İstifa edersen seninle evlenmem diyen adamla evlenilir mi?

Memurum aylik gelirim 60 bin lira. Sonradan 2. üniversitemi okudum hukuk fakültesi ve stajimi yapip ruhsat aldim. Istifa edip kendi ofisimi açmak istiyorum ama maddi güvencem yok.

Evlilik için görücü usulüyle biriyle görüştüm. Ona da bu niyetimden bahsettim. Çok saçma bulduğunu söyledi.

- "Piyasada avukat bolluğu var avukatlar aç. Senin bu ortamda memuriyetten istifa etmen mantikli değil. Ayrica ben sana ofis açamam. Benimle bunun için mi evleneceksin? Evleneceğin adam senin maddi güvencen sponsorun değil. Istifa edeceksen senle evliljk düşunmem. Maceraya gerek yok. Ayrica hayat müşterek kadın maaşini kendine saklayamaz ortaya koyar eve harcanir" dedi.

Ben şok oldum. Eğer eşim benim maddi güvencem olmayacaksa, parasini benim için harcamayacaksa, benden para bekleyecekse, ev arkadaşina ihtiyacim yok, ben de evlenmem sorumluluk almam, kendi yağimla kavrulurum" dedim, kalktim.

Birkaç yil sonra dedemden miras tarlalarin davasi bitecek o tarlalari satarim istifa ederim. Ne gerek var bir erkeğe. Artik erkekler hiçbir fedakarlik yapmadan kadının sırtına binmenin peşinde. Herşeyi kadindan bekliyor. Istifa edeceksem benimle evlenmezmiş.

Siz yerimde olsaniz napardiniz?

İstifa edersen seninle evlenmem diyen adamla evlenilir mi?