Çok komik oluyor ya. Sadece gülüyorum. Arkalarından demediği kalmayıp gereksiz samimiyet gösterenler. bu kadar düşmeyin yahu jfj söylediğiniz söyleri cesaretiniz varsa yüzlerine söyleyin arkasında durun... Böyle olmayanlar üzerine alınmasın. Genelleme yapmıyorum 😄
Birbirinin arkasından konuşup yüzüne gülen insanlara karşı tavrınız nedir😅?
Benim yanımda konuşamıyorlar.. İş yerinde çok dedikodu dönüyordu bana anlatmayın ben direk söylerim dedim.. İnanmadılar. Arabada geçenleri toplantıda pat pat söyledim.. O zamandan benim yanımda işle ilgili konusan yok :)))... Harika bir yöntem..
En iyisini yapıyorsun ya. 🙂Öyle dedikodu dinlenmemelide. Hoş değil... uhaa çok iyi yapmışsın valla. Ne güzel pat pat demişsin. Konuşmasınlar bir zahmet tabii 😅 Kesinlikle iyi bir yöntem. Ama ben yapmıyorum. Ben hep sessiz kalıyorum. Uğraşmak istemiyorum, birbirlerini zamanı gelince sokacaklar nasıl olsa...😂
Uğraşmak istemezsen sürekli bu tarz sohbetlerin içinde buluyorum kendimi.. Birde saçma kendi kendilerini yükseltiyor lar.. Bende önlemimi böyle aldım.. Deniz kestaseni gibi bei gören sohbeti değiştiriyor guze'oldi.. Son 2 aydır toplantılarada almıyorlar ayın son günü tatil yapmış oluyorum.. Her toplantı ortalığı karıştırıyorum diye gelmesin demiş bölge müdür ona wp yazarsınız demiş.. Iy oldu :)))
Kendilerini yükselten , şişiren hep boş çıkıyor. Yani bir lafa birde söyleyene bakmalı. Seni gören sohbeti değiştiriyor çünkü onların açıklarını ortaya atıyorsun 😅almasınlar aman kaybedeceksen dobralıktan kaybet. En azından ortama göre şekil değiştirmiyorsun , yal*ka değilsin. Bu iyi yani. Aynen iyi olmuş. Çokta fifi. takma öyleleri :)
1988 ekiminden beri insqn denen turu takmıyorum zaten.. 2019 kasımdan itibrende tamamen bıraktım bu familyayi.. 5+1 kişi var hayatımda önemi.. Gerisi evrende boş bir seda :))
Ne güzel en doğrusu. Yani takmamak gerek tabii. Önemli olan kendi hayatımız. kimin ne dediği değil ki zaten. Ağzı olan konuşuyor ne de olsa. Az ve öz kişi olması önemlidir. Gerçek olsun az olsun. Çok olup çevrende yalandan yalakan olacağına az ve gerçek insan olması iyidir. Umarım onlarda hep yanında olur ve hep iyi olursunuz. Evet gerisi boş doğru. Doğru bakış açısı :)
Yaşadıklarımı bir ben bilirim hala da yaşıyorum. Açık konuşayım: Böyle insanlara mesafemi koyarım. Arkasından konuşup yüzüne gülen birinin samimiyetine bir kez gölge düştü mü, benim için kolay kolay eski güven geri gelmez. Bazen direkt yüzleşmek gerekir, ama herkes bunu hak etmez. Çünkü bazı insanlar yüzleşince pişman olmak yerine savunmaya geçer ya da daha da iki yüzlü davranır. O yüzden çoğu zaman tepkim net olur ama sessiz: Uzaklaşırım. Soğuklaşırım. Varlığımı çekerim. Çünkü herkesle dost olmak zorunda değilim, ama saygı duymadığım biriyle sahte gülümsemelere de girmem. Saygı, samimiyetin ön şartıdır. O yoksa geriye kalanın adı sadece “rol” olur. Ben o oyuna girmem.
Karaktersiz oldukları için hiç bir şey demiyorum onlara.. arkalarından dedikodu yaparlar yüzlerine karşı da yıkama yağlama yaparlar çok gördüm ben bu tiplerden :D gülüp geçiyorum sadece umurumda değiller
Bak doğru. O da doğru değil. O da ayrı komik evet. Yani herkes yaptıklarından sorumlu ve kimse görünmez değil 🙂 gerçekler ne de olsa bir şekilde çıkıyor iyi ya da kötü...
Hayır yani konuşmaya başlayınca öyle bir konuşuyorlar ki sanki karşılarındaki aşağılık iğrençte kendileri sütten çıkmış ak kaşık gibi. Sanıyorlar ki cevap verilmediğinde en haklı kendileri. Cevap verilmeye bile değer olmadıklarının farkına ne zaman varacaklar acaba 😅
Yani evet öyle söyleyince doğru. İnsan bir kendinede bakmalı. Kimse 4 4lük değil ya da kimse kusursuz değil. Evet karşındaki aşağılık iğrenç olabilir ama seninde iğrenç olma ihtimalin var tabii. İnsan kendinide eleştirebilmeli, görmeli evet. Aaa o çok kötü demekle olmuyor elbette. Her cevap veren haklı olmaz. Haklıda olabilir , haksızda. Yani olayın ne olduğunu tam anlamadan, görmeden kesin hüküm veremeyiz. Kesinliğine inanmadığın , görmediğin bir şey için öyle diyemeyiz. En haklı her zaman gören biri hep haklı olamaz. Yaa insanız hepimiz her zaman haklı olamayız değil mi? Önemli olan bunun bilincinde olmak , buna göre davranmak değil mi? cevap verilmeye değer olmayana cevap verilmez ki. Yani umursanmaz yahu. zaten yoktur gözünde 😅
Meselenin temeli de orada işte. "Sen hatalısın" sözünü duymaktan korkan, denildiğinde görmemek için çırpınan yahut inkar eden insanlar, başkalarının kusurlarına gelince ayyuka dökmek için çırpınıyor. Ne acı...
Şimdi şu var iki tarafta hatalı olabilir ya. Dediğim gibi olaya "ben haklıyım " ya da "sen haklısın " diye bakmak yerine bütün olarak görmek bakmak önemli... Bir insan hatalıysa eğer hatasını duymamaktan korkmamalı. Bunun bilincinde olup hem kabullenmesi hemde hatasını düzeltmeye çalışması gerekir. ya da ders çıkartması. Yani ortada gerçek bir hatası varsa. Denildiğinde görmemezlikten geliyorsa illa hata olduğu içinde değil bence. Şöyle düşün karşısındakini önemsemiyor ve görmezden geliyor. Korktuğu için değil muhatap bile olmak istemediği için belki. aynı şekilde hata olduğu için kaçan korkanda var elbette. Ama her görmezden gelmeyi korkaklık olarak düşünemeyiz. O kişi yok saymak demek yani. Kimse kusursuz değil dediğim gibi. Herkes kendi yaptıklarından sorumlu yani
Bu tarz insanlar gerçekten bazen insanı aynı anda hem sinirlendirip hem güldürmeyi başarıyor. 😅 Ama dürüstlük o kadar kıymetli ki, böyle durumlarda biraz mesafeni koruyup daha net bir duruş sergilemek en güzeli. Gereksiz samimiyete karşı serinkanlı durmak her zaman işine yarar. Kendimizi düşürmeye değil, karakterimizi korumaya odaklanmalıyız. 🌸 Karşındaki insanı zorla değiştiremezsin ama onun etkisine kapılmamak tamamen senin elinde! 😉
Evet baştan bir gıcıklık varsa muhatabı kesmek en doğrusu. Sonra ayağına yapıyor sakızın pisliği 😄 yani aslında iyi yapıyorsun baştan tavrın belli oluyor bu iyi.