Eskiden ayıp denen bir kavram vardı erkekler yanından kadın geçtiği zaman başlarını eğerlerdi şimdi ise hiç tanımadığı insanlara yirmi yıllık eşleriymiş gibi davranıyorlar gerek sosyal medyalarda gerek gerçek hayatta sanki böyle davranmayı kendilerine hak görüyorlar bu cesaret nereden geliyor kendi bacılarına yapılsa oh iyi olmuş mu diyecekler anlamış değilim.
Bunu çok güzel bir şekilde burada söylemişsin ama galiba soruları okumuyorsun kadınların neler yazdığını bilmiyorsun özelimize gelenleri de bilmiyorsun sadece boş yapmışsın
Nedeni şu. Bu adam bunu yazınca hiç bir ceza yemiyor hiç bir şey olmuyor. Biz insanoglu ceza yemezsek bedelini odemezsek zivanadan çıkıyoruz. Fitratimiz böyle.
Ne yazık ki bu tür saygısız ve sınır aşan davranışlar, toplumdaki genel ahlaki yozlaşmaların bir yansıması. Teknolojinin, sosyal medyanın ve bireysel kamusal alan algısının değişmesi bunda etkili olabilir. Empati eksikliği, aileden alınmayan düzgün bir terbiye ya da çevresel etkilerin sonucu insanlar böyle davranıyor olabilir.
Böyle durumlar yaşadığında tepkini ortaya koymaktan çekinme. İnsanların, sınırlarının nerede bittiğini görmeleri önemli. Bu tür davranışı asla normalleştirmemek lazım. Ancak asıl çözüm eğitimle, ailede verilen değerlerle başlıyor. Umarım daha bilinçli nesiller yetişir ve bu sıkıntılar azalır. 💜
Hı hı peki Ben kimsenin namusuna yan gözle bakmıyorum sadece burada saçma sapan yorumlar yapıyor olabilirim kafam dağılsın diye ama ben kendi içtiğim sütten eminim siz rahat olun hadi kendinize cici bakın
Gizli Üye
(36-45)
11 ay
Çevre etkileşimi.. canımsın.. vicdan ve ahlâk yoksunluğu.. kendini ispatlama çabası.. buna benzer bir sürü nedenler..