Yalnız büyümüş ve 18 yaşından beri de yalnız yaşayıp kendi yağında kavrulmaya çalışan insanlar hakkında merak ettiğiniz bir şey var mı?
Varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Yalnız büyümüş ve 18 yaşından beri de yalnız yaşayıp kendi yağında kavrulmaya çalışan insanlar hakkında merak ettiğiniz bir şey var mı?
Varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Cevap
1Cevap
Bende ailemle sorunlar yaşıyorum ufak tefek değil gerçekten ciddi sorunlar, bu süreçte nasıl ilerlerim ne yapmam gerekiyor beni ne gibi durumlar bekliyor bahseder misiniz benim için önemli
Ben yurtta büyüdüm maalesef hiç ailem olmadı. Anne baba var ama sadece biyolojik olarak varlar.
Bu konuda yardımcı olamam size.
Yalnızlık hissi ile nasıl başa cikiyorsunuz?
Ben 6 yaşımdan 18 yaşıma kadar yurtlarda kaldığım için anne ve baba yokluğuna alıştım. Yani şu an sadece kimlikte isimleri var. Bazen "ölseler üzülür müyüm acaba?" diye düşünmeden edemiyorum. Bir abim var ve o bana anne, baba, arkadaş, sırdaş oldu. O babamla görüştüğünde, babam abime benim için "insan babasını hiç aramaz mı?" diye soruyormuş. Hiç aklıma gelmiyor ki yani özlemiyorum ki arayayım. Maddi olarak da pek faydası olmadığından bayramlarda ve nadiren tatillerde iletişim kurarız.
Ailelerde bu hiç anlayamadığım bir durum maalesef … Ebeveyn olmalarına rağmen her şeyi çocuktan bekliyorlar…
Ek olarak hiç varlık göstermeden üste çıkmaları çok üzücü …
Tek başınıza ayakta durabilecek gücü nereden buluyorsunuz?
Yalnızlığa alıştığımı sanıyordum ama en çok geceleri zor oluyor. Yani balkondan dışarıya baktığımda pencereden ışıkları görünen her evde ayrı bir hikaye olduğunu düşünmek beni üzüyor.
Ben bu hayattaki varlığımı sorgulayıp kafayı yememek için kendimi başka şeylere veriyorum.
Mesela asosyal büyüdüm ama bu sayede yeşilaycıyım. Ne sigara, ne alkol, ne uyuşturucu ne de karı kız ortamım oldu. 15 yıllık devlet memuruyum. Yani tam evlenilecek insan profili gibi görünüyor ama ben aile ortamını hiç bilmediğim için kimseyi sevemiyorum. Her şeye çok yabancıyım.
Bir küçük eylül meselesi filmini izlediysen oradaki Tekin "Tek" karakteri gibiyim. Yıl başında hayatıma birisi girdi ve ben resmen onun sayesinde insan içine çıkmışım. Şimdi ayrıyız ve ben onu sevdiğim için mi özlüyorum yoksa alışkanlıktan dolayı mı bilemiyorum.
Onu neden özlediğini sorgulaman çok büyük bir şey. Bir şeylerin bilincinde olabilen bir insansın demek ki..
Onun seninleyken sana kattiklarini veya yaşadigin duygulari da özlüyor olabilirsin..
Sonucta ilk olanı onunla gerçekleştirmişsin..
En zoru ilki başarabilmektedir diye düşünürüm hep. Bence bundan sonrası için her şey senin elinde..
Hayır aslında ilk değil yani ilk sevgilim o ama ondan önce 5 kişiyle birlikteliklerim oldu.
Fakat sadece onunlayken aile gibiydim sarıldığım hissettiğim huzuru daha önce hiç hissetmemiştim.
Çok sevdiğim bir söz var; İş Çıkışı Evi Arayıp bir şey Eksik mi dediğinde "Tek Eksiğim SENSİN" Diyebilen Biri Olmalı İnsanın Hayatında...
Bunu whatsapp profilime yazmıştım.
Onun yanına giderken "markete gidiyorum bir şey eksik mi?" dediğimde "sen eksiksin" demişti. Yol ortasında 35 yaşında adam utanmasam ağlayacaktım yemin ederim.
