Bence şöyle, İnançsızlık ayrı bağnazlık ayrı. Mesela inançsız ama uyumlu, anlayışlı kişiler var ki müslümanların çoğu üzülerek söylüyorum ki anlayışsız. Yani önce kendimizi eleştirelim. Yürümez diye bir şey yok bence. Eğer çocuk yetiştirme hısusunda ortak paydada birleşirlerse sorun olacağını zannetmem. Birinin ak dediğine öbürü kara demezse, birbirlerine anlayışlı ve uyumlu yaklaşırlarsa olabilir...
Hocam iki taraf birbirine saygı duymaz ise sorunlar çıkar en büyük problem çocukta çıkar anne ya da baba kendisi gibi olmasını ister ise iki tarafın farklılığı yüzünde çelişkide yıpranır bunun yerine mesela çocuğa öğretim tercihi ona bırakmalı inançlı bireye ibadetinin yaparken engel olmamalı ya da inançsız bireye zorla ibadet yaptırmamalı ondan dolayı saygı empati kurulmalı
En basiti sen oruçluyken o oruçsuz sen namaz kılarken o namazdan bihaber sen gusül alırken o gusül almaz çok büyük sıkıntı gün gelir inançlı kişiyi de kendine benzetir Allah muhafaza
Neye inançlı, neye inançsız? Hiç bir insan yoktur ki, bir inancı olmasın..! Kimi, yaradana inanır, kimi bunun hanında, bir davaya inanır, jendine inanır, hayallerine inanır, hiçliye inanır ama mutlak birşeye inanır. Sorun dan tahminim, din... dini inanç meselesi, sadece inanç meselesi değil. Kimi inanmaz ama saygı duyar, kimi inanmaz ama inana na düşman olur. Kimi inanır, inanmayana saygı duyar, kimi de düşmanlık eder. Bu düşmanlık edenlerin gözünü aşk kör eder ama bir zaman sonra aşk baskın olmaktan çıktığın da, düşmanlık, palazlanır malesef. Halbu ki, ne büyük aptallıktır. Madem hayat bir kere, o da dünyada, ne gerek var bunu düşmanlık ile harcamaya. Madem ki, öteler var, dünyadan sonrasına, inanmayan gidecek cehennem ortasına, ne gerek var onu dünyada yakıp, kendi öteni harcamaya. Soru neydi ben neler yazdım idare et🙂
Bakara suresinin 221. ayetinde mealen; “İman etmedikleri sürece, Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü’min bir cariye ondan daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece, Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de iman eden bir köle ondan daha hayırlıdır…” Yanlış anlaşılmasın, benim herhangi dini ideolojiye inancım yok.
inançlı olan devamlı acı çeker. dinlerde abuk subuk adetler var ve inanmayan kişi saygı duysa bile görüşünü illa ki bildirecek ve bunları duyan kişi de üzülecek sinirlenecek, aşağılandığını düşünecek Düşünsene adamın karısı ineğe tapıyor ve adam bunu her daim nasıl destekleyecek.. inek işte kutsal falan değil.. Mesela Türkiye'de sütünü içip etini yiyoruz ineklerin. hiç saygı duymuyoruz ineğe tapanlara...
Ben her zaman herkes dengiyle evlenmeli düşüncesinin taraftarıyım Evet asıl sevgi belkide tüm zıtlıklarla sevmektir, ama hayatın gerçekleride var ilişkileri evliliğe kadar giderse doğan çocuk nasıl yetiştirilecek? Vs. Vs. birsürü problem , denklik şart.
İnançlı biri bir zaman sonra inaçsız birine baskı yapacağı için pek devam etmez gibi geliyor bana. İnançlı birisi bir zaman sonra kendi gibi yapmaya çalışır onu da yapamadığını görünce kavga eder. İlişki olur ama evliliğe giden bir ilişki olur mu bilmiyorum. İki ters köşe kutup sonuçta.
