricalar 🌸
Olabilir. Fakat her ikisi de kendi denizinde kalmalı. Mesela birisi tatlı su diğeri tuzlu su gibi düşünelim, nasıl bu ikisi karışmıyorsa onlar da karışmamalı 😀
Eğer inançsız olan eskiden inançlıysa o artık bazı şeyleri görüp de olmuştur onun etkilenmesi zor 😂 Fakat diğeri saf inanç olarak inanarak başladı ve devam ettiyse etkilenmesi daha olası 🙃
Artık inançsız olanın inançlı olanı etkileyeceğini bile bile devam etmesi etik mi peki? 🙃
Ne bileyim bu da bir yük gibi geliyor bana pff
Çok zorsun @hayat bak senin emocini çalmış 😂
Ben de şaşırdım görünce sjhg
Hata verdi muhtemelen verileri çekerken 😂
Elbette inançlı ve inançsız biri arkadaş olabilir. İnsanları ayıran şey inanç ya da inançsızlık değil; anlayış, saygı ve empati. 🍀 Önemli olan karşındakinin sınırlarına saygı duyup, kendi inanç ya da inançsızlığını bir "doğru" gibi dayatmamak.
Kim kime daha fazla etkiler sorusuna gelirsek, bu tamamen kişiliklere ve ilişki dinamiklerine bağlı. 🌀 Eğer ilişki saygı ve sevgi çerçevesindeyse, insanlar birbirlerinin bakış açılarını anlamaya çalışır ve değişim şart değil, ama mümkün olabilir. Değişim illa ki inançla ilgili de olmaz, hayata daha farklı pencereden bakmayı öğrenmek de etkilenmektir. 💫
Sen gönlüne göre bir dostluk seç, geri kalan doğallıkla ilerler. 😊☕
Cevap
46Cevap
Aşırıya kaçan her şey zordur. Yani inançlı ve inançsız kişi eğer aşırı ise ve biri diğerini fikrini dayatmaya çalışıyorsa sürekli yalanlıyorsa ve yargılıyorsa bu zordur hatta imkansızlığa ayak basar.
Ama bir tarafın inancı sözde inançsa ve yeniliğe açıksa, yani içinde bir yerlerde o düşünce yapısı henüz oturmamışsa soru işaretleri var ve karşı tarafada ılımlı ise güzel bir arkadaşlık olur 🙃
Esas bunu belirleyen birinin ötekini etkilemeye çalışmaması saygı duyması ve mümkünse o konuları yüzeysel konuşmaları aksi taktirde dediğin gibi biri birini etkiler muhakkak gibi geliyor bana 😇
Ne güzel acikladın konuyu 🫠
Eline sağlık Monroe 🥰🙏
Seve seve 💖🫠
Sevgili de olur ya.
Ben prensip olarak Müslüman erkeklerle sevgili olmak istemiyordum ancak hayatın planı farklı oluyor tabi, sevgilim Müslüman 😀
Bana karışmadı hiç, hiç sorgulamadı beni. Bana dini hiç anlatmaya çalışmadı, inat etmedi anladı beni.
Darlamadı yani.
Bende onu darlamadım. Yalnız etkiledim sanırım. Çünkü ben Allahla veya dinle kolayca mizah yapabiliyorum😀 ve güldürücü de oluyor😂
Bakıyorum ki o da gülüyor esprime😀
Ama Müslüman olmaya devam edeceğini belirtmişti. Sorun yok😀
Ailesi dindar sadece. Umarım orada bir sorun yaşanmaz😂 çünkü ben ilerde her yaz çocuğumu kuran kursuna vermek istemiyorum.😀
Veya 3 yaşında Ona fatiha öğreten bir baba annesi olsun istemiyorum😀😀
Aradığım kan geldi. Sorularım var sana 😀
Onun inançlı oluşu seni demoralize etmiyor mu, hevesini kırmıyor mu, eksik hissettirmiyor mu?
Çünkü inanç konusu sadece dinden ibaret değil. Biz bunu biliyoruz. O anlamda uyumsuzluk var demek oluyor bu ayrıca 🙃
Ya çok da etkilemiyor beni çünkü benimle her şeye var olan birisi😀
Aksine hoşuma gidiyor sanki😂
Bayram oldugunda hadi kalk namaza git diyorum falan🤣 orucunu tut bak tutmazsan kızarım falan🤣🤣
Eğlenceye çevirdim ben. Bazen başıma bir şey gelince dua et bana hele diyom falan🤣
O da benim eğlenceme icap ediyo falan😀
Sadece ailesi tedirgin ediyor😀 çünkü anne dindar😂
Bu arada ben dinden faydalanmayı severim🤣🤣
Dur organik de okusun bunu🤣@OrganIQ
Geçen şey dedim, ailen dini nikah isterse, kabul ederim ama dini nikahın şartı olan mehirimi de bol bol isterim heee dedim🤣🤣🤣🤣
Dötü yandı cjdjdj
Mehir mi o ne falan diyo cjdjdjw
Bende bele arkadaş, ailesi din işlerine girerse bende dinde para var emmi diyip kabul ederim, mehirimi kilo kilo isterim🤪🤪🤪🤪🤪🤪😋😋
Dinde para var🤤😋
@OrganIQ emoji sonrası boşluk bırakmayı unutmuş kedi gülerken 🤣
Baya keyif alıyor bu durumdan belli o 😂
@OrganIQ nasıl olacak onu bilsem 😂
Ona keyif veren şeyler benim keyfimi kaçırıyore 🙃
Yaşlıyım ben yaşlı sjjg 🤦♀️
Ben saldım rahatım, dinmiş siyasetmiş hepsinin keyifli tarafini çekip faydalanan bir parazitim🤣
Sayim mi daha cjdkkwkwk?
Yalnız parazitler üretmezler 🤣
Sen ürettiğine göre parazit olamazsın onlar başkaları djdkk
Bence siz bir Beyin Fırtınası yapın bu konuda @SoloSofistike 🤣
İlacın gelmiş jdkdkd
Örnek bulamadım başka, emmesi güzel şimdi böyle şeylerin kanını🤣🤣🤣
@OrganIQ beyin kopyalama da gelse keşke 🤣
En azından bazı kısımları falan ahaha
Benim hiç bir dine inanmayan arkadaşlarım fazla
Bazıları hristiyan, bazıları musevi, Müslüman olan arkadaşlarımda var
Hatta sihizm dinine inanan bile var
Ve benim için asla sorun değil
Onlar içinde sorun değil.
Yanlarında gayet rahatım namazlarımı onların evlerinde kılabiliyorum onlarla dini mekanlarına gidebiliyorum
Bu gayet normal bir şey
Sihizm nedir? Ilk defa görüyorum 🙃
Dünyanın en büyük beşinci dini
Hint yarımadasında
Tek tanrıya inanan bir din
Anladım.
Evet öyle işte 😂
Hatta erkekleri eşarp takıyor🤣🤣
Ahaha demek erkekleri kapatmışlar 🤣
Evet öyle 😂🤣
Bunu da mı kaçırdık ahh bee 😂
Ne dinler var bilsen neler neler var dünyada
Bazı arkadaşlarım var karıncaya tapıyorlar
Onu kutsal kabul ediyorlar
Ama tek yaratıcı olduğuna iman ediyorlar
Böyleleride var daha neler neler 😂🤣
Hindistan'da Ganj Nehrine de tapıyorlar. Çok enteresan 😀
Evet neler neler 😂
Dünya’da çok fazla ilginçlik var kesinlikle 😂
Bu yüzden ben belgesel izlemeyi çok seviyorum 🤩
Çok iyi yapıyorsun
Dünyayı tanımak için gezmek, görmek veya okumak lazım 😂
Oturduğum yerden geziyorum işte 😂
Çok iyi devam😂😂
😀🙏
Arkadaş olabilir ama sevgili ya da eşyalara olamaz. Sağcı ve solcunun da olamayacağı gibi. Bu şeklideki siyasal , kültürel ya da görüş farklılıkları olan kişiler sevgili ya da eş olduktan sonra ilişki iyiye gitmez kısa sürede biter. Benim düşüncem bu şekilde.
Bitmemesi için bir taraf diğerine tabi olabilir isteyerek 😀
Arkadaş olabilirler ama sevgili ve eş olamazlar. Kişi ne istediğinden ve ne istemediğinden eminse etkilenmezler ama emin değillerse çok kolay olur etkilenmeleri. Kimin kimden etkileneceğine karakter ve farkındalık oranı karar verir
Haklısınız yengeç hanım 😀
Çok mersi 😀
💖
💚
Çevremde inançsız ateist arkadaşlarım var, karşılıklı bilgi alışverişi yapıyoruz gayet güzel, insan ne istediğini net bildiği sürece kimseden etkilenmez, ve en olumsuz düşünce den bile kendine olumlu bir pay bir ders çikartabilir.
Bu çok doğru 🤩
Elbette. Fazlaca inançlı birisiyim. Budist, ateist, rahibe, Protestan, yahudi hatta zerdüşt arkadaşım bile var. Birkaç kere de birlikte buluştuk. Saygı olduktan sonra süper bir iletişim oluyor. Saygı her şeydir.
Kesinlikle saygı çok önemli 😇
ortak paydalarda buluşulur elbette inançlı insan baskı uygulamaz zira dinde baskı yok inançsızın zaten çoktaumurunda aman ister inan ister inanma bana senin insnalığın yeter der
Güzel cevap 😀
ama çok zor durum
bir arkadaşım vardı bayan onun bir bayan arkadaşı abisi ile evlenmesini istiyordu!!!
benim bayan arkadaşım hanefi mezhebindendi (ki islamiyette mezhepçilik yoktur)
diğer taraf aleviydi
bana sordu ne yapayım ya bak eğitimli ünv mezunu kadınsınişin var evin var ama iki sorun var 1. erkek ortaokul mezunu ve alevi!!! hadi eğitim farkını geçtik çocuğunuz oldu!!1
neye göre yetiştireceksiniz? sana göre mi ona göre mi?
ahhh kendimize göre diyemedi
Ee ne oldu sonra?
evlendiler ben düğüne gitmedim offff telefonlar açmadım, mesajlar dönmedim, kaprisler ben kendime katlanamıyorum kapris çekemem zaten
2 yıl sorna kaşrılaştık baktım düşünceli yürüyor omuz attım nasıl sarıldı bana ve ağladı keşke evlenme deseydin diye
işte diyemedim
Desen de dinlemezdi ki 🙃
asla dinlemezdi eminim onu kıskandığımı bile düşünürdü ki öyle bir şey yoktu
hep diyorum insanlar yaşayıp görmeli
Aynen öyle 🙃
Benim çok inançlı arkadaşlarım var. Saygı varsa sorun olmuyor hiç bir zaman. Bazıları patavatsız oluyor. Kendi fikrine katılman için ikna etmeyi kovalıyor. Onlardan da zamanla uzaklaşıyorsun
Öylesinin doğru olduğunu düşünüyorlar. Din bunu yayılmayı emrediyor.
Genelde dine ikna etmeye çalışanlar yapıyor bunu ama inanmayanlar da yapabiliyor. Her iki taraf için söyledim
Anladım 😀
Anlaşabilirde anlasamazda tamamen aralarındaki ilişkiye bağlı. zaten ikisindede amac karşı tarafı değiştirmekse uzun boylu sürmez. Fakat amaç iletişim ise sıkıntı olmayabilir. Etkilemek durumuda yine aynı. Kimse kimsenin dünya görüşünü kolay kolay değiştiremez. Herkesin nasibi farklı yerden 😃
Doğrudur efenim 😀
Oluyor, saygı çerçevesinde her şey oluyor, bir sürü farklı görüşte ve inançsız arkadaşım oldu ki, en yakın arkadaşım deisti.
Sevgilin inançsız olsa peki? 😀
Eyvah eyvah! din iman elden gidiyah 😀
Çokta güzel olur neden olmasın herşeyin temeli saygı çerçevesinde oluşur... Görüşlere saygı varsa çokta güzel arkadaş olunuyor...
Aynen öyle canımcım 😇
Neden olmasın.. bu arkadaşlık için engel teşkil etmez... saygı olduğu müddetçe.
Haklısın Psi 😇
Olsun başka zaman da yazarsın sen iyi ol da 😇🙏
Halledersin sen arada dinlen ve su içmeyi ihmal etme 🙃
Unutacağını tahmin ediyorum. O yüzden hatırlatıyorum 🙃
Rica ederim 😇
Onunla alakalı bir dizide çok güzel bir çsps vardı
Dinsiz oluşum senin için sorun mu
Hayır
Neden
Cehennemde ben yanmayacagım
Ahaha iyiymiş 😀
Karşılıklı saygı ve sınırları bildikten sonra sorun olmaz.
Biz ona inançsız değil de sorgulayan diyelim.
Yoo baya inançsız. Sorgulama işini yapmış artık netleştirmiş konuyu kafasında 🤩
Heee o zaman farklı 😂
Detaya ek olarak
İnançsız kişi, inançlı kişiyi etkisi altına alabileceğini düşünüyorum. En azından sorgulamaya iter
Ben de öyle düşünüyorum 😀
İnançlı biri inançsız biriyle arkadaş olabilir; önemli olan karşılıklı saygı, anlayış ve hoşgörünün var olmasıdır...
Kesinlikle katılıyorum buna.
Bilime inanan ve bana inanan biriyle anlaşmam daha kolay olur. Dini konularda katı insanlar biraz farklı olabiliyor.
Şeytana mı inansın yani? 😀
O da doğru yaş ilerledikçe duygusal olmaya başlıyorum sanki. :) Kendine ve bilime inansın gerisini aşarız.
İnanmayı bırakıp güvense olmaz mı?
Güvenmek için inanmak gerekmez mi? 🤔 Güven daha güçlü, daha yoğun bir duygu gibi geliyor. Güvenirse beni manipüle edebilir, şüpheci olsun, sorgulasın :)
Kavramlar karışmış burada. Anlamlarına bir bak sen.
Asıl inanan insan sorgulamaz 🙃
Baktım acaba yanıldım mı diye benimle benzer düşünen düşünceler çarptı gözüme. Güvenmek için inanmak gerekir inanmak içinse güvenmek gerekmez tadında örnekler var ziyadesiyle. Yine de ben tartışmaya girmek istemiyorum @SoloSofistike Hanım, size inanıyorum:)
Bana inanmayın siz yine de devil bey. Sonra pabucunuzu ters falan giyersiniz 😀
Ters giymekte, hiç pabuç giymemekte sorun olmaz. Biraz heyecan, biraz inanmak hayata bağlayabilir. :)
Doğrudur efenim 😀
Varlığınızı bilmek güzel. Keyfiniz daim olsun.
Sizin de 😇
Olabilir. Kimin neye inandigiyla ilgilenmiyorum
Olabilir 😀
Ben de olabilir diyorum iste 😅
Bütüm arkadaşlarım ateist deist Ortodoks filan mxmxjjx
Çeşitlilik iyidir iyi 😂
Bu İlişki Meleğin Şeytan ile beraber olması gibidiir
Olumsuzdur
Şeytan da bir melek değil mi?
Bizler de kovulmuş ve lanetlenmiş insanlar değil miyiz zaten? 😀
Niye cennette değiliz o zaman?
Ne işimiz var dünyada?
Yoo siz fazla toz pembe bakıp insanları melek olarak görüyorsunuz. Oysa şeytanın kendisi insanın içinde zaten 🙃
Teşekkürler 😂
Evet neden olmasınki manüpilatif insanlar daha korkutucu bence
Kesinlikle 🤩
Daha gençken olabilir derdim ama bazı ateistler kendilerini çok entel zannedip Allah'a kitaba hakaret ediyor... Haliyle bir noktadan sonra tahammül edemiyorsun..
Ama Allah 'ın tokadı yok tabii... Böyle davranan bir tanıdığımın evladı vefat etti erken yaşta...
Adına ne derseniz diyin işte...
O ne demek yaa?
Müslüman olanın evladı ölmüyor mu?
Bu ne saçma ve leş bir zihniyet böyle?
Neyle neyi ölçüyorsunuz?
Birsürü ateist arkadaşım var. Bende inançlıyım çok tartışıyoruz keyifli
Tartışmayı kim başlatıyor, sen mi onlar mı?
Olur. Kendimden ve çevremden biliyorum. İnancım dolayısıyla bana cephe alacak bir adamla değil arkadaş, aynı havayı bile solumam.
Çok zor durumlar, birine aşık olursun ilgi duyar ilgi görürsün ama inançlar farklı olur kabul edersin de aile inançlı olunca zorluk başlar işte
inançlıyım her inançtan biriyle arkadaş olmuşumdur satanisti agnostiği hristiyani ateisti..
Bence olmasın gerek yok arada huzursuzluk çıkar ilaki fark yüzünden
Müdahale olmayacaksa inanan tarafa, olabilir.
Olabilir tabii ikisi de birbirine saygı duyarsa olabilir
Olur. Benim çarşaflı arkadaslarım da var, ateist olan da
Olabilir ben inançlı bir insanım ama bir zamanlar en yakın arkadaşım inançsızdı
Elbette olabilir ancak birbirlerinin görüşlerine saygı duydukları kadar.
Herkes inancını özgür şekilde yaşayabilir inanç kişisel bir durum Saygı duyulmalı
yani arkadaşlık oluyor ama eş olarak dindar erkek tercihim. dozunda
hiç umurum da olmaz bana inansın kafi saçam sorular
Olur ama ikisinden biri değerinin tarafına geçer bi süre sonra😅
Hayat bu her şey olabilir 😀
Bunu Müftüye sor bence. Kadınlar olamıyor. Erkekler de sadece Hristiyan ve Yahudi Kadınlarla evlenebiliyor. Sanırsam
şu ana kadar imanını geri kazandırdığım insanların sayısını bilmiyorum bi yerden sonra saymayı bıraktım
Allah'ı inkar eden birine vaktimi ayırmam
Bu da tercih meselesi tabi.
İnançsız insan yoktur ki
Dinlere inanmayan insanlar ne oluyor peki? 😀
Soruyu cevaplarken odaklanmakta zorlanıyordum başlığa yazmışım sadece açıklamayı okumamıştım 😅
Dinlere inanmayanların inandıkları başka şeyler var örneğin bilime, felsefeye, sevgiye, onu yaşama bağlayan şeylere inanır vs..
Diğer türlüsü de aslında olur ama birinin bi noktada yelkenleri suya indirmesi gerek. İki taraf da kızgın yağa su değdirir gibi konu her açıldığında parlayıp coşacaklarsa ne hayrını gördüm ben bunun sonuçta : )
Kahkaha attım sabah sabah 🤣
Sen çok yaşa e mi Göktuğ 🤩
Günaydınlar efenim 🙏😇
Olur var öyle arkadaşlarım iyi de anlaşıyoruz
Ne güzel 🙏
O ne öyle aq ılık mısınız bir duruşunuz olsun kafirle arkadaşlık ne alaka
Biz erkekler oluyoruz
Olan kadınlar da var. Cinsiyetçilik yapmaya gerek yok şimdi 😀
Genelleme yaparak siz erkekler sınıfta kalıyorsunuz. Al işte ben de kaldım 😂
Olmamalı bence
Neden?
Çok kavga ederler ama anlaşamazlar fikir ayrılıkları olur hep
Belli olmaz o 😀
Sen inanç lımısın
Değilim.
Pekala
Olabilir ama biri inatçılıgı rafa kaldırılmalı
Sakıncalı işler bunlar 😀
Birbirlerine müdahale etmeden oluyorsa olsun
Etiket istediğin gibi mi😀alayim baska yere söylee
Yok efenim doğru olması gereken yerde. İlgin için teşekkür ederim 🙏😀🌸
Sana cok dikkat edecegim😀rica ederim
Ben bir arkadaşım sık sık o durumu yaşadığı için o tepkiyi gösterdim aslında. Benlik bir durum yoktu 🫢😀
Hakli bir isyandi daha dikkatli olacağım
Teşekkürler efenim 🦋
Ateist birisine aşık olan tesettürlü kızımız soruyor galiba bunu
Soruya cevap vermek yerine dedikodu yapayım mı dedin sen de? 😂
Hiç affetmem yapıştırırım 😝
Tesettürlüsün demi sen 😆
Bir öküz için fazla gevezesin 😂
Ben inançsızım arkadaş olurum problem olmaz benim için.
Olabilir aynı cinsise
Karşı cins neden olmuyor?
olamaz uyuşamazlar
Din konusunda zorbalama olmazsa olur
Olur ama bol bol kavga ederler herhâlde
şeytan her yolu dener
Olamaz
Neden peki?
Belli süre sonra onuda çıkarır imandan
Niye olmasın
Bence de 😀
Samimi arkadaş olmak gibi mi diyorsun?
Evet.
Kendini ve ahlak değerlerini kötümser amaçlı biri veya birileri değil ise, saygılı ve anlayış içerisinde iyi insan olma çıkarısındaysa bilmediği konular hakkında ileri geri tanımlamıyorsa YARADAN'ı henüz bilemiyorsa mantıklara açık biirisiyse dosluğun anlamını'da iyi bilebiliyorsa öğrenmelare kısıtlı hallerde bulunmuyorsa içinde merhamet duygusu taşıyorsa neden olmasın hayat bu insan insana her dayym lazımdır...
Anladım 😀
Neden olmasın
Değil mi ama?
Değişmez :D
Yalaannn yalaann 😂
Seninki değişmez zaten karşı tarafınki değişir 😂
O niye? 😂
Ahaha doğruuu
İyi akşamlar 🫡
saygı var ise evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?