Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Hayır zaten kimsenin arkasından konuşmam. en kötü bana yaptığı yanlışı anlatırım ki bu da gerçekleri söylemek olur. ama onun hakkında konuşmam ya da başkalarına şöyleydi böyleydi demem. birine bir şey diyeceksem yüzüne derim
Ah görselde de canım Türkan Şoray var ve bu resim telefonumda nerdeyse 8 aydır bulunmakta. Sözü ilk okuduğum vakit işte bu ben demiştim, bir de görselde Türkan Şoray olunca sözü daha da bi sevdim, daha da bi bütünleştirdim kendimle.
Mamafih annem bana, senin yerinde olsam; "o kişiyi parmağımda oynatır, her dediğimi yaptırırım" demişti, başka birisi de bana "yalaka olacaksın"demişti, hayır kimseyi parmağımda oynatmak için yalaka olamam, kendi gözümden düşemem kendi benliğimden, kendi özümden uzaklaşarak.. Annemin dediği o kişi benim için herhangi birisi bile değil, herhangi birisine selâm veririm lakin o yaratığın evinin önünden dahi geçmem, bu da benim gerçeğim, yalaka olamam. Abla derdim o sinsiye, hemen hemen 5 yıldır abla demiyorum, istesem abla da derim her istediğimi yaptırırım, ben duygu insanıyım. Bir zamanlar abla dediğim o varlık, bana kötülediği kişilerle can ciğer olan bir maşa, kukla, zavallı buluyorum onu. Arkasından say, söv sonra da o kişilerin kuklalığını yap, içten içe düşman ol, yanıbaşındayken de dost, vay beee, bi ben beceremiyorum sanırım bunu, aman becermeyim böyle bir şeyi. Bazılarına hayret ediyorum ya, içten içe birisi nefret ediyor birisinden, ya nefret ettiği kişinin yanaklarını sıkıyor, yanağından öpmek istiyor, yuhunuz yani yuhunuz, ben nefret ettiğim kişiye dokunamam bile, hatta konuşmak bile istemem, hatta yolda karşılaşsam yolumu uzatırım. Herkes bilir benim kendisini sevip sevmediğimi, annem de der benim için dili ve kalbi aynıdır diye, hem ne demiş Hazreti Ömer; "kalbinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun" ben de öyle yapıyorum.
Ne yalan söyleyeyim, evet gülerim. Olması gereken de bu değil midir zaten? Medeni dünyada yaşıyoruz yani sevmesek de arkasından da konuşsak yüzyüze geldiğimizde bu kişi bize kibar davranıyorsa biz de kibar davranmak zorundayız. Fakat vicdan azabı çekmiyor muyum dersen elbette çekiyorum. Yüzüne güldüğüm için değil arkasından konuştuğum için. burada zaten problem de yüzüne gülmek değil, odaklanılması gereken şey dedikodusunu yapmak.
İnsanın arkasından konuşmuşumdur illaki Allah affetsin insanların yüzüne de gülmüşümdür iyi niyetle ama ikisini aynı anda yapmadığımı çok iyi biliyorum ✌🏼