İnançlı biri yeri geldiğin de dua etmek ister.. namaz kılmak oruç tutmak.. camiye gitmek.. abdest almak ister.. Inançsiz birisi ise bu yapılanları saçma bulur.. ve iki kişi arasında mezhep ayrılıklarından dolayı kişılik ve dinsel açıdan çatışma yaşanır
Birbirlerine olan inançlarını yitirene kadar gider. Bahsi geçen sorun aralarında fikri ve öznesel sorunlar ortaya çıkaracaktır zaman zaman ve bundan kimsenin taviz vereceğini sanmıyorum. Hal böyle olunca birbirlerinden bir şerler saklanmaya başlanacak. Sorunlar ertesi güne ertelenecek ve çığ gibi büyüyecek. Bir gün en umulmadık zamanda biri gidecek diğeri kalacak ama kim kaybedecek aşk. Çünkü takvim tutmaz bir aşkın ve dünden belli yazgısı bir aşka bedellenmişlerdi.
Yani herkesin bir inanci vardir. Bizim rabbimiz Allahsa ve biz ona inaniyorsak onun da inandigi baska bir tanrisi vardir. Illaki iliskide sorunlar olur ama bunu en aza indirmek ciftlerin birbirine olan saygisinin buyuklugune baglidir. Iki tarafta birbirine saygi gösterirse neden sürmesin ki
Çok dert edilecekse inanç, tapınma şekli veya siyasi görüş en başından yol ayrımına girilmeli ama işin başında konuşup, bu tür fikirleri kapı dışında bırakma kararı alınır ve gerçekten uygulanacağına karar verilirse devam eder. Ancak bizim toplumumuzda zor. Eş karışmasa bile bilumum aile eşrafı yeter
Kanka insanlari oyle siniflamak yanlis olur kimin neye inandiginin bir onemi yok onemli olan ask ve sevgidir her iki tarafta birbirine baski yapmadiktan sonra hicbir sikinti yok 😊😊
ilişkinin süresi arttıkça küçük konularda bile insan karşısındakini kendine benzetmeye başlıyor ya da ona benzemeye. yani böyle bir konuda da iki tarafın birbirine baskı uygulaması kaçınılmaz
@pülümürbalı bana gore yanlis benzemeye calismak baska bisey baski ile biseyi yaptirmak ayri bisey mesela ben kimse icin cizgimi bozmadim bozmam da benzemem de biraz yapiyla alakali 😀
Ben inancsızım esim inanıyor. İki taraf da birbirine salak olarak bakıyor. Bence evlenmeden önce bunu kriter olarak koyun kendinize benzer biryle evlenin. Sorun yaşıyoruz tabikide yaşantımız uymuyor zihniyetimiz uymuyor.
Devam etmez o ilişki, problem çok olur her iki tarafta birbirine karışmadığı müddetçe. Şimdi inançsız insanların %95 i alkole daha fazla önem verir bu bile başlı başı bir sorun, inançlı insanın bunu dert etmeyeceğini ben düşünmüyorum. Hadi bireyleri geçtim aileler bir kere sorun.
İki tarafta birbirine saygılı olursa sürer gider, niye sorun olsun. Ama ara ara sorunlar yaşanır. Olaylara ve hayata bakış açısı farklı olduğu için. Ya inançlı olan zamanla inancı azalır, ya da inancı zayıf olan imana gelir bence sonunda 🤣🤣🤣
İnancın kadını kapalı açık fark etmez sadece inançlı kapalıya bağdaştırmayın yahu günümün kapalıları da belli yani görsel olarak kapalılar ama içleri hepsinin şeytan fesat
Her ne kadar “saygı varsa yürür” dense de bir yer de problem olacaktır. Hayata iki ayrı pencereden bakan insanlardan bahsediyoruz, fikir ayrılıkları olması fazlasıyla muhtemel olacaktır.
Bence eş karı koca hayat demek tek can tek vücut olacaklar evlilik demek aile çocuk yetistirecekler iki zıt kutup bı ömür olmaz bı elmanın iki yarısı düşün bı tarafı kırmızı bı tarafı beyaz olurmu hic
İnançlı biriyim buyuk konusmiyim inançsız biriyle gelecek vadeden bir iliskim olacagini dusunmuyorum benim önem verdiğim konulara karsidaki önem vermezse ortalık karışır yani
Kadın gayrimüslimse sorun yok. Erkek gayrimüslimse ayriyeten kadın da bu durumda müslümansa zaten yürümeyecektir. Yürüyebilmesi için erkeğin müslüman olması gerek.
Birisi oruç tutarken namaz kılarken bugün tutmasan ya da namazı kaza edersin der başını örtme ya da örtmem der kadınsa akıllı bir insan uyumlu olacağı birini bulur