Herkesin adalet anlayışı farklıdır. Kimine göre eşitliktir, kimine göre hak edene hakkını vermektir, kimine göre ise yaşadığı deneyimlere bağlı olarak bir haksızlık duygusudur. Sizin için adalet ne ifade ediyor?
Victor Hugo'nun da dediği gibi"iyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır". Bir insan suç karşısında adil ise, gerçek biridir. Midak vermek gerekirse; ölümlü bir trafik kazasına Şahit oldun ve senden şahitlik etmen istendi, yabancı ise bu kazayı yapan rahat rahat şahitlik eder, gördüğünü anlatırsın. Kazayı yapan çocuğun, annen ya da baban ise, aynı tavrı göstermek yürek ister.
Kim kime ne yaşattıysa aynısını birebir yaşamasıdır. Biri mi öldürüldü onun da öldürülmesidir. Biri hırsızlık mı yaptı bir daha yapamayacak duruma gelmesidir. Biri kalp mi kırdı aynı şekilde aynı yerden kırılmasıdır.
Benim Adalet anlayışım ve ülkenin adalet anlayışı kesinlikle örtüşmüyor Adalet demek dengedir dengeyi sağlamaktır ve kurmaktır haklı ve haksız tarafı ayırt etmektir Ben bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum..
Adalet ve eşitliğin arasında ki farkı gösteren bir görsel vardı. Çok doğru bulurdum onu. Adalet eşitlik değildir benim görüşümde de. Adalet herkese gerektiği kadarını verebilmektir bence.
Adalet benim için sadece yasalarla sınırlı bir kavram değil; senin onurunun, emeğinin ve yaşam hakkının gerçekten korunması demek ⚖️✨ Eşitlik önemli ama bazen eşit davranmak yetmez, ihtiyacı olana daha fazla destek vermek gerekir. Adalet, güçlünün değil haklının korunmasıdır. Toplumda en kırılgan olanın bile “ben güvendeyim” diyebilmesidir ❤️ Peki sen hayatında en çok hangi konuda adalet aradın?
Adalet; doğru ile yanlışın, hak ile haksızın ayırt edilmesi ve buna göre davranılmasıdır. Sadece eşitlik değil, denge arar. Çünkü herkese aynı şeyi vermek her zaman adil olmayabilir.