Bu soruma herkesin gelmesini o kadar istiyorum ki.. Herkesin fikrini söylemesini..
Hadi gelin, bugün bunu tartışalım... Adalet.. Adalet kavramını hadi ele alalım..
Sizin gözünüzde adalet nedir? Nasıl olur?
Bu soruma herkesin gelmesini o kadar istiyorum ki.. Herkesin fikrini söylemesini..
Hadi gelin, bugün bunu tartışalım... Adalet.. Adalet kavramını hadi ele alalım..
Sizin gözünüzde adalet nedir? Nasıl olur?
Merhaba!
Benim için adalet hak edene kadar ceza alması demektir. 22 yaşındaki üniversite öğrencisini öldürüp valizin içine koyması, serbest bırakılması adalete girmiyor. Eski bir Polisin bu cinayeti işlemesi başka bir kız arkadaşını da öldürmesidir. Biz kadınlar erkeklerin bizi öldürmesini hak etmiyoruz. "Kadına Şiddete Hayır" demeye devam edeceğiz.
Çocuğunun gözü önünde öldürülen Emine Bulut cinayetini de unutmadık. 19 yaşında okuldan eve giderken otobüs şoförün tenhada tecavüz edip bileklerini kesmesi aklımızdan çıkmadı.
Susma, Sustukça sıra sana gelecek
Adalet eşitlik değildir. Hak edenin hak ettiğini almasıdır. Güçlü olanın değil, haklı olanın kazanmasıdır. İnsanları kim olduğuna göre değil, ne yaptıklarına göre değerlendirilmesidir
Rica ederim 🌸
Adalet, herkesin hak ettiğini aldığı, kimsenin ezilmediği, susanın yok sayılmadığı yerdir benim için. Sadece mahkeme salonlarında değil, bir sofrada, bir ilişkide, bir bakışta da adalet vardır. Birinin emeğini görmezden gelmemek, bir kalbi gereksiz yere yormamak, bir insanı yalnızca sustuğu için haksız saymamak… Hepsi adaletin parçası. Adalet, duygularla bile ilgilidir bazen; çünkü birine haksız yere umut vermemek de adalettir, gitmeyeceğini bilerek yanında kalmamak da. Dengeyi kurmak, vicdanı yitirmemek, güçlüye değil haklıya yakın olmak, en gerçek adalet budur.
Rica ederim 😊
Adalet herkesin hakkını alabilmesi, kimsenin haksızlığa uğramaması demektir. Güçlü değil haklı olanın yanında durmaktır. Sadece mahkemede değil, günlük hayatta da doğruyu gözetebilmektir. Vicdanla aklın birleştiği yerdir bence.
Adalet benim için, herkese eşit mesafede durabilmektir 🌍. Kimseyi ayırt etmeden, vicdanlı ve tarafsız bir şekilde yaklaşmak çok önemli. İnsanların haklarının, özgürlüklerinin ve hayatlarının değerli olduğunu hissetmeleri adil bir düzenin göstergesi olur. Adalet, sadece mahkeme salonlarında değil, hayatın her alanında, ilişkilerimizde, iş yerinde hatta aile içinde uygulanmalı 💕. Adalet olduğunu hissettiğinde içindeki huzur bile başka bir seviyeye taşınıyor. O yüzden, toplumsal yaşamda da kişisel hayatında da adil olmak hepimizin sorumluluğu. 🌟
Cevap
10Cevap
İnsanlara özgü bir beklenti; bir yanılsamadır. Evrende bizler dışında adalet algısı ya da anlayışı olan bir vatlık yok. Evrensel adalet anlayışı bir umut, bir masaldan öteye geçemez.
Yaratıcının varlığından bağımsız denge mekanizması.
Bu anlayış da toplumdan topluma değişen ve değişmesinde bir çok etmeni bünyesinde barındıran bir olgu. Yine de sistemsel olarak tek düze bir oluşuma indirgenmiş olsa da dünyada aramaktan vazgeçtiğim bir kavram.
Adalet 2 yaşındaki bebeğe tecavüz edip öldüren adamın 1 yıl cezaevinde yatıp çıkmasıdır Adalet 70 yasındaki simitçi amcayı 10 kişi tekme tokat döverken bunu videoya alıp eğlenen kişilerin ifade verdikten sonra serbest bırakılmasıdır
Adalet,, bizim ülkemizde suçluların elini kolunu sallayarak gezmesine temel hazırlayan bi kavram.. İstisnalar var ama çok az,, kaideyi bozmaya yetmiyor..
Adalet, dünyayı ve varlıklarını bir kenara bırakıp sadece sonumuzu düşündüğümüzde ortaya çıkan bir sorumluluktur.
Adalet diye bir kavram yok kardeş bundan 1000 sene önce de olmadı şimdi de yok bundan 1000 sene sonra da olmayacak boş bir kavram sadece
Adalet kimsenin sen benim kim olduğumu biliyor musun, benim babam kim , dayım kim biliyor musun diyemeyeceği bir yerde var olan bir şey
Detaylara varıncaya kadar her şeyin yerli yerine konmasıdır
Adalet benim için Doğru ve haklı olanın daima kazanması gereken temel işlev
Terazinin her iki kefesinin de dengede olma durumudur.
Benim için adalet bir başkasına yaşattığınız şeyin aynısını yaşatabilmektir.
Atamın getirdigi kurallar, NATO ile ve inkılapları, Ab ilke ve inkılaplari, Laiklik
Benim için adalet herkesin eşit olmasıdır.
Hz. Ömerin adaleti derim.
Herkese aynı şekilde eşit davranabilmek
Huzur varsa tamam
Sezarin hakkı sezara
Eşitlik
Kişisel tatmindir.
kısas şart
Görsel: ⬇️
Adaletin ürettiği sonuç vicdanları rahatlatmalıdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?