- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
11 ayAslında sorunuza başka yorumlar yazmıştım fakat şu an bambaşka şekilde cevap vermek istedim.
Çünkü insanoğlu isteklerini , tercihleri zannediyor ve genele göre hareket ediyor ve bunu kendi mutluluğu zannediyor.
Hayatın gerçeğini ve yapılan yanlışı da gözünün önünde ceryan edince maalesef anlıyor.
Yaşayarak öğrenme saçmalığı diyorum ben ona.
İstediğimiz şeyleri tercih edersek (başka hayatlara bakmadan) işte asıl sorunsuz , sıkıntısız hayat o zaman başlıyor.
Hayatın içinde olan yanlış tercihleri kabul etmeyenler yaptıkları yanlışları başkalarını değiştirerek çözüme sokmaya çalışırlar.
Halbuki her insanın dünya üzerinde bir karşılığı var.
Buna inanmamız gerek.
Birini istediğimiz şekle , kıvama sokarak buna sahip olmayız.
İnsanın her organından iki tane varken , kalp neden tek.
Hiç aklınıza geldi mi?
Size sağlıklı , güzel , güvenli bir hamilelik diliyorum.
İnşallah yaşadığınız ve yaşayacağınız şeylerden karnınızdaki suçsuz yavrunuz etkilenmez.
Onun hayatı daha güzel olur.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ayBöyle p.. ustları çok arıyor musunuz yetmiyor birde hamile kalıyorsunuz. Hayır böyle olduğunu öğrenmek için hiçmi bir mücadeleniz çabanız olmadı da hamile kalmayı bekliyorsunuz dertlenmek için. Yahu adam a küfür sayıcam kelimeler yetmez, burada kimin haklı olup olmadığını geçtim de sizler bu türler ile niye evlenip çocuk yaparsınız mesele burada. Başta şartlarını koydun mu? Görev paylaşımı yapıldı mı? Sınırlarını çizdin mi? Ona o yüzü o omurgayı, cesareti vermişsiniz kusura bakmayın. Etrafta gül gibi adamlar var ağzının içine bakan kadınların, sizler nerden buluyorsunuz bilmiyorum ama elinizle seçip evlenip çocuk yapıp şikayet ediyorsunuz. Sanmıyorum ki bu adam siz hamile kalınca değişsin. Balık baştan kokar, bu sebeple bakıyorum şimdi bana mutfak da yardım ediyor mu, adam girip kendi yapıyor, birlikte yaparız diyor evlenmeden daha mesela. Yoklayacaksınız evlenmeden, deneyeceksiniz, gerekirse dedektif tutun kardeşim evlilik bu çocuk oyuncağı değil . Hamile filan dinlemeyin gerekirse git anan hazırlasın de boşa gitsin, boşanmış birisi olarak ve hayatında şu an hayalimde ki gibi bir adam olduğu için ben söylüyorum bunu. Eliniz ayağınız tutuyor, tutmayın bu kazmaları hayatınızda. Bak rusyada deprem oldu, ne kadar zamanımız kaldı muamma. Değmezzz çekmeyee. size i.. t gibi davranan kim olursa olsun insan muamelesi yapmayın. Eve destek oluyorsan oda sana destek olmak ortak yapmak zorunda--değil. Kendi isteği ile yapmalı. Zorundalık varsa işin içinde zorlamada boş ver göster kapıyı gitsin.
2025 Yorumla- 11 ay
İçimdekileri benim yerime dökmüşsün. Her kelimene katılıyorum, kadınlar kandırılmak istediği sürece bu çukura düşmekten kurtulamayacak.
- 11 ay
@MountainKhan Kesinlikle, böyle değildi diyerek teselli bulup kendini kandırmak da ayrıca deyinmek istediğim bir konu. İnsanlar kendilerini aslında bir şekilde belli ediyor, aşkın gözü kör olunca kişiler görmek istedğini görüyor ya da evlenince değişir mantığında ilerledikleri için sonuçlar böyle kaçınılmaz dereceye geliyor. Tek çözümü ayrılmak.
- 11 ay
Biraz da acımasız olmak gerekiyor, o erkeği o kadınlar seçiyor.
- 11 ay
Bir erkek Red edilince Neden kötü davranır? ↗
Buradaki yorumumu okursan ne demek istediğimi anlarsın. - 11 ay
@MountainKhan ben zaten gerçeği söyledim, kadınların kendi seçimleri. Görmek istediklerini görüp evlenip çocuk yapmak.
- 11 ay
@MountainKhan Evet okudum, kadın çalışmak zorunda da kalıyor olabilir bu arada, mesele erkeğin bunun bilincinde olup kadınını el üstünde tutup minnet duyması. Erkek diyecek ki zor anımda çalışıyor destek oluyor diyip yardımcı olması. Erkek hem kadınını çalıştıracak hem yemek bekleyecek hemde tartışacak. ya bir s... git derler adama. Ben yemek yapacaksam o zaman oda eve tek bakıp geçindirmek zorunda. Bende çalışıyorsam birlikte ya da sırayla paylaşarak yapmak zorundayız. Eğlenerek koklaşarak, iki yumurta olur, menemen olur. B... ok yesinler
- 11 ay
Çalışmak evi geçindirmek erkeğin zorunluluğu, kadının keyfiyetidir.
- 11 ay
Sen kendininkini nasıl seçtin? Neye göre karar verdin? Detaylı anlatır mısın?
- 11 ay
@MountainKhan Hayatta herkes ev geçindirece k kadar yüksek ve güzel şartlara sahip olmayabilir. Kaldı ki bu ekonomik çağda şirket sahipleri bile kepenk indiriyor iken ben o kadar acımasız olamam. Benim sevgilim beni eğer ezip rencide etmiyor ise, mutfakta bana yardım ediyor ve olana kanaat ediyor ise, olduğunda benden kaçırmıyor ise ben seve seve çalışırım kaldı ki ben zaten çalışmak istiyorum neden emeklerimi çöp edip işi bırakayım ki senelerdir okumuşum, çalışmışım işlerde emek vermişim. Mis gibi ekstra sıcak para. Alacağımızı daha erken alırız, daha iyisini alırız. Herşeyi erkeğe yüklemek bencillik olur. Benim sevgilim ev geçindirecek şarta sahip ama biz baş başa verip daha iyi şartlar için ne yapabiliriz diye düşünürken benim çalışmam benim de onunda işini kolaylaştırır. Sizin dediğinize gelecek olursak kimse evlenmesin. Benim 1 arkadaşım ve 1 kuzenim var, eşlerine destek olmak için işi bırakmadılar, birisi ortak dükkan açtılar durumları düzelti. Diğeri de eşi ile birikim yapıp yurt dışan yerleştiler vize alıp. Bazen ortaklaşa ortada buluşmak iki kişinin hayatının seyrini değiştirir. Buna erkeğin değmesi lazım. onların eşleri mesela kadınlarına hep değer veriyordu, hatta yemeklerde çoğu eşleri yardım ediyordu, yemek yapmıyordu kuzenim mesela eşi severek yapardı. Böyle olması değmesi lazım. Değmeyen birisine zaten fedakarlık yapılmaz.
- 11 ay
@MountainKhan Bu arada ben evlenip çocuk yapınca zaten oturup çocuğum ile ilgileneceğim kreş çağına kadar. Bir süre sonra zaten kırsala göçüp evimin bahçesinde oturup e ticaret ya da dijital pazarlama yapmak hedefim. Hem evimin kadını hem iş kadını yani. Sonsuza kadar ağız koklamaya niyetim zaten yok :)) Kasabaya köye göç
- 11 ay
Benim karımın çalışıp çalışmaması umurumda olmaz, çünkü buna ihtiyacım olmayacak kadar yüksek bir gelire sahibim ve ticaretimi daha da geliştirmeye devam ediyorum. Karım keyfiyeten can sıkıntısına çalışabilir. İş bulamazsa küçük bir çiçekçi dükkanı açarım al çalış madem istiyorsun derim. Benim ilişki anlayışım: Erkek dışarıda aslan olacak. Evinde karısına titreyecek ve karşılığında mutlak sadakat görecek. Dünya maskülen rekabet üzerine kurulu, bu acımasız sert mücadelede kadın yıpranır, erkek ise sadece enerjisini tüketir ve evine döndüğünde karısı tarafından şarj edilir.
- 11 ay
@MountainKhan tamam işte ortak fikre sahibiz, zaten bende çalışmak istediğim için çalışmaktan yanayım. Değmeyecek adamlar için çalışmaya değil. Maddi gücü herkesin sizin gibi süper olacak diye bişi maalesef yok. Burası türkiye. Kısa süreli de olsa çalışmak zorunda kalıp sevdiği ile mutlu olan insanlara da saygı duymak gerek. Adam göğü yarıp imkan yaratamaz, en fazla ek iş yapar, mesai e kalır. Herkes de ticaret yapıp köşeyi dönemeyeceğine göre biraz ortadan bakmak lazım.
- 11 ay
Haklisin cogu seyde ama evlenince degisen cok fazla erkek ve kadın var. Bakiyorsun cok romantik seni dusunuyor o imzayi atinca ne oluyor anlamiyorsun bir anda donuyorlar. Diyorsun guzel rol yapmis zamaninda diye. Evlilik bir kumar meselesi. Benim esim bir bardak suyu kendi almazdi annesi onune getirirdi. Evlendik hazir ayaktasin bana su getirir misin diye diye simdi her seyi yapar oldu
- 11 ay
- 11 ay
@Mutsuz53 Eğlenmelik kadınları kandırıyorum ama evlenmelik olabilir diye düşündüğüm kadınlarla tanışırken kandırmıyorum ve neredeyse her zaman tavlamakta başarısız oluyorum. İşime geliyor. Hee diyorum dmek ki bu kadın kandırılmak istiyor. O halde ileride biri bunu kandırır. Çok fazla duygularıyla dürtüleriyle hareket ediyor. Zekasıyla beyniyle düşünmüyor rasyonel değil o zaman evlenmeye uygun değil. Başarılı olamayarak başarılı şekilde kadını elemiş oluyorum. Nasıl taktik ama😎
- 11 ay
@Mutsuz53 Ufak çaplı değişimler farklı bir şey başta konuşulması gerekip görmezden gelinenler çok farklı. Bende boşandım zamanında, değişim yoktu ama saygı başından bozulacağı belliydi toydum ama aileden kaçmak için evlendim ve yaş ilerledikçe boşandım. Bazı şeyleri görmek istemiyor insanlar, değişir düzelir diye diye. Ben insanların karakterinin anlaşılamayacak kadar zor olduğunu düşünmüyorum. Kokusundan bakışından, yemek yemesinden, yaşam biçiminden ve üslubundan bile anlaşılır. Bu kumar işi değil tamamen tercih işi. Kim ne derse desin. Başta sınırların konulması lazım, bodoslama iyi adamdır diye evleniyor emin olun.
- 11 ay
@MountainKhan :) demek istediğim goll
- 11 ay
Uzun uzun sovecektim onun yerine sana katılıyorum...
- 10 ay
@Mutsuz53 bende evliyim yani ikinci senemiz doluyor söylediğiklerinize kesinlikle katılıyorum ama benim elimde uzun süreli sevgililik dönemimiz oldu üzerime titrerdi çok romantikti duygusaldı ben yanında kötü kalıyordum bazen öyle söyliyim ama evlenir evlenmez çok farklı bir insana dönüşmeye başladı maalesef birazda şans meselesi olduğunu düşünüyorum artık iyi tanınakta yetmeye biliyor işin tuhaf kısmı eşimin başta rol yaptığınıda düşünmüyorum kimi insanlar değişiyor
- 10 ay
@Aramızdan Gerçekten iyi bir insanın kötü bir insana dnüşme ihtimali yoktur. Siz ya da ben neden değişmiyoruz. Kişinin üstünüze titremesi, romantik olması iyi olduğu anlamını zaten taşımaz. Hareketinden bakışından bir şekilde belli eder, bunun sebebi büyük ihtimalle içinde size karşı duymuş olduğu sevgi bittiği için bunu size yansıtma şekli karaktersizce olmuştur, onun karakteri buna müsait dir. Bu tamamen tercih ile alakalı. Başta kurallarınızı koyup sınır çizmek ile değiştiğini görmeniz çok farklı bir şey. Evlenince zaten aynı evde kimse uzakta ki gibi olmaz. burada temel konu yardımsever mi-bunlar başta konuşuldu mu-kurallar koyuldu mu. Romantik ve üstünüze titriyor diye iyi insan etiketi yapıştırıp evlenmek de çok yanlış. Ki evlenince böyle huyları ortaya çıkınca boşanmak en makülü zaten. çocuk yapmak doğru gelmiyor. Bende boşandım ilk 2 sene bekledim ve titizlik ile baktım. kurallarımı başta evlenmeden koydum. Cahillik dönemimde aileden kaçmak için evlendim ama evlenmeden deli dolu değişime müsait bir tip olduğunu görmüştüm ama dayak atmayacağından emin olduğum için anlaşmalı olarak bakarak evlendim. Gerçekten de öyle oldu elini sürmedi, çok iyi arkadaştık iki eşten önce, fakat saygı bitince ben bitirdim evliliği. Bazı şeyler strateji gerektirir, bu çağda uyanık olmak lazım. Hemen çocuk yapmayı doğru bulmuyorum. En kötü 2 sene yapılmamalı. İnsanların karakterleri ve bastırılmış duyguları değişmez, bazı noktalarda ve zamanlarda bazı sebeplerden üste çıkar. Sizin ki de duyguları bitince ortaya çıkarmış karaktersizliğini öyle düşünüyorum. Ben hala aynıyım mesela. Hayatımda birisi var, birlikte yaşıyoruz neysek oyuz, en başta kurallarımı koydum, deli gibi aşığım ama evlenirsek çocuk düşünmüyoruz ve en ufak hatasında gözünün yaşına bakmayacağımın farkında olduğu için ödü kopuyor ona göre davranıyor. Taviz tavizi getirir, sonrası suistimal. Umuyorum iyi insanlar ile karşılaşın
- 10 ay
Bende çocuk düşünmüyorum zaten bu sebepten kaynaklı ama yine söylüyorum üstüme titremesinden kastım yani herşeyi beraber yapıyorduk yardımcı oluyordu bana her anlamda düşünüyordu sayıyordu saygı duyuyordu değer verdiğini hissediyordum ama evlendikten sonra ne kadar inkar etsekte erkekler köprü öncesi köprü sonrası diye ikiye ayrılıyor biz doğuluyuz birazda bizim taraflarda bu daha çok malesefki birazda ondan kaynaklanıyor ama duruşunuz çok güzel umarım bende kafamı toparlayıp neye karar vermem gerektiğini kabullenirim çünkü boşanmak evlenmek kadar kolay olmuyor hamile arkadaşımada sabır diliyorum allah yardımcısı olsun eşi hamileyken ve aç olduğunu bile bile yemeği sadece kendine sipariş etmesi çok canicee ben şahsen erkek olsam komuşma bike hamileyse bu şekilde davranamam nerde kaldı çocuğumu taşıyor olucak gerçekten zor
- 10 ay
@Aramızdan Sizi tanımıyorum ama kardeşim sayılırsınız çünkü kadınsınız. Ben boşanmadan önce çok ağladım çok korktum çünkü ailem yanımda değildi. Emeklerim ile aldığım arabamı satmak zorunda kaldım geçinmek için mecburdum kiradaydım, aile evine dönmek istemedim çünkü. Boşandığım gün eski eşim eşyaları arabaya yükletti, hatta eşyaları da verdim :) Herşeyimi yeniden aldım, paramın yarısı gitti, yarısı da yas dönemimde kiramı ödedim kafa dinledim. Maddi olarak sıkıntıya düşsem de zamanla iyi ki boşanmışım dedim çünkü zulüm müş bekar yaşadıkça anladım. Keşke daha önce yapsaydım dedim, oturdum ilk gün robot gibi boş evde ağladım tüm gün, ailem yoktu yanımda. Sonrası ççorap söküğü gibi geldi inanın. Çokk eski tanıdığım teklif eden eski bir arkadaş ile karşılaştık, aşık olduk. Zamanla büyüdü o sevgi ve 3 ay sonra nasipse sade nikah ile evlenecğiz. 3 sene geçmiş ve hala bakıyorum geriye keşke dedim daha önce yapsaydım. Benden tavsiye boşanmak zordur filan inanın tillahını yaşadım acının. Maddi manevi aç kaldım açıkta kaldım ama şükür şimdi iyiyim. Mutsuz iseniz çocuk yokken ayrılın. Eğer zulüm ise evlilik. Çünkü bazı adamlar hak etmiyor gerçekten.
Hamile olabilirsin ama böyle bir ilişkiyi ikimizde hak etmiyorsunuz. Bebeğiniz her şeyi içerden takip ediyor strese sokuyorsunuz onu haberin olsun. Zaten çalışıyorum demişsin. Yemek yapamadıysan bile sipariş verebilirsin. Esin aksi bir adam. Anlayışsız belli ki. Ptur sakin kafayla konuş bu konuyu. Bu bir inatlaşma mevzusu değil. Gerçekten çok bitap düşüyorum. Herkesin hamileliği kendine göre oluyor de. Birde aşırı yorgunluk bu aylarda normal hava sıcak ama kan değerlerine baktır kansizlikta çok zorluyor insanı. Suyunu çok icmelisin tuvalete girmeyeyim diye su içmiyorsan bu da yorgunluk yapabilir. Hamilesyken gerilime değil sakinliğe ihtiyacın var. Haklı olmak insanı mutlu etmez. Bu aşamada iletisiminizde suçlayıcı olmak yerine çözüm bulun ikinizde aksi takdirde çocuk doğunca aradaki bu zayıf bağ kopar gider. Baba olacaksa size destek olmalı bilmiyorsa öğrenecek hem baba olmayi hem eş olup size destek olmayı
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
11 ayGerçekten çok sinir bozucuymus. Kalk bir şeyler ye derken? Hazırladın mı da yicek kadın? Senin yerinde olsam o yemeği ona yedirmezdim. Ne demek sadece kendine yemek siparişi veriyor.. ben var ya öyle şeylerle hiç uğraşamam. Evlendikten sonra da uğraşamam. İlla hamile olmak gerekmiyor ki dinlenmek için. Her insan yorulur dinlenmek ister yatar. Hamile olmayan kadınlar da yoruluyor yatıyor bazen yani olabilir.. Ben de bazen iş dönüşü eve gelince canım bir şey yapmak istemiyor.. Ben canım ne zaman isterse yatarım ne zaman isterse yemek hazırlarım.. kimseyi ilgilendirmez..
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle, şu duygusal karmaşa içinde olman tamamen normal çünkü hamilelik hormonları her şeyi daha yoğun hissetmene sebep oluyor 🌸 Bu durumda kim haklıdan daha çok "birlikte nasıl çözüm buluruz" sorusu daha önemli. Yorulman ve yemek yapamaman çok doğal; hem çalışıyorsun, hem de iki kişilik enerji harcıyorsun 🍼 Eşini de anlıyorum tabii, açlık bazen insanı asabi yapabiliyor ama sonuçta bu süreçte sana destek olması şart.
Bence bu konuyu daha sakin bir zamanda eşinle konuşmalısın. İkinizin de sorumlulukları paylaşması gerektiğini ve hamilelik boyunca biraz daha anlayış ve destek beklediğini anlat 💕 Unutma, yemek yapmayan bir hamile olmak dünyanın sonu değil! Fazla dertlenme, çünkü hüzünden değil, mutluluktan ağlamayı hak ediyorsun 👼 Kendine bunu hatırlat, olur mu? 🌟27 Yorumla- 10 ay
Haklısınız ama yemekten önce eşime merhametli olması gerekirdi hal hatırını çok yorulup yorulmadığını sorması lazımdı sonra konu yemeğe gelmeliydi ve iki canlıyken kendime yemek isteyip yemesi yanlış yani bence bu böyle merhamet çok önemli
- 10 ay
Hamile diye haksıza haksız demeyelim mi? Her yerde kadınlara yapılan pozitif ayrım adı altındaki şeylerden bıktı erkekler. İşinize gelince eşitlik işinize gelince pozitif ayrımcılık. Ayrıca yukarıda bayanın konuları eksik anlattığını düşünüyorum kim bilir neler yaptı kocasına sonra buraya yazıp vicdanını rahatlatmaya çalışıyor
- 10 ay
@tokatprensi6060 tabi canım iki can taşıyor karnı burnunda geziyor ama asla yorulamaz yemek yapmamazlik yapamaz erkek gelsin işten yayılsın koltuğa karnı burnunda kadından hizmet beklesin aynı senin tokatlı deden gibi ben erkeği diye her koşulda hizmet beklesin...
- 10 ay
Zaten eksik yazmıştır yoksa erkekler öyle şeyler yapar mı ya... ulan köyde ninen hamile haliyle hem tarlada çalıştırıldı hem evde çalıştırıldı doğurur dogurmazda tarlaya gidip ırgat gibi çalıştı... Firavun'un kolesi olsaydı daha insaflı davranırdı... hamile kadına bile acimaniz insafiniz yok dedelerinizin kafasından kurtulamadı biz davar geldiniz davar gidersiniz
- 10 ay
@Eskiblablacı söyle insanlara cevap verip kendimi yorma bunlar zaten sevgisizligin degersizligin saygısızlıgın oldugu ailelerde dogup buyuyorlar yazdiklari olayin durumunu degil kendi psikolojisini belirtiyor kafada kurmus
- 10 ay
@eskiblablacı haklı hemde çok haklı ya hamilelik okadar kutsal bişey ki ve okadar zor bir dönem ki insan o süreçte zaten sadece etrafındaki insanlardan ve eşi ailesi dediği insanlardan destek bekler onlarda yük olursa Busefee hayat çok saçma ve zor geliyor ve o bebeğe de sunacağın güzel bi hayatın olamıyor zihniyet çok önemli
- 10 ay
@Fatma_6534 @ebraristeben insansı varlığın yorumunu okuyunca dayanamadım ya hamile kadına bile bunları söyleyebilmeleri gerçekten kanıma dokundu... umarım şu tepkilerden sonra kendini bir sorgular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 11 aysen haklısın.
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 aybir kadinin kendine yapabilecegi en buyuk kotuluk evlenmek. Bende de calismiyorum diye sıkıntı cikiyordu. Digerleri ucak kaldiriyormus ben evde oturuyormusum. Erkek hanimini da gecindirmeli. Hem calis deyip zorlamasi hemde beni gecindirmemesi, para vermezse calisacagimi dusunmesi vs. Gidip bir yerde calisarak solugu almak yerine avukatta aldim. Bosadim, cocuk falan yoktu. Ben her zaman calisirim, parayi da kazanırım adam olmayan hic adam olamiyor maalesef.
Bosandiktan yaklasik 1 sene sonra da atandim zaten. Atamalari bekliyordum, bazi alanlarda puan 2 sene gecerli oluyor ya. Evliyken girdigim kpss puaniyla bosandiktan sonra atanmis oldum. Şu an 70 bine yakin maasim var. Ama iyi oldu, bu bir de parama da konardi.
Iste senin gibi hem evde hem disarda calistirirdi belki. Daha da evlenmeyi dusunmuyorum boyle iyiyim. Bende 9-5 calisiyorum. Yorgunsam yemek yapmiyorum, disardan yiyorum. Tepemde yemek yok mu diyen asalak erkeklerden biri yok. Erkeklerin zulmu bitmez. Bu bosanmalar, bekar kizlarin evlenmemesi de bosuna degil. Bunlarla ömür gecmez.
Kendilerini duzeltmedikleri surece, hamile kadina, calisan kadina, ev hanimi olsa da cocuklu, cocuk bakan kadina merhametleri vicdanlari, empati duygulari olmadigi surece bunlarla gecmez. Sadece kendilerini dusunuyorlar. Demiyorlar ki bu kadinda isten geldi, benin gibi yorgun. Belki regl halinde kan kaybediyor daha da yorgun bana gore. Hamile daha da yorulmuştur empatisi, merhameti kuran yok. O da yorulmustur, hanim gel sen de 2 saat dinlen, birbirimize sarilip dinlenelim de bir seyler yapariz, cikaririz ortaya diyen erkek yok. Sen maddi destek dahil her konuda olursun erkege ama onlar olmuyorlar. Almislar ellerine kirbaci, vurdukca vuruyorlar. Kadinlari da maddi manevi tepe tepe kullaniyorlar.
65 Yorumla- 11 ay
Bişey sorabilir miyim size ekler misiniz beni
Cevap sahibi11 ay@Arinnaaa haberim yok. Yasadigimiz sehirden baska sehre atandim cunku. Bir de numarami degistirmistim bosanir bosanmaz, ulasamasin diye. Bosandiktan sonra, atanmadan once 1 yil evdeydim iste. O surecte de gormedim. Atandiktan sonra zaten gormedim, duymadim. Fazla ulaabilecegi alanda yoktu dedigim gibi. Aileme ulastiysa bile demediler bana. Bende zaten demistim bir yerde anasiyla, kendiyle karsilasirsaniz bana demeyin diye. Tamamen cikardim hayatimdan ama eminim ki pisman olmustur, duymamasi imkansiz. Az daha beklese, beni zorlamasa, gonlumu yapsa sorun olmayacakti. Ha evlilige devam etsem bile bu tavirlarindan sonra paramdan zirnik vermezdim o ayri. O bana vermiyordu, vermemekle uyari yapiyordu. Aman tc erkegine degmez zaten. Kendisi ayri, ailesi ayri dert
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. neticede kocan. oyle böyle kazanman gerek. o da seni. sonuc olarak bir sürü yorum kocanı eleştirmiştir eminim asagıda. ama sen onla ailesin. cocugunun babası olcak. insanların bazen eşref eşşek zamanları olur. sen hamilede olsan farketmez dadı yoksa adamın gözü eşini görmez belki işte tadı kactı. biraz o biraz sen esnicen. ha esnemezsen ne olur mutsuz evlilik ya da ayrılık olur. 3 ncü secenek yok. bu da sana yani bizlik bişey yok. o yüzden yapıcı olmanı tavsiye ederim sen de haklı olsan farketmez. sonuca odaklanmak gerek. sonuc olarak koca snein koca mutsuz koca olursa kocası mutsuz sen olcan. kimse herhalde mutsuz laf sokan koca istemez. bi ugras bakalım umarım düzelir hersey. hamileyim calısıyorum evde yemeği yapamam algısı belli ki adamda yok. yemek yapmak cok da bi iş değil. beraber yaparsınız sana desetek olur. dısardan soylersiniz dısarıya gidersiniz. bi yaparsın 3 günlük misal. ya da basit yemekler yaparsın. makarna gibi. ya da herhangi bi sebze yemeği. sogan patates biber vs dogra su tuz yag baharat yapılır yani. bu dusunce adama gitmemiş gizli üye. hamileysen hamilesin sana parkur kos demiyoruz alt tarafı yemek yani diyor eşin. zihninde bu şekilde yani. bence söyle ben olsam ne yaparım. eşimdir diye isin ucundan tutarım yani. salata yaparım o yemek vs. yani bunlar asılır ufak seyler bunlar. adam asabi acıkmıs. oruclu gibi dusun. insanlar acken sınırlı olurlar onu da anlaman gerek bence. sen aile oluyon ya. cocuk olcan anne olcan. cogu insan evlenemiyor bile parasızlıktan asksızlıktan aday bulamamaktan. sanslısın bence. sokmusum yemeğine. ben boyle bakıyorum yani.
00 YorumlaEşin de adam değilmiş. Kusura bakma. Hem kadını çalıştır, eline bak hem de akşam yemek iste. Hamile olmasan bile ikiniz de çalışıyorsanız evin bütün işlerini ortak yapacaksınız. Şimdi hamilesin o yüzden de daha fazlasını eşinin üstlenmesi lazım.
Senin kocan daha olmamış, çocuk daha... Annesine geri gönder.
93 Yorumlabu durumda haklı haksız demekten çok ortada ciddi bir empati eksikliği var sen sabah akşam çalışıp bir de üzerine altı aylık hamile halinle ev işleriyle ilgilenmeye çalışırken eşinin seni sadece “yemek yok” diye eleştirmesi bencilce olmuş açlık bir ihtiyaç ama senin de fiziksel ve duygusal bir yükün var anlaması ve destek olması gerekirdi sadece yemeği söylemek değil sana da bir şeyler sorması bile düşüncelilik olurdu senin yerinde biri hem fiziksel olarak yorgun hem duygusal olarak hassas olur sen susup ağlamak zorunda da değilsin içindekileri düzgün bir dille anlatmak senin hakkın hamilelikte destek görmeyen bir kadın hem psikolojik olarak yıpranır hem ilişkisi zedelenir bu yüzden sen kendini suçlu hissetme dinlenmeye hakkın var eşin de bunu anlamayı öğrenmeli
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 aySeni gram sevmiyor net söyleyebilirim. Abi bu yüzden işte kadınların evliyken çalışmasına karşıyım hele hele çocukla beraber hepten karşıyım. Erkekler çünkü kadınları tamamen her anlamda kullanıyor. Bende üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum 1 yıllık evliyim 5 aylıkta hamileyim yemek yapmadığım çok zaman oldu.( hep yemek yapan biriyimdir genelde hamilelikte böyle oldu ) eşim hiçbir zaman bunun için kavga etmedi benimle ve dışardan bana söyletirdi direkt kendisine de bana da. Terbiyesize bak kendi midesinden önce seni düşünecek söyle herifleri baba yapmayın ya. Sen hem evde hem işte birde çalışıyorsun olacak iş değil. Asla Herkül gibi tüm sorumluluğu elime almam. Eril enerjisi olan bir kadınım dişillikten çok ama yine de bu yükün altına girmem. İki tarafta da varolmam. Çalışmakla hayatının hatasını etmişsin sonra böyle kullanırlar işte. Bana göre çalışmanın tek güzel yani boşanma durumun olursa elinde kazancının olacak olması başka hiçbir şey yok.
41 Yorumla
Cevap sahibi10 ayTam bir Allahın belası herif valla ayrıl bundan bende hamileyim bende böyle bir şey yaşasam aşırı aşık olmama rağmen ayrılırdım çünkü sorun bu değil ki sorun seni gerçekten sevmemesi yani. Kıyaslama yapmak yine istemiyorum ama hamile olmadan da eşim bensiz dışarda yemek yemezdi benim güzel bir şeyler yediğimden emin olması gerekti cidden yazıklar olsun beraber dışarı çıksaydınız bugün daha güzel olabilirdi bir şeyleri kurtarabilirdi belki ama terbiyesizlik yaptı yine kendine yakışanı yaptı davar.
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
11 ayÇok üzüldüm 🥺hem hamilesiniz hem çalışıyorsunuz hem de psikolojik şiddet görüyorsunuz. Eşinizin size en çok destek vefmesi gerektiği zamanlar. Kendinizi yıpratmayın ve kendinizi değersiz gördüğünüz bir ortam varsa (sorunları halledemeyecek kadar) orada bulunmayın.
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayÖncelikle sapına kadar haklı olduğunuzu söylemek isterim. Ama sunu belirtmek istiyorum, biz erkeklerin büyük bir zaafı var. biz erkekler imalardan pek anlamayiz. Yani demek istedigim, siz esinizin bu davranisina çok üzülmüşsünuz ve onun da bu hatayı birdaha tekrarlamamasini istiyorsunuz. Bu sorunu çözmek için kendisiyle yüz yüze konuşmalisiniz. " şu şu davranisin beni çok üzdü " demelisin. Merak etme , kayıtsız kalamayacaktır. Esinizin ve sizin ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama eğer iş yükünüz çok fazlaysa birbirinize karşı anlayışlı davranmanız lazim. Hem çocuğunuz da olacak. Umarım dertleriniz bir an evvel son bulur ve çocuğunuzu beraber buyutursunuz. Valla sizin yaşamış olduğunuz şu olumsuz durumunuzu bile kıskandım ya. umarim birgun sizin gibi anlayışlı ve hisli bir kadınla evlenebilirim. Esimin bana bağırmasına da razıyım. Kendisini mutlu etmek için herseyi yapicam.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
11 ayYüzde yüz haklısın hem hamilesin çalışıyorsun bazan yemek yapmayablilirsin çünkü bir mazeret var ortada dunscelii biri değil maalesef bide kendine yemek söyleyip sana söylememesi kadar bencillik kendi çocuğunu taşıyan bir baba vay benim lügattimda böyle şeyler yok maalesef nasıl boğazdan geçti 🤔🤔🤔
31 Yorumla- 10 ay
Doğru kişi önemli Valla bide hemen çocuk yaptıysn vay hâline
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
11 ayO kadar haklısın ki. Yerden göğe kadar. Bu sıcaklarda 6 aylık hamile bir kadın olarak çalışmak zaten olağanüstü bir çaba gerektiriyor. Zaten hormonlar alt üst eder insanı.. Bi de açken üstüne üstlük hamileyken sadece kendine yemek söylemesi çok büyük rezil ve aşağılık bir davranış. Tek Bi özürle geçiştirmesine izin verme. Sen haklısın kuzum.
20 Yorumla Çocuğu sen taşı ben hergün çeşit çeşit yemek yaparım sana de böyle anlayışsız öküzleri nerden nasıl buluyorsunuz anlamıyorum bir kadın hamile ise ve çalışıyors ise her zamanki performansı olamaz sürekli tuvalet ile yatak arasında mekik Dokur çok uyur koku duyusu hassas olur ev yemegi olsa daha kokuyor gelir midesi bulanır hayır çok mu arıyorsunuz böyle öküzleri birde üzerine çocugunuzu taşı fırça ye
216 Yorumla
11 ayGencecik "çalışan" hamile karısından böyle bir beklenti içerisinde olması ve karısının üzerine titrememesi onu dayak m*nyağı yapmam için yeterli bir sebep. Lafa bak hele! "Tek çalışan kadın sen misin!" Diyor ş*erefsiz! Erkek olamamış zübde herif! Madem sen adam akıllı para kazan ki karının hamile hamile çalışmasına gerek kalmasın it!
010 Yorumla- 10 ay
Kız kardeşim olsaydın ben o adamı dikenli sopayla saatlerce kan kusturana kadar döverdim.
- 10 ay
Kaç aylık hamilesin? İllegal yöntemlerle çocuğu düşürüyor musun aldırıyor musun bir şey yapıp bu ittii acilen boşa. Yoksa iğrenç bir hayat yaşayacaksın, çocuklu boşanırsan veya hiç boşanmazsan, iki türlü de iğrenç olacak.
Soran10 ay6 aylık hamileyim
😢😢- 10 ay
Yapay zekaya falan sor, nasıl düşürülüyor.
- 10 ay
İllegal çözümleri var.
Soran10 ayBebeğime nasıl kıyarım ben ya. Minicik elleri ayakları... Bana emanet bir can o. Ona birsey olsa vicdanım asla rahat etmez
- 10 ay
Doğmamış daha, bunu yapmak zorundasın iyi bir hayatın olmasını istiyorsan. Doğarsa onun da berbat bir hayatı olacak.
Soran10 ayDoğmamış olabilir ama neredeyse 6,5 aylık oldu bile. Can sonuçta ya. Onu herseyden çok seviyorum. Asla kıyamam asla
- 10 ay
Hormonal duygusal durum bunlar ya. Yandınız ikiniz de. Anam beni keşke doğurmasaydı diyecek
- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
10 ayHamile idim 2 ay öncesine kadar her işimi yemeğimi haatta sahura kalkıp sahur bile hazırlıyordum çünkü evde bir çocuğum daha var oturmak gibi bir lüksüm zaten yok amaaa senin ki farklı sen birde çalışıyorsun anlayış göstermesi şart kızlar böyle adamlara çocuk yapmayın valla sonra babalarına benzicekler gelinler söylenicek😂😂😂😂
10 Yorumla Maalesef anlayışsız biriyle evlenmişsiniz daha karakter olarak olgunlaşmamış. Kendisine yemek sipariş edip size sipariş etmemesi üzücü ve merhametsiz, evlenmemesi gerekiyordu bence. Üstelik hamilesin anlayışlı olması gerekiyor. Daha çocuk doğmadan böyleyse sonradan nasıl olur. Umarım sorunlarınız çözülür. Sana yemek sipariş etmediğinde anlattın mı duygularını düşündüklerini, ne yapmayı düşünüyorsun?
11 Yorumla- 11 ay
İkinizde çalışıyorsunuz eşinde ortak ev işleri yapmalı. Üstellik hamileyken çalışıyorsun dikkat etmesi gerekiyor daha çok ilgilenmesi gerekiyor bence. Öyle insanlar pek değişmiyor ama ciddi kararlı durman gerekiyor alttan alma. Pişman olsun, olmuyorsada davranışları söyledikleri değişmiyorsa evliliği uzatmaya gerek yok.
11 ayHamile olmasan dahi o evde yaşıyorsa bir zahmet yemeğe de çamaşıra da temizliğe de katkısı olsun senin gibi, o evde sadece sen yaşamıyorsun. Hele ki hamilesin üzerinde ekstra ekstra hormonlardan tut fiziksele kadar bir ton yük var bunları anlamayacak kadar beyin yoksunu olamaz bir insan, anlayacağını sanmıyorum ama konuşmayı dene anlat kendini anlamıyorsa da kendini sakın yıpratma elı ayağı var kalksın yemeğini de çamaşırını da temizliğini de yapsın.
10 Yorumla
11 ayCanım evin erkeği o değil mi. Eşşek gibi çalışacak eşşek gibi bakacak sanada. Evi geçindirmek sana mı düştü. Bırak işi eğer kdrolu bi memur değilsen. Sabah kocanı gönderimce mis gibi yat uyu geri. canın ne zaman isterse kalk kahvaktını yap. Sonra yemeğini koy ocağa o pişerken evi topla temizle. Kocan gelince de evde yemek yok sorunu olmaz. Evin her eksiğinide çatır çatır aldır. Ye iç evde takıl. Rahatlık mı batıyor bilmiyorum ki. Baksın sana işi ne. Sakın feminist feminist düşünüp, kendi ayaklarım üzerinde durcam kendi paramı kazancam diye düşünerek kendini köle gibi kullandırtma. Mantıken baktığın zaman feminist bi kadın çalışmaz
10 Yorumla
11 ayMadem öyle erkek olup da seni çalıştırmasın. Otur evinde , tüm masraflarını çeksin de sen de yap yemek. Çift canlısın sen. Ekstra yorulursun çalışıyorsan ama duyduğun lafa bak : Tek çalışan sen misin? Onun eli kolu yok mu? Özürlü mü bu adam? Kalkıp kendi yapsın açsa.
10 Yorumla
11 ayBenim de eşim iki aylık hamile, hiçbir şey yapmıyor sadece evde uzanıyor gün boyu, tüm işleri ben yapıyorum, üstüne üstlük hiç memnun değil ve azar işitiyorum hey gidi İstanbul be, ne hayatlar var, seninki cidden farklı bir kafa, hiçbir şeyi hak etmiyor
10 YorumlaBak benim arkadaşım hamile değil imam nikahi yaptık evlenecez gün yaptık yemek yapmamış ti bende kendime hamburger söylüyorum yiyecekmisin dedim 2 ay oldu bu soyledigimin üzerinden bir şeyle ilgili tartışmistik hayır dedi ben yine söyledim sonra usul usul geldi yanıma oturdu beraber yedik kaldırdık çay yaptı sonra ikimize içtik yattık o adam bildiğin hanzo
00 YorumlaAşırı dusuncesizlik sonuçta hamilesin ve yorgunsun bu çok normal o gün yapmamış olabilirsin yorgunluktan belki yapmak da canın istemeyebilir bu da gayet normal yinede moralini bozma iyi biriymiski vicdani onu rahat ettirmemis ve rahatsız olmuş söylediği yemeği birlikte yiyebilirsiniz
01 Yorumla
11 ayBende hamileyim ve 9-5 çalışıyorum eşimde 6 da çıkıyor biz beraber yaparız eşin biraz anlayışsız davranmış çok şükür eşim öyle biri değil çoğu zaman sen dinlen ben gelince yaparım der bazen de ben yaparım tabi evlilik anlayışla yürür zaten bide hamilesin ekstra yoruluyoruz emin ol
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
11 aySen haklısın tabi.
Senin eş insan değil maalesef seni anlasın sana hak versin hem anlayışlı olsun. Vallahi bu konu hakkında Ne desem yalan olur. Ayrıl desem yeridir ama çocuğunu tek başına büyütmek de çok zor olacak gidebilirsen ailenin yanına git orada yaşa çünkü bu adamla ömür geçmez maalesef..
00 Yorumla Ayyyy canım çok üzüldüm cidden
Maalesef biz kadınlar böyle ok. zleri evlenmeden önce taniyamiyoruz. Yüksek ihtimalle işte canını biri sıktı açta olduğu için sana patladı bu demek değil ki sana patlayacak. Öyle bir hakkı yok ve çift canlısı. Anlayışlı olması gerekirken bu sıcakta calsiiyorsun sırf ona destek olsjn diye ama resmen dediğim gibi od. n Allah kolaylık versin. Ama sonuna kadar sen haklısın. İnşallah aranız düzelir canım üzüldüm.
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kesinlikle sen haklısın. Ayrıca evde dursan tüm gün belki bir nebze sitem etmekte haklı diyebilirdim. Ama kızıp, azarlamak her şekilde yanlış bir davranış. Hem çalışıp hem de hamile olman da cabası yani. Bilmiyorum belki canı bir şeye sıkkındı ve sana patladı o an 🤷🏻♀️. Ama genel tavrı buysa çok sıkıntı.
00 YorumlaBir öküz ile evlenmişsiniz.
Hamile olmasaydanız bile size ev işlerini tümüyle yıkıp beklentiye giremez, siz de çalışıp evi geçindiriyorsunuz çünkü. Hem kendisine maddiyatın yıkılmasını istemiyor hem de ev işlerini yıkmaya çok meraklı, paşama bak sen!
Ki siz hamile iken, ev işlerinde daha büyük bir pay almalı kendisi. Karnınızda kendi çocuğunu büyütüyorsunuz, ev işlerine bu dönem daha da fazla yüklenmek onun görevi.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBence bundan sonra elini hicbirseye sürme esin kendisi halletsin. Ki 6 aylık hamileymissin. Zaten senin için hareket zorlasmaya başlamıştır. Bir saat erken geliyorsun diye yemek yapma zorunluluğun mu varmış. Bide hamilesin yani.
Kendisi düşünsün bu saatten sonra herzeyi sen yatmana bak11 Yorumla- 10 ay
Öyle mi olur yaa adam kanka
11 ayBi de sadece kendisine yemek söylemesi şaka mı 🔫 Haklısın kuzum yerden göğe kadar haklısın sıkma tatlı canını bebiş üzülmesin o danaya yemek yapma aç kalsın
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 ayAğzının ortasına kürekle vurasım geldi davarın içimde insan taşıyorum ben de yat dinlen senin çalışmaman lazım zaten bu ay izine çık yat dinlen balım bcck yesin.
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 11 ayHangi mağarada büyüyor bunlar? Siz neden evlenirken bazı şeylere dikkat etmiyorsunuz? Hadi onu geçtim bu adama çocuk niye yapıyorsunuz? Öğrenilmiş çaresizlik mi bu? Sen tamamen haklısın gitsin yapsın bir şey ya
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayÇok üzüldüm sizin adınıza. Benzer şeyleri yaşadım geçmişte. Bencillik, huy hepsi bir yana, bu adam size karşı gercek bir aşk ve sevgi beslemiyor. Seven ve değer veren bir eş bunu asla yapmaz. Vijdan yoksunu adam. umarım en kısa zamanda kurtulursunuz ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayAçsa gitsin sipariş etsin lavuğa bak hem seni hamileyken çalıştırmaya mahkum ediyor hem de kızıyor yemek için canım sen işi bırak bu kuzum adam eve tek kendi baksın yarın da sen yemek yapma pastamız yine tek kendine yemek istesin lanet ya sinirlendim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayÖncelikle şu konuda anlaşalım: Yemek yapmak sadece size ait bir sorumluk değil.
İkinizde çalışıyorsunuz, üstelik siz hamilesiniz. Beyeefendi (müstakbel) baba mı yoksa zırlak bir bebek mi belli değil.
10 Yorumla
11 ayÇok ayıp etmiş. Nefsin var tamam ama bu kadarda mı anlayışsız olursun. Senin çocuğunu taşıyan anneyi ya da eşini düşünmen en birincil görevin. Umarım tekrarlamaz.
11 Yorumla
Soran11 ayZaten sonradan kendine hazır yemek söyledi. Hazır yemek soyleyecektin bana niye bu kadar bağırıp çağırdın yani. Ben hergun işten gelip yemek yapamam ki. Ben de insanım sonuçta üstelik iki canlıyım. Zaten yeterince iste yoruluyorum. Eve geliyorum bide eşimin tavirlariyla uğraşıyorum
Yazdıklarını okurken çok üzüldüm. Hiç bişey yüzünden ağlayıp üzme kendini ve bebeğini. Bu eşin bile olsa.. Çalışıyomuşsunuz ikibizde bir gün iki üç gün dışardan yemek abes bişey değil.. Umarım bebeğini sağ salim kucağına alırsın😌
10 YorumlaSen haksizsin neden dicen
1. Neden calisiyorsun
2. Hadi calistin ihtiyaciniz var hamile kaldiktan sonra neden birakmiyorsun
3. Neden hala bir seyler bekliyorsun femekki seninkisi okuz bu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
10 ayBoşanmak için daha neyi bekliyorsunuz anlamadım böyle bir babaya çocuğun da ihtiyacı olmaz. Ayrıca diğer evlenmeyen kadınlara ders olsun bu da bence. Yemek yapmayı temizlik yapmayı bilmeyen bir erkekle evlenmeyin.
00 Yorumla
10 ayYa cok uzuldum adina lutfen uzulme
Kocan cok haksiz hem calisiyorsun hem yemek mi bekliyor senden
Ya kendinin hazirlamasi ya da disaridan biseyler siparis etmesi gerekiyor hata sende değil lutfen uzulme00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.
10 ayO eş değil çöp tenekesi. Böyle durumlarda hemcinsimde utanıyorum. Katıksız dayak atıp üç gün böyle besleyeceksin böyle tipleri. Davar hamile olduğunu bildiği halde bunları yapıp üstüne bir de yemek söylemiyor. Yine sinirlerim zıplayacak.
00 Yorumla Ortak yolu bulmak, belki beraber yemek yapmak belki eve yemek söylemek... Dışarıda yesen de karım açtır diye ona da götürmek... Lan biz mi boşa hayal kuruyoruz anlamıyorum ki. Neyse bacım, ikiniz de haklısınız. Umarım anlaşırsınız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
11 ayOhaahh vlla orada olsam kafasına bi tokat çakmıştım onun oha lan bu ne hamile karına da yemek söylersin kendine de yemek söylersin öyle cezalandırma olmaz hamilesin çalışıyosun çok ayıp yaptığı
02 Yorumla
Soran11 ayYemek soylemezse de söylemesin. İştah bırakmadı zaten
- 11 ay
Yani yemessin diye söylememiştir diye umuyorum artık bende evliyim eşimşe. Çok kavga ediyorum bende çok iyi değil aramız ama hamileyken asla öyle yemek niye tapmadın vs abartı kızmam olmaz birkaç sefer kızmışımdır çünkü benim hanım hamileykrn full evdeydi biraz kızmıştım işten geldiğimde niye hiç bi şey yapmadın diye ama sen çalışansın sana kızmak olmaz
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
11 ayNerede bir sokağa iti var mıknatıs gibi çekip buluyorsunuz. Çok mu arıyorsunuz lan bu bencil yaratıkları. Ne mide bulandırıcı şey kendine yemek söylüyor yanındaki eşini görmezden geliyor. Çok mu arıyorsunuz yavrum bu tipleri..
02 Yorumla- 11 ay
@Umay1071 kadını put bilmeye devam edin yavrum
11 ayBöyle erkekleri görünce babamın elini öpesim geliyor. Eşki kafalı gözüyle bakılır ama kadınların çalıştırılmasina karşıdır. Neden 6 aylık birisi çalışıyor ki hala? Utanmıyor da bir de neden yemek yaptın diye soruyor sabır...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
11 ayHaklılik olayını geç.. Çalışıp eve geliyorsun yemek bile yapmanı beklemek saçmalık.. Bir gün önceden eşin yapıp hazırlayabilir.. Bir bqnq mi ilginç geliyor bu insqnlar bu kadar bencillik..
10 Yorumla
11 aySen haklısın keşke böyle insanlar karşımıza çıkmasa eğer adan olupta tamam karıcığım ben yapiyim bu günlük demiyorsa suç onda bağırıp çağırmak ne sonuçta bi can taşıyorsun ve çalışıyorsun bide gelip yemek mi yapacaksın akıl var mantık var her kadın çalışıyor ama hepside hamile değil.
10 Yorumla
11 ayBoncuk hanım canınızı böyle şeylerle üzmeyin buna sinirlenen bir adamın saygısızlığına sakin kalın ve bir süre bence durumu anlamasi adına gerçekten yemek yapmayı bırakın...
11 Yorumla- 10 ay
Bu tiplerin nafakasını alsan ömür boyu mustehak :)
Merhaba, 6 aylık hamilesin, çalışıyorsun, ve senden yemek-hizmet bekleyebiliyor ve hadi beklesin, yapmayınca birde kızıp kendince trip atıyor yani eşin,
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hem hamilesin hem de çalışıyorsun. Eşin sana hiçbir şekilde yemek yapmadın diye kızamaz, buna hakkı yok. Allah yardımcın olsun.
20 Yorumla
10 ayMadem öyle sen işi bırak evine tek başına baksın geldiğinde de yemeği herşeyi hazır olsun. Çalışan kadın istiyoruz deyip sonra herşeyi yine kadından bekleyen çok erkek var.
00 YorumlaBen eşimi u konularla vb konularla hiç üzmedim, olsun dedim önemli değil dedim. Onu kırmaktan imtina ettim sonunda o i kıskançlık yaparak tüm ilgi sevgi ve inancımı kırdı. Ayrılmak üzereyiz. Bence onu sen iyi tanıyorsun bu kadar büyütme intikama alma. Birbirinizi kırmayın lütfen.! Tabi ki eşinin yaptığı yanlış
00 Yorumla
10 ayİlk defa bir sorunun altına her kes destan yaza yaza cevap vermiş herhalde. Sen haklısın ama söyleme tarzın hoş değil haklı olsan bile. Herkes dikine cevap giderse bir hoşgörü kalmaz.
00 Yorumla
11 ayNe kadar ayıp ya hamilesin, yemek söylüyor sana söylemiyor.. Allah yardimcin olsun abla valla çok anlayışsız biriymiş ona durumu anlat bence düzgün sekilde. Olabilir böyle ve alışması lazim bundan sonra hamilelikte daha yorgun hissedebilirsin her gün yemek beklemesin az da kendi yapsın
00 Yorumla
11 aySırf fiziksel olarak kendilerinden güçsüz olan kadınlara üstünlük kuruyorlar ya açıyorum böyle ezik erkeklere aslında bizdede o güç olcak carpacaksin ağzına iki tane boşansan kaybetmezsin öyle bir adamdan şiddette uygular sınırlı adamdan olmaz
00 YorumlaBöyle saygısız ve dengesiz birisinin çocugunu nasıl dogurursun?
Böyle saygısız ve dengesiz birisi senin çocuguna ne ögretebilir ?
Babalık yapacagından bile şüpheliyim.
Ayrıca sen haklısın , bunun için üzülemezsin. Bu gayette normal sen iki canlısın , hamilesin bu yüzden gayet normal üzülme. Hatta git iki tane çak suratına benim için lütfen
00 Yorumla
11 ayAy abla şaka mısın sen ya? Hamile eşini çalıştırması bile saçma inanmıyorum ya bir de geliyor küstah küstah yemek istiyor pislik herif. Can taşıyormuş muşsun ulan ad1 herif candan önce senin eşin önemli duyguları önemli. Bir sen mi çalışıyorsun. Bir de yemek söylemiş kendine geb3resice 1t. Ablam sen kendine ve bebeğine iyi ve sağlıklı bak tavsiyem birkaç gün konuşma kesinlikle yaptığı affedilir bir şey değil bende kadınım eşim böyle bir şey yapsa ayrılık sebebim olurdu herhalde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
11 ayeh boşuna dememişler her kadın hayatının bir bölümünde budist oluyor diye
öküz herif senin karnıdnaki çocuk kendi çocuğu insan biraz hassas davranır da neredeee?
00 Yorumla
11 ayAyıp etmiş çok sana hamile olmana rağmen çalışıyorsun yemek söylemiş işte daha niye sana yükleniyor sana niye yemek söylemedi karnındaki onunda çocuğu aç mı bırakıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu erkeklee hep mi ayı çocuktan sora mi degisiyor. Eşiniz bencillikte Nirvana maalesef. Ciddi mesafe koyun akillanana kadar. Bir gün o bir gün siz yapmalisiniz yemeği aslında adil olan bu
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
11 ayÖküz desem öküze hakaret etmiş olurum. Onun adına ben utandım
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 513 cevap paylaştı.
11 ayİnsan düsmanina soyler yemek yerken kocan nasil insan anlamadim
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
10 ayBundan koca olmaz yol yakınken ayrıl. Bak yıllar sonra da hatırlayacaksın bu yazdığımı ve keşke o zaman ayrılsaydım dememek için şimdi ayrıl.
10 Yorumla - Devamını Gör (209)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat