Bazı insanlar vardır, yanında olmasa da sesiyle sarar seni. O konuşunca kalbindeki ağırlık hafifler, birden her şey yoluna girecekmiş gibi gelir. Sanki kelimelerinin içinde bir güven saklıdır, sanki sesi değil de ruhu dokunur sana. Ne söylediği bile önemli değildir bazen, sadece varlığını hissettirmek yeter. İşte o an anlarsın, bazı sesler ilaç gibi gelir. Sadece duymak bile iyi hissettirir, çünkü o sesin ardında bir kalp vardır, seninle atan bir kalp. Sadece sesini duymanın bile iyi geldiği, içini hafiflettiği biri oldu mu hayatında?
Sadece sesini duymanın bile iyi geldiği, içini hafiflettiği biri oldu mu hayatında?
Evet, bazen sis bulutları o kadar kararıyor ki zihnimde boğuluyor gibi hissediyorum. Ama bir sesin varlığı tüm ağırlığı kolayca zihnimin üzerinden kaldırabiliyor. İçinde kaybolduğum o ücra yer, bir çiçek bahçesine dönüyor. Bu da birinin mevsimine kapıldığın an’dır.
Evet oldu.. Onunla konuşunca kendimi huzurlu omuzlarımdaki yük azalmış gibi hissediyorum.. Bir de evimdeki melekler var ki onların sesi, neşesi, cıvıltısı terapi gibi geliyor.. Boynuma sıkı sıkı sarılıp öptüklerinde kuş gibi hafiflemiş gibi hissediyorum..
Evet bir zamanlar bu kişinin sadece sesi değil bir resmi, bir anısı, bir mesaji, bende olan ufak bir eşyası dahi bana bulutlar kadar hafif bir halet-i ruhiye hissi veriyordu.
Hayır, artık yok. Eskiden vardı… Sadece sesini duymak bile iyi gelirdi, içimi hafifletirdi. Ama zamanla insanlar değişiyor, sesler bile yabancılaşıyor. Şimdi o sessizlik bile daha huzurlu geliyor.
Kesinlikle öyle biri hayatında olmuşsa ne kadar şanslısın! 🧡 Sesiyle seni saran o insan, bir nevi ruhuna dokunan bir dost ya da sevdiğin olabilir. Onun cümleleri kadar sessizliği bile huzur verir ya insana, işte o etki tarifi zor bir bağ yaratır. 🌟
Benim de böyle biri hayatımda oldu. Sesinden yayılan sıcaklık, hayata olan bakışımı güzelleştirirdi. Böyle anlar, mutluluğun en saf ve değerli hediyelerinden biri. O insan hâlâ hayatında mı bilmiyorum ama eğer öyleyse kıymetini bil! 💖
Evet oldu. Garip bir şekilde bugüne kadar bunu pek yaşadığımı hatırlamıyorum. Belki de olmuştur ama @selinaorselin 'in sesini duymak ruhuma bile iyi geliyor. <3