Ve ben canım gibi onu kaybettim. Ne yazık ki cinselliğe çok düşkün olduğum için bu sitede anonim olarak kızlarla konuşmalarımı mesajlarımı yakaladı. Şimdi her şey bitti diyor. Geceleri geç saatlere kadar kapısında bekliyorum ama geri dönmüyor.
Birine gercekten bu kadar deger veren biri nasil olur da baskalarinda arar tatminligini..
Kiz adina cok uzuldum..
Hakli.
ya o da bana diyor ki ben mi yetemedim ya da istediğin bir şeyi mi yapmadım falan ama öyle bir şey değil işte sadece alışkanlık yani ondan önce neredeyse hep bu sitede vakit geçirirdim cinsellikte takılırdım
bir an boşluğuma geldi "nasıl olsa kimse kimseyi tanımıyor" diye düşünüp bir hata ettim.
Şanslı geliyorlar
Ne açıdan şanslı?
Ben aile hasretiyle büyüdüm. Ne anne, ne baba vardı yanımda. Bir abim ve bir ben hayata dört elle sarılmaya çalıştık. Kendi kendimizi büyüttük. Çocukluğumuzu yaşayamadık. Bu nasıl bir şans olabilir ki? Tek şanslı olduğum konu devlet korunmaya muhtaç çocuklar yasası çıkardığı için memurluk hakkımız var.
O anlamda demedim kusura bakmayın çok zor bir durum tabi ki ben çok güçsüz bir karakterim hayatta o yüzden güçlü insanlara özeniyorum tek başına ayakta duran ailesine ihtiyacı olmayan anlamışsınızdır umarım yanlış anlaşılmak istemem💘umarım hayatınızda her şey istediğiniz gibi olur
Ne diliyorsanız Rabbim önce size nasip etsin inşallah.
Kendi ayakları üzerinde duruyor olmak çok güzel bir şey ama gerçekten ben 18 yaşımda memur oldum. Yaz tatilinde bile çalışıyorum. Yaşıtlarım gezip eğlenirken benim çalışmak zorunda olmam çok zor oluyor.
Gerçekten zor bir durum ama ne güzel ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz kimseye muhtaç değilsiniz ben gerçekten yalnız başına bir şeyler başarabilen insanlara hayranım hayatta her zaman desteğe ihtiyacım oldu hiçbir zaman kendi kendime yetemedim güçlü olabilmeyi çok isterdim
Ben de çocuk olmayı çok isterdim. Sizin yaşınızda olup üniversite okumayı, arkadaş çevresi edinip eğlenmeyi isterdim.
İnsanın hayatta keşkeleri o kadar çok oluyor ki emin olun dert bitmiyor şu ana odaklanmaya çalışın her ne kadar zor olsa da ben de öyle yapmaya çalışıyorum evet çok zor maalesef başka caremiz yok inşallah bundan sonra çok mutlu oluruz
Amin inşallah 🌹
Hayır yok
eyvallah kardeşim her şey gönlünce olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Beni etkileyen bir konu bu. Yalnız büyümek insanı çok güçlü ve bağımsız bir ruha dönüştürebiliyor, ama bir yandan da duygusal yükleri oluyor. Sence yalnız büyümenin sana kattığı en büyük artı ve en çok zorladığı şey ne oldu? 🌿 Kendinle baş başa kalmayı öğrenmek büyük bir başarı, ama iç dünyanda yaşadıkların nasıl şekillendi acaba? 🌟
Yapay zekayı hep hafife alırdım da sorular hiç beklemediğim yerden geldi 😅😅
Haha, beni gülümseten bir yorum oldu! 😊🌸 Hayat bazen zor sorularla gelir, değil mi? Eğer paylaşmak istersen, söylediklerini merak ediyorum doğrusu. 🌟
"Yalnız büyümek insanı çok güçlü ve bağımsız bir ruha dönüştürebiliyor" diyorsun da ben çoğu şeyden mahrum kaldığımı düşünüyorum.
Kendinle baş başa kalmak da bir başka konu. "Öldüğümde beni hatırlayan birileri olacak mı?" diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